http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3&start=25I wrote:Samo osobe koje nemaju psa i koje nisu odrasle uz psa mogu reći da pas nije član porodice...kokuz_sa wrote:da s ei ja ubacim..bez_ideje wrote:Hmmm.....hoce ljudi psa,nece dijete!
Po tvojoj logici onda ,sta ce nekome dijete,moze uzet psa.....
Em ne kosta koliko dijete,ne trazi brige toliko,laksi za odrzavanje,cuva kucu ili stan,bezpogovorno prati gazdu,imas drustvo nemas dreku......
De ba.......dohavizaj se......kakvi psi i djeca! Dva svijeta razlicita
vidis to boldirano..
pa 99% ovih ljubitelja zivotinja izjednacava psa sa djetetom..otidji samo na temu lutalica pa vidi..
psa smatraju clanom porodice..a ne ide im u glavu da pas nije dijete,da pas nije zet,snaha koja dodje u stan i postane clan porodice..
u osnovnoj sam skoli jos naucio da imamo
-uzu porodicu-mama,tata,brat,seka
-sira porodica-nana,dedo,tetke,amidze...
nigdje tu ne pise cuko da je clan porodice..
eh sada to sto je neko neobrazovan pa izjednaci cuku sa covjekom i djetetom....
a sjecam se iz osnovne i definicija BASNE-pripovijetka ili prica u kojoj zivotinje poprimaju ljudske osobine tipa govora,osjecanja,misljenja
a izgleda da kod nas postoji dosta BRACE I SESTARA GRIM
A što se tiče udomljavanja lutalica stavljam jedno veliko DA. Pas je pas, pa bio on lutalica ili s pedigreom. Imala sam jednog s pedigreom, a sada imam usvojenu lutalicu tako da znam o čemu govorim. Sve zavisi ko šta voli, ali iz svog iskustva uvijek bi usvojila psa jer dvostruko dobivaš - činiš dobro djelo i dobijaš prijatelja.
potrazi tu moj post