CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

sarajlija1965

#76 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by sarajlija1965 »

ismar92 wrote:Koristio sam odgovarajuću verziju CAD-a.

Nosio sam informatičaru koji je to pregledavao, rekao sam, problem mi je u tome i tome, i neće.
kaže evo imam ja CAD za tebe, radi na 64x. ok. da probamo.

I ništa...
Vi mislite da sam ja glup, i da nevidim ako imam 32x ili 64x ?

Također, ko danas ima licenciran CAD ?

Ako mislite da ste toliko pametni, bujrum, naćemo se negdje, i pokušajte riješiti problem. Mislim stvarno.
I ok. Nisam samo naveo Software kao glavnu stavku ovoga svega, postoji tu i drugih stvari.

Možda sam pogrešio u tom slučaju, ok. Ali postoji stvari kod kojih su i oni griješili.

CT mi je bila zadnja opcija za software, prije sam ja to također nosio, pisao sam gore u jednom postu.
Dali je vrijedno obarati sistem, i instalirati piratsku verziju ?

I opet, ako mislite da sam toliko glup, a gore kako navodite jesam, slobodno dođite i uvjerite se sami.
Da li sam ja dobro shvatio? Ne radi ti crackovani SW, i ti, onako coolerski, ravno u servis??? A, kao ti si neki buduci inzinjer??

Kralju, ti si novi Shera! :-D

PS. Hajde da ti pomognemo: sa torrenata (npr. isohunt.com) skini
Autocad 2011 32 & 64 Bits [Final][Full DVD][Multilenguaje][WwW.ZoNaTorrent.CoM]

Stavio bih ti link, ali ce ga admini sigurno ukinuti... Uglavnom, osim instalacije i cracka imas i detaljne upute u .txt fajlu.
Poneki crack ne proradi iz prve, pa zato maolo progooglaj sta drugi kazu, potrosi malo vremena na to. Jer, ako vec neces da platis par hiljada € isplati se potruditi, (pa ponekad i reinstalirati Widowse)...
ismar92

#77 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

Ne, nisam ravno u servis.
Ispitivao sam se prije o tome, nosio sam ja to i na druga mjesta prije nego na servis.
Prvo sam ja pokušavao nešto, ali nisam znao kako i šta da radim, probavao više verzija AutoCAD-a. Ali nisu mi uspjevali.

Ja sam to nosio radi toga što mi je izbacivao onaj eror, što je radio na svim drugim računarima, podijelio sam polovini svoje grupe na faxu taj cd da instaliraju, svi su osim mene uspjeli, uspeo sam i ja, ali na drugom računaru. Ali meni je potreban na laptopu.

I to što sam ja ljut, je radi toga što mi oni u CT nisu dali nikakva riješenja, ništa mi nisu rekli osim: to nije naš posao?
Pa kome ću drugome da nosim, oni su mi bili zadnji. I mislio sam da će mi oni na bilo koji način pomoći, međutim nisu. Da su barem rekli da to ne spada u garanciju, ili bilo šta, samo su rekli to se njih ne tiče.

Neki dan posle toga, zovem Kimtec, Pričao sam sa nekim gospodinom na telefonu, objasnio mu moj problem, i nije mi uopšte spomenuo, to mi ne radimo i to nije u garanciji, nego mi je fino rekao, ti to donesi i mi ćemo vidjeti šta možemo. Rekao je da neće uključivati u garanciju zamjenu nekog hardware dijela radi nekompatibilnosi tog software-a.

Ali ako mi bude potrebno to da radim, ja ću to vjerovatno uraditi, mislim naravno da ću platiti to, jer mi treba to.
udrch

#78 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by udrch »

Daj se više ne provaljuj svega ti..
Ja CT ne volim nikako, jer su srbijanska firma i meni je to dovoljan razlog..

Kao što ti već neko reče: U normalnoj zemlji bi završio u zatvoru ili dobio veliku novčanu globu..

Ako ne znaš šta ti je problem, iščitaj šta ti ljudi pišu ili ukratko:

Tvoj OS nije kompatabilan sa AutoCad-om..odnosno: licencirani OS sa nelicenciranim, jako skupim programom..
Em što je to pirat, em je još i snimljen na najjeftinijem mediju..ima više razloga zašto ne treba da radi, isto kao što ima i puno razloga zašto radi na drugim računarima..
Zbriši tu licencu koju imaš, instaliraj 32-bitni krekovani OS i onda instaliraj..garantujem da će proraditi..
ismar92

#79 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

To ću zadnje da uradim, da brišem licenciran windows.
Thug...

#80 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by Thug... »

Cek da remiziramo...
Kupio si laptop u drugoj drzavi i ocekujes od sluzbenog servisa ovdje da rijesava tvoj softwerski problem sa krekovanim Autocad-om...
Pa budi realan malo covjece vjerovatno si otisao ono evo meni nesto ne radi popravite u garanciji i zdravo i sad se fatas se za neke papire na garancijama da nepise nesto softwer ovo ono i pravis se lud kad svako normalan zna da softwer(pa ni taj windows licencni sto imas ako sjebes sistem npr.virusima sta mislis da ce ti neko dzaba u garanciji uraditi recovery sistema) ti ne spada pod garantne uslove samo hardwer a ti kao hoces neki inzinjer da budes ...
Kad kupis laptop prihvatas automatski neke stvari iako se pravis lud i to ti sve pise u onim knjizicama sto dobijes uz laptop na vise jezika ali normala mozes se opet praviti lud pa reci da ne znas ni jedan od tih jezika i nastaviti da budes inzinjer...
Oni to covjece ne smiju raditi ni da hoce i kao sto ti neko spomenu da je negdje drugo mogao si komotno na sudu zavrsiti jer su oni duzni da prijave takve slucajeve...
Poslije ove sve price i to za tastaturu mi ne pije vode jer i da jeste i da nije serijska greska njemu je u cilju da tebi zamjeni nesto u garanciji zato sto on dobije pare od toshibe za to sto je tebi uradio sto je sigurno veca cifra nego da od tebe nesto hoce da izmuze pare za tastaturu...
Mislim da se nebi ni zajebavao sa tim jer ako si ga polio necim obicno se uzmu slike od tastature za dokaz u slucaju sudskih tuzbi ako neko misli da se moze praviti luda da nije polio pa ode dotle... Mozda je on i tebi mogao to zamjeniti ali neispravi dijelovi se znaju vracati dobavljacima i ako dobavljac kad mu vratis dio vidi da je nesto zaliveno ili nesto i ocjeni da se nije trebalo zamjeniti jer je korisnik kriv onda ta firma placa taj dio pa cak i u nekim slucajevima penale...

Znaci pljujes po ljudima ovdje bezveze a nisi nikako upravu nije ni cudo sto te lik htio prebiti i da si bio u nekom klosarskom servisu vjerovatno bi ti to i uradili :D
Alfons Kauders

#81 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by Alfons Kauders »

ismar92 wrote:Ne, nisam ravno u servis.
Ispitivao sam se prije o tome, nosio sam ja to i na druga mjesta prije nego na servis.
Prvo sam ja pokušavao nešto, ali nisam znao kako i šta da radim, probavao više verzija AutoCAD-a. Ali nisu mi uspjevali.

Ja sam to nosio radi toga što mi je izbacivao onaj eror, što je radio na svim drugim računarima, podijelio sam polovini svoje grupe na faxu taj cd da instaliraju, svi su osim mene uspjeli, uspeo sam i ja, ali na drugom računaru. Ali meni je potreban na laptopu.

I to što sam ja ljut, je radi toga što mi oni u CT nisu dali nikakva riješenja, ništa mi nisu rekli osim: to nije naš posao?
Pa kome ću drugome da nosim, oni su mi bili zadnji. I mislio sam da će mi oni na bilo koji način pomoći, međutim nisu. Da su barem rekli da to ne spada u garanciju, ili bilo šta, samo su rekli to se njih ne tiče.

Neki dan posle toga, zovem Kimtec, Pričao sam sa nekim gospodinom na telefonu, objasnio mu moj problem, i nije mi uopšte spomenuo, to mi ne radimo i to nije u garanciji, nego mi je fino rekao, ti to donesi i mi ćemo vidjeti šta možemo. Rekao je da neće uključivati u garanciju zamjenu nekog hardware dijela radi nekompatibilnosi tog software-a.

Ali ako mi bude potrebno to da radim, ja ću to vjerovatno uraditi, mislim naravno da ću platiti to, jer mi treba to.
care moj, ljudi su ti znaci zamijenili tastaturu... a ostatak laptopa je zapravo ispravan... nidje veze...

ja sam u dva navrata devero s njihovim servisom, za proizvode koji nisu tamo kupljeni i u oba slucaja su probili zakonski rok i na kraju vratili pare ili odgovarajuci uredjaj... neprofesionalni jesu, ali ovo je cisto do tebe...

opticki pogon glasan? pa glasan je na svakom laptopu i svaki laptop se trese kad se zavrti... uostalom ja fakat ne pamtim kad sam zadnji put koristio dvd na racunaru... kraj eksternih diskova, usb stickova i flat interneta opticki pogon je posto toliko bitan da sam na kraju kupio laptop bez njeg... cisto da ne nosam ciglu od dvije i kusur kile...

ovo za softver je tvoj i samo tvoj problem... ne znam odakle ti uopste ideja da se ljudima zalis za nekompatibilnost softvera sa operativnim sistemom... ja sam na svoj laptop od kilu i po instalirao adobe cs i 3dsmax... mada mi ne trebaju nizasta, cisto da ponekad mogu pogledati kad mi neko uvali projekat u mail a nisam pri racunaru... ako se planiras baviti cadom, laptop ti je mudo - kupi sebi cestit desktop sa kvalitetnim monitorom i cao... za cad, max, adobe pakete ljudi koji rade u pokretu kupuju mobilne radne stanice koje kostaju nekoliko hiljada, a ne neki obicni laptop od par stoja eura...
MAN-lion's coach

#82 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by MAN-lion's coach »

Nemam licencirani CAD ni Windows a bogami ni extremno skupu CATIA-u.Dakle nemam ovih problema...ako si već kupio u drugoj državi onda išći tamo servis pa ya 8-)
ismar92

#83 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

Ne znam koliko bi puta ovo govorio.
Stoj ti slobodno iza CT-a. Nisi jedni, a niti sam ja jedini koji se žali na njih.

Npr. neko kaže da je GRAS odličan, ni ne pregledaju karte kako treba, pa mogu proći i bez nje, možda si ti tako jedan od njih. A ja kažem da to ne treba tako, jer nije uredi prema nekima.

Za tastaturu, vi ne možete razumiti situaciju kao ja, da ste na mom mjestu izgledalo bi drugačije, i da si naravno sve postove pročitao nebi tako pisao.

Ali ponavljam opet, Od prvoga dana kada je kupljen laptop, tastatura nije bila uredu, ali ja nisam tada živio u Sarajevu, nego 200km dalje, tako da nisam znao kome da se javim. A da idem u Srbiju, nije mi padalo na pamet. Tako da je meni naravno krivo kada meni neko kaže, ti si polio snečim. Kada se kaže polio, misli se kao slučajno oborio čašu preko tastature. jel. A da ti imaš to u glavi što ja imam, bio bi tako ljut kao i ja. I nebi stavao na njihovu stranu.

I za ovoga iznad, trebam da vam pokažem kakva je situacija kada ja ubacim CD, i da vidite šta je i kako je. Naravno da će praviti buku, ali postoji granica. Koje vi ne možete da znate kao ja, koji je to doživio i vidio.

Kada ja to pratim, CD se obrće kao u osmice, i pravi jaku buku, što je zastrašujuće, čega se ja bojim da bi došo do kvara. I kome da nosim onda ?? Šta će mi reći, što si ubacivao salamu u ROM ??
Alfons Kauders

#84 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by Alfons Kauders »

ismar92 wrote:Ne znam koliko bi puta ovo govorio.
Stoj ti slobodno iza CT-a. Nisi jedni, a niti sam ja jedini koji se žali na njih.

Npr. neko kaže da je GRAS odličan, ni ne pregledaju karte kako treba, pa mogu proći i bez nje, možda si ti tako jedan od njih. A ja kažem da to ne treba tako, jer nije uredi prema nekima.

Za tastaturu, vi ne možete razumiti situaciju kao ja, da ste na mom mjestu izgledalo bi drugačije, i da si naravno sve postove pročitao nebi tako pisao.

Ali ponavljam opet, Od prvoga dana kada je kupljen laptop, tastatura nije bila uredu, ali ja nisam tada živio u Sarajevu, nego 200km dalje, tako da nisam znao kome da se javim. A da idem u Srbiju, nije mi padalo na pamet. Tako da je meni naravno krivo kada meni neko kaže, ti si polio snečim. Kada se kaže polio, misli se kao slučajno oborio čašu preko tastature. jel. A da ti imaš to u glavi što ja imam, bio bi tako ljut kao i ja. I nebi stavao na njihovu stranu.

I za ovoga iznad, trebam da vam pokažem kakva je situacija kada ja ubacim CD, i da vidite šta je i kako je. Naravno da će praviti buku, ali postoji granica. Koje vi ne možete da znate kao ja, koji je to doživio i vidio.

Kada ja to pratim, CD se obrće kao u osmice, i pravi jaku buku, što je zastrašujuće, čega se ja bojim da bi došo do kvara. I kome da nosim onda ?? Šta će mi reći, što si ubacivao salamu u ROM ??
ja s tom ciganijom i ne radim, ali posto su ovlasteni serviseri za mnoge firme, dvaput sam se zajebavo s njihovim garancijama... sto sam jasno i napisao...

ako tastatura u startu nije bila ok, vratis laptop i cao... to je popravljeno, kraj price...

sto se optike tice, tako ti je na svim laptopima... pobogu ja popizdim kad sta instaliram na desktopu od buke, trese se cijelo kuciste od 15 kila, urla optika... a ti ocekujes da ce opticki pogon na laptopu od dvije i po kile biti tih? koliko si laptopa uopste promijenio prije tog? jesu li bili puno tisi? jesu li mozda imali x puta sporije opticke pogone od tog koji koristis sad?

na kraju krajeva, ako te toliko nervira taj laptop, fino ga das u oglase i kupis si drugi... otvori temu na forumu i ja cu te prvi posavjetovati oko kupovine, da se opet ne zajebes...
MAN-lion's coach

#85 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by MAN-lion's coach »

ismar92 wrote:Ne znam koliko bi puta ovo govorio.
Ja stojim iza CT-a?Izvini ako se meni obraćaš,onda nisi u pravu.

Drugo,optužili su te da si prosuo vodu na tastaturu,razlog:nemaju pojma kako riješiti problem,kao ni problem sa bukom u ROM-u,to je jedini odgovor.Znači ne znaju.
ismar92

#86 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

Alfons Kauders wrote:ja s tom ciganijom i ne radim, ali posto su ovlasteni serviseri za mnoge firme, dvaput sam se zajebavo s njihovim garancijama... sto sam jasno i napisao...

ako tastatura u startu nije bila ok, vratis laptop i cao... to je popravljeno, kraj price...

sto se optike tice, tako ti je na svim laptopima... pobogu ja popizdim kad sta instaliram na desktopu od buke, trese se cijelo kuciste od 15 kila, urla optika... a ti ocekujes da ce opticki pogon na laptopu od dvije i po kile biti tih? koliko si laptopa uopste promijenio prije tog? jesu li bili puno tisi? jesu li mozda imali x puta sporije opticke pogone od tog koji koristis sad?

na kraju krajeva, ako te toliko nervira taj laptop, fino ga das u oglase i kupis si drugi... otvori temu na forumu i ja cu te prvi posavjetovati oko kupovine, da se opet ne zajebes...
Nisam bio u toj situaciji da to radim, niti sam u to vrijeme koristio laptop toliko jer sam imao računar.
Nisam mogao da nosim u srbiju, a za CT nisam znao.
A problem na tastaturi, trajao je oko 10-15 dana, i nestane, pa se pojavi za 30-45 dana opet. Tako da sam nakon 10tak dana ostavio to, kada sam došao u Sarajevo, pojavio se opet taj problem, i našao sam riješenje ovde u Sarajevu. I odnjeo to. I šta bi ti rekao da si na mom mjestu, kad ti kaže polio si vodom. Ja se ljutim naravno.

A za optički pogon, nisam koristio prije laptop, tako da ne znam kako je imati laptop.
Ali postoji normalan rad, i kada zalaufa. Ali ono, pa prije će mi sjebati nešto, nego li napraviti, jel ?
I budi siguran kada bi se pokvarilo nešto, kada bi nosio u CT, da bi me odbili, i rekli ti si kriv, i moraš platiti to.
Jer sam ih takve upoznao da ne žele pomoći, osim ako imaš love.

MAN-lion's coach wrote: Ja stojim iza CT-a?Izvini ako se meni obraćaš,onda nisi u pravu.

Drugo,optužili su te da si prosuo vodu na tastaturu,razlog:nemaju pojma kako riješiti problem,kao ni problem sa bukom u ROM-u,to je jedini odgovor.Znači ne znaju.
Ne brate, nego ti se post ubacio prije mog :) na onoga gore sam mislio :)

I da napomenem usput, prije će svaki informatičar, ili bilo koji servis preporučiti reinstal Windowsa, nego li bi se on mučio da nešto traži i popravlja ??
Last edited by ismar92 on 18/03/2011 22:57, edited 1 time in total.
atko

#87 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by atko »

sto bi reko baho opasnoooo jeee :D

Ljudi ti fino kazu... ne blamiraj se, promjeni OS, CAD, odnesi nekome ko se razumije ... kakav li ces ti sutra inzenjer biti sta god da studiras sa ovakvim pristupom problemu :-)
Alfons Kauders

#88 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by Alfons Kauders »

ismar92 wrote: Nisam bio u toj situaciji da to radim, niti sam u to vrijeme koristio laptop toliko jer sam imao računar.
Nisam mogao da nosim u srbiju, a za CT nisam znao.
A problem na tastaturi, trajao je oko 10-15 dana, i nestane, pa se pojavi za 30-45 dana opet. Tako da sam nakon 10tak dana ostavio to, kada sam došao u Sarajevo, pojavio se opet taj problem, i našao sam riješenje ovde u Sarajevu. I odnjeo to. I šta bi ti rekao da si na mom mjestu, kad ti kaže polio si vodom. Ja se ljutim naravno.
ljutio sam se i ja kad su me zavlacili i kad sam cekao po skoro dva mjeseca da rijesim problem... tebi su rijesili, meni nisu... jednom sam izvuko lovu, drugi put zamjenski uredjaj...
A za optički pogon, nisam koristio prije laptop, tako da ne znam kako je imati laptop.
Ali postoji normalan rad, i kada zalaufa. Ali ono, pa prije će mi sjebati nešto, nego li napraviti, jel ?
I budi siguran kada bi se pokvarilo nešto, kada bi nosio u CT, da bi me odbili, i rekli ti si kriv, i moraš platiti to.
Jer sam ih takve upoznao da ne žele pomoći, osim ako imaš love.
e pa sad znas... :D
ismar92

#89 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

majkte ti šta su mi riješili? daj lovu i hajd kući ?
Nemoj molim te tako. To nije riješenje sa moje sastrane. Snjihove je lova u džep, a smoje nije Bgm.
To je nepravda, jednostavna nepravda, kako god bi to mislili, da ste u mojoj situaciji, mislili bi kao ja.
Dobro, ja jesam inače ovako, volim da se naljutim na bezvezne stvari, volim da se svađam i sve to, takav je onda i moj pristup, ali za tastaturu nema nikakovog opravdanja. nema!

I za to drugo. Opet kažem, kada bi se desio problem, JA BI BIO KRIV ! 100% Zato oću da to odma riješim, dok je besplatan pregled nosiću ga, mada sada CT-u više nikad, ali postoji i drugih firmi, koji će barem mi dati neko dobro riješenje.
Alfons Kauders

#90 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by Alfons Kauders »

ismar92 wrote:majkte ti šta su mi riješili? daj lovu i hajd kući ?
Nemoj molim te tako. To nije riješenje sa moje sastrane. Snjihove je lova u džep, a smoje nije Bgm.
To je nepravda, jednostavna nepravda, kako god bi to mislili, da ste u mojoj situaciji, mislili bi kao ja.
Dobro, ja jesam inače ovako, volim da se naljutim na bezvezne stvari, volim da se svađam i sve to, takav je onda i moj pristup, ali za tastaturu nema nikakovog opravdanja. nema!

I za to drugo. Opet kažem, kada bi se desio problem, JA BI BIO KRIV ! 100% Zato oću da to odma riješim, dok je besplatan pregled nosiću ga, mada sada CT-u više nikad, ali postoji i drugih firmi, koji će barem mi dati neko dobro riješenje.
pa ko ti je kriv kad nosis ispravan laptop na servis? hvala bogu da ce ti naplatit radni sat servisa, nisu ni oni sisali motke...
ismar92

#91 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

Evo trenutno sam skinuo AutoCAD 2011 za 64x, trenutno se instalira.
Hvala onima što su mi pomogli. Sigurno mi je sistem odbijao ne licenciranu verziju.
Čega se nisam odma sjetio, niti mi je palo na pamet.
Većina vas je mislila da sam fulao na 32x ili 64x i tako.
Mislim, imao sam već priliku da instaliram 64x 2011, ali mi izbacivalo grešku, predpostavljam da je također bila piratska verzija (5KM), a ova sa officijalne stranice nije piratska, također je 64x.
Ovaj 2011 sam skinuo sa officijalne stranice, tako da ne može biti piratska, ili ?
SundanceKid

#92 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by SundanceKid »

ismar92 wrote:Evo trenutno sam skinuo AutoCAD 2011 za 64x, trenutno se instalira.
Hvala onima što su mi pomogli. Sigurno mi je sistem odbijao ne licenciranu verziju.
Čega se nisam odma sjetio, niti mi je palo na pamet.
Većina vas je mislila da sam fulao na 32x ili 64x i tako.
Mislim, imao sam već priliku da instaliram 64x 2011, ali mi izbacivalo grešku, predpostavljam da je također bila piratska verzija (5KM), a ova sa officijalne stranice nije piratska, također je 64x.
Ovaj 2011 sam skinuo sa officijalne stranice, tako da ne može biti piratska, ili ?
Ako si skino sa oficijalne stranice onda sigurno nije piratska, ali takodje nije ni licencirana, vec trial verzija, znaci ili je koristenje softvera vremenski ograniceno, ili je puna funkcionalnost softvera onemogucena, ili mozda oboje. Moras to crackovat, ili naci serial...
ismar92

#93 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

Da, na 31 dan je.. hmm... Dali će taj crack ili serial uticati na njega ? mislim, da se neće pojavljivati neka greška ili slično?
ajmin

#94 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ajmin »

citam i ne mogu da vjerujem sta citam. haha, pa fino ti ljudi rekli da je problem sto koristis nelicenciran softver na licenciranom OS-u. ja bih na tvom mjestu ipak pokusao cekicem, pa ako upali-upali, ako ne, gledaj na to kao da te ne zasluzuje. :D
ismar92

#95 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

A jbg, kad svi krenu na jednoga, teško je sve upratiti. Većinom sam upratio, reinstal windows, nađi bolji cd, kao nevalja onaj i tako...

Kada je govorio, reinstal windows na nelicencirani, samo sam se na to bazirao, a ne da nađem licenciranu verziju CAD-a. koja je hiljadama eura cijena...

A ova mi ništa ne vredi na mesec..
Last edited by ismar92 on 19/03/2011 00:22, edited 1 time in total.
respo

#96 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by respo »

sad mi je jasno sto te je otac odvaljivao od batina

al jbg nije trebao toliko ostale su posljedice
ismar92

#97 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

respo wrote:sad mi je jasno sto te je otac odvaljivao od batina

al jbg nije trebao toliko ostale su posljedice
Šta pričaš bolan?

Kad bi na tebe ovako gazili, kao što su na mene, vidio bi kako bi bilo.. pa ja sam se izgubio među svim ovim postovima..
Kad napišu jednu stvar 10 puta na različiti način, a ja na početku navedem šta i kako, i oni ponavljaju.. Nanerviraš se sam, pišeš šta stigneš. Ne možeš ni smisliti nešto, odma sledeći post.

Izvini molim te, ali ja nisam možda kao ostali, nisam pametan kao neki.. ali griješiti je ljudski, a vrijeđati ne.
mrtva kokoš

#98 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by mrtva kokoš »

:lol: :lol: :lol:
respo

#99 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by respo »

pa jbm ga ja valjda si i ranije znao da autocad ili bilo koji softver ne podlijeze pod bilo kakvu garanciju posebno ne ovdje u bosni
i da podlijeze ti si odnio piratsku verziju
da opet ponovim sto je neko napisao prijava sud globa tolika da bi mogao kupiti server a ne laptop

ako ti je neko napisao razlog je u nekompaktibilnosti onda otvoris temu imam problem sa autocadom sa ovim sa onim
i ljudi ti rijese sve to bez da ides u servis

sto se tice ct-a jedino za sto se mogu kriviti je tastatura ta koja ima gresku ili sta je vec s njom bilo
SundanceKid

#100 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by SundanceKid »

Polako ba ljudi, nemojte napadat momka toliko. Ne zna svako sve, ocigledno mu nije jasno kako dosta stvari funkcionise u svijetu informatike, pa sta?? Licno znam da u Bosni ima ljudi koji u servis nose kompjutere jer im se "pokvario drzac za case" (CD ROM), ljudi koji podgrijavaju pitu na katodnim monitorima, i da ne nabrajam dalje, pa nije katastrofa sto se covjek ne razumije u ove stvari, sasvim normalno. Jedina greska je sto je otvorio temu na pogresnom mjestu, trebao je opisati problem i traziti savjet u podforumu racunara i tehnologije.

Drug, mislim da neces imat problema ako to krekujes. Ja nisam imao slicnih problema na orginalnim OS-ovima. Za taj autocad imas mislim patch, pa prosurfaj po warez forumima, i pronadji. Ako ne ide, onda nemas opcije nego instalirat ponovo OS i Autocad, i kraj price. Zavrsi svu pricu ovdje...
Post Reply