DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post Reply
Desert Wind

#76 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Desert Wind »

seldzuk wrote:SAD uložio veto na rezoluciju o širenju jevrejskih naselja
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110219024
ima ih na desetine ulozenih :wink: a "nacelno" se "zalazu" za stvaranje palestinske drzave i pregovore....
mah smetljari....

ali palestina je bila i ostace prokleta teritorija preko koje ce se prelamati interesi velikih, cijena nafte i svjetska ekonomija.... sto prije narod tamo to shvati i nabere... lakse ce im bit - al' eto uvijek ce biti blesavih da ginu za ideale....
Kenan-sa

#77 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Kenan-sa »

Meni nije jasno zasto u Libiji neki protestuju,to si sigurno neradnici..Libija je prebogata zemlja,narod maltene obozava Gadafija...mislim da je u pitanju kako kaze nas ambasador u Tripoliju neki trend iz ostalih arapskih zemalja,pa ko vele hajmo se i mi malo zabaviti,dosadno nam...a u Bahreinu je klasicni vjerski sukob sita i sunita,to nema veze sa ekonomijom..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#78 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Truba »

:D pa valjda znaju što prosvjeduju... ni meni nije jasan sukob s abdićem :D neko odozgo to zna :D :cry:
seldzuk

#79 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by seldzuk »

Desert Wind wrote:
seldzuk wrote:SAD uložio veto na rezoluciju o širenju jevrejskih naselja
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110219024
ima ih na desetine ulozenih :wink: a "nacelno" se "zalazu" za stvaranje palestinske drzave i pregovore....
mah smetljari....

ali palestina je bila i ostace prokleta teritorija preko koje ce se prelamati interesi velikih, cijena nafte i svjetska ekonomija.... sto prije narod tamo to shvati i nabere... lakse ce im bit - al' eto uvijek ce biti blesavih da ginu za ideale....
Palestina za mene nije prokleta. Ona je sveta zemlje sve tri monoteističke religije. Samo što se preko nje trenutno svašta prelama. Geopolitika, geostrategija...
michio

#80 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by michio »

Kenan-sa wrote:Meni nije jasno zasto u Libiji neki protestuju,to si sigurno neradnici..Libija je prebogata zemlja,narod maltene obozava Gadafija...mislim da je u pitanju kako kaze nas ambasador u Tripoliju neki trend iz ostalih arapskih zemalja,pa ko vele hajmo se i mi malo zabaviti,dosadno nam...a u Bahreinu je klasicni vjerski sukob sita i sunita,to nema veze sa ekonomijom..
Da, ambasador stiti BeHa interese u Libiji jer neki imaju kao neku tvornicu sokica tamo. Isto kao i neki njegov prethodnik prije 30 godina kad su vjesali ljude na banderama, ali kako su neki nasi vukli elektricne kablove po pustinji nije valjda bilo pristojno pricati o tome. :D
karanana

#81 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by karanana »

znaci ovdje neki tvrde da su ovi neredi podstaknuti od strane izraela, amerike, masona...
u drugu ruku, drugi tvrde da je ovo ustanak naroda protiv diktatura koji su se prodali i koji lizu dupe izraelu i americi radi finansijskog prosperiteta sebe i svojih uzih familija i prijatelja.
ja sumnjam da amerika i izrael imaju ulogu u ovim protestima jer im nije u cilju zbaciti ove diktatore koji im lizu dupeta i time rizikovati dolazak nekih radikalnijih.
od mojih muzickih zelja, volio bih da smaknu onog poltrona kralja u jordanu i volio bih da objese ona cudovista sejtanskog pogleda u saudiji.
michio

#82 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by michio »

A Gadaffija?
asurbanipal

#83 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by asurbanipal »

karanana wrote:znaci ovdje neki tvrde da su ovi neredi podstaknuti od strane izraela, amerike, masona...
u drugu ruku, drugi tvrde da je ovo ustanak naroda protiv diktatura koji su se prodali i koji lizu dupe izraelu i americi radi finansijskog prosperiteta sebe i svojih uzih familija i prijatelja.
ja sumnjam da amerika i izrael imaju ulogu u ovim protestima jer im nije u cilju zbaciti ove diktatore koji im lizu dupeta i time rizikovati dolazak nekih radikalnijih.
od mojih muzickih zelja, volio bih da smaknu onog poltrona kralja u jordanu i volio bih da objese ona cudovista sejtanskog pogleda u saudiji.
:thumbup:
jeza u ledja

#84 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by jeza u ledja »

nikad_vise wrote:smijesno..problem irana nije od juce kao ovi..svi ovi arapski lideri su dobili americko svjetlo i 30 godina su tlacili svoj narod a iran je americku marionetu saha zbacio..i sad vuci paralele izmedju irana i arapskih zemalja je krajnje bezobrazno.Narod upravo skida one koje su im amerikanci servirali,a u iranu amerikanci zele da skinu sa vlasti one koje je narod izabrao i ne znam sta ti tu nije jasno :roll:
Jel Amerika postavila Gaddafija u Libiji ili onog Al Assada i Siriji? Pricas o ovome napamet.
jeza u ledja

#85 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by jeza u ledja »

nikad_vise wrote::AMERIKA NIJE DRZAVA KOJA DONOSI SLOBODU NEGO SAMO DESETINE HILJADA MRTVIH i ZLO U SVAKOM COSKU SVIJETA GDJE SU DOSLI!!
.
Koliko je desetina hiljada mrtvih donjela Amerika u Bosni?
junkers

#86 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by junkers »

karanana wrote: od mojih muzickih zelja, volio bih da smaknu onog poltrona kralja u jordanu i volio bih da objese ona cudovista sejtanskog pogleda u saudiji.
još dodaj i ovog klovna gadafija,on ima najviše aferima,Čad,Lokerbi,zaliv Sidra cirkus sa medicinarima iz Bugarske...
junkers

#87 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by junkers »

jeza u ledja wrote:
nikad_vise wrote::AMERIKA NIJE DRZAVA KOJA DONOSI SLOBODU NEGO SAMO DESETINE HILJADA MRTVIH i ZLO U SVAKOM COSKU SVIJETA GDJE SU DOSLI!!
.
kad pogledaš staru kurvu evropu,amerika nam je bila jedini zapadni saveznik zato :thumbup:
asurbanipal

#88 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by asurbanipal »

jeza u ledja wrote:
.
Radi se o cifri od 100.000 do 110.000 poginulih, a kad govorimo o broju žrtava sa imenom i prezimenom onda je broj: 97.207...Treba tu još nadodati oko 2,2 miliona raseljenih...
junkers

#89 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by junkers »

asurbanipal wrote:
jeza u ledja wrote:
.
Radi se o cifri od 100.000 do 110.000 poginulih, a kad govorimo o broju žrtava sa imenom i prezimenom onda je broj: 97.207...Treba tu još nadodati oko 2,2 miliona raseljenih...
a to je amerika kriva,jel?pojasni malo svega ti
jeza u ledja

#90 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by jeza u ledja »

asurbanipal wrote:
jeza u ledja wrote:
.
o boze...
Gat'Gor

#91 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Gat'Gor »

Desert Wind

#92 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by Desert Wind »

jeza u ledja wrote:
o boze...
da - vjerovatno su to govorili u lengli bazi u tuzi dok su avacsima i satelitima promatrali igranku na "muslickim" ledjima i bageranje stotina masovnih grobnica.... pravo mi je zao sto su se emotivno slomili :lol: pomogli su nam nema sta....
junkers

#93 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by junkers »

Desert Wind wrote:
jeza u ledja wrote:
o boze...
da - vjerovatno su to govorili u lengli bazi u tuzi dok su avacsima i satelitima promatrali igranku na "muslickim" ledjima i bageranje stotina masovnih grobnica.... pravo mi je zao sto su se emotivno slomili :lol: pomogli su nam nema sta....
kolko god puno više nego evropljani i arapi
seldzuk

#94 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by seldzuk »

U vezi Saudije sam prošle godine u Preporodu čitao prevedeni članak iz Ekonomista ili Tajma. Tu kaže da kriza oko vlasti u Saudiji može nastati u vezi prelaza vlasti iz ruku onih koji su najmoćniji - kralj Abdullah i još dva rođaka na mlađu generaciju, jer su ovi prvi jako stari 70 ili 80 +, a ovi mlađi su puno mlađi, i da se postavlja pitanje ko bi od ovih mlađih mogao isplivati kao lider.
Desert Wind

#95 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by Desert Wind »

junkers wrote:
Desert Wind wrote:
jeza u ledja wrote:
o boze...
kolko god puno više nego evropljani i arapi
slazem se - samo ces se slozit da i nije bilo nekog temelja da se uporede te dvije pomoci... jalovo je to bilo sve...
junkers

#96 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by junkers »

Desert Wind wrote: kolko god puno više nego evropljani i arapi
slazem se - samo ces se slozit da i nije bilo nekog temelja da se uporede te dvije pomoci... jalovo je to bilo sve...[/quote]
naravno,a i naša očekivanja su bila da će se desiti nešto poput onog na kosovu par godina poslije.i politika amerike je za vrijeme busa starijeg imala sve odlike politike miterana i UK,sa klintonom se mijenja na bolje,nažalost nedovoljno.
jeza u ledja

#97 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by jeza u ledja »

Desert Wind wrote:
jeza u ledja wrote:
o boze...
Tvrdeci da je za genocid kriv iko drugi do oni koji su ga pocinili je uvreda za zrtve tog zlocina. To je za mene prica "ko nas zavadi".

Procitaj ponovo recenicu koju sam ja citirao - tamo pise gdje god su Amerikanci dosli donjeli su smrt. Onda se neko pametan javi pa kao i u Bosni su donjeli smrt - svojim nedolaskom(?!). :-) Znaci krivi su kad dodju, krivi su kad ne dodju, kako god okrenes Amerika i Zapad su krivi za sve, a svi ostali su u toj prici haman pa nebitni, i samim tim nisu odgovorni ni za sta. Kad narod u tim zemljama u kojima se desavaju problemi shvati da je PRVENSTVENO DO NJIH, a ne do drugih, tada ce i njima svanuti.
Desert Wind

#98 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by Desert Wind »

junkers wrote:
Desert Wind wrote: kolko god puno više nego evropljani i arapi
slazem se - samo ces se slozit da i nije bilo nekog temelja da se uporede te dvije pomoci... jalovo je to bilo sve...
naravno,a i naša očekivanja su bila da će se desiti nešto poput onog na kosovu par godina poslije.i politika amerike je za vrijeme busa starijeg imala sve odlike politike miterana i UK,sa klintonom se mijenja na bolje,nažalost nedovoljno.[/quote]

slazem se....

medjutim, drzavu takvu kakva je sad mogli su napraviti i bez desetina hiljada preklanih vratova i postreljanih dusa samo da su na pocetku rata izbubacili supke gdje treba i kako treba.... medjutim upravo u tom i jest bila kvaka - kontali su svi pa i oni da ce nas potamanit tako da "islamski faktor" i pitanje bude rijeseno zauvijek i da se zauvijek rijesi "problem" - htio to neko pobit ili ne mi smo "muslimansko pitanje" jos od odlaska turaka i berlinskog kongresa i nazalost jos uvijek smo - pogotovo u doba trazenja vjesticelkajda i markiranja muslimana bilo gdje...

e o tome ja pricam druze - jbo ti njihovu pomoc - trebali su nas pustit da se dovrsimo medjutim corak bilo dosta budaletina koji su malo zesci bili nego sto se pretpostavljalo :wink:
Hadzi Lojo

#99 Re: Neredi u arapskom svijetu

Post by Hadzi Lojo »

Amerika je u odnosu na evropu kurva na kvadrat.
Sta se tu imas nesto cuditi.
Poslije onako jasnog i zadnjeg genocida u Srbrenici oni sklepase Deyton i dadose cetnicima nagradu koja se zove genocidna tvorevina.
Oni da su htjeli mogli su sprijeciti rat u prvim mjesecima agresije na BiH.
Evo gledaju nastavak rata godinama i cekaju sta ce se dogoditi. Da Bosnjaci koji m slucajem popizde i da preuzmu sve u svoje ruke, u roku 24h bi nas bombardovali.
Nafta se naloazi u BiH i oni ovaj put zele da naftu dijele sa krscanima. Deyton je napravljen samo da se ABiH uspava i razjebe kako bi nas ponovo ucinili ranjivim i nesposbnim da se branimo.

Koliko je desetina hiljada mrtvih donjela Amerika u Bosni?[/quote]

Radi se o cifri od 100.000 do 110.000 poginulih, a kad govorimo o broju žrtava sa imenom i prezimenom onda je broj: 97.207...Treba tu još nadodati oko 2,2 miliona raseljenih...[/quote]

a to je amerika kriva,jel?pojasni malo svega ti[/quote]
jeza u ledja

#100 Re: NEREDI U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

braca po krstu kazes?

uf, ne mogu.
Post Reply