Sevda
Asima
Moderator: anex
nineinchnails wrote:Ima li prevod?Bloo wrote: ima knjigaspisak muslimanskih imena orjentalnog porijekla
evo kod mene na stolu
ima jedno 300 strana spisak i definicija i korijen i bla
Irhad npr znaci nuzda, a Mesud znaci klozet ili slicno, tako nesto............
De, ako ti nije mrsko, prelistaj, pa nam napisi malo prevoda. Bas me interesuju Irhad i Mesud sta znaci u prevodu.Bloo wrote:nineinchnails wrote:Ima li prevod?Bloo wrote: ima knjigaspisak muslimanskih imena orjentalnog porijekla
evo kod mene na stolu
ima jedno 300 strana spisak i definicija i korijen i bla
Irhad npr znaci nuzda, a Mesud znaci klozet ili slicno, tako nesto............
ima uz svako ime
te objasnjenje ako je deminutiv ili nesto drugo od nekog drugog imena
ili ako je izvedenica iz muskog ili zenskog
prilicno detaljna knjiga
fatamorgana wrote:Irfan = gnoza, ako se ne varam.
nineinchnails wrote: De, ako ti nije mrsko, prelistaj, pa nam napisi malo prevoda. Bas me interesuju Irhad i Mesud sta znaci u prevodu.
sanabe wrote:LaCici wrote:Najbolje mi je kad mi je jaran pricao: dosli mu gosti sa djetetom od neke 2 godine, i mali poceo praviti zijan, a mama zagalami: Ostavi to Sabane!![]()
Zaista nikad necu razumjeti davanje ovih starinskih imena danasnjim bebama.
Shaban = osmi mjesec u hidzretskom kalendaru
I jel dosta? Tema je najpopularnija imena u BiH, a ne ismijavanje muslimanskih imena. Ako vam se ne svidjaju, niposto ih nemojte davati svojoj djeci...i voz
sanabe wrote:ili Stojana? Bjez ba![]()
![]()
![]()
Stojan voli Sanabetu, zamisli urezano nas stablo, uokvireno srcem!sanabe wrote:ili Stojana? Bjez ba![]()
![]()
![]()
bojim da je Arslan=LavSalonski Kriticar wrote:Arslan = Vuk
ladyblue18 wrote:Joj sto ja ne mogu ovih novotarija da u imena ubacuju po dva slova, pa da se izmisljaju bukvalno neka imena, pa davanje dva imena djeci, pa eto samo da njegovo dijete ima neko ekskluzivno ime.
O zivote.
Zoya wrote:Zar Arslan nije lav?![]()
I mene zanima koja su sad "popularna imena"Meni su draga ona starinska tipa Dzemal, Sulejman<3
, Ibrahim, Isa ili Isak, a ne volim ona Enis, Denis, Dzenis,Anis, Amar i sl.
Bloo wrote:Zoya wrote:Zar Arslan nije lav?![]()
I mene zanima koja su sad "popularna imena"Meni su draga ona starinska tipa Dzemal, Sulejman<3
, Ibrahim, Isa ili Isak, a ne volim ona Enis, Denis, Dzenis,Anis, Amar i sl.
ja znam dva Benisa
jadni ljudi :T niko im ne cuje ime dobro isprve
sto ba...Belma dala svom sinu ime Belmin...tako ga nikad niko nece pitat a ciji jeBiH-x wrote:Meni je ubijedljivo najgluplije ime Belmin
Neće sa ženske strane a sa muške?Ma.Le.Na wrote:sto ba...Belma dala svom sinu ime Belmin...tako ga nikad niko nece pitat a ciji jeBiH-x wrote:Meni je ubijedljivo najgluplije ime Belmin