Ovo volim čuti - suprostavljanje brojčano moćnijem "izazivaču" (pod uslovom da je istinito). I stvarno nije bitno što ćeš u takvim situacijama najčešće izvući deblji kraj, ali je velika vjerovatnoća da od tih istih više nikad nećeš biti uzemiravanChmoljo wrote:fakat... ja sam jednom popio batine početkom srednje od tri kretena... nikad mi neće biti jasno da nisam ni jedne jedine modrice ili uboja imao, a bio na podu a oni me nogetali-LIBERO- wrote:Ma ispade kada se cita ova tema da nas samo po ulicama napadaju i da se tucemo,nozevima bodemo i slicno.![]()
Nije bas tako,ali kada procitas tri stranice takvih iskustava od razlicitih forumasa onda se moze steci takav dojam.![]()
sreća njihova pa se potrefilo da nisam mogao naći brzo onog koga sam tražio, inače bi oni sad pričali: nekad biješ, nekad budeš b'jenali kasnije nisam ništa uradio povodom toga... uvijek sam izbjegavao da starce nasekiram sa tim sranjima, a nisu mi debili ništa uradili...
ah da, bilo je "šta gledaš" i kad sam vidio gdje vodi, kretena sam uhvatio za vrat i počeo ga davitikasnije su me druga dvojica nekako povalila...
al' ovaj krkljo što jes' jes'
još stariji od mene bili... zdepi
![]()
u zadnje vrijeme, šućur Bogu, nemam tih problema, dal zbog toga što sam ružan pa se trebe ne lijepe na mene, dal' zbog toga što sam kokuz pa ne vozam auto ne bih znao reći... ali imati utoku sa dozvolom... to je nešto o čemu bih razmišljao ako budem imao priliku. ne zbog situacije u gradu, nego što je ovo Balkan. i uvijek će biti.
i da, normalni ljudi mogu imati pištolje. ne znam zašto glumimo Skandinaviju, kada smo u glavama Divlji Zapad?
Fenomen zvani "šta gledaš"
- Bosanski_kralj
#76 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#77 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
a vidi, da to nisam uradio, vjerovatno bih ustrajao na tome da im vratim... moj stariji buraz ne voli kad mu malog bracu bez razloga diraju, i znam da bi osveta bila surova...Bosanski_kralj wrote: Ovo volim čuti - suprostavljanje brojčano moćnijem "izazivaču" (pod uslovom da je istinito). I stvarno nije bitno što ćeš u takvim situacijama najčešće izvući deblji kraj, ali je velika vjerovatnoća da od tih istih više nikad nećeš biti uzemiravan
upravo to što sam im se suprostavio me spriječilo da dalje nešto uradim, jer iskreno, bio sam zadovoljan sobom jer nisam ispao čkapi
prvo sam dobio štos u vugla (njega je više zabolilo, garantujem
-
simpozijum delirijum
#78 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
danas je problem u odnosu na starije generacije da ima vise oruzja i vise narkomanije tako da se ne zna kako ti tipovi mogu reagirati
stara jalija se vecinom saketala i klasicna marisana a kada neko samo potegne pistolj ? to je bila senzacija u medijima i milicija cijele drzave ga lovi
a danas mozes popiti metak ili noz a ne mozes trcati brze od metka
posjedovanje pistolja za samoodbranu uz dozvolu ne treba biti problem za normalnu osobu
ne moras uvijek pucati da ubijes , najcesce pucanj u zrak je dovoljan da otjera napadaca
e sada tip te moze ganjati poslije sa vecim kalibrom i to je onda problem
da su zatvorske kazne strozije i da nam ne vezu ruke policiji kao da smo jedna Svicarska a ne divlji Balkan ne bi imali ovoliko tema o nasilju u Sarajevu
stara jalija se vecinom saketala i klasicna marisana a kada neko samo potegne pistolj ? to je bila senzacija u medijima i milicija cijele drzave ga lovi
a danas mozes popiti metak ili noz a ne mozes trcati brze od metka
posjedovanje pistolja za samoodbranu uz dozvolu ne treba biti problem za normalnu osobu
ne moras uvijek pucati da ubijes , najcesce pucanj u zrak je dovoljan da otjera napadaca
e sada tip te moze ganjati poslije sa vecim kalibrom i to je onda problem
da su zatvorske kazne strozije i da nam ne vezu ruke policiji kao da smo jedna Svicarska a ne divlji Balkan ne bi imali ovoliko tema o nasilju u Sarajevu
-
kEN0
#79 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
jesi ispao cupi ili si se poceo tuci? a odgovor , 1
- burek_in_space
#80 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
LJubavi, hocesh da nadjemo tu trojicu sad, kad si "malo" porastao?! 
- Chmoljo
#81 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
nema potrebe, sad se pozdravljaju kad me videburek_in_space wrote:LJubavi, hocesh da nadjemo tu trojicu sad, kad si "malo" porastao?!
- burek_in_space
#82 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Peechke. 
- Chmoljo
#83 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
dobro, i sad fakat prestanite o politici. ako hoćete, nastavite tu rapravu na nekoj od milion postojećih tema 
- Chmoljo
#84 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
tako, a sad nastavimo fino o "fenomenu", bez Alija, komunjara, bivših i sadašnjih sistema 
-
iSwagga
#85 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Chmoljo wrote:tako, a sad nastavimo fino o "fenomenu", bez Alija, komunjara, bivših i sadašnjih sistema
- dr.Gonzo
#86 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Kad normalni pocnu nositi pistolje, onda cemo fakat postati divlji istok.i da, normalni ljudi mogu imati pištolje. ne znam zašto glumimo Skandinaviju, kada smo u glavama Divlji Zapad?
- Gile Šampion
#87 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Nekad sa svojih 20-22 godine bijah explozivan i reagovao sam na prvu tipa ''šta me gledaš'' ,''šta hoš'' i slično,pa pomarisati se sa takvim likovima bilo mi je kao vode se napiti.Dobrinja u to vrijeme bila poznata po kriminalu i tučama i eto godine prođoše,ne bi hvala Bogu nekih situacija da sam bio zboden od tih klošarčića i ako je bilo potezanja pištolja,noževa ,palica i čega sve ne sa njihove strane...
Danas u 30-tim skroz drugačije razmišljam.
Dobio dozvolu za nošenje oružja,kupio sebi pištolj i nosim ga svakodnevno. Vjerovali ili ne,dešavale su mi se slične situacije tipa 3-4 manGlupa ono gledaju iz neke svoje harabatije u mene i u moje auto dobacujući nešto,izlaze iz auta na semaforu da se biju(a što je zanimljivo izgleda svaki slučaj je kad su dotični manGlupi u prisustvu svoje ''ljepše'' polovine),kurChe se na razno-razne načine i ja jednostavno ono samo ih ignorišem,izvinem se kao da sam stvarno kriv i izbjegnem konflikt kako znam i umijem.Bolje i za mene i za njih...
Samo jednom mi se desilo da sam bio primoran upozoriti nasilnu osobu da sam naoružan,kada je nekakva krezava spodoba htjela da se napravi ''pravi dasa'' pred nekim djevojkama,i pokušao da napucka pitbulla na mene...Pokazivanjem onoga što mi je bilo za pasom,situacija je poprimila skroz drugi tok odvijanja,i kazem hvala Bogu nije se desilo nešto što je moglo da bude okarakterisano kao negativan događaj u gradu...
Ali i sad se smijem kad se sjetim kako je ''dasa'' od tolikog manGLupčine sa pitbullom,pretvorio se u sićušnog miša i nestao u roku par sekundi...
Danas u 30-tim skroz drugačije razmišljam.
Dobio dozvolu za nošenje oružja,kupio sebi pištolj i nosim ga svakodnevno. Vjerovali ili ne,dešavale su mi se slične situacije tipa 3-4 manGlupa ono gledaju iz neke svoje harabatije u mene i u moje auto dobacujući nešto,izlaze iz auta na semaforu da se biju(a što je zanimljivo izgleda svaki slučaj je kad su dotični manGlupi u prisustvu svoje ''ljepše'' polovine),kurChe se na razno-razne načine i ja jednostavno ono samo ih ignorišem,izvinem se kao da sam stvarno kriv i izbjegnem konflikt kako znam i umijem.Bolje i za mene i za njih...
Samo jednom mi se desilo da sam bio primoran upozoriti nasilnu osobu da sam naoružan,kada je nekakva krezava spodoba htjela da se napravi ''pravi dasa'' pred nekim djevojkama,i pokušao da napucka pitbulla na mene...Pokazivanjem onoga što mi je bilo za pasom,situacija je poprimila skroz drugi tok odvijanja,i kazem hvala Bogu nije se desilo nešto što je moglo da bude okarakterisano kao negativan događaj u gradu...
Ali i sad se smijem kad se sjetim kako je ''dasa'' od tolikog manGLupčine sa pitbullom,pretvorio se u sićušnog miša i nestao u roku par sekundi...
- sinus
#88 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Nemam ništa protiv nošenja oružja, čak i sam razmišljam da izvadim dozvolu, ali ima jedna bitna stvar sa oružjem, a to je kada se potegne pištolj, moraš biti spreman i da zapucaš u čovjeka. Jer ako nemaš to u sebi onda možeš još više da nastradaš...
- Vragolan
#89 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
samo jednom u zivotu sam imao priliku ili nepriliku da mi lik pridje sa pricom sta me gledas
ja njemu kazem izvini ali tebe nisam ni pogledao
kaze on nemoj da ti se matere n.... ja njemu rekao hajd
i krenu on nesta trzati ja samo mirno stajao nisam nista govorio
ja se pripremio saka u djepu pripremljena i u po frke ode lik nista ne bi,
mozda zato sto je bio sam
i jednom sa kupio ciglu,
a sto se oruzja tice sve vise razmisljam o dozvoli bas zbog nekih papcica u autima i sa tim kerovima i narkomana
sve bi bilo lakse kada bi se samo saketalo ali danas se potezu nozevi, sarafcigei, pistolji
i jos me jedna stvar brine, sto rece sinus, ako imas pucu moras biti u stanju i upotrijebiti je
ja njemu kazem izvini ali tebe nisam ni pogledao
kaze on nemoj da ti se matere n.... ja njemu rekao hajd
i krenu on nesta trzati ja samo mirno stajao nisam nista govorio
ja se pripremio saka u djepu pripremljena i u po frke ode lik nista ne bi,
mozda zato sto je bio sam
i jednom sa kupio ciglu,
a sto se oruzja tice sve vise razmisljam o dozvoli bas zbog nekih papcica u autima i sa tim kerovima i narkomana
sve bi bilo lakse kada bi se samo saketalo ali danas se potezu nozevi, sarafcigei, pistolji
i jos me jedna stvar brine, sto rece sinus, ako imas pucu moras biti u stanju i upotrijebiti je
- Gile Šampion
#90 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Da Bog da puca nikome ne trebala zbog samoodbrane,jer bolje ga je ipak koristiti na strelištu za rekreativno pucanje...ali nažalost je vrijeme takvo:)
- Vragolan
#91 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
to je taj crnjakGile Šampion wrote:Da Bog da puca nikome ne trebala zbog samoodbrane,jer bolje ga je ipak koristiti na strelištu za rekreativno pucanje...ali nažalost je vrijeme takvo
- Cholina_Lokica
#92 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
hajde sto vama muskima izlaze iz auta, ali sto meni
jednom mi se desilo da lik izadje iz auta, s obzirom da u b fazi se svi vozaju pjesackim dijelom, i ja se rijetko kad sklanjam, i to svi ovi mangupcici ovdje znaju, i kad me vide svi fino lagano uspore iza mene, i nema nikakvih problema. i jednom prilikom ja sam stajala pricala sa nekim, ilik ide trotoarom, i sekunda falila da zgazi i mene i cuke mi, i kako je prosao ja sam rekla nesto u smislu idi se u k*rac debilu, i lik staje i izlazi iz auta, a cura za njim govori, nemoj ba pusti jeee... ne zna se ko je gori od njih dvoje
elem, lik je samo izasao iz auta, i onda je skontao da sam sa dvije dzukele koje ga ne gledaju bas prijateljski, pa se brzo vratio u auto kako sam ja pustila povodce
bas mi je bilo
debil je u stanju da izadje i sa curom da se tuce 
bas mi je bilo
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#93 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Vidi da si neki ženski harambaša, tu drugačija pravila vrijede 
- Cholina_Lokica
#94 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
jasta sam, bas onako opasno izgledam inace
toliko da me niko ne shvata ozbiljno kad se naljutim 
-
kod65
#95 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Uvijek sam izbjegavao takve ljude, al kad imaju pik na tebe gotovo. Setam normalno ulicom sa jaranom, kad trojica likova "imas koju marku (ono mangupski) , treba nam da platime k..." reko nemam (nisam imao) ovaj manji klinjo opali mi samar ( nisam ga ni osjetio) dok treci dobacuje...ejjj, jarane znam te iz skole..nemoj njega. Opet malo poslije dvojica narkomana safatase mene i jarana (opet istog) u haustoru sa pricom da ih je neko opljackao pa bi oni pregleli nase novcanike da vide dali imamo taj iznos u novcaniku ( drugim rijecima, mangupski traze milostinju za narkotike)
uzese nam pare, s pricom vraticemo vam. Bolje im dati milostinje koju marku, znam da imaju nozeve i da su u krizi. Kad su nadrogirani, onda sta me gledas i sl. Ma ima jos dosta toga. Danas gledam te iste/slicne ljude manji su od makovog zrna, sad traze milostinju kako to i cigani rade. Samo se generacije izmjenjuju. Treba vise policije i kontrole na svakom cosku ovog grada (dici im plate, sta got treba samo da posteno rade posao), pretresati svakoga od 8 do 88. Uglavom tim ljudima treba pomoc, ili makar ih pokusati vratiti na pravi put.
- bagzo
#96 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
Ja sam takve stvari dozivljavao do neke svoje 16. god ... al vise jok.

-
beeri
#97 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
sjedim ja u tramvaju sa djevojkom(tek se zbarili
),na kraju pšrvog dijela,a jaran sa svojom djevojkom sjedi odmah iza vozaca...i tako raspricali se ja i djevojka,tramvaj krece sa cvile prema Otoci,kad prilaze 2 firgosa,sjedaju ispred nas, i taj jedan govori STA GLEDAS...ja mu odg,ne gledam te...kaze on meni,koliko je sati,reko ne znam...kaze,sto lazes,imas 33-10,vidio sam
odmah sam znao sta ce se desiti...kaze daj mobitel,reko ne dam...kad taj drugi(stariji od mene sigurno 5 godina) izvadi noz i stavi mi ga na stomak...kaze daj mob...i ja mu dam...u tom trenutku tramvaj usporava i staje na semaforu na Otoci...oni su samo iskocili iz tramvaja...ja zovnem jarana,kazemo ovim djevojkama da nastave put prema kuci...izadjemo i mi...odem do taxista,policiju mi pozvali...i sa policijom kruzili po cvili,Otoci,Malti...odemo u MUP,prijavili...poslije 3 dana,zovu me,uhvatili neke,pa da idem na to "prepoznavanje"...meni starci nisu dali,tak da nisam otisao...a to je bilo prije 8 godina(ja imao 16) 
- JThomas
#98 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
meni niko nikad nije izašao iz auta, a zadnji "šta gledaš" sam čuo nekad oko 16. godine.
ne znam zašto, možda što sam onako sićušan
ne znam zašto, možda što sam onako sićušan
-
kojeime
#99 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
.
Last edited by kojeime on 11/03/2011 14:47, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#100 Re: Fenomen zvani "šta gledaš"
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 13:33, edited 1 time in total.