Zona.ba Dasto semtel

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

///////

#76 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by /////// »

Hvala puno ja da budu imali opreme jucer onaj kad mi rece 2 mijeseca bio sam ih otpiso al eto ima srece.....a ti spomenu neku digitalizaciju gore na ozrenu znaci krece digitalna,i jeli istina da im je to glavni repetitor na kraljici s kojeg pokrivaju dosta regija
mentalist

#77 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by mentalist »

Trenutno stanje :)
Image
Image

Uploaded with ImageShack.us
///////

#78 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by /////// »

Daj boze da mi bude tako nek bude 1.5 mps bio bi zadovoljan,mozda sam dosadan al da li ima prekida na zoni da se ne mozes konektovat i to ili npr da ne mozes facebook otvorit ko sto mi je se desavalo sa wircom npr imas pun signal i sve a ono ne moze google otvorit
prcnet

#79 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by prcnet »

Jbt dva mjeseca cekate to smece od net-a!!!!!!! :-)
mentalist

#80 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by mentalist »

Prije je bilo da se ne moze otvoriti ni google, sada je stanje vise nego dobro. Jeste da ja koristim pretezno net od 7-8 navece pa do 12, pa mogu reci za to vrijeme da nema problema. Iskreno, facebook slabo koristim pa ti ne mogu reci dali ima problema.
Ajatolah_

#81 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by Ajatolah_ »

/////// wrote:Daj boze da mi bude tako nek bude 1.5 mps bio bi zadovoljan,mozda sam dosadan al da li ima prekida na zoni da se ne mozes konektovat i to ili npr da ne mozes facebook otvorit ko sto mi je se desavalo sa wircom npr imas pun signal i sve a ono ne moze google otvorit
Ma imat ćeš uvijek barem 1,5Mbps, ja uglavnom imam i više. Već sam ti pisao, zna se nekada desiti kvar na baznoj stanici, ali to nije tako često, a i kada se desi bude kratko.
///////

#82 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by /////// »

OK hvala vam puno na informacijama sad je do njih kad ih nazovem,valjda nece toliko oduzit dolazak koliko mi je reko ovaj jedan njihov partner al imam jednog drugog vaaljda kod njega upali,cudi me sto se ostali ne javljaju ovi sto blate zonu,sigurno se dobro popravili!!!!!
mentalist

#83 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by mentalist »

/////// wrote:OK hvala vam puno na informacijama sad je do njih kad ih nazovem,valjda nece toliko oduzit dolazak koliko mi je reko ovaj jedan njihov partner al imam jednog drugog vaaljda kod njega upali,cudi me sto se ostali ne javljaju ovi sto blate zonu,sigurno se dobro popravili!!!!!
Kako je BHT i Tsrpske uveli ADSL od tada niti ima pljuvaca a ni pretjerano korisnika
Tu najvise profitiraju ovi koji su ostali, ne puca im konekcija :mrgreen:
///////

#84 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by /////// »

Zdravo,interesuje me danas na ovom nevremenu kako radi zona internet imal puno odstupanja down/uplo inace me interesuje me ne mogu se odluciti da li da uvedem zonu na 5 ghz extra paketi a posebno me interesuje po ovom vremenu posto ode snijeg e sad da li da uvedem
mentalist

#85 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by mentalist »

/////// wrote:Zdravo,interesuje me danas na ovom nevremenu kako radi zona internet imal puno odstupanja down/uplo inace me interesuje me ne mogu se odluciti da li da uvedem zonu na 5 ghz extra paketi a posebno me interesuje po ovom vremenu posto ode snijeg e sad da li da uvedem
U care moj koliko tebi treba da odlucis. Dva mjeseca razmisljas i jos nisi odlucio :mrgreen:
mentalist

#86 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by mentalist »

Image
Brzina je ta sto i treba da bude, samo ping skace kada je nevrijeme
Valda sam pomogao u odluci :lol:
///////

#87 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by /////// »

mentalist wrote:
/////// wrote:Zdravo,interesuje me danas na ovom nevremenu kako radi zona internet imal puno odstupanja down/uplo inace me interesuje me ne mogu se odluciti da li da uvedem zonu na 5 ghz extra paketi a posebno me interesuje po ovom vremenu posto ode snijeg e sad da li da uvedem
U care moj koliko tebi treba da odlucis. Dva mjeseca razmisljas i jos nisi odlucio :mrgreen:
I ti prijatelju da slusas i citas svakakve stvari pito bi te bil zurio u tebe je dobro i mislis da je u svakog,neko govori dobra neko govori cim pada kisa ili snijeg ne valje,neko kaze smeta magla stvarno nezzzzzz
Ajatolah_

#88 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by Ajatolah_ »

Nećeš znati dok sam ne probaš... meni vremenske prilike ne utiču na brzinu. Moja zamjerka Zoni ide za stalno visok ping i rijetka poboljšanja paketa (zadnji put povećali brzine u aprilu). Ostalo je OK. Ako ti to dvoje što sam ti nabrojao ne smeta, priključi, ako ti smeta, traži drugog. Bez previše mudrosti, mogao si ga dosad isprobati kako si htio.
mentalist

#89 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by mentalist »

/////// wrote:
mentalist wrote:
I ti prijatelju da slusas i citas svakakve stvari pito bi te bil zurio u tebe je dobro i mislis da je u svakog,neko govori dobra neko govori cim pada kisa ili snijeg ne valje,neko kaze smeta magla stvarno nezzzzzz
Sve ti je to od slucaja do slucaja. Najbolje da odes kod nekoga ko ima zonu, ako si u mogucnosti ili da isprobas testnu liniju od zone. Imas pravo 1 mjesec koristiti i odluciti dali ces nastaviti
http://test.zona.ba/
Ali nemoj se nadati da ces imati bolje nego sto ti je ta sada brzina na bht, nego samo da nadjes signal i da se uvjeris dali je kod tebe moguce instalirati opremu.
Ja ti opet preporucujem da ostanes na zici i doplatis malo bolji paket. Osim toga, strpi se do 1 januara i vidi jeli imas poboljsanja sa ovim brzinama sto dolaze. Mozda ti je ovo najbolja opcija kad si vec cekao do sada
///////

#90 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by /////// »

ok hvala vam al ni adsl nije kao sto ga ovdje neki opisuju tu je to sve ba
///////

#91 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by /////// »

http://www.speedtest.net/result/1656057477.png trenutni ADSL 1024/128 PAKET 19 KM stvarno stareci za zonu kad je i ovo non stop od 19 sati pa nadalje!!!!!
motachjointa

#92 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by motachjointa »

ja kad sam iskljucio ovo smece rodio sam se, lijepi adsl :dance: kad se sjetim ping po deset dana 2000 ms :-)
ArrisModem

#93 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by ArrisModem »

Wireless nikad ne bi preporucio nikome. Problema ima milion. Od "eksplozija na suncu" do aktivnosti kisnih glista u zemlji. Malo ako vidljivost nije kako treba, brzina pada, ako snijeg pada pada i brzina zajedno sa snijegom, a ako ti neko izgradi kucu i zakloni AP mozes se slikati. Zica je zica.
///////

#94 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by /////// »

http://zona.ba/ Novi cjenovnici i paketi od 01.02.2012 odgovor BHtelekomu koji ja i danas cekam s tim povecanjem paketa ali nista najavili 01.01.2012 a ono jos gore,valja sacekat ovaj cjenovnik,sad neki na ovo mforumu nece vjerovat da jos nisam proobo zonu hheehe
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#95 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by Miro Spiro »

Pise ti fino da ide postepeno povecanje brzina a ne ho- ruk svima danas
motachjointa

#96 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by motachjointa »

/////// wrote:http://zona.ba/ Novi cjenovnici i paketi od 01.02.2012 odgovor BHtelekomu koji ja i danas cekam s tim povecanjem paketa ali nista najavili 01.01.2012 a ono jos gore,valja sacekat ovaj cjenovnik,sad neki na ovo mforumu nece vjerovat da jos nisam proobo zonu hheehe
bolje ti je nikako nemati internet nego imati zonu, ono mislis da imas ali kada god ti treba nema konekcije :-) :D
mentalist

#97 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by mentalist »

/////// wrote:http://zona.ba/ Novi cjenovnici i paketi od 01.02.2012 odgovor BHtelekomu koji ja i danas cekam s tim povecanjem paketa ali nista najavili 01.01.2012 a ono jos gore,valja sacekat ovaj cjenovnik,sad neki na ovo mforumu nece vjerovat da jos nisam proobo zonu hheehe
Ma neka nadoce i tebi za koju god :-D
Sto se tice "povecanja" brzine, bolje da nisu ni ovo povecavali. S paket nisu ni povecavali zato sto ih vecina koristi taj. A Flex pakete nisu ni pipnuli
Po.erem im se na ponudu
ala7

#98 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by ala7 »

Posljedni trzaji takozvane firme Dasto Semtel da se drzi u utrci. Bivsi sam korisnik i Zona.ba je nuzno zlo ako bas nemas izlaza tj. drugog ISP-a u okruzenju..Ko je koristio Zona.ba zna o cemu pricam.. "Zona Internet Sumraka"

Otkucavaju dani wireless ISP-ovima (blic-net, zona.ba, mediasky, wirac,plusline i sl.) .. Maksimalno im dajem 4 godine postojanja..Ne vjerujem da mogu ponuditi vise od 10Mbit/s po cijenama kablovaca/telekomovaca u buducnosti..
mentalist

#99 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by mentalist »

ala7 wrote:Posljedni trzaji takozvane firme Dasto Semtel da se drzi u utrci. Bivsi sam korisnik i Zona.ba je nuzno zlo ako bas nemas izlaza tj. drugog ISP-a u okruzenju..Ko je koristio Zona.ba zna o cemu pricam.. "Zona Internet Sumraka"

Otkucavaju dani wireless ISP-ovima (blic-net, zona.ba, mediasky, wirac,plusline i sl.) .. Maksimalno im dajem 4 godine postojanja..Ne vjerujem da mogu ponuditi vise od 10Mbit/s po cijenama kablovaca/telekomovaca u buducnosti..
Potpis
Kralj Tvrtko I.

#100 Re: Zona.ba Dasto semtel

Post by Kralj Tvrtko I. »

kako na zona.ba koristiti mobilni internet...ustvari ovako pitanje imam...kako preko moba uci na SVOJ net...
Post Reply