DUHAN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

aquila

#76 Re: DUHAN

Post by aquila »

Hercegovačkog duhana ima kupiti samo u Hercegovini, ako znaš čovjeka, a u Sarajevu :!: :?: :evil:
A definitivno ne bi trebao biti žut, ako valja, već smeđ.
Nisam baš pušač, al' imam pušača u kući.
i_ja_na_forumu

#77 Re: DUHAN

Post by i_ja_na_forumu »

ja kupim zlatni dukat 40gr, rizle i filtere, sve me izadje 4,5 KM , a bude 5 dana :D
bregano

#78 Re: DUHAN

Post by bregano »

Deriguz wrote:Kakva su vasa iskustva sa ovim duhanom sa pijace, sto kazu da je "hercegovacki", konkretno ovaj zuti, koji meni i ne mirise bas na duhan, vec kad je vlazan malo i na travu :S kupujem na Otoci, evo vec drugo pakovanje od pola kile, ne vjerujem da covjek mjesa travu sa njim, ali zanimaju me vasa iskustva jer mi je dosta cudan poslije zlatnog dukata i fdsovog smedjeg. Malo mi je cak bilo i muka prvih par cigara :-)
Prestani to koristiti sto prije! Nema kontrole kvaliteta nad tim duvanom jer je sa crnog trzista sto znaci da moze u sebi imati velike kolicine otrova-do te mjere da doslovno pusis pesticid.To sto ti je bilo muka je overdose nikotinom jer bog zna koliki je procentat nikotina u toj slami :) Iza zlatnog dukata stoji TDZ a FDS iza svog duvana i podrazumijeva se da te firme koje si naveo imaju laboratorije za kontrolu kvalitete-Sta pise na tim kutijama sa pijace? Nista..ni adrese ni telefona..ni imena.Kome ces se obratiti ako se ne daj boze otrujes ?

Dugo godina sam smoker,moj ti je savjet da te "hercegovacke" zaobilazis u sirokom luku...
friskyoreo

#79 Re: DUHAN

Post by friskyoreo »

dilfa wrote:ja sam narucio 1 kg duhana iz gruda od covjeka kosta 27 km po kili masinica kosta 4.5 km i solidno radi a rizle su 250 komada 2,50km ja sam napravio oko 500 cigareta dao sam dvojici prijatelja mozda sto-dvjesta grama nisam vago onako iz kese sam ga uzo ostalo mi je vise od pola kile reko mi je da se od kile moze napraviti 7-8 steki cigara al i mislim da me nije slago jer sobzirom kolko sam napravio nesto dao i kolko ga je ostalo to je tu negdje a vrlo bitno je ocuvati vlaznost duhana ja ga drzim u teglama staklenim koje imaju dobar poklopac da hermeticki zatvori i drzim na tamnom mjestu a kad pravim uzmem dva lista iz stampaca i prostrem natanko po njemu i drugim listom poklopim i sacekam neki 15-tak minuta i pocnem motati fazon je samo pravu kolicinu staviti u masinicu da nebude ni tvrd ni mekan prilicno sam ustoso al se desi da nekad i fulam ...haha..al sto je bitno pusio sam malboro 18 godina i u zadnje vrijeme imam osjecaj da nesto fals rade stim cigarima jer sam poco kasljati do te mjere da sam razmisljo sta da radim i igrom slucaja sam naletio na internetu na duhan i covjek mi je djelovo vrlo iskren i posten i sve se obestinilo stvarno mu je duhan fantastican ima tri sedmice kako ga koristim ja jos se nisam zakasljo ujuto i mislim da mu je duhan fantastican i da nema neki kemikalija ili sta vec se stavlja u njega ...i jos nesto nikad vise malboro necu zapaliti ...

lijep pozdrav iz Cazina nadam se da ssam nekom dao savjet ...
Ja se smorih i zakaslja citajuci tvoj post. Mogao si barem gdje koju tacku staviti ili enter pritisnuti, ovako kad citam cini mi se da si bez daha ostao dok si pisao. :-) :roll:
mariofil90

#80 Re: DUHAN

Post by mariofil90 »

Možete li mi reći gdje u Sarajevu ima kupiti Zlatni dukat od 300 grama, i koje mi preporucujete filter omotnice? :D
Hvala
Stjui

#81 Re: DUHAN

Post by Stjui »

i_ja_na_forumu wrote:ja kupim zlatni dukat 40gr, rizle i filtere, sve me izadje 4,5 KM , a bude 5 dana :D

nisam dosad vidio ovaj od 40 grama.vidio onaj od 15 KM ,ima valjda oko 200 gr. možete li napisati za koliko cigareta otprilike može biti ovo pakovanje koje vi nabavljate ?
Stjui

#82 Re: DUHAN

Post by Stjui »

uzeo danas starter kit :

duhan zlatni dukat(40 gr.) - 3KM
mašinica za punjenje - 3 KM
tabakera - 3 KM
100 filtera - 1.50 KM
----------------------------
Total: 10.5 KM

:)
friskyoreo

#83 Re: DUHAN

Post by friskyoreo »

Imate i Cartel filtere. Ono sto je dobro kod njih je sto je duzina filtera kao i u standardnih cigareta, nije kao u vecine ovih praznih cigareta, samo do pola onog zutog dijela. :D Odlicni su.
swanfilter

#84 Re: DUHAN

Post by swanfilter »

Ovi nasi duhanski proizvodi su ocajni. Povracao sam od onog FDS, ocaj od duhana. Fakticki, prasina koja ostane nakon sortiranja ide u prodaju na ovaj nacin. Onaj Dukat za nijansu bolji, ali isto tako ga dzaba ne bih .. Kod nas fakat nema izbora .. Koristio sam Samson, Drum, a sada pusim Lucky Strike Blue - 40g - 7,50 KM. Ne korisitm masinice jer je mnogo prakticnije nauciti smotati ga. Jer treba znati i druge stvari motati .. :lol: . Duhan pusim vec skoro deceniju i naucio sam da su masinice za rolanje ili ne daj boze onaj pribor za punjenje cigara :roll: . Samo dodatan trosak, posebno za ljude u pokretu ..
Nokian808

#85 Re: DUHAN

Post by Nokian808 »

Gresis po pitanju fds duhana ili ti je zapao los batch - ovaj njihov bordo premium duhan je odlican a i jaran koji radi u FDS mi je rekao da u rezani ide cak i kvalitetniji duhan nego u cigarete jer nema papira da maskira lose frakcije.
Stjui

#86 Re: DUHAN

Post by Stjui »

:?:
neki dan na pijaci "snimih" one švercere sto stoje a ispred njih u torbi šteke raznih cigareta.sjećam se malibora i camela pogotovo ,a cijene ni blizu ko na trafici. jesul to neke kopije i škart ili su to orginal cigarete koje su nekako prošvercane bez plaćanja dađbina ili ukradene?
friskyoreo

#87 Re: DUHAN

Post by friskyoreo »

Stjui wrote::?:
neki dan na pijaci "snimih" one švercere sto stoje a ispred njih u torbi šteke raznih cigareta.sjećam se malibora i camela pogotovo ,a cijene ni blizu ko na trafici. jesul to neke kopije i škart ili su to orginal cigarete koje su nekako prošvercane bez plaćanja dađbina ili ukradene?
Kakve su cijene? Ima li toga u Tuzli? :D
Stjui

#88 Re: DUHAN

Post by Stjui »

friskyoreo wrote: Kakve su cijene? Ima li toga u Tuzli? :D
pitao za mališu samo i bio 60 kf jeftiniji. ev i danas hodao po pijaci i nema ih.
friskyoreo

#89 Re: DUHAN

Post by friskyoreo »

Stjui wrote:
friskyoreo wrote: Kakve su cijene? Ima li toga u Tuzli? :D
pitao za mališu samo i bio 60 kf jeftiniji. ev i danas hodao po pijaci i nema ih.
Izgleda da su dobili dojavu da ce doci inspekcija... :D
Dado34

#90 Re: DUHAN

Post by Dado34 »

Cumuranje klasicno. Ovo valja ovo ne valja. Sta valja? 8 godina motam - od kad je jedina skocila na 1.80 km, mescini tako u to vrijeme. Pusio i smrdljive carape i fosfor od sibice(tako duhan smrdio kad zapalis) svasta nesto, ne mogu se sjetiti sada svih mirisa i okusa. Fala bogu ziv i zdrav. Pa jedno vrijeme kvalitetno "pusio" dok nije 250 gr. Sarajevskog na 32 km skocilo. Aj ba samo nek dimi. Ko ne crkne od duhana i alkohola od druge baje ce sigurno.
Post Reply