Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#76 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by ladyblue18 »

Erzsebet wrote:Stvarno mi je smiješno da me pokušavaš ubijediti u nešto što je toliko očigledno. Ne moraš biti muzički obrazovana da znaš da su Al Dino, SMS, 7UP, Erato i ostale gluposti, obično smeće, a ne muzika. Ali okej, odustajem, ti to slušaj i provedi život u neznanju, jer morebit ne znaš za bolje.
:lol: :lol: :lol: ti si jedini koji nas ovdje nesto ubjedjuje, a ja nigdje ne rekoh da slusam to sto si ti pobrojao, tacnije slusala sam kada sam imala 11, 12, 13 godina, a to je bilo jako davno.
Iako ja napisah vec da to ne slusam nekoliko puta na ovoj temi, ti si opet nasao da mi kazes kako ja ne znam za bolje i kako sam muzicki nepismena.

Steta sto se nisi naucio argumentovanom razgovoru ili debati, to si mogao i kod Sanje nauciti, ali vidim nista. :roll:
Kako ti i cvikerash i jos par pljuvaca kazete, tako jest, popularno ne valja, amen! :oops:

Cvikerash sta ja rekoh gore za tu floskulu vasu? Dona, Ekrem, isti djavo, dosadni ste.

Ja za Nine Inch Nails (ne'sh vjerovati ali ja znam za njih :shock: ) mogu reci da mi se ne svidja, ne da ne valja, tu je razlika izmedju tebe i mene ili ostatka teme, jer ne vrijedjamo druge umjetnike, ni neciji ukus. ;-)
Ali svakome njegovo, nastavi i dalje zivjeti tako, mene apsolutno zaboli.

I da, nadam se da ste shvatili da je Samir za ovu pricu iako je njegova tema totalno nebitan, umjesto njega mogao je biti bilo ko, ali biste dobili iste reakcije, jer tesko ce ko citati vasa pljuvanja bez da vam kaze koju.

Dovidjenja momci.
Cafe Camargue

#77 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by Cafe Camargue »

Erzsebet wrote:Stvarno mi je smiješno da me pokušavaš ubijediti u nešto što je toliko očigledno. Ne moraš biti muzički obrazovana da znaš da su Al Dino, SMS, 7UP, Erato i ostale gluposti, obično smeće, a ne muzika. Ali okej, odustajem, ti to slušaj i provedi život u neznanju, jer morebit ne znaš za bolje.
Al Dino i SMS - smeće? Blago tebi s tobom.
extraordinary

#78 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by extraordinary »

Fakat mi je smiješno karakterisati nešto za što ne postoje realna mjerila smećem. Ne postoji nikakvo mjerilo koje će odrediti da je Samir Mujagić smeće a U2 ili Lady Gaga vrh muzike. Ili ako smatrate da postoji to mjerilo, navedite ga da se i ja obrazujem i da napokon izađem iz svog neznanja? Jel vama i Toma Zdravković bio odron od muzičara?
PalaSa Marsa

#79 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by PalaSa Marsa »

CVIKERASH wrote:
PalaSa Marsa wrote:E ko je taj da mi kaze da ova pjesma ne valja, daj da ga vidim. :-D

I ko ka'e da ovo ne valja, kome ne valja prifatite se tambure i gusli te oformite kak'og orkestra folk topa, rocka i modernog zvuka u prirodi i ovih u "trendu" vam muzika. :D :D

Samire momcino uz tebe smo :-D . Momak je kulturan, muzicki obrazovan, sto je jako bitno i ne ofira se gdje se okrene. :-D :bih:

ja cu ti reci da ne valja ovo nista .....moj ukus je moj ukus....ne moze me niko natjerati da slusam te gluposti kad ne volim to..
a sta ti mislis o ovome???garant se nece tebi svidjeti...

:sax:
Sto ovo bas, ako kazem da slusam, hocel' mi vrijednost u tvojim ocima porast' ili, ako kazem da ne slusam hocul' ispast seljanka u tim tvojim mubarec ocima? :roll: :D

Nego br'te ako nekog ne gotivis, njegov rad, njegovo djelo, sto moras kakit' o njemu i njegovom radu. Prodjes ga se i svog posla gledas, kako ti, tako svi mi. Niko nikom nece odredjivat' kakav ce ko ukus imat' i sta ce se kome svidjet' ili nece. :-D :D Prosto mislim, da svi oni koji ne vole odredjenu muziku ne trebaju ni radit' kontra tome, to'jes' tom svom ukusu pa iz sve snage pljuvat' i pricat kako taj neko ne valja da bi nam pokazali kako vi fiurate (u trendu :D ) vam odredjene pravce. :D Haj' ziv'li vise! :-) :D

Ps: SLusam i gange podjahkad ako mi koja zapadne za uho. :D :D :sax:
ultima_palabra

#80 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by ultima_palabra »

Ovu je pjesmu jedan moj jaran posvetio svom novčaniku koji je izgubio :mrgreen:
DaysleepeR

#81 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by DaysleepeR »

samo vi slušajte i podržavajte ovakve mediokritete koji slave 10 godina "karijere" prvim koncertima...

samo da vidim da se neko žali na onim temama što nas zaobilaze veliki koncerti, šta će nam kad su nam ovakvi studijski miševi sa 10 godina karijere bez koncerta zvijezde i respektabilni, katastrofa...

završiću izlaganje jednim citatom, pametnom dosta

~ Mediocrity is excellent to the eyes of mediocre people. ~ Joseph Joubert
Cafe Camargue

#82 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by Cafe Camargue »

DaysleepeR wrote:samo vi slušajte i podržavajte ovakve mediokritete koji slave 10 godina "karijere" prvim koncertima...

samo da vidim da se neko žali na onim temama što nas zaobilaze veliki koncerti, šta će nam kad su nam ovakvi studijski miševi sa 10 godina karijere bez koncerta zvijezde i respektabilni, katastrofa...

čekaj, ti misliš da nas zaobilaze veliki izvođači zato što nemamo ukusa? :lol: :lol: :lol: :lol:
Wutkica

#83 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by Wutkica »

Ma dobar je on meni....na posteru :lol: :lol:
Sarajevski_Marlboro

#84 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by Sarajevski_Marlboro »

Čovjek je završio izlaganje,džaba postavljaš pitanje. :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#85 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by Pera Trta »

Wutkica wrote:Ma dobar je on meni....na posteru :lol: :lol:
Jel sWadak? :D
Wutkica

#86 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by Wutkica »

Pera Trta wrote:
Wutkica wrote:Ma dobar je on meni....na posteru :lol: :lol:
Jel sWadak? :D
ko secerna trska :D ...pa eto moze proci, samo da ne zapjeva :lol: :lol:
Il_Principe

#87 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by Il_Principe »

imal bosnji iko da valja od nasih pjevaca umjetnika ili sta ja znam, imal bosnji iko od nasih a da ga ne pljuje :roll: :shock: fino tema SMS, dodje pametnjakovic i kaze he nevalja meni to, slusaj ovo postavljajuci spot s nekom rock grupom iz Amerike :roll: :shock: nidje veze :roll: :shock:
DaysleepeR

#88 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by DaysleepeR »

Cafe Camargue wrote:
DaysleepeR wrote:samo vi slušajte i podržavajte ovakve mediokritete koji slave 10 godina "karijere" prvim koncertima...

čekaj, ti misliš da nas zaobilaze veliki izvođači zato što nemamo ukusa? :lol: :lol: :lol: :lol:
jel smiješno :D

haj logikom

sve dok punimo zetre i skenderije kad gostuju severine, prljava kazalista, novi fosili i ko sve ne, koji promotor ce ikad pomisliti da mora dovesti nekog veceg i popularnijeg kako bi zaradio?

nije jedini razlog ali je jedan od razloga svakako... publika svojim punjenjem dvorana pokazuje da je sasvim zadovoljna ponudom... i to je to
mirzasila

#89 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by mirzasila »

Gore je neko priupitao dali neko posjeduje sms-ov cd. Evo da se ja prijavim da imam dvije originalne kasete sa prva dva albuma i originalni cd sa zadnjeg.Mogu samo reci respect za Samira u svakom pogledu. Nasi ljudi su navikli da pljuju po svemu i svacemu mada ja ovdje ne procitajh ni jedan validan argument koji bi potkrijepio to. Ali nema veze to je nas mentalitet i navikne se covjek na to.
Wutkica

#90 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by Wutkica »

Meni ne zna pjevati, niti volim ton njegovog glasa :roll: to sto se meni ne svidja a drugima svidja ja ga necu pljuvati, jednostavno mi se ne svidja :thumbup: :D
DaysleepeR

#91 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by DaysleepeR »

mirzasila wrote:Gore je neko priupitao dali neko posjeduje sms-ov cd. Evo da se ja prijavim da imam dvije originalne kasete sa prva dva albuma i originalni cd sa zadnjeg.Mogu samo reci respect za Samira u svakom pogledu. Nasi ljudi su navikli da pljuju po svemu i svacemu mada ja ovdje ne procitajh ni jedan validan argument koji bi potkrijepio to. Ali nema veze to je nas mentalitet i navikne se covjek na to.
apsolutno je nezamislivo u normalnom muzičkom svijetu da neko djeluje kao pjevač, muzičar 10 godina bez valjanog koncerta, ili nikakvog u gradu u kojem djeluje.

zbog te činjenice bez obzira koliko kaseta diskova i spotova je izbacio opet bilo gdje u muzičkom svijetu bi bio proglašen početnikom, debitantom radi toga što tek sad radi prvi koncert.

eto ti argument
ladyblue18

#92 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by ladyblue18 »

Oh idemo opet. :oops:
Bas sam se pitala gdje je ostatak sa-x pljuvaca iz polja muzike.

E hajd sad budi pametan, zakljucati ovo jer nema vise smisla, ili ostaviti pljuvacima jos prostora.
Hajd jos malo zao mi da vas prekidam.
Animal

#93 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by Animal »

Bez uvrede, ali tvoja priča je klasični "bošnjaluk".. Znaš ono: "Ma 'ta će on/ona.."

Ja sam muzički obrazovan tip i slušam raznovrsnu muziku (mada pretežno rock 90-ih). SMS nikada nisam slušao, ali ću se složiti da u uslovima kakvi vladaju u Bosni kada je stvaranje muzike u pitanju, Samir radi jako dobar posao. U mnoštvu domaćeg šunda samo nekoliko poslijeratnih pop-rock pjevača/bendova je uspjelo da se kako-tako održi na tržištu i Samir je jedan od njih. Da ja živim u sređenoj državi kao ti (koliko vidim po lokaciji), vjerovatno bih imao puno veća očekivanja od domaće scene, ali u ovim okolnostima, divim se momcima kao Samiru koji pokušavaju da proguraju nešto drugačije, a što ne zvuči kao pokvarena ploča.

Ljudi su naivni ako misle da je bila samo slučajnost što su ovdje nastali Bijelo dugme, Indexi, Plavci, Jabuka, Jagode itd.. Za to je bila potrebna podrška kakvu današnji novi bendovi ni izdaleka nemaju.. Obzirom na sadašnje okolnosti u BiH, mislim da se ovi "smetljari" itekako dobro drže..

Pozz
DaysleepeR

#94 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by DaysleepeR »

ladyblue18 wrote:Oh idemo opet. :oops:
Bas sam se pitala gdje je ostatak sa-x pljuvaca iz polja muzike.

E hajd sad budi pametan, zakljucati ovo jer nema vise smisla, ili ostaviti pljuvacima jos prostora.
Hajd jos malo zao mi da vas prekidam.
svakako komentarišemo klasični PR plaćeni napuhani tekst (mislim na početni post) a i SMS-ov rad je javan i kao takav podliježe svim mogućim kritikama kao i pljuvanju...

u čemu je problem?
ladyblue18

#95 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by ladyblue18 »

Problem je sto vi pljuvaci (standarna klapa od 4-5 likova na saxu) ne mozete nikada reci nista fino za nekoga, nego popljujete svakoga ko se u BiH bavi muzikom.

Svjesni ste i sami kakva je ovo drzava, na kojoj na tzv. estradi vlada tona sunda i kica, i na toj estradi ima mozda 5 osoba u vrh glave koje se trude nesto ostvariti i napraviti, rade ono sto vole, zive svoj zivot daleko od medija i zute stampe, i vi se nadjete da vrijedjate i pljujete te ljude, kao da ste odrasli na dvorovima, u svili i kadifi, u kulturi samo takvoj pa sebi dajete za pravo da pljujete ljude koji posteno rade, i sve nazivate smecem.
Nije lijepo nimalo ici okolo i pljuvati druge samo zato jer vam se ne svidja ono sto oni rade, nazivati ih mediokritetima, itd. Dovoljno je reci meni se to ne svidja ali jok vi morate odmah salvu uvreda sasuti.
Kako vam ba vise ne dosadi, od teme do teme, i stalno tako, samo trazite nove zrtve?
Jel vam bas toliko dosadno ili u cemu je problem?!

Ja nikada ali nikada ne bih sebi dopustila da idem tako nisko i vrijedjam ljude koji rade nesto i ljude koji simpatisu taj rad, jednostavno bih zaobisla, ali vi imate tu strashnu potrebu iz Bog zna kojih pobuda da hraknete na sve i svakoga na BiH sceni, bez obzira bio to Rizo, Laka, ili sada Samir.

I ja se iskreno divim svim momcima i djevojkama koje imaju volju raditi ista u ovoj drzavi, a kamoli jos ostajati u njoj, gdje svako ima pravo da popljuje njegov rad samo zato jer mu se ne svidja, jer nema toliko dostojanstva da kaze ok meni se to ne svidja ali postujem da se drugima svidja.

Zasto morate svaku temu usrati svojim pljuvanjem i tom potrebom da aman vi nama otvorite oci kako je sve to nekvalitetno, kako mi nemamo pojma o muzici, kako smo neobrazovani itd.
Pustite nas takve eto kao sto rekoh kolegi ti pljuvacu da se udavimo ako treba u svoj toj nasoj ignoranciji, ali ne zagadjujte "zrak" oko sebe jer zbog takvih likova niko nema volju ni hrabrosti ista uraditi vrijedno u vooj drzavi, da ga sutra ne bi neko ko je pokupio svu pamet svijeta popljuvao.

Ne radi se ovdje vise ni o Samiru, ni o muzici, nego o vasoj bolesnoj potrebi da pljujete sve i svima solite pamet.
Pustite drugi svijet da zivi, vi uzivajte u svom, hodajte po Evropi i svijetu i slusajte samo kvalitetnu muziku, radite sta hocete, ali pustite ostale ljude da zive na miru.
Jel to zaista toliko tesko? :shock:
samo_ovaj_put

#96 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by samo_ovaj_put »

kakva je situacija sa kartama,jel ko kupio,kako ide prodaja,mislim da nece pustiti vise od hiljadu u slobodno prodaju
DaysleepeR

#97 Re: Samir Mujagić-"SMS"- Za deset!

Post by DaysleepeR »

ladyblue18 wrote:Problem je sto vi pljuvaci (standarna klapa od 4-5 likova na saxu) ne mozete nikada reci nista fino za nekoga, nego popljujete svakoga ko se u BiH bavi muzikom.

Svjesni ste i sami kakva je ovo drzava, na kojoj na tzv. estradi vlada tona sunda i kica, i na toj estradi ima mozda 5 osoba u vrh glave koje se trude nesto ostvariti i napraviti, rade ono sto vole, zive svoj zivot daleko od medija i zute stampe, i vi se nadjete da vrijedjate i pljujete te ljude, kao da ste odrasli na dvorovima, u svili i kadifi, u kulturi samo takvoj pa sebi dajete za pravo da pljujete ljude koji posteno rade, i sve nazivate smecem.
Nije lijepo nimalo ici okolo i pljuvati druge samo zato jer vam se ne svidja ono sto oni rade, nazivati ih mediokritetima, itd. Dovoljno je reci meni se to ne svidja ali jok vi morate odmah salvu uvreda sasuti.
Kako vam ba vise ne dosadi, od teme do teme, i stalno tako, samo trazite nove zrtve?
Jel vam bas toliko dosadno ili u cemu je problem?!

Ja nikada ali nikada ne bih sebi dopustila da idem tako nisko i vrijedjam ljude koji rade nesto i ljude koji simpatisu taj rad, jednostavno bih zaobisla, ali vi imate tu strashnu potrebu iz Bog zna kojih pobuda da hraknete na sve i svakoga na BiH sceni, bez obzira bio to Rizo, Laka, ili sada Samir.

I ja se iskreno divim svim momcima i djevojkama koje imaju volju raditi ista u ovoj drzavi, a kamoli jos ostajati u njoj, gdje svako ima pravo da popljuje njegov rad samo zato jer mu se ne svidja, jer nema toliko dostojanstva da kaze ok meni se to ne svidja ali postujem da se drugima svidja.

Zasto morate svaku temu usrati svojim pljuvanjem i tom potrebom da aman vi nama otvorite oci kako je sve to nekvalitetno, kako mi nemamo pojma o muzici, kako smo neobrazovani itd.
Pustite nas takve eto kao sto rekoh kolegi ti pljuvacu da se udavimo ako treba u svoj toj nasoj ignoranciji, ali ne zagadjujte "zrak" oko sebe jer zbog takvih likova niko nema volju ni hrabrosti ista uraditi vrijedno u vooj drzavi, da ga sutra ne bi neko ko je pokupio svu pamet svijeta popljuvao.

Ne radi se ovdje vise ni o Samiru, ni u muzici, nego o vasoj bolesnoj potrebi da pljujete sve i svima solite pamet.
Pustite drugi svijet da zivi, vi uzivajte u svom, hodajte po Evropi i svijetu i slusajte samo kvalitetnu muziku, radite sta hocete, ali pustite ostale ljude da zive na miru.
Jel to zaista toliko tesko? :shock:
pošto si me počastila epitetom pljuvača a i pošto imam bar 3 godine više staža na ovom forumu od tebe neću biti nimalo nježan

internet kao globalni medij je postao popularan zato što se konačno pojavilo nešto što malograđanski i zatucani umovi ne mogu da cenzurišu, te je priliku dobila slobodna riječ i misao. jedan od alata su i forumi. ovo je forum i ako na njemu ne postoji slobodno izražavanje koliko god grubo bilo gubi svoj smisao. to jeste malo teško shvatiti malodrađanskom i zatucanom umu ali je tako.

pljuvanje nije reći za nekoga da je mediokritet kada neko to zaista jeste. SMS je jedna mediokritetna persona koja ima vlastiti studio koji je izbacio sve jedne ljigavštine poput Selme Bajrami, KOketa, Abida sakalaša i sl. Čovjek u životu nije imao KONCERT, imao je TEZGE po diskotekicama i kafanama, ovo će mu biti prvi KONCERT. to je biti MEDIOKRITET. da je istinski vrijedan ne bi plaćao masno našu Tišinu da mu puše PR izmišljenim pojedinostima i superlativima. istinski vrijednim ljudima ne treba takvo puhanje. ali kad se već desilo i priča je 200% napuhana, potrebno ju je spustiti u realu i stoga se javljaju ljudi koji pokušavaju da osvjeste ljude koji NE ZNAJU. NE ZNATE, nemate pojma, ne pratite, niste dio estrade, ne znate kako se postaje "pjevač" kako se vještački pumpa popularnost i sl. ljudi koji ovdje pokušavaju unijet zdrav razum ZNAJU.

i da se obratim tebi lično, ne znam kojom si čarolijom postala moderator, ali ovo je nekad bio pismen forum, forum na kojem bi ovakve ili "hayat trazi zvijezdu" bile u startu ismijane i minirane jer su šabanske. u posljednje vrijeme sve je više šabanskih tema i šabana koji su članovi istog. zapitaj se koja je uloga tebe u svemu tome.

P.S. ja bih se ubio kada bih bio moderator foruma i smetalo mi što ljudi govore ono što misle bez uvreda bilo kome (tipa psovke, nacionalnost, rasizam) prava si tetka.

sad pokaži koliko si otvorenog uma pa me banuj :D
Locked