Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
translater wrote:Juventus ne moze u kosh sa Bayernom nego ide u kosh sa Lechom...!?!?!?!?
a dajte molim Vas???
i poredjenja radi...spominje se Nott.Forest???
pa...Nott. Forest nije na EU mapi vec koliko 30-40 godina?!?!?
Juventus se josh uvijek oporavlja od izbacivanja u drugu ligu zbog tamo nekih skandala, ali josh uvijek su elita i bit ce sigurno josh dugo...jedino ako opet ne zahebu
Koje im kriv sto se uopste moraju opravljati? Uefa? Bayern? Mozda bi Bayern trebo poceti placat odstetu zbog 2006. godien
Juventus nemoze ici u isti kos ko Bayern, realno, trenutno nemoze ni u isti kos ko Schalke, Leverkusen ili Villareal.
ok...razumijem ja tvoje trenutno...ali evo...hajde trenutno zamisli(Einstein rece da je masta bitnija od znanja )da si u stanju da radish intervju sa 20 najpotencionalnijih nogometasha/fudbalera danasnjice primjera radi...ne znam...po tvom izboru...
i postavi im opciju da izabere izmedju 2 odgovora...opet...primjera radi: Leverkusen----Juventus
evo...glavu sam na sto postavio dmah...dodji i presjeci ako ih 19 od tih 20 ne kaze ko iz topa "Juventus"...a onaj jedan bi bio neodlucan pola sekunde...
Talijani propadaju ima 5 godina unazad, najvise zbog stelenja utakmica i slicno. Stadioni prazni, igra nikakva sto se jasno vidi u euro kupovima gdje se pate sa veoma prosjecnim ekipama izvan lige petice.
Juve je svoj ugled spisko izbacivanjem u drugu ligu i tu je prica zavrsena. To je najbolje iskoristio Inter koje napokon nakon ne znam ni ja koliko godina postao bitan klub u ligi prvaka (thx. to Mourinho), jer se nije morao patiti u talijankoj ligi, ali je i ta prica zavrsena. Milanu da obnovi ekipu i bude ponovo snazan klub u calcio-u i ligi prvaka ne mogu pomoci dva sheika plus Berslusconi. Cijela ekipa je olinjala.
I Bayern je imao svojih padova (kad ih je Zenit meo u kupu UEFA, a bogami i Getafe) ali nikad nisu povezani sa skandalima tipa calciopoli. Zbog toga je njihov ugled daleko veci od talijanskih klubova, bar za mene. Ali ja brate ne volim Bayern ni sekunde. Pored toga Bayerm jer je najbogatiji klub u Njemačkoj uvijek je skoro all-star sastav budeslige iz predhodne sezone. Samo pokupe najbolje igrace iz ostalih ekipa. Sta su samo Leverkusenu uradili.
krusty wrote:Stuttgart je (bio) u Europa Ligi, a ne u LP, i upravo je ispao veceras od Benfice
toliko o tome koliko si upucen u ono sta pricas
Pardon, mislio sam da si prico o prosloj sezoni.
Sto se tice ove, zaboravio si Schalkea koji je takodjer iz Njemacke. Znaci opet 2 od ukupno 3 njemacka kluba. I za razliku od talijanski penzionera, Schalke iz Gelsenkirchena ima sansu za cetrvtfinale.
toliko o tome koliko si upucen u geografiju i evropski fudbal.
Last edited by Harrre on 25/02/2011 00:31, edited 1 time in total.
joj harre bas si unio nemir ovdje nego hajd ti meni reci kad je bundes liga jaca (nebitno sad ko koga pobjedjuje) neke igrace iz iste lige a koji su trazeni po evropi, a da isti igraju u prosjecnim klubovima Njemacke, tipa Hannover, Koln i sl.
a s obzirom da ih dere ko stigne u njemackoj ligi, nisu ni vrijedni spomena
u svakom slucaju neznam po kojoj se to forumuli racuna kvalitet lige ? njemacka ima najbolju posjetu na stadionima, ali ima ubjedljivo najlosije odbrane, mislim sve su tekme toliko neozbiljne da je to ponekad smijesno... jedini klub koji moze nesto na evropskoj sceni je Bayern, a Italija ipak ima tu malo vise jakih klubova... ove godine su lose krenuli ali vidjecemo, nista nije gotovo
Il_Principe wrote:joj harre bas si unio nemir ovdje nego hajd ti meni reci kad je bundes liga jaca (nebitno sad ko koga pobjedjuje) neke igrace iz iste lige a koji su trazeni po evropi, a da isti igraju u prosjecnim klubovima Njemacke, tipa Hannover, Koln i sl.
Il_Principe wrote:joj harre bas si unio nemir ovdje nego hajd ti meni reci kad je bundes liga jaca (nebitno sad ko koga pobjedjuje) neke igrace iz iste lige a koji su trazeni po evropi, a da isti igraju u prosjecnim klubovima Njemacke, tipa Hannover, Koln i sl.
Mislis da igraci Bundeslige nisu trazeni po Evropi? Razlika je u tome sto simpatizeri talijanske lige precjenuju svoje igrace. Dao sam primjer Santon. Odigro dvadeset minuta u ligi prvaka i odmah se o njemu prica ko da je Cafu. U Njemackoj njegovi vrsnjaci godinama sve redom deru a slabo ko u Bejha zna za njih. Badstuber je na primjer Tito za tog Santona, a o njemu se ne prica po forumu kako City nudi 80 miliona € i slicne neboluze...
Onda imas Hummelsa, 1989. godiste a vec bi mogao predavati u klubovima poput Juventusa i Milana. Non-stop price o Coutinhu, a zaboravljate da je Njemacka puna takvih igraca. Muller, Kroos, Marin, Gotze...
Da, Schalkea deru u Bundesligi. Zazmiri i probaj iskoristiti mozak, sta bi to moglo da znaci? Da nisu slucajnu jake ekipe u Bundesligi? Mozda zato Schalke ima problema u Bundesligi a ne u Evropi?
u svakom slucaju neznam po kojoj se to forumuli racuna kvalitet lige ?
Medjunarodni rezultati, stadioni, ekonomija itd.
njemacka ima najbolju posjetu na stadionima, ali ima ubjedljivo najlosije odbrane
Nije istina. Poslijedne 2 sezone u prosjeku manje primaju od talijanski ekipa.
mislim sve su tekme toliko neozbiljne da je to ponekad smijesno... jedini klub koji moze nesto na evropskoj sceni je Bayern, a Italija ipak ima tu malo vise jakih klubova... ove godine su lose krenuli ali vidjecemo, nista nije gotovo
Vala jeb.o te i ova engleska liga, kad su im stadione pretvorili u pozorište. Dođe dcije hiljada Grka i čuje se sbih 90 minuta, a ovi "englezi" ni da beknu.
hz__semir wrote:Vala jeb.o te i ova engleska liga, kad su im stadione pretvorili u pozorište. Dođe dcije hiljada Grka i čuje se sbih 90 minuta, a ovi "englezi" ni da beknu.
Citam na onom blu mun forumu odusevljenje grckim navijacima, al hajde to, nego oni i dan danas pricaju o lechovim navijacima i valjda okretanjem ledja terenu uz skakanje kao necemu sto nikad prije nisu vidjeli. cak su dali naziv "poznan dance". mislim ono.
Sto se tice Italijana, oni su sada i zvanicno iza Engleza, iza Spanaca, i iza Njemaca.
Stoga.
Da, Schalkea deru u Bundesligi. Zazmiri i probaj iskoristiti mozak, sta bi to moglo da znaci? Da nisu slucajnu jake ekipe u Bundesligi? Mozda zato Schalke ima problema u Bundesligi a ne u Evropi?
jeza u ledja wrote:Citam na onom blu mun forumu odusevljenje grckim navijacima, al hajde to, nego oni i dan danas pricaju o lechovim navijacima i valjda okretanjem ledja terenu uz skakanje kao necemu sto nikad prije nisu vidjeli. cak su dali naziv "poznan dance". mislim ono.