Visoki policijski službenik je i u slobodno vrijeme - profesionalac! Posebno ako je to "slobodno vrijeme" u 11 prije podne, ili oko 2 poslije podne. A pičkarati prolaznike zbog prigovora na parkiran službeni automobil, posebno nije primjeren i profesionalan potez, pa o kome god da se radi. A inače, javna je tajna da je Kurteš na putu alkoholizmu.valterbranisarajevo wrote:Krim policija je po rezultatima za mene najbolji dio sarajevske policije.Uostalom to se može dokazati brojem rasvjetljenih najtežih krivičnih djela..Šta Kurteš radi u slobodno vrijeme-ma neka radi šta hoće, ali je za vrijeme radnog vremena - profesionalac. Odličan potez SDP-a, makar za funkciju ministra FMUP-a...![]()
Vlada FBiH (2011 - .........?)
- poznanik
#76 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
-
casobuke
#77 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ejh, zezaš?Been wrote:Dragan Čović je najavio da ide u opoziciju što je jasna poruka Dodiku da može blokirati koliko hoće, ali ne može dokle hoće...
Nova vlada djeluje ozbiljno i obećavajuće.. Sama činjenica da se program djelovanja zahtjeva na platformi koji podržava preko 75 % forumaša ovdje, djeluje dovoljno dobro..
- madner
#78 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ovo vec ide ispod pojasa.poznanik wrote:Visoki policijski službenik je i u slobodno vrijeme - profesionalac! Posebno ako je to "slobodno vrijeme" u 11 prije podne, ili oko 2 poslije podne. A pičkarati prolaznike zbog prigovora na parkiran službeni automobil, posebno nije primjeren i profesionalan potez, pa o kome god da se radi. A inače, javna je tajna da je Kurteš na putu alkoholizmu.valterbranisarajevo wrote:Krim policija je po rezultatima za mene najbolji dio sarajevske policije.Uostalom to se može dokazati brojem rasvjetljenih najtežih krivičnih djela..Šta Kurteš radi u slobodno vrijeme-ma neka radi šta hoće, ali je za vrijeme radnog vremena - profesionalac. Odličan potez SDP-a, makar za funkciju ministra FMUP-a...![]()
-
VjecitiStudent
#79 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nismo mi nikakav izuzetak, evo kako to izgleda u jednoj uzornoj demokratiji.upaljac01 wrote:, cak citav sat rade i vec ih pljujemo, Dobro jutro Bosno i Hercegovino
http://www.guardian.co.uk/commentisfree ... intcmp=239
- stochar
#80 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
svi podrzavaju prirucnik za upravljanje space shuttleom, pa sumnjam da bih ga ja uz taj prirucnik znao pokrenuti...Been wrote:Dragan Čović je najavio da ide u opoziciju što je jasna poruka Dodiku da može blokirati koliko hoće, ali ne može dokle hoće...
Nova vlada djeluje ozbiljno i obećavajuće.. Sama činjenica da se program djelovanja zahtjeva na platformi koji podržava preko 75 % forumaša ovdje, djeluje dovoljno dobro..
-
VjecitiStudent
#81 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ali uz dobre savjetnike, tko znastochar wrote:svi podrzavaju prirucnik za upravljanje space shuttleom, pa sumnjam da bih ga ja uz taj prirucnik znao pokrenuti...Been wrote:Dragan Čović je najavio da ide u opoziciju što je jasna poruka Dodiku da može blokirati koliko hoće, ali ne može dokle hoće...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#82 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ide Nijazovim stopama? Bit ce onda od njega nestopoznanik wrote:Visoki policijski službenik je i u slobodno vrijeme - profesionalac! Posebno ako je to "slobodno vrijeme" u 11 prije podne, ili oko 2 poslije podne. A pičkarati prolaznike zbog prigovora na parkiran službeni automobil, posebno nije primjeren i profesionalan potez, pa o kome god da se radi. A inače, javna je tajna da je Kurteš na putu alkoholizmu.valterbranisarajevo wrote:Krim policija je po rezultatima za mene najbolji dio sarajevske policije.Uostalom to se može dokazati brojem rasvjetljenih najtežih krivičnih djela..Šta Kurteš radi u slobodno vrijeme-ma neka radi šta hoće, ali je za vrijeme radnog vremena - profesionalac. Odličan potez SDP-a, makar za funkciju ministra FMUP-a...![]()
-
upaljac01
#83 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
pa trenutno vecina problema se tako rjesava... ti sto valjaju prodali su ono malo babovine i davno raskrstili sve sa bosnom... a necu da se vracam u 90 pa da ti objasnim koliko su valjali ti sto su u inostranstvu...A po tebi se svi problemi rješavaju glasanjem?
- stochar
#84 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
pa, mislim da bih bez ikakvog iskustva u upravljanju uz prirucnik i dva savjetnika bez problema odletio do marsa i nazad...VjecitiStudent wrote:Ali uz dobre savjetnike, tko znastochar wrote:svi podrzavaju prirucnik za upravljanje space shuttleom, pa sumnjam da bih ga ja uz taj prirucnik znao pokrenuti...Been wrote:Dragan Čović je najavio da ide u opoziciju što je jasna poruka Dodiku da može blokirati koliko hoće, ali ne može dokle hoće...
- poznanik
#85 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Biće zanimljivo utvrditi sposobnost nove Vlade i ministra finansija Ante Krajine na prikupljanju budžeta iz tri "hrvatska" buntovna Kantona.Been wrote:Dragan Čović je najavio da ide u opoziciju što je jasna poruka Dodiku da može blokirati koliko hoće, ali ne može dokle hoće...
Bivša Mujezinovićeva vlada je iza sebe ostavila dug MMF od 2,4 mlrd.KM, koji se mora vratiti za tri godine. Kako...?
- Ma.Le.Na
#86 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
jesi li ti jedan od savjetnika?VjecitiStudent wrote:Ali uz dobre savjetnike, tko znastochar wrote:svi podrzavaju prirucnik za upravljanje space shuttleom, pa sumnjam da bih ga ja uz taj prirucnik znao pokrenuti...Been wrote:Dragan Čović je najavio da ide u opoziciju što je jasna poruka Dodiku da može blokirati koliko hoće, ali ne može dokle hoće...
- poznanik
#87 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Hoće, dobar SDU-ovacplain vanilla wrote:[/size]poznanik wrote:Visoki policijski službenik je i u slobodno vrijeme - profesionalac! Posebno ako je to "slobodno vrijeme" u 11 prije podne, ili oko 2 poslije podne. A pičkarati prolaznike zbog prigovora na parkiran službeni automobil, posebno nije primjeren i profesionalan potez, pa o kome god da se radi. A inače, javna je tajna da je Kurteš na putu alkoholizmu.valterbranisarajevo wrote:Krim policija je po rezultatima za mene najbolji dio sarajevske policije.Uostalom to se može dokazati brojem rasvjetljenih najtežih krivičnih djela..Šta Kurteš radi u slobodno vrijeme-ma neka radi šta hoće, ali je za vrijeme radnog vremena - profesionalac. Odličan potez SDP-a, makar za funkciju ministra FMUP-a...![]()
Ide Nijazovim stopama? Bit ce onda od njega nesto
-
VjecitiStudent
#88 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Masiceva desna rukaMa.Le.Na wrote:jesi li ti jedan od savjetnika?VjecitiStudent wrote:Ali uz dobre savjetnike, tko znastochar wrote: svi podrzavaju prirucnik za upravljanje space shuttleom, pa sumnjam da bih ga ja uz taj prirucnik znao pokrenuti...
- stochar
#89 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
pik ja savjetnik za moral i cudoredje 
-
casobuke
#90 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
upaljac01 wrote:pa trenutno vecina problema se tako rjesava... ti sto valjaju prodali su ono malo babovine i davno raskrstili sve sa bosnom... a necu da se vracam u 90 pa da ti objasnim koliko su valjali ti sto su u inostranstvu...A po tebi se svi problemi rješavaju glasanjem?
Da, da, imamo odličan izbor na izborima (
- plain vanilla
#91 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pijan Nijaz je pametniji od 90 posto trijeznih politicara koje sada imamo cast gledatipoznanik wrote:Hoće, dobar SDU-ovacplain vanilla wrote: Ide Nijazovim stopama? Bit ce onda od njega nesto
Njegov odlazak iz SDP-a nikad necu prezaliti
- poznanik
#92 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
plain vanilla wrote:Pijan Nijaz je pametniji od 90 posto trijeznih politicara koje sada imamo cast gledatipoznanik wrote:Hoće, dobar SDU-ovacplain vanilla wrote: Ide Nijazovim stopama? Bit ce onda od njega nesto
Kad je prelazio u SDU, je li bio trijezan ili pijan?
-
casobuke
#93 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Biće zanimljivo utvrditi sposobnost nove Vlade i ministra finansija Ante Krajine na prikupljanju budžeta iz tri "hrvatska" buntovna Kantona.poznanik wrote:Been wrote:Dragan Čović je najavio da ide u opoziciju što je jasna poruka Dodiku da može blokirati koliko hoće, ali ne može dokle hoće...
Bivša Mujezinovićeva vlada je iza sebe ostavila dug MMF od 2,4 mlrd.KM, koji se mora vratiti za tri godine. Kako...?[/quote]
Čuj kako, dodatno povećati poreze i maltretirati ljude koji stvarno nešto rade u ovoj zemlji. Kao da su sad dovoljno visoki. Ne moramo ni sumnjati u to da se neće ne daj Bože ići u smanjivanje administracije.
-
casobuke
#94 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nažalost istina. Šta bi tek bilo da se nije alkoholom upropastio.plain vanilla wrote:Pijan Nijaz je pametniji od 90 posto trijeznih politicara koje sada imamo cast gledatipoznanik wrote:Hoće, dobar SDU-ovacplain vanilla wrote: Ide Nijazovim stopama? Bit ce onda od njega nesto
- plain vanilla
#95 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
ne znam, nisam bila tu da ga ispratim, alkohol nema veze s njegovim odlaskom iz sdp..ali odosmo off skrozpoznanik wrote:
Kad je prelazio u SDU, je li bio trijezan ili pijan?
- valterbranisarajevo
#96 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Vidio sma ga milion puta po danu i nkada mi nije izgledao pijan..Ne opravdavam ovo pogrešno parkiranje, ali kada se sjetim da su svojevremeno članovi te iste vlade bili kriminalci i ološ koji su nas zavili u crno (Bičakčić, Branković i slični) ovaj njegov prekršaj je smješan....poznanik wrote:Visoki policijski službenik je i u slobodno vrijeme - profesionalac! Posebno ako je to "slobodno vrijeme" u 11 prije podne, ili oko 2 poslije podne. A pičkarati prolaznike zbog prigovora na parkiran službeni automobil, posebno nije primjeren i profesionalan potez, pa o kome god da se radi. A inače, javna je tajna da je Kurteš na putu alkoholizmu.valterbranisarajevo wrote:Krim policija je po rezultatima za mene najbolji dio sarajevske policije.Uostalom to se može dokazati brojem rasvjetljenih najtežih krivičnih djela..Šta Kurteš radi u slobodno vrijeme-ma neka radi šta hoće, ali je za vrijeme radnog vremena - profesionalac. Odličan potez SDP-a, makar za funkciju ministra FMUP-a...![]()
Mislim da će Kurteš i Lukač biti dobar tandem....
-
VjecitiStudent
#97 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ako se to zbilja desilo, Brankovic i Bicakcic nisu nikakvo opravdanje.valterbranisarajevo wrote:
Vidio sma ga milion puta po danu i nkada mi nije izgledao pijan..Ne opravdavam ovo pogrešno parkiranje, ali kada se sjetim da su svojevremeno članovi te iste vlade bili kriminalci i ološ koji su nas zavili u crno (Bičakčić, Branković i slični) ovaj njegov prekršaj je smješan....
Mislim da će Kurteš i Lukač biti dobar tandem....
Za takvo nesto, u normalnoj zemlji bi letio iz policije, a kamoli iz ministarske fotelje.
- Corto Maltese
#98 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ranih 80-tih, moja generacija je imala kletvu, i nakon 25-30 godina, kletva nas je stigla. Pa, da nazdravimo, drugovi i drugarice federalci, uz: "Dabogda vam Šanko djecu liječio!"
- kamen spoticanja
#99 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
a jeko sad sanko?Corto Maltese wrote:Ranih 80-tih, moja generacija je imala kletvu, i nakon 25-30 godina, kletva nas je stigla. Pa, da nazdravimo, drugovi i drugarice federalci, uz: "Dabogda vam Šanko djecu liječio!"
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#100 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Da li je neko strucan ili ne ne moze se znati dok ne pocne da radi posao koji mu je dat. Ipak za razliku od proteklih 20 godina imamo jako puno novih imena mada naravno uvijek se nadje poneki politicar kojem svi sastavi vlade valjaju. E sad da li su u SDP-u tolike budale pa da prokockaju sansu koja im je napokon data nakon toliko godina opozicije? Ja licno mislim da nisu mada je ovo BiH i sve su opcije uvijek otvorene. Sto se tice recimo Erdala Trhulja to je covjek kojeg poznajem pa skoro 30 godina i znam da je uvijek bio normalan i covjek koji se znao ponasati. Njegova krivica za autoputeve i ceste je skoro pa ravna nuli jer se odlicno zna tko su u tome glavni igraci a on bar jos uvijek nije toliko blizu prvom safu bez obzira na izbor za ministra. U svakom slucaju ova vlada je bar za mene totalno nova i ne mogu reci da li ce ili nece biti dobra.