SadaMeHuseine wrote:Haj' to sve....ali šta sa ovim...
U periodu sam kad zelim promijeniti posao....imam CV ( i englesku i bosansku verziju - sam ih napisao op.a.), logovan na portale za zapošljavanje i laganini.....sjediš, šalješ, osluškuješ...da napomenem da imam i radnog iskustva ,kamaru...
I bilo poziva, i išao ja na razgovore...i šta da čovjek radi u ovakvoj situaciji...prije par dana sam otišao na razgovor za posao za koji sam ,iskreno, bezze posalo aplikaciju. Nije neki posao,al' rekoh , haj da vidim....I odem ja, tamo krajnja šminka, folovi - golovi, prima me momak koji je mladji od mene cca 7 godina i ima funkciju managera u toj firmi...
I lagani razgovor, nevezani, ofo -ono, skontam ja u po frke da čovjek ima vokabular od 110 riječi i njih vrti ukrug...usput, pogled u stol, u plafon, pored mene ...nikako u mene...
S obzirom da imam iskustva u ovim intervjuima ( i bio sam u prilici da zapošljavam i da budem zapošljavan), kontam....sad si nahebo...
Šta bi ste vi uradili da unaprijedite naš posao....(naime radi se o jednom vidu maloprodaje)- on će, objasnim kretenu razliku izmedju procesa veleprodaje i maloprodaje, manevarski prostor izmedju ta dva vida prodaje, aktivnosti u postpordajnom periodu itd, itd (da ne serem vishe)...covijek zin'o,al' onako ono...polupriglupo k'o som...
Gledam u njega, dal' da skočim i da odem preko vrata, ili da ga pljunem, il da ga pljusnem....kad ono pitanje....gdje bi sebe vidjeli u ovoj firmi za 5 godina....
Ja ko iz topa...." na vašem mjestu,ali sa jednom ispravkom...."...."kojom" na to će on...
"Na vašem mjestu za godinu dana..."
Čovjek se shebo....tu smo se ljudski pozdravili i ja sam otišao preko vrata...sumnjam da će me ikad zvati na drugi razgovor,al nema veze...jedan se otego, drugi se protego...
![]()
imas duboki naklon od mene...