1946 wrote:Jes', ima čak 24 sata kako se nije pucalosanabe wrote:samo nek ne puca![]()
![]()
Sarajevska zona sumraka
- Dioda
#76 Re: Sarajevska zona sumraka
-
mimsy
#77 Re: Sarajevska zona sumraka
Kad vidim ovaj smog dodje mi da se preselim na selo...
- Bullet Tooth Tony
#78 Re: Sarajevska zona sumraka
aDaa, DŽE saaam O voooosaabsa wrote:
Kolika je vidljivost u NG pokazuje i ova situacija ,vozač trole fulio skretanje , skrenuo u Olimpijsku umijesto kod Fahdove djamije![]()
![]()
- metar_drva
#79 Re: Sarajevska zona sumraka
misliš da će, ako puhne sjeverac, magla ostat?Better Man wrote: Vise se kisa najavljuje nego snijeg, jer temperature ce biti iznad nule. Ma nema nista dok nepuhne jak jugo.
- Better Man
#80 Re: Sarajevska zona sumraka
Sjeverac itekako zna pogodovati magli. u nedelju se osjetilo malo sjeverca u brdu, ali magla je idalje bila tu.metar_drva wrote:misliš da će, ako puhne sjeverac, magla ostat?Better Man wrote: Vise se kisa najavljuje nego snijeg, jer temperature ce biti iznad nule. Ma nema nista dok nepuhne jak jugo.
- Better Man
#81 Re: Sarajevska zona sumraka
Ako bude snijega, bice ga za vikend, ne prije, a i to necega puno biti.ultima_palabra wrote:Prvo kiša, pa zahlađenje i snijeg... za vikend bi se moglo i lopatatiBetter Man wrote:Vise se kisa najavljuje nego snijeg, jer temperature ce biti iznad nule. Ma nema nista dok nepuhne jak jugo.ultima_palabra wrote:Katastrofa... što neko reče lovim između 1 i 4 da izađem na pauzu da malo prošetamSreća pa najavljuju snijeg za četvrtak...
-
sjever76
#82 Re: Sarajevska zona sumraka
[/quote]Ako bude snijega, bice ga za vikend, ne prije, a i to necega puno biti.[/quote]
gospoda se ove stranice se ne slažu sa tobom a oni jako jako rijetko griješe
http://www.accuweather.com/en-us/ba/fed ... ecast.aspx
gospoda se ove stranice se ne slažu sa tobom a oni jako jako rijetko griješe
- metar_drva
#83 Re: Sarajevska zona sumraka
jel ti to ozbiljno, majke ti?Better Man wrote:Sjeverac itekako zna pogodovati magli. u nedelju se osjetilo malo sjeverca u brdu, ali magla je idalje bila tu.metar_drva wrote:misliš da će, ako puhne sjeverac, magla ostat?Better Man wrote: Vise se kisa najavljuje nego snijeg, jer temperature ce biti iznad nule. Ma nema nista dok nepuhne jak jugo.
-
kanga
#84 Re: Sarajevska zona sumraka
I ovi ti rijetko fulaju, pa ti vidi.Better Man wrote:Ako bude snijega, bice ga za vikend, ne prije, a i to necega puno biti.
http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herze ... /Sarajevo/
- zecko_kupuz
#85 Re: Sarajevska zona sumraka
Pa dobro, ono što sam ja mogao primijetiti na zapadnom prilazu je da javna rasvjeta čak otežava situaciju...ali fakat.Skyfox wrote:Na brzoj cesti od Hadzica prema SA jos ne radi ulicna rasvijeta tako da veceras ljudi voze bukvano nasljepo...
-
kEN0
#86 Re: Sarajevska zona sumraka
stavili su nam drogu u heroin..
-
donja_crtica
#87 Re: Sarajevska zona sumraka
Ja danas umjesto kod TV-a skren'o semafor prije. I nisam skonto odmah
- limun_junior
#88 Re: Sarajevska zona sumraka
mujo:nesto uzasno smrdi
suljo: to ti je smog
mujo: ne znam jel s tvog il je s mog, al fakat smrdi
ja danas trebao izaci na pofalicima iz tramvaja, ma nema sanse da pogodis stanicu...izadjem jednu poslije..jbg
mujo: ne znam jel s tvog il je s mog, al fakat smrdi
ja danas trebao izaci na pofalicima iz tramvaja, ma nema sanse da pogodis stanicu...izadjem jednu poslije..jbg
-
miljenko_jergovic
#89 Re: Sarajevska zona sumraka
Fkt ne kontam kako možete fuliti stanicu, odnosno ne prepoznati gdje trebate izaći. Ja sam danas normala izašao na Marijin dvoru, doduše skontah po ALTI.limun_junior wrote:mujo:nesto uzasno smrdi
mujo: ne znam jel s tvog il je s mog, al fakat smrdi![]()
![]()
![]()
EDIT: Ni kod Parlamenta se ništa živo ne vidi, ovo je katastrofa...
-
zonbirile
#90 Re: Sarajevska zona sumraka
pa kada papci počeše graditi i zatvarati prirodno strujanje,a drugi brđani bacati šoder umjesto soli,nasta pakao u mahali.
- Vragolan
#91 Re: Sarajevska zona sumraka
ne vide noge od magle, pa da pucaju u njih1946 wrote:Jes', ima čak 24 sata kako se nije pucalosanabe wrote:samo nek ne puca![]()
![]()
a ako bi se primakli mozda bi im "meta" otela pistolj
- ultima_palabra
#92 Re: Sarajevska zona sumraka
Jutros kao da je malo bolje... mora da se mijenja atmosferski pritisak.
- Better Man
#93 Re: Sarajevska zona sumraka
Tako sam ćuo od starijih ljudi koji se razumiju u to.metar_drva wrote:
jel ti to ozbiljno, majke ti?
- Better Man
#94 Re: Sarajevska zona sumraka
Nagledaso sam se ja takvih stranica i prognoza koje jedan dan najave jedno, a sutra drugo. Ali nikad se ne zna možda nas i zamete kakav veliki snijeg.sjever76 wrote: gospoda se ove stranice se ne slažu sa tobom a oni jako jako rijetko griješe![]()
- minjonja
#95 Re: Sarajevska zona sumraka
hocel se dic ikad vise ova magla, nervira me.

- metar_drva
#96 Re: Sarajevska zona sumraka
razumiju se ko mara u kriv kBetter Man wrote:Tako sam ćuo od starijih ljudi koji se razumiju u to.metar_drva wrote:
jel ti to ozbiljno, majke ti?
-
kEN0
#97 Re: Sarajevska zona sumraka
kakvo prirodno strujanje, u kotlini i bez gradnje ces imat magluzonbirile wrote:pa kada papci počeše graditi i zatvarati prirodno strujanje,a drugi brđani bacati šoder umjesto soli,nasta pakao u mahali.
- Vragolan
#98 Re: Sarajevska zona sumraka
ja jedino rjesenje vidim da se sto vise neboreda izgradi na otoci, ilidzi i nedjaricima
tad garant nece biti magle
tad garant nece biti magle
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#99 Re: Sarajevska zona sumraka
Da citiram svog kolegu koji na jednoj drugoj temi napisakEN0 wrote:kakvo prirodno strujanje, u kotlini i bez gradnje ces imat magluzonbirile wrote:pa kada papci počeše graditi i zatvarati prirodno strujanje,a drugi brđani bacati šoder umjesto soli,nasta pakao u mahali.treba 2 propelera kilometarskih razmjera na trebevic da se propuse ..
"O Grbavici se kao o primjeru kako ne treba graditi i planirati poučava na mnogim fakultetima svijeta. Njena gradnja je zaustavila i prirodni protok vjetra sa Borija i Bakija prema Sarajevskom polju i time omogućila nakupljanje štetnog smoga iznad grada."
- Mufid Garibija, arhitekta i poznavalac historije Sarajeva.
-
Romanija
#100 Re: Sarajevska zona sumraka
Budalastina, u stvari ovo zahtjeva veklika slova i jos podebljano, B U D A L A S T I N A. Koji vjetar s Bakija i Borija, i na kojim se to fakultetima proucava Grbavica?!?!?!?!?!O Grbavici se kao o primjeru kako ne treba graditi i planirati poučava na mnogim fakultetima svijeta. Njena gradnja je zaustavila i prirodni protok vjetra sa Borija i Bakija prema Sarajevskom polju i time omogućila nakupljanje štetnog smoga iznad grada."
- Mufid Garibija, arhitekta i poznavalac historije Sarajeva.
Smog ubija zbog jako velikog broja automobila (pa jos starih) u gradu i jos veceg broja privatnih stambenih objekata koji se griju na sve vrste cvrstih goriva. Naravno, ekologija je poslednja rupa na svirali za patriote koji su zasjeli na vlasti, kao i ogromnu vecinu onih koji ih biraju. A magle ce biti dok je planine i kotline, tu se ne moze nista uraditi.