Hotel Bristol Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ins

#76 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by ins »

Alkos wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Altu je napravio Amerikanac, Importanne je napravio Sandzaklija.

Pricate glupost!

Neznam gdje ovdje moderator????
Isto kao sto je hotele na Ilidzi kupio i izgradio Alija Budnjo! Daj molim te, Causevic je poslije rata drzao piljaru, diskont, a sada nema sta nema... ;) Onaj pokupov'o pola Ilidze, a frajer prije rata bio elektricar, sve sto je imo jeste mali kofercic sa halatom. Pricam gluposti, kako da ne!

Hotel Evropu je napravio Bajrovic, prije toga je drzao Dom Faletici... :shock:
Odakle, kako!? Nisu to gluposti druze moj, to je nesto sa cim bi se trebala pozabaviti finansijska policija i inspekcija.

Glupost je povjerovati u idiotariju da neki seik dolazi iz daleke arapske zemlje da ovdje ulozi milijarde. :run:
:lol: :lol: :lol:

Causevic je prijeratni vlasnik istog ovog Teloptica, firme za projektovanje telekomunikacionih mreza. A vlasnik je toga jer mu je to bilo zanimanje u drzavnoj firmi prije toga.

Bajrovic je vlasnik Hotela Astra, a nikada nije radio niti jednog jedinog dana u BiH, vec je sa parama dos'o iz Njemacke i pokupovao sve sta se moglo kupiti
Alkos

#77 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Alkos »

Causevic je prije rata bio itekako poznat strucnjak, vrhunski, isto k'o i Nihad Imamovic i co. Sjecam se ja dobro diskonta kojeg je Causevic imao u mom komsiluku tik poslije rata! :mrgreen:

Bajrovic je pored hotela Astra, bio vlasnik Doma Faletici i kafica na Ciglanama... Inace, dos'o frajer iz Njemacke i sve pokupov'o ovdje sa parama koje je gore zaradio... ahahaahahaha :lol: :lol:
Jes' i meni je tetka poslala milijarde iz Amerike pa sam kupio par hotela i nekoliko firmi i izgradio nekoliko trzisnih centara! ;)
Pacificgirl

#78 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Pacificgirl »

BegA_ wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Altu je napravio Amerikanac, Importanne je napravio Sandzaklija.

Pricate glupost!

Neznam gdje ovdje moderator????
:? :? Importanne je napravio Hrvat iz Kanade, koji je takodjer bio jedan od potencijalnih kupaca parcele "Magrosa" na kojoj se danas gradi SCC. Imate Importanne centar takodjer i u Zagrebu.
Naš Importane nije isto što i zagrebački, samo se isto zovu, različiti su vlasnici.
atel

#79 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by atel »

Da li neko zna kako ide za posao, kome se obratiti u Bristol? Moze li normalnim putem...
bez stele...ili?

Ma sto se mene tice, sve sto ide ka pozitivnom urbanizmu i izgledu jednom grada, ja podrzavam ko god napravio.
Pristojnog je izgleda.
maxell_sarajevo

#80 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by maxell_sarajevo »

atel wrote:Da li neko zna kako ide za posao, kome se obratiti u Bristol? Moze li normalnim putem...
bez stele...ili?

Ma sto se mene tice, sve sto ide ka pozitivnom urbanizmu i izgledu jednom grada, ja podrzavam ko god napravio.
Pristojnog je izgleda.
Bio je konkurs na posao.ba.Ja se prijavio, a u međuvrmenu nasao drugi posao, prije par dana me zvali iz Bristola za posao i ja kad sam cuo njihove uslove zahvalio im se i rekao da traze nekog drugog jer nisam zainteresovan.
sarajevsko_pivo

#81 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by sarajevsko_pivo »

Image
zvrcak

#82 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by zvrcak »

www.shazahotels.com/

Hotel Bristol je dio SHAZA Hotela, cij je prvi hotel otvoren u Medini prije par mjeseci i vec obara sve svijetske rekorde u radu...
Hotel Bristol je pocetak jedne price koja ce se prenjeti na Shaza Hotel na Marin Dvoru, na linku gore mozete sve detalje naci, i sva nagadjanja o hotelu i sve ostalo nemoj da iznosite, sacekajte otvorenje i sacekajte prave i sigurne informacije... Svi koji rade dole, trebaju da budu pocasceni da rade po KEMPINSKI standardima, koji je jedan od najstarijih Hotelskih lanaca na svijetu!!!
nosara

#83 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by nosara »

zvrcak wrote:http://www.shazahotels.com/

Hotel Bristol je dio SHAZA Hotela, cij je prvi hotel otvoren u Medini prije par mjeseci i vec obara sve svijetske rekorde u radu...
Hotel Bristol je pocetak jedne price koja ce se prenjeti na Shaza Hotel na Marin Dvoru, na linku gore mozete sve detalje naci, i sva nagadjanja o hotelu i sve ostalo nemoj da iznosite, sacekajte otvorenje i sacekajte prave i sigurne informacije... Svi koji rade dole, trebaju da budu pocasceni da rade po KEMPINSKI standardima, koji je jedan od najstarijih Hotelskih lanaca na svijetu!!!
Sarajevo im je najzapadnija lokacija... Sto li...? Ili sam ja nesta fulio...?

Cuj Bristol, najslavniji hotel u Sarajevu... :lol: Dobri su...

Inace, svidja mi se kako je sredjen (barem izvana)... Jedva cekam da se otvori, pa da, ko nekad, s rajom, na po jednu klipacu... :D Salim se...

Sto nema Bristola na listi Kempinski hotela...? :?

Jesam pegla... :lol:
poznanik

#84 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by poznanik »

nosara wrote:
zvrcak wrote:http://www.shazahotels.com/
...Inace, svidja mi se kako je sredjen (barem izvana)... Jedva cekam da se otvori, pa da, ko nekad, s rajom, na po jednu klipacu... :D Salim se...
Od sadržaja u ponudi za goste će imati i "tursku kupku", te zatvoreni bazen.
sarajevsko_pivo

#85 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Image
cappy_tempo

#87 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by cappy_tempo »

samo se nadam da ce kakvu mrezu staviti izmedju terena i restorana :D
exliberal

#88 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by exliberal »

cappy_tempo wrote:samo se nadam da ce kakvu mrezu staviti izmedju terena i restorana :D
procita mi misli
sarajevsko_pivo

#89 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Image

Image

Image

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#90 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Lijepo,lijepo.... ;-)
Van Halen

#91 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Van Halen »

Hotel izgleda svjetski. Svaka čast :bih:
Alkos

#92 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Alkos »

Image

A evo nama i naseg Al Shiddi-a :mrgreen:
BegA_

#93 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by BegA_ »

Kad' su zvali Bakira, trebali su i Dodika onda. :dance: Sto se tice hotela, prelijep je, pogotovo unutrasnjost, ali malo mi se ne svidja onaj natpis "hotel". :-D
Ponosan

#94 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Ponosan »

odlican hotel,uz Europu najbolji u Sarajevu! svaka cast investitoru!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#95 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Entropio »

Je li ovaj hotel ima 5 zvjezdica? Pretpostavljam da ima...

Koji onda hoteli imaju 5* u Sarajevu? Europe? Radon Plaza? Holiday Inn?
VjecitiStudent

#96 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

Entropio wrote:Je li ovaj hotel ima 5 zvjezdica? Pretpostavljam da ima...

Koji onda hoteli imaju 5* u Sarajevu? Europe? Radon Plaza? Holiday Inn?
Samo pet?????
S obzirom kako se zvjezdice kod nas daju, imat ce barem sest-sedam. :D
VjecitiStudent

#97 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

BegA_ wrote:Kad' su zvali Bakira, trebali su i Dodika onda. :dance: Sto se tice hotela, prelijep je, pogotovo unutrasnjost, ali malo mi se ne svidja onaj natpis "hotel". :-D
Prvo vlasnik, onda posjetioci.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#98 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by -LIBERO- »

To i Junior Izetbegovic dionicar,onako slucajno? :D
Alkos

#99 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Alkos »

VjecitiStudent wrote:
BegA_ wrote:Kad' su zvali Bakira, trebali su i Dodika onda. :dance: Sto se tice hotela, prelijep je, pogotovo unutrasnjost, ali malo mi se ne svidja onaj natpis "hotel". :-D
Prvo vlasnik, onda posjetioci.
:thumbup: :mrgreen:
cappy_tempo

#100 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by cappy_tempo »

cuh mahalsku da u Bristolu nece biti alkohola i svinjetine dok onaj na marijin dvoru ce biti jos vece ludilo i unutra ce biti svega i svacega :D .
Locked