PipiDugaDevetka wrote:U ponedjeljak, prvi put u životu na sud, na pripremno ročište zbog duga upravitelju.
Mislim, ja znam da je potrebno plaćati održavanje zgrade, ali, stvarno ja NE ŽELIM PLAĆATI, nešto što je regulisano Zakonom o održavanju, a ne vrijedi za sve vlasnike moje zgrade.
Citiram šta je rekla supruga jednog nadogr(a)đenog komšije:
Mi što smo kupili stanove, mi ne trebamo plaćati održavanje, a vi koji ste DOBILI stanove, vi trebate plaćati!
Kako da se ponašam na sudu, na tom pripremnom ročištu?
Mogu li tražiti od tužitelja neku vrstu nagodbe, da otplatu dugovanja vršim u nekim razumnim ratama, te da upravitelj promijeni način poslovanja tako što će tužiti sve dužnike iz moje zgrade, a ne samo mene i još jednu samohranu komšinicu sa šestoro djece.
Da redovno dostavlja godišnje izvještaje stavljajući ih na oglasnu ploču, da redovno šalje dimnjačara pred sezonu grijanja i u toku sezone da se više ne bi dešavali požari kojih je ukupno bilo 4 u mojoj zgradi otkako je nadograditelj=upravitelj zgrade nadogradio jedan sprat na zgradi.
koliko ja čitam tvoje postove, i koliko poznajem materiju - spremi se da platiš cio dug sa sve skupa sudskim troškovima