Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#76 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Ne znam ko bi ga poderao, ali Denis nije bolji izbor od Zlatka, ali nikako
- Banksy
#77 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
stochar wrote: napravljena je takva atmosfera da su ljudi poodustajali od kandidatura pod sumnjivim okolnostima, a ja bih rekao iz straha.
vidi ovo, glasovi za Parlament BiH na izborima:
BEĆIROVIĆ DENIS 45747
LAGUMDŽIJA ZLATKO 28451
LIPOVAČA HAMDIJA 24582
pa, poder'o ga je Denis, poder'o ga je i Lipovaca (ciji je postotak 75), a da ne govorim o Komsicu! i, da se ni jedan od njih ne kandiduje? de ba, price za malu djecu...
daj link za ove brojeve
- madner
#78 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Pa ako je sjebe, vjerovatno ce se pojavit neko da se kandiduje protiv Zlaje Velikog. Ovako covjek ima rezultate.stochar wrote:ako ista sjebe tu stranku, sjebace je ova arogantna politike. cuj 'ne tice te se', hahahaha, itekako me se tice, nisu samo clanovi bitni, valjda i glasaci imaju pravo na kritiku? ili nemaju? ili je to pravo ima onaj kome Centralni komitet odobri? evo, ja svecano obecavam da na sljedecim izborima (opcinskim pa onda opcim) necu dati NI JEDAN glas bilo kojem kandidatu SDP-a ako Zlaya u tom momentu bude predsjednik, iako sam do sada na svim izborima za njih glas'o. znam da ce sad arogantni clanovi i psychosupporteri reci: 'sta nas briga, jebo jedan glas', ali tako je govorio i Hare Lepi pa znamo gdje ga je ta arogancija odvela...madner wrote:
Sto te je stid? Ako si clan mogao si se kandidovat, ako nisi clan ne tice te se.
Ali unutrasnji izbor u stranci nema nikav uticaj na tebe ili mene. Da li bacaju kockice pa izaberu presjednika, ili gledaju natalne karte me se savrseno ne tice. Mene samo zanima ono sto ta osoba uradi, i ja onda po tome glasam.
- Socijalista
#79 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Becirovicu i Pudaricu je mana govor pred masom, cak mislim da je Hadzic jaci od njih dvojice po retorici govora (to mora vodja stranke jednostavno imati) i zbog toga dajem prednost drugom.plain vanilla wrote:Ne znam ko bi ga poderao, ali Denis nije bolji izbor od Zlatka, ali nikako
- plain vanilla
#80 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Hadzic bi kad poraste mogao biti LagumdzijaSocijalista wrote:Becirovicu i Pudaricu je mana govor pred masom, cak mislim da je Hadzic jaci od njih dvojice po retorici govora (to mora vodja stranke jednostavno imati) i zbog toga dajem prednost drugom.plain vanilla wrote:Ne znam ko bi ga poderao, ali Denis nije bolji izbor od Zlatka, ali nikako
- kmirsad
#81 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Jedino pravo DJL u Tuzli je Enko iz Kule... 
Last edited by kmirsad on 21/02/2011 10:35, edited 1 time in total.
- Socijalista
#82 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Malo je samo zivcan onako kad prica (na mene dijeluje tako)...ostalo je sve okplain vanilla wrote:Hadzic bi kad poraste mogao biti LagumdzijaSocijalista wrote:Becirovicu i Pudaricu je mana govor pred masom, cak mislim da je Hadzic jaci od njih dvojice po retorici govora (to mora vodja stranke jednostavno imati) i zbog toga dajem prednost drugom.plain vanilla wrote:Ne znam ko bi ga poderao, ali Denis nije bolji izbor od Zlatka, ali nikako
- ultima_palabra
#83 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Kakve to veze ima? Kada zaokružuješ na otvorenim listama onda biraš nekoga za koga misliš da će dobro raditi u određenom zakonodavnom tijelu... Bećirović je bio jedan od aktivnijih parlamentaraca, a i Tuzlaci nisu imali jače ime na listama.stochar wrote:napravljena je takva atmosfera da su ljudi poodustajali od kandidatura pod sumnjivim okolnostima, a ja bih rekao iz straha.
BEĆIROVIĆ DENIS 45747
LAGUMDŽIJA ZLATKO 28451
LIPOVAČA HAMDIJA 24582
pa, poder'o ga je Denis, poder'o ga je i Lipovaca (ciji je postotak 75), a da ne govorim o Komsicu! i, da se ni jedan od njih ne kandiduje? de ba, price za malu djecu...
Ja sam imao priliku da glasam za Zlatka, ali sam zaokružio Magazinovića. Ali ne mislim da bi Magazinović ili bilo ko drugi trenutno bio bolji predsjednik od Lagumdžije.
-
Boško Buha 33
#84 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Jedini koji može od SDP-a napraviti partiju koja bi imala kapacitet da okupi relavantan građanski blok (tu ne govorim o HSP i SDA) a infrastrukturu SDP demokratizuje je Bogić Bogičević. On može oko sebe okupiti ljude koji razmišljaju svojom glavom, klonove i klovnove koje je Lagumdžija okupio sačuvati a građanima ponuditi realnu alternativu. Čovjek je član SDP-a i nikada ga nije napuštao, ima kapacitet za ozbiljnog državnika a od navedenih (naravno nije slučajno što ga nema u predlogu) uz, možda, Imamovića, jedini ima poziciju ozbiljne alternative postojećem rukovodstvu. Međutim, ne treba imati nikakve iluzije da Lagumdžija igdje odlazi, niti za tri niti za sedam godina, svi će ovi prije ili poslije sa njim se pozdraviti i vratiti na smetljišta sa kojeg su i došli a on ostaje. To nije toliko ni karakterna crta, to je jednostavno priroda svake diktature pa i ove. Davno je Margareta Tačer rekla da izbore ne dobija opozicja već ih gube vlade. SDP je uspio dobiti ogroman broj glasova i onda to prepustiti SDA, to možda i može izgledati pragmatično ali je dugoročno katastrofalno i za SDP i za BiH. Bio sam na kongresu SDP kada su/smo izgubili izbore 2002. godine i tada je Lagumdžija govorio "Uzmite "pitu" izbornih rezultata, iskružite SDP i šta tu normalno ostaje?" Nažalost, danas je SDP sastavni i neodvojivi dio "pite", jednako je isti kao i sve ostalo. U dužoj vremenskoj perspektivi opasnost je što se građansko nezadovoljstvo i alternative neće artikulirati kroz partije već kroz razne pokrete ili internet forume a iz toga može nastati šta god zamisliš. Sve skupa tuga golema.
- Ridjobrki
#85 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Ma problem SDP-a je generalno manjak muda i višak palamuđenja. Nije Zlaja ni toliki autokrat koliko je okružen limitiranim snishodljivim beskralježnjacima.
- Banksy
#86 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
To je to.Boško Buha 33 wrote:
Jedini koji može od SDP-a napraviti partiju koja bi imala kapacitet da okupi relavantan građanski blok (tu ne govorim o HSP i SDA) a infrastrukturu SDP demokratizuje je Bogić Bogičević. On može oko sebe okupiti ljude koji razmišljaju svojom glavom, klonove i klovnove koje je Lagumdžija okupio sačuvati a građanima ponuditi realnu alternativu. Čovjek je član SDP-a i nikada ga nije napuštao, ima kapacitet za ozbiljnog državnika a od navedenih (naravno nije slučajno što ga nema u predlogu) uz, možda, Imamovića, jedini ima poziciju ozbiljne alternative postojećem rukovodstvu. Međutim, ne treba imati nikakve iluzije da Lagumdžija igdje odlazi, niti za tri niti za sedam godina, svi će ovi prije ili poslije sa njim se pozdraviti i vratiti na smetljišta sa kojeg su i došli a on ostaje. To nije toliko ni karakterna crta, to je jednostavno priroda svake diktature pa i ove. Davno je Margareta Tačer rekla da izbore ne dobija opozicja već ih gube vlade. SDP je uspio dobiti ogroman broj glasova i onda to prepustiti SDA, to možda i može izgledati pragmatično ali je dugoročno katastrofalno i za SDP i za BiH. Bio sam na kongresu SDP kada su/smo izgubili izbore 2002. godine i tada je Lagumdžija govorio "Uzmite "pitu" izbornih rezultata, iskružite SDP i šta tu normalno ostaje?" Nažalost, danas je SDP sastavni i neodvojivi dio "pite", jednako je isti kao i sve ostalo. U dužoj vremenskoj perspektivi opasnost je što se građansko nezadovoljstvo i alternative neće artikulirati kroz partije već kroz razne pokrete ili internet forume a iz toga može nastati šta god zamisliš. Sve skupa tuga golema.
- kmirsad
#87 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Imaš od mene gut čevape kod Zlaje il poljev kod Groleta kad budeš u Tuzli...Ridjobrki wrote:Ma problem SDP-a je generalno manjak muda i višak palamuđenja. Nije Zlaja ni toliki autokrat koliko je okružen limitiranim snishodljivim beskralježnjacima.
A već sam pomenuo Bogića... samo ga stočar još nije metno listu... da jeste... bila bi lista drugačija, mnogo drugačija... zna to i Zlaja...
- psydelija
#88 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
ako dodje do promene na celu bh sdp-a bice to cin bes presedana, ne stvarno.
do smrti on, a posle neko od prvih nasledika. ako ima sina ili cerku, ako ne od brata decica... mislim, drugacije da bude niti ima smisla, a jos manje nacina!
do smrti on, a posle neko od prvih nasledika. ako ima sina ili cerku, ako ne od brata decica... mislim, drugacije da bude niti ima smisla, a jos manje nacina!
-
VjecitiStudent
#89 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Ova anketa ima smisla jedino ako ce im SDA organizovati unutarstranacke izbore 
U SDP-u jedva da se i sjecaju kako se to radi.
U SDP-u jedva da se i sjecaju kako se to radi.
- madner
#90 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Mislim da su nam jos jednom bivsi clanovi sve ljepo objasnili. Stvarno mi nije jasno kako takve kapacitete nisu znali iskoristiti. 
- Been
#91 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Lipovača ili Pudarić... Dva najškolovanija, najpametnija i najelkoventnija čovjeka današnjeg SDP-a.
A vidim da su se "ljubitelji" SDP-a i ovdje skupili da pljuju...Hmm... Pitam se zašto ?
A vidim da su se "ljubitelji" SDP-a i ovdje skupili da pljuju...Hmm... Pitam se zašto ?
- Socijalista
#92 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Pricaju nesto o izboru, a imaju samo malog princa kao kandidata hehehehheBeen wrote:Lipovača ili Pudarić... Dva najškolovanija, najpametnija i najelkoventnija čovjeka današnjeg SDP-a.
-
dimitrixAgain
#93 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Buduci predsjednik SDP-a ce biti genetski klon Zlaje....
-
VjecitiStudent
#94 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Nego, ova anketa je malo isuvise napredna.
Mozda bi za pocetak trebalo krenuti sa pitanjem "sta mislite, da li ce biti vise kandidata na sljedecim izborima za predsjednika SDP-a?"

Mozda bi za pocetak trebalo krenuti sa pitanjem "sta mislite, da li ce biti vise kandidata na sljedecim izborima za predsjednika SDP-a?"
- srklet
#95 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Pravi kandidat za novog predsjednika SDP-a je onaj ko je javno rekao da Lagumdzija konacno treba sjahati.
Ali takav lik ne postoji u SDP-u !

- plain vanilla
#96 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Zasto bi Zlaja sjahao? Ostvarili su najbolji izborni rezultat dosad.srklet wrote:Pravi kandidat za novog predsjednika SDP-a je onaj ko je javno rekao da Lagumdzija konacno treba sjahati.
Iz ovih porazenih stranaka ne cujem da je iko ostavku dao, zasto bi onda Zlaja?
Da se razumijemo, imam puno drazih SDPovaca od Zlaje, al zasto da Zlaja ode?
-
Paper
#97 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
A gdje su na ovoj listi VječitiStudent i corto ? Ja b' glaso za corta, zna čovjek ekonomiju a i puco po ustašama i četniKima i slaže se sa svima koji ne vole Zlaju. Zlajin neprijatelj je moj prijatelj. To volem 
- stochar
#98 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
http://www.izbori.baBanksy wrote:stochar wrote: napravljena je takva atmosfera da su ljudi poodustajali od kandidatura pod sumnjivim okolnostima, a ja bih rekao iz straha.
BEĆIROVIĆ DENIS 45747
LAGUMDŽIJA ZLATKO 28451
LIPOVAČA HAMDIJA 24582
![]()
daj link za ove brojeve
pa odes na rezultate za Parlament BiH, i tamo imas po onim jedinicama za svaku stranku posen+bno, mada, lakse je pljuvati 'nako, reci mi da sam izdajnik, da ne volim platformu, da sam fahrin mali, bakirov mali, malog mali, da podrzavam dodika il' fasizam, ili neki iz plejade argumenata koje vidjem na drugim temama...
- ultima_palabra
#99 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
Kaku ba ekonomiju, zna on sve... intelektualac opće prakse, onako ko Tunjo FilipovićPaper wrote:A gdje su na ovoj listi VječitiStudent i corto ? Ja b' glaso za corta, zna čovjek ekonomiju a i puco po ustašama i četniKima i slaže se sa svima koji ne vole Zlaju. Zlajin neprijatelj je moj prijatelj. To volem
- kmirsad
#100 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije
plain vanilla wrote: Zasto bi Zlaja sjahao? Ostvarili su najbolji izborni rezultat dosad.
Iz ovih porazenih stranaka ne cujem da je iko ostavku dao, zasto bi onda Zlaja?
Da se razumijemo, imam puno drazih SDPovaca od Zlaje, al zasto da Zlaja ode?
Da bi im rezultat bio bolji, mnogo bolji... mogli su imati apsolutnu večinu i vladati bez koalicija... ali ko zna... možda im i nije odgovaralo tako... valja snosit i odgovornost... vako se ne zna ko je otac djeteta...