ima jos jedna narodna: "ako laze koza ne laze rog"srklet wrote:Ma dobro, hajde da se pomirimo i vratimo na onu - da o ukusima ne treba raspravljati.Sarajlija Fare wrote:Srklet za sta si ti strucnjak....ja se bavim trgovinom a ne distribucijom vode...vodu prodajem u marketu tj. moje radnice to rade, pa mi dolaze razni distributeri....ako si strucnjak za dizajn skidam kapu...ako nisi onda si ocito promasio pravac, zapao u slijepu ulicu, malo volis pametovati, mada iskreno receno donekle si u pravu...al to ti ne daje za pravo da sve ali bas sve kritiziras...sve etikete, sve ambalaze, sve proizvode itd....imel nesto da valja....eto npr. meni ta voda KAP nevalja nista, nije joj dobra ni ambalaza ni etiketa, djeluje suvise suhoparno, odbojno, nije u nekim okvirima isl. osim toga to je voda Ilidzanskog dijamanta koji je smrdio i jos uvijek smrdi, a znamo da je to podrucje oko KAP vode, bivseg Ilidzanskog dijamant kontaminirano, radioaktivno...osim toga i ona reklama sa Brus Lijem koji reklamira vodu suvise je dosadna, mnogi u Bosni navecer zele gledati TV i reklame a ne citati sta Brus Li kaze...i jos su je trebali skratiti za par sekundi jer ubija dosadnim ponavljanjem....ma nema veze nek pije ko sta hoce...neko vodu kvalitetnu a neko nek pije Natrij (sodium ili soli) sa lijepom ambalazom...
Ali treba imati na umu da razna trzista imaju razne ukuse. Nije isto plasirati pice na Cevljansku koridu ili u neki evropski supermarket. Ali TE UVJERAVAM - KAP je izgledom, za razliku od Esmeralde, dostojna svakog evropskog restorana, ali ESMERALDA ce vjerovatno bolje proci na Cevljanskoj koridi.
Pitanje je sad, koje nam je trziste ciljano!
sad za sad znamo samo da je "Esmeralda" iz Tesnja bolje prosla od Kapi na sjevernoamerickom kontinetu ..
neko s pocetka teme spomenu: "da su i distribucijski kanali vazni:
Tesanjskih minerala ima kupit i u Silicijskoj dolini.. kad Kap dokapa po svijetu i do 9 sati vremenske razlike od izvora tek tada se njeni graficki dizajneri mogu rapilavit i busat u prsa ..do tad bi trebali pripazit na rebra