Ne govorimo o zeljama i nadam nego o realnoj situaciji. Ja bi volio da imam 15000 eurica dnevno platu ali nije realnohassena wrote:zamisli obrnutu situaciju: ti razveden, i sve te zen egladaju samo kroz to..ti bi i nesto ozbiljno, ali za njih si etiketiran..volio bi to?
Šta nakon razvoda!?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- madner
#76 Re: Šta nakon razvoda!?
- headbanger
#77 Re: Šta nakon razvoda!?
kazu da su raspuscenice laka roba 
- Dr.Mr.Fr.
#78 Re: Šta nakon razvoda!?
Ma ljudi šta vam je, svaka "roba" ima svoga kupca, moj drug je oženio djevojku razvedenu sa dvoje djece, i presretan je i sa tom djecom i sa ženom...ja kada ga pitam da li ce imati još djece kaže šta ce mi imam vec dvoje 
-
dragg
#79 Re: Šta nakon razvoda!?
Skoncentriraj se na djecu, razvod im tesko pada. Mislim da ti "provodi" "nove veze i vezice" nece puno pomoći. Bilo bi dobro da imas podrsku roditelja, rodbine jer je to stvarno bitno, pogotovo za djecu. S druge strane, puno bliskih ljudi oko mene se istinski usrecilo drugim brakom. Nikad nije kasno, a pogotovo jer si ti mlada. Sacekaj, vidi sta vrijeme donosi. Nije kraj svijeta, nisi jedina, svakom se moze desiti.
- SadaMeHuseine
#80 Re: Šta nakon razvoda!?
Huuuhhh, sta reci u ovom presudnom momentu....zenama nije lako činjenica je....svi ćemo mi za razvedenog muškarca reći da je "momak", pa makar bio i u poodmaklim godinama.
Za razvedenu ženu ćemo reći da je "pomalehno udavana", "raspušćenica" itd....što je u principu odvratno....
Mada sam u principu uvijek u dijametralno suprotnoj strani sa mišljenjima žena (nisam šovinista i smatram da su žene mnogo pametnije od nas) , složiću se sa onim što neko reče....ne pljuj po svom bivšem, jer si rodila plod njegovog truda i vaše ljubavi....to mi se svidja...
Udati se ili zabavljati sa nekog poslije razvoda (bar za mene kao muškarca) bi bilo veoma stresno....i pored činjenice da imaš nekoga ko ima djecu sa nekim, ne bih mogao podnijeti da budem predmetom svakodnevnog poredjenja sa nekim etalonom koji je postavio pogrešne parametre. Nažalost (mnogi će reći da to nije istina) , ali je tako...vjerovatno ćeš se i ti kada budeš u vezi sa nekim (aBd), uhvatiti u razmišljanju tipa: ....vidiš ON to tako radi (ili govori),a moj BIVŠI je to tako radio ili govorio...
Sve u svemu, teška situacija i za tebe i za nekog tvog eventaulnog, budućeg...
Za razvedenu ženu ćemo reći da je "pomalehno udavana", "raspušćenica" itd....što je u principu odvratno....
Mada sam u principu uvijek u dijametralno suprotnoj strani sa mišljenjima žena (nisam šovinista i smatram da su žene mnogo pametnije od nas) , složiću se sa onim što neko reče....ne pljuj po svom bivšem, jer si rodila plod njegovog truda i vaše ljubavi....to mi se svidja...
Udati se ili zabavljati sa nekog poslije razvoda (bar za mene kao muškarca) bi bilo veoma stresno....i pored činjenice da imaš nekoga ko ima djecu sa nekim, ne bih mogao podnijeti da budem predmetom svakodnevnog poredjenja sa nekim etalonom koji je postavio pogrešne parametre. Nažalost (mnogi će reći da to nije istina) , ali je tako...vjerovatno ćeš se i ti kada budeš u vezi sa nekim (aBd), uhvatiti u razmišljanju tipa: ....vidiš ON to tako radi (ili govori),a moj BIVŠI je to tako radio ili govorio...
Last edited by SadaMeHuseine on 02/02/2011 11:40, edited 1 time in total.
-
Katy
#82 Re: Šta nakon razvoda!?
Veliki broj ljudi se usreci u drugom pokusaju. Dokazano!
Valjda bas lose iskustvo cuda cini poslije!!!!!
Bolje okoncati los brak i pruziti sebi sansu da se opet u zivotu bude sretno s nekim drugim.
Svi imamo puno pravo biti sretni i voljeni!
Razlicito ljudi prolaze kroz taj period poslije razvoda i svima treba neko odredjeno vrijeme da zatvore to poglavlje u
svojoj dusi iako su na papiru vec sve rijesili.Ali prodje to sve.
Treba se posvetiti djeci i sebi i nauciti ponovo kako disati zivot punim plucima.Prodise se.Itekako!
Sto se tice tih osuda i predrasuda o 'raspustenicima'?
Prokomentarisala bih ovako.....bolje je u zivotu biti sretan na svoj nacin i prozivjeti ga bas kako vi zelite,otvoriti sebi mogucnosti i vidike tim ...nego to sto veliki broj ljudi zivi nesretno,neispunjeno,puni problema,depresivni,svakakvi....ali zive za druge i sta ce ko reci pa navodno 'cuvaju' te svoje lose brakove.
Malo je onih koji ce iskreno priznati da im je ponekad krivo kad vide da se neko drugi usudio i okrenuo novi list u svom zivotu...nesto sto bi mozda i oni...ali petlje nemaju.
Sve dodje na svoje.Vrijeme cuda cini.Nemoj se zamarati drugima.Zivi zivot sad.Shvati sve to sto ti se desilo kao i mogucnost za neke sasvim druge pocetke,ispred tebe je.Rano je pricati hoce li neko od tebe ocekivati da uskocis sa njim odmah u krevet jer si razvedena.Kloni se takvih glupih i ogranicenih muskaraca ako ih sretnes na svom putu.
Imas ponovo sansu da svoj zivot zivis kako zelis i naravno da napravis selekciju ljudi oko sebe koji ce ti biti prijatni i dragi.Ljubav i neki novi moguci pocetak dodje uvijek kad mu se najmanje nadamo.Sretno
Valjda bas lose iskustvo cuda cini poslije!!!!!
Bolje okoncati los brak i pruziti sebi sansu da se opet u zivotu bude sretno s nekim drugim.
Svi imamo puno pravo biti sretni i voljeni!
Razlicito ljudi prolaze kroz taj period poslije razvoda i svima treba neko odredjeno vrijeme da zatvore to poglavlje u
svojoj dusi iako su na papiru vec sve rijesili.Ali prodje to sve.
Treba se posvetiti djeci i sebi i nauciti ponovo kako disati zivot punim plucima.Prodise se.Itekako!
Sto se tice tih osuda i predrasuda o 'raspustenicima'?
Prokomentarisala bih ovako.....bolje je u zivotu biti sretan na svoj nacin i prozivjeti ga bas kako vi zelite,otvoriti sebi mogucnosti i vidike tim ...nego to sto veliki broj ljudi zivi nesretno,neispunjeno,puni problema,depresivni,svakakvi....ali zive za druge i sta ce ko reci pa navodno 'cuvaju' te svoje lose brakove.
Malo je onih koji ce iskreno priznati da im je ponekad krivo kad vide da se neko drugi usudio i okrenuo novi list u svom zivotu...nesto sto bi mozda i oni...ali petlje nemaju.
Sve dodje na svoje.Vrijeme cuda cini.Nemoj se zamarati drugima.Zivi zivot sad.Shvati sve to sto ti se desilo kao i mogucnost za neke sasvim druge pocetke,ispred tebe je.Rano je pricati hoce li neko od tebe ocekivati da uskocis sa njim odmah u krevet jer si razvedena.Kloni se takvih glupih i ogranicenih muskaraca ako ih sretnes na svom putu.
Imas ponovo sansu da svoj zivot zivis kako zelis i naravno da napravis selekciju ljudi oko sebe koji ce ti biti prijatni i dragi.Ljubav i neki novi moguci pocetak dodje uvijek kad mu se najmanje nadamo.Sretno
- kmirsad
#83 Re: Šta nakon razvoda!?
Lažu... urbana legeda... samo bolje znaju šta hoče...headbanger wrote:kazu da su raspuscenice laka roba
-
Katy
#84 Re: Šta nakon razvoda!?
Od naziva 'raspuscenica','pomalehno udavana' je jos samo odvratniji LOS STAV DRUSTVA I MANJAK RESPEKTA prema tudjim zivotima.SadaMeHuseine wrote:Huuuhhh, sta reci u ovom presudnom momentu....zenama nije lako činjenica je....svi ćemo mi za razvedenog muškarca reći da je "momak", pa makar bio i u poodmaklim godinama.
Ja nikad ali bas nikad neciju vrijednost ne bih mjerila po tome sto je imao/la brak iza sebe.
Niko od nas ne zna sta ga ceka u zivotu!!!!!!!!Ponajvise oni koji su skloni osudjivanju!
A po pitanju bivsi,bivsa,mjerenje,uporedjivanje? Gluposti!
Hajdemo onda svi traziti one koji nikad nikog nisu imali.
Last edited by Katy on 02/02/2011 12:29, edited 1 time in total.
- eluna
#85 Re: Šta nakon razvoda!?
I samu sebe često to pitam. Jednostavno, bili smo kratko u vezi, zaprosio me i.... tek sam ga u braku upoznavala i upoznala.Ali on je prema meni u vezi bio ok, pa i na početku braka. Ali sve to je nešto što je prošlo i ne može se promijeniti. Problem je sada, nastaviti sam... kažu da je najgore imati pa nematiSaIstoka wrote:Sta ti bi da se udash za kretena i sirovinu![]()
Evo, pitanje za muške... ako imate neku "raspušćenicu"
a zašto to pitaš muške?! ...... ljudi prema tebi imaju odnos onakav kakav TI odrediš ...... možeš da budeš kao abuzenze, ali ako nekome dozvoliš da te tretira kao kretena, tako će ti i biti .....
u mom okruženju pojedinci se i prema udatim ponašaju svakako, ali krive su one što im to dozvole
i neka te ne tangira šta ti pričaju iza leđa, mahala i jeste tu da priča jer nema pametijeg posla .... a na kraju krajeva "za dobrim se konjem prašina diže"
- SadaMeHuseine
#86 Re: Šta nakon razvoda!?
Ako nisi primjetila i ja sam rekao da za te epitete da su degutantni, odnosno odvratni....Katy wrote:Od naziva 'raspuscenica','pomalehno udavana' je odvratniji LOS STAV DRUSTVA I MANJAK RESPEKTA prema tudjim zivotima.SadaMeHuseine wrote:Huuuhhh, sta reci u ovom presudnom momentu....zenama nije lako činjenica je....svi ćemo mi za razvedenog muškarca reći da je "momak", pa makar bio i u poodmaklim godinama.
Ja nikad ali bas nikad neciju vrijednost ne bih mjerila po tome sto je imao/la brak iza sebe.
Niko od nas ne zna sta ga ceka u zivotu!!!!!!!!Ponajvise oni koji su skloni osudjivanju!
A po pitanju bivsi,bivsa,mjerenje,uporedjivanje? Gluposti!![]()
Ne znam jesi li u braku ili vezi i ne ulazim u to koliko ti je godina,ali nakon odredjenog vremena počinješ tražiti nešto što si imao, pa izgubio , svojom voljom ili ne...
Ja sam u braku i vjerovatno nam je oboma dosad padalo na um da se razvedemo,ali brak je igra UZMIANJA i DAVANJA, igra KOMPROMISA i ako shvatiš brak kao takvu igru, uspjećeš...
Ne govorim da treba trpiti ničija sranja,ali ponavljam....ko je spreman da igra timski i da sebe daje 101 % u braku, taj će uspjeti...
-
margina
#87 Re: Šta nakon razvoda!?
I ja sam u istoj situaciji kao i ti samo sam malkice starija. Nisam primjetila da se neko drugacije ponasa prema meni sada kad sam razvedena i ne spadam u one "pustene s lanca" niti se oblacim drugacije. Da razvedene zene gledaju kao" laku robu" je moguce tj. sigurno, ali mene ne mogu jer nisam nikome dala povoda tako da misli. Izlazim jednom sedmicno, cisto da izadjem iz kuce. Najbitnije je uspostaviti ravnotezu u sebi. Ja sam to postigla citanjem knjiga. Misljenja sam da uvijek moramo raditi na sebi (bili razvedeni ili ne). Meni su u tome pomogle knjige, nekom mozda nesto drugo, a tvoj zadatak je da saznas sta tebi najvise odgovara. Sve je do tebe.SaIstoka wrote:Naslov teme kaže sve. Odgajaju nas na bajkama gdje princeza živi lošim životom dok ne sretne princa. Onda se uda i "sretno žive do kraja života", tj. postaje biti kompletna osoba udajom. I mi onda čekamo taj dan kada ćemo u bijelom zaploviti valovima sreće. To postaje način razmišljanja, cilj...
I onda se desi razvod. Odjednom sve izgubi smisao, više nema nade da će doći dan i to "nešto" nakon koje će biti "sreća do kraja života". E šta nakon toga? Kako promijeniti način razmišljanja? Kako ne gledati muža kao luku sreće?
Moja priča: udaja... brak... dvoje djece... razvod. I sada, sa dvoje djece i relativno mlada (32 godine), negdje sam na početku. U pjesmi kažu "Rano je za tugu, za sreću kasno je...."! Ja se nekako tako osjećam!
Tražim iskustva, pozitivna! Nemojte mi samo savjetovati izlaske, provod (razočarana sam ponašanjem nekih razvedenih žena koje kao "puštene s lanca" nemaju granice ni u oblačenju, ponašanju...).
Možda ova tema nije trebala biti ovdje pod "ljubav", ali ne znam gdje bih je drugo.
Unaprijed hvala!!!
Last edited by margina on 02/02/2011 12:44, edited 1 time in total.
- kmirsad
#88 Re: Šta nakon razvoda!?
Smatram da su rašpuštenica i puščenica... veoma ružni i uvredljivi nazivi za razvedene žene... i da su rezultat muškog šovinizma i spolne diskriminacije...
- sve_za_pet
#89 Re: Šta nakon razvoda!?
Gospodjo mama, za godinu ili dvije ces biti kao nova. Sa dvoje zlatne djecice i mnostvom prijatelja. Uzivat ces u zivotu kao majka i kao zena. Pusti samo da vrijeme odradi svoje sto mora da bi se te praznine popunile. Samo malo strpljenja 
-
Katy
#90 Re: Šta nakon razvoda!?
Da,da...vidim i tebi je to odvratan naziv....i meni, strahovito.To sam rekla.SadaMeHuseine wrote:Ako nisi primjetila i ja sam rekao da za te epitete da su degutantni, odnosno odvratni....Katy wrote:Od naziva 'raspuscenica','pomalehno udavana' je odvratniji LOS STAV DRUSTVA I MANJAK RESPEKTA prema tudjim zivotima.SadaMeHuseine wrote:Huuuhhh, sta reci u ovom presudnom momentu....zenama nije lako činjenica je....svi ćemo mi za razvedenog muškarca reći da je "momak", pa makar bio i u poodmaklim godinama.
A po pitanju bivsi,bivsa,mjerenje,uporedjivanje? Gluposti!![]()
Ne znam jesi li u braku ili vezi i ne ulazim u to koliko ti je godina,ali nakon odredjenog vremena počinješ tražiti nešto što si imao, pa izgubio , svojom voljom ili ne...
Ja sam u braku i vjerovatno nam je oboma dosad padalo na um da se razvedemo,ali brak je igra UZMIANJA i DAVANJA, igra KOMPROMISA i ako shvatiš brak kao takvu igru, uspjećeš...
Ne govorim da treba trpiti ničija sranja,ali ponavljam....ko je spreman da igra timski i da sebe daje 101 % u braku, taj će uspjeti...
Ali kazem da mi je od toga jos odvratnije ...stav drustva i manjak respekta prema tudjem zivotu jer odatle i poticu predrasude i takvi nazivi.
Ne znam kako dolazis na ideju da bi poslije razvoda poceo opet traziti nesto sto si imao ,pa izgubio,pa mjerio....ne kontam ,....ali nema veze.
Niko to ne dozivljava isto....
Naravno da je brak timski rad,medjutim,ima i timova koji ne funkcionisu vise.
Ne vidim razloga da se nekad ne stvori neki novi tim koji bi mogao dobro ili puno bolje funkcionisati.
Nova veza,nova osoba,novi partner i ako je uspjesno....zasto bismo mjerili ga s nekim s kim smo u svom zivotu zavrsili.Meni je to jednostavno.Dobro,nismo svi isti.
- SadaMeHuseine
#91 Re: Šta nakon razvoda!?
Ne znam kako dolazis na ideju da bi poslije razvoda poceo opet traziti nesto sto si imao ,pa izgubio,pa mjerio....ne kontam ,....ali nema veze.
Ne vidim razloga da se nekad ne stvori neki novi tim koji bi mogao dobro ili puno bolje funkcionisati.
Nova veza,nova osoba,novi partner i ako je uspjesno....zasto bismo mjerili ga s nekim s kim smo u svom zivotu zavrsili.Meni je to jednostavno.Dobro,nismo svi isti.[/quote][/quote]
OK....nismo svi isti....meni je 37 godina i vjerovatno malo drugačije razmišljam od tebe....ali (ako već nisi u mojim godinama ili u braku) vidjećeš o čemu govorim....

Nova veza,nova osoba,novi partner i ako je uspjesno....zasto bismo mjerili ga s nekim s kim smo u svom zivotu zavrsili.Meni je to jednostavno.Dobro,nismo svi isti.[/quote][/quote]
OK....nismo svi isti....meni je 37 godina i vjerovatno malo drugačije razmišljam od tebe....ali (ako već nisi u mojim godinama ili u braku) vidjećeš o čemu govorim....
- headbanger
#92 Re: Šta nakon razvoda!?
i meni je to tesko za povjerovati*mima* wrote:headbanger wrote:kazu da su raspuscenice laka roba
eki
-
Katy
#93 Re: Šta nakon razvoda!?
Predpostavljam sta hoces reci ali...ti si u braku u kom funkcionises i tvoje iskustvo tebi govori nesto.SadaMeHuseine wrote: OK....nismo svi isti....meni je 37 godina i vjerovatno malo drugačije razmišljam od tebe....ali (ako već nisi u mojim godinama ili u braku) vidjećeš o čemu govorim....![]()
To je ok
Ipak,ima brakova koji i da se 200% da od sebe jednom prestanu funkcionisati i mislim da je u takvo sto bolje okoncati.Ako neko ima neuspjeh u prvom braku ne mora znaciti da ce ga imati i u drugom i da je to osudjeno na propast jer ce ta osoba mjeriti tebe ili bivseg s tobom i slicne stvari.
-
zelenashica
#94 Re: Šta nakon razvoda!?
Vidjeh i ja da su drugi tog tvog bivšeg muža okarakterisali kao sirovinu,ali ipak mislim da je i prećitkivanje i "odobravanje"takvih epiteta,bar po mom mišljenu neumjesno.Ja sam svjesna okruženja u kojem većina nas živi,pogotovo one stare prakse da kad neka veza pukne najednom krenemo da blatimo drugu stranu ako nam je prva strana draga,bliska ili rodbina.SaIstoka wrote:Draga Zelena,
slažem se sa tobom u tome da ne treba loše govoriti o bivšem, jer smo bili jedno određeni period. Ali sam rekla u kontekstu da su ga tako doživjeli neki moji prijatelji i da se sada zbog toga pitaju zašto uopće žalim. A hvala ti na postovima, iz svakog se može izvući štošta poučno.
Nažalost, mnogo je danas u grupi razvedenih. Ni sama ne znam zašto... ludo vrijeme.
Ja moram priznati da i sama sam vodila bitke kako sa svojom porodicom tako i prijateljima o tobožnjem ispitivanju i okarakterisavanju mog bivšeg.Ali sam ipak uspjela postići da se o njemu ne govori ništa loše(igrala sam na kartu bukvalno ucjene kako sa roditeljima tako i prijateljima tipa:Ako ti je stalo do mog djeteta zarad njega nećeš "dirati"u osobine njena oca.Onaj ko je taj vid "ucjene" narušio izgubio je u meni prijatelja.)
To što je danas mnogo u grupi razvedenih nije stvar ludog vremena nego nas kao osoba koji smo prevazišili stadij smisla i osobina" dobrog "braka koji je na ovom podneblju odvuijek bio okarakterisan bukvalnom rečenicom:
Ne pije,ne tuče te,ne kurva se...i dobar je.
Danas i žene i muškarci traže unutarnji mir i zadovoljstvo.
Ne opterećuj se okolinom i nosi epitet razvedena žena podignute glave.Ljudi su idalje skloni generaliciji pa na osnovu nekog određenog broja slučajeva sve nazivaju i stavljaju isti koš iako to nije tačno.
Kako za razvedene žene neki kažu da su laka roba,tako i na osnovu dijela muškaraca koji tuku svoje žene kažu svi su nasilnici,što nije tačno.
Nema generalizacija,individua je bitna!
-
SaIstoka
#95 Re: Šta nakon razvoda!?
Uuuuuuh što se zakuhalo
. Madner me baš razočara svojim stavom... mada sam ja savršeno svjesna da tako većina razmišlja. Zato sam i prokomentirala da nekog koji se nije ženio ne bih ni pogledala, taman da je Pitt
. Znači, samo razvedeni i udovci
. Ali šalu na stranu... nisam ja toliko mislila na muškarce i novu vezu postavljanjem ove teme, koliko na život uopće, organizaciju života i sl.
I istina da muški u ovoj našem šeheru misle da je razvedena lahka roba, ili kako neko reče "za jutarnje gimnastike".... ali ima onih koji štuju propise "džemata" a razvedene su... nije da i njima nije do sexa, ali im je prioritet osjećati se zadovoljno u halalu. Možda je to detalj koji nisam naglasila u svojim postovima.
I istina da muški u ovoj našem šeheru misle da je razvedena lahka roba, ili kako neko reče "za jutarnje gimnastike".... ali ima onih koji štuju propise "džemata" a razvedene su... nije da i njima nije do sexa, ali im je prioritet osjećati se zadovoljno u halalu. Možda je to detalj koji nisam naglasila u svojim postovima.
- Cinik
#96 Re: Šta nakon razvoda!?
Sta ces, razvela si se, imas djecu, desilo se sto se desilo i moras naprijed. Zaista je pohvalno sto su te forumasi ohrabrili malo - svaka cast ali isto tako moras shvatiti da ce novi pocetak biti znatno tezi jer vise nemas dvadeset godina, radjala si itd itd. Ne treba gubiti nadu al' isto tako ne treba se nadati necem nemogucem. Kako je, tako je.
-
margina
#97 Re: Šta nakon razvoda!?
Cinik wrote:Sta ces, razvela si se, imas djecu, desilo se sto se desilo i moras naprijed. Zaista je pohvalno sto su te forumasi ohrabrili malo - svaka cast ali isto tako moras shvatiti da ce novi pocetak biti znatno tezi jer vise nemas dvadeset godina, radjala si itd itd. Ne treba gubiti nadu al' isto tako ne treba se nadati necem nemogucem. Kako je, tako je.
A sta je to za tebe nemoguce???
- legionarka
#98 Re: Šta nakon razvoda!?
Pozz...
Ja sam se razvela prije dvije godine nakon 2 godine braka. Sad mi je 29 godina...
Sad kad me neko pita sto sam se uopste udavala, ne bih znala reci. Valjda u tom momentu nisam imala pojma sta znaci brak, a i bila poprilicno zaljubljena... Vec nakon godinu dana shvatim ( udala se nakon 6 mjeseci veze) da nije brak ono sto sam ja mislila.. dva razlicita svijeta..slicni u nebitnim stvarima ( one koje otkrijes u 6 mjeseci) a dva razlicita svijeta u onim bitnim..sto je najgore, u nekom trenutku ja nakon te godine vise nisam nista osjecala za njega osim prijateljstva ... prvu godinu smo i izdrzali, druga je bila pakao.. spasilo nas je to sto smo poslom odvojeni dosta vremena...heb ga.. svi grijesimo.. neko u manjim stvarima ja u jednoj bitnoj.. nakon dosta peripetija i ruznih situacija napokon je pristao na razvod...bila sam single godinu dana... imala normalan zivot, izlazila, putovala, radila... (na srecu nemamo djecu).. zadnjih 11 mjeseci sam u vezi... sretna...ovaj put sa oprezom, polako uzivam u svemu sto veza moze da ti pruzi... brak mi je nekako postao veliko NE NE... ali ko zna... sta zivot nosi... doduse zivim van BiH.. sto znaci ne postoji taj odnos prema razvedenim zenama kao kod nas... i koji mi nikad nece biti previse jasan... u svakom slucaju, mislim da smo robovi navikama i cinjenici da je lijepo imati nekog pored sebe... budi sretna da imas tu djecicu, ona su tvoja najsigurnija luka... a sve ostalo dodje na svoje mjesto.. jer najteze je nauciti biti sam sa sobom, i kad to naucis pocnes cijeniti to vrijeme a i sam sebe! sretno i ne obaziri se na komentare koji nisu vrijedni spomena...
Ja sam se razvela prije dvije godine nakon 2 godine braka. Sad mi je 29 godina...
Sad kad me neko pita sto sam se uopste udavala, ne bih znala reci. Valjda u tom momentu nisam imala pojma sta znaci brak, a i bila poprilicno zaljubljena... Vec nakon godinu dana shvatim ( udala se nakon 6 mjeseci veze) da nije brak ono sto sam ja mislila.. dva razlicita svijeta..slicni u nebitnim stvarima ( one koje otkrijes u 6 mjeseci) a dva razlicita svijeta u onim bitnim..sto je najgore, u nekom trenutku ja nakon te godine vise nisam nista osjecala za njega osim prijateljstva ... prvu godinu smo i izdrzali, druga je bila pakao.. spasilo nas je to sto smo poslom odvojeni dosta vremena...heb ga.. svi grijesimo.. neko u manjim stvarima ja u jednoj bitnoj.. nakon dosta peripetija i ruznih situacija napokon je pristao na razvod...bila sam single godinu dana... imala normalan zivot, izlazila, putovala, radila... (na srecu nemamo djecu).. zadnjih 11 mjeseci sam u vezi... sretna...ovaj put sa oprezom, polako uzivam u svemu sto veza moze da ti pruzi... brak mi je nekako postao veliko NE NE... ali ko zna... sta zivot nosi... doduse zivim van BiH.. sto znaci ne postoji taj odnos prema razvedenim zenama kao kod nas... i koji mi nikad nece biti previse jasan... u svakom slucaju, mislim da smo robovi navikama i cinjenici da je lijepo imati nekog pored sebe... budi sretna da imas tu djecicu, ona su tvoja najsigurnija luka... a sve ostalo dodje na svoje mjesto.. jer najteze je nauciti biti sam sa sobom, i kad to naucis pocnes cijeniti to vrijeme a i sam sebe! sretno i ne obaziri se na komentare koji nisu vrijedni spomena...
-
margina
#99 Re: Šta nakon razvoda!?
legionarka wrote:Pozz...
- Zelena Carapa
#100 Re: Šta nakon razvoda!?
legionarka wrote: sretno i ne obaziri se na komentare koji nisu vrijedni spomena...