Slavko, to koje gume dolaze na odredjenom modelu zavisi kao sto si sam rekao od samog proizvodjaca, ali reci kako su GY NCT5 eto kao samo malo bolja od Matadora je smjesno. Ja sam imao Michelin Pilot na svom autu koje su nakon 10,000km pocele tresti toliko da sam morao sve 4 promjeniti, a 99% ljudi te gume kuje u zvjezde i na svim testovima su se odlicno pokazale. Mozda su u tvom slucaju bile pogresno skladistene, mozda su imale tvornicki defekt. Neki ljudi nece da pridju Bridgestone Turanzi, a za mene su to jedne od najboljih guma, itd, itd. Continental Premium Contact i Sport Contact su imali problem gdje se gazna povrsina odljepljivala sa gume!!!slavkoimamodilera wrote:Ne budi smijesan, po tvojoj logici Hankook je dobra guma? Eno ih puni golfovi 5ice i 6icejefferson wrote:Mislim da su te Opel, Ford, VW i Mercedes trebali posavjetovati kada su odlucili staviti ovu gumu kao prvu ugradnju na svoje automobile!naravno sve redom u baznoj opremi, sa slabijim motorima - Boze dragi pitam se zasto??
I zasto 2.0 TDI Sportline dolazi na Continentalu, a GTI na Bridgestoneu??
Ili da prosirimo malo pricu, ionako je otisla tema u qracjel stvarno mislis da su Kayaba amortizeri dobri? Jel stvarno mislis da su TRW/Lucas kocione plocice dobre?
Ono sto utice na postavljanje odredjene gume na automobil jeste performanse na dugorocni period a ne da svoje performanse izgube ankon 10,000km kao sto je slucaj sa Kumhom i slicnim gumama.
I da kad smo vec kod Hankooka, ja sam imao K406 koje su drzale cestu kao ljepilo, jedina mana im je sto su se brzo trosile.
Razlog zbog kojeg ta guma kosta toliko jeste sto ide u zaborav, tj. prestaje proizvodnja vrlo brzo zbog zamjenskih modela koji dolaze. Istina je da je vrijeme pregazilo tu gumu, ali tvrditi da je eto malo bolja od matadora je glupost.
Inace, ta guma je dolazila na autima srednje klase, na Vectri 2.2DTI, Mercedes 220CDI i sl.