BH Telecom - plata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kone

#76 Re: BH Telecom - plata

Post by kone »

teatarsnova wrote:
Falcon wrote:
Pacificgirl wrote:
OVO JE POTPUNO TAČNO, raspisan je bio konkurs za stipendije na 5-oj godini...prijavio sam se legalno i bez ikakve stele dobio stipendiju...sada radim, a u TELECOM-u nemam ni amidzica ni tetica ni babu ni mater ni nikog ni po uzlaznoj ni po silaznoj lozi... i mogu reci da su ovo "jalijaske price" o platama radnika od 3 ili 4 hiljade su smijesne, cistacice 2 milje, ne budite smijesni...TACNO JE ISTO TAKO da nemamo svi isti zivotni put neko dodje na ovaj neko na onaj nacin...ALI nije sve crno KONKURS JE BIO JAVAN svi koji su ispunjavali uslov su LEGALNO PROSLI...
Imam kolegu u ELEKTROPRIVREDI koji je takodje legalno dosao sa fakulteta i daleko su jaci s platama od BH TELECOM-a...A plata kakva je... takva je... hvala Bogu na vrijeme je, a ko ne zna ekonomisat sa 100KM ne zna ni sa 1000KM...
Ovo je vic dana.....
Dendrlix

#77 Re: BH Telecom - plata

Post by Dendrlix »

Nije vic. Imam havera sa SSS u Telekomu koji ima rodjaka u EP. Prvi ima oko milje platu a drugi 12 stoja.
nellington

#78 Re: BH Telecom - plata

Post by nellington »

teatarsnova wrote:
komi wrote:ima i djece koja ne znaju da su im roditelji potegnuli štele...

naravno ako si ko nikola tesla da ćeš bez štele biti primljen u telekom
međutim ovdje govorimo o običnim ljudima kakvih ima na desetine što konkurišu na jedno obično mjesto čiji opis posla može obavljati 100000 ljudi
:)) nazalost nisam Nikola Tesla, bio sam malo iznad prosjecnog studenta...nisam se nikad ni trudio da "ganjam" taj prosjek...
Ganjao ne ganjao, na isto ti dođe svakako :)
kone

#79 Re: BH Telecom - plata

Post by kone »

Dendrlix wrote:Nije vic. Imam havera sa SSS u Telekomu koji ima rodjaka u EP. Prvi ima oko milje platu a drugi 12 stoja.
Mozda prvi ima platu,a ovaj drugi i sa toplim obrokom :D ...Mozda ovaj drugi ima sss,ali je na nekom vecem radnom mjestu po rangu sss-a..Dobio mozda vise bodova...Ne moze se gledati strucna sprema.U ovim firmama + BHposta,plata se dobija po radnom mjestu,a ne samo po strucnoj spremi..Neki kazu da se u ovakvim vremenima u BHPosti povecala plata za 10% :-) ..Ovamo narod nema sta da jede,a oni sebi dizu plate..
Kalajdzija

#80 Re: BH Telecom - plata

Post by Kalajdzija »

Ne znam kako vi gledate na posao, ali meni nije samo plata bitna vec neke mnoge druge stvari oko posla. Na primjer tim, klima i napredovanje... ako budete samo gledali platu necete daleko stici...
udrch

#81 Re: BH Telecom - plata

Post by udrch »

Kalajdzija wrote:Ne znam kako vi gledate na posao, ali meni nije samo plata bitna vec neke mnoge druge stvari oko posla. Na primjer tim, klima i napredovanje... ako budete samo gledali platu necete daleko stici...
Ne znam što ti je bitna klima..ja recimo u firmi imam neku Vivax klimu, dobro hladi, ali nema neke fajde od nje kad se na kraju mjeseca podvuče crta..
terra_incognita

#82 Re: BH Telecom - plata

Post by terra_incognita »

komi wrote:ima i djece koja ne znaju da su im roditelji potegnuli štele...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ima, ima :skoljka:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#83 Re: BH Telecom - plata

Post by Entropio »

udrch wrote:
Kalajdzija wrote:Ne znam kako vi gledate na posao, ali meni nije samo plata bitna vec neke mnoge druge stvari oko posla. Na primjer tim, klima i napredovanje... ako budete samo gledali platu necete daleko stici...
Ne znam što ti je bitna klima..ja recimo u firmi imam neku Vivax klimu, dobro hladi, ali nema neke fajde od nje kad se na kraju mjeseca podvuče crta..
:lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#84 Re: BH Telecom - plata

Post by Truba »

mi imamo 2 ventilatora
Alcho.1980

#85 Re: BH Telecom - plata

Post by Alcho.1980 »

kone wrote:
teatarsnova wrote:
OVO JE POTPUNO TAČNO, raspisan je bio konkurs za stipendije na 5-oj godini...prijavio sam se legalno i bez ikakve stele dobio stipendiju...sada radim, a u TELECOM-u nemam ni amidzica ni tetica ni babu ni mater ni nikog ni po uzlaznoj ni po silaznoj lozi... i mogu reci da su ovo "jalijaske price" o platama radnika od 3 ili 4 hiljade su smijesne, cistacice 2 milje, ne budite smijesni...TACNO JE ISTO TAKO da nemamo svi isti zivotni put neko dodje na ovaj neko na onaj nacin...ALI nije sve crno KONKURS JE BIO JAVAN svi koji su ispunjavali uslov su LEGALNO PROSLI...
Imam kolegu u ELEKTROPRIVREDI koji je takodje legalno dosao sa fakulteta i daleko su jaci s platama od BH TELECOM-a...A plata kakva je... takva je... hvala Bogu na vrijeme je, a ko ne zna ekonomisat sa 100KM ne zna ni sa 1000KM...
Ovo je vic dana.....

Nije vic, vec je fakat...
Ukoliko si pratio neke od dnevnih novina (Avaz) koje jednom u nekoliko mjeseci (pola godine) objave prosjek plata u firmama ona bi vidio(jela) da je bhtelecom na 5 mjestu iza: Banaka, Osiguranja, Elektroprivrede i Fabrike duhana, a jednom je bio i iza vodovoda. Uglavnom u rangu je vodovoda, toplana.... A sigurno su im manje plate nego u HT-u.
King_of_jungle20

#86 Re: BH Telecom - plata

Post by King_of_jungle20 »

kone wrote:
teatarsnova wrote:
Falcon wrote:
Ovo je vic dana.....[/quote]
Ko god kaze, da u Bosni i Hercegovini, u zemlji kakva ona jest, pored 500 000 nezaposlenih ljudi, i pored 30 000 fakultetski obrazovanih ljudi koji kradu Bogu dane na birou, mozete dobiti posao u drzavnoj firmi, i da se nakacite na BUDZETSKU SISU bez stele i placanja radnog mjesta, taj laze ko NAJVECI GAD! Opce je poznata cinjenica da cijena radnih mjesta u BIH se krece od 5 hiljada KM, za poslove ciscenja i odrzavanja(cak i da cistis ulicu moras platiti 5 milja), 10 hiljada za vozace JAVNOG GRADSKOG saobracaja pa do 18 hiljada za vece pozicije(KCUS, fakulteti)... I SAMO DA KAZEM za ove sto tvrde da su posao dobili REGULARE, i bez potezanja STELE, sigurno ste dobili UGOVOR O RADU na odredjeno vrijeme, na 3 ili 6 mjeseci, i cekaj samo da na tvoje mjesto zasjedne onaj sa placenim radnim mjestom, pa ces vidjeti kako ces brzo poljubiti ulaz ELEKTROPRIVREDE ili TELEKOMA.. Ajde da se ne lazemo. Bezbolnije je.
kone

#87 Re: BH Telecom - plata

Post by kone »

Alcho.1980 wrote:
kone wrote:
teatarsnova wrote:
Ovo je vic dana.....

Nije vic, vec je fakat...
Ukoliko si pratio neke od dnevnih novina (Avaz) koje jednom u nekoliko mjeseci (pola godine) objave prosjek plata u firmama ona bi vidio(jela) da je bhtelecom na 5 mjestu iza: Banaka, Osiguranja, Elektroprivrede i Fabrike duhana, a jednom je bio i iza vodovoda. Uglavnom u rangu je vodovoda, toplana.... A sigurno su im manje plate nego u HT-u.
Nije to tacno...Kazem ti da telekom ima vecu platu od EP,a izgleda sad i Posta ima jer su kazu digli plate za 10%(rekla kazala).HT ima vece plate od BHT,kao i HEP od EP...Zasto?To treba pitati premijera FBIH zasto ne salju inspekcije u taj dio FBIH i kako je moguce da jedan HT ima samo 3-4 miliona dobiti itd itd???
leigh

#88 Re: BH Telecom - plata

Post by leigh »

BHT ima plate koje su navedene kao minimum u granskom kolektivnom sporazumu za telekomunikacije, za razliku od HT-a koji su daleko iznad minimuma.
U BHT su plate na istom nivou već četvrtu godinu, tako da ako u EP u zadnjih šest mjeseci nisu plate drastično pale, nema govora da BHT daje više od EP. O EPHZHB ne treba ni govoriti.
fedor

#89 Re: BH Telecom - plata

Post by fedor »

BHT i EP.... :-) :-)
Neka, neka doći će i toj mafiji kraj! ;) Kad se sve privatizuje, vidjet ćemo se onda! :D
Truba

#90 Re: BH Telecom - plata

Post by Truba »

onda će nam na našim pozicijama oduzimati radna mjesta a mi ćemo na biro :mrgreen:
fedor

#91 Re: BH Telecom - plata

Post by fedor »

komi wrote:onda će nam na našim pozicijama oduzimati radna mjesta a mi ćemo na biro :mrgreen:
Nećeš na biro, ako znaš da radiš! ;)
TarikSA

#92 Re: BH Telecom - plata

Post by TarikSA »

fedor wrote:
komi wrote:onda će nam na našim pozicijama oduzimati radna mjesta a mi ćemo na biro :mrgreen:
Bitno je da ce zavidni biti sretni sto ce se privatizirati "bagra"...samo nek komsiji crkne krava pa makar, sto bi neko imao vise od mene, kad ja mogu za 500KM moze on...fuj gadi mi se ovaj nas narod...ovdje samo benzinom politi sve i zapaliti...fuj samo toliko... :x :x :x :x :x :x :x
Truba

#93 Re: BH Telecom - plata

Post by Truba »

zašto ne bi bio zakon da u državnoj firmi možeš raditi max 5 godina pa da se fino rotiramo
jer je to DRŽAVNA imovina tojest DRUŠTVENA ne privatna

pa da i džabojedi osjete blagodati privatnih firmi :D
fedor

#94 Re: BH Telecom - plata

Post by fedor »

TarikSA wrote:
fedor wrote:
Bitno je da ce zavidni biti sretni sto ce se privatizirati "bagra"...samo nek komsiji crkne krava pa makar, sto bi neko imao vise od mene, kad ja mogu za 500KM moze on...fuj gadi mi se ovaj nas narod...ovdje samo benzinom politi sve i zapaliti...fuj samo toliko... :x :x :x :x :x :x :x
Haj ba ti babin sine, ohladi malo! :D
Znam ja tamo masu raje koja dvije čiste nema a radi, i ti si meni došao da pričaš nešto!? :-? WTF!?
Drugo, ako znaš da radiš i ako ispunjavaš uslove nećeš izgubiti posao, to ne moraš da brineš!
Treće, garant nisi, čim tako "mudro" zboriš! :D
Četvrto, kojih ba 500!? :-)
Peto, :lol:
vjesticanametli

#95 Re: BH Telecom - plata

Post by vjesticanametli »

:lol: :lol: :lol: tariče zašto se ljutiš :mrgreen: i treba ih sve pošutat........ĐŽabojedi sto rece komi
TarikSA

#96 Re: BH Telecom - plata

Post by TarikSA »

komi wrote:zašto ne bi bio zakon da u državnoj firmi možeš raditi max 5 godina pa da se fino rotiramo
jer je to DRŽAVNA imovina tojest DRUŠTVENA ne privatna

pa da i džabojedi osjete blagodati privatnih firmi :D
Kako vec rekoh samo nek komsiji crkne krava, ja sam isto u relativno privatnom sektoru-strana firma, al ne vidim razloga da budem zavidan na drzavni sektor...al ima tome i jedan debeo razlog, zadovoljan sam svojim zivotom i sve svojim radom sticem u zivotu, a ocigledno kad si isfrustriran svojim stanjem onda je kriv neko ko radi u drzvanom sektoru...dokazalo se to vec milion puta, nasa bosanska posla, svi su nam drugi krivi sto mi po cijele dane pijemo kafe i sto ne mozes naci mjesto u gradskim kaficima...al lakse je tako, svi bi para al da nista ne rade, zato i jest tolika ljubomora na drzavne firme...svima je da se uhljebe, a da nista ne rade...e pa ne ide to tako...ja odgovorno tvrdim da ima ljudi u istim tim drzavnim firmama koji rade mnogo, mnogo, mnogo vise nego sto neko sa strane moze vidjeti, al nemaju potrebe da o tome trube okolo...privatizacija nece opet otpustiti prave radnike, a neradnicima nikad nije ni bilo mjesto ni u drzavnoj ni u privatnoj firmi...tako da mislim da se svako treba boriti za sebe, ja sam 450 aplikacija napisao i molbi iskucao da bi dobio jedan, pa drugi, pa treci posao i sada imao ovo sto imam...nisam sjedio po Centralu i cekao da me sretne neko i da mi posao...
Odoh sad da radim...a vi uzivajte u svojoj zavidnoscu i nista po tom pitanju nemojte raditi nego samo trubite po forumima, a onda hop u central na kafu...sretno vam svakako... :run:

jos nesto...mislim da nije lijepo sebe dizati u zvijezde a za druge govoriti kako imaju ili nemaju dvije ciste u glavi...to nije na nama da sudimo, mozda ni ti za mene nemas dvije ciste u glavi, al necu to nikad reci...svakome svoje...
Sad stvarno pozzzz

p.s. kamo srece da sam babin sin...al eto Bog te cuo...
Truba

#97 Re: BH Telecom - plata

Post by Truba »

uopće neću da ti čitam post

sve što imaš reći reci u max 3 rečenice

država je najgori vlasnik.
fedor

#98 Re: BH Telecom - plata

Post by fedor »

TarikSA wrote: Kako vec rekoh samo nek komsiji crkne krava ja sam isto u relativno privatnom sektoru-strana firma, al ne vidim razloga da budem zavidan na drzavni sektor...
I ja sam u privatnom sektoru, pa šta sad!? :D
al ima tome i jedan debeo razlog, zadovoljan sam svojim zivotom i sve svojim radom sticem u zivotu, a ocigledno kad si isfrustriran svojim stanjem onda je kriv neko ko radi u drzvanom sektoru...
Nigdje veze s vezom!
dokazalo se to vec milion puta, nasa bosanska posla, svi su nam drugi krivi sto mi po cijele dane pijemo kafe i sto ne mozes naci mjesto u gradskim kaficima...al lakse je tako, svi bi para al da nista ne rade, zato i jest tolika ljubomora na drzavne firme...svima je da se uhljebe, a da nista ne rade...e pa ne ide to tako...
Ja niti sjedim, niti ispijam kaFe, kao što ti reče! Čuj svima, kako to da generalizuješ stvari tako lahko? Ja nisam isfrustriran državnim firmama, već stanjem u privredi! :D
ja odgovorno tvrdim da ima ljudi u istim tim drzavnim firmama koji rade mnogo, mnogo, mnogo vise nego sto neko sa strane moze vidjeti, al nemaju potrebe da o tome trube okolo...
Ima i takvih radnika, ali na 1 koji radi, dođe 10 koji ništa ili vrlo malo rade! ;)
privatizacija nece opet otpustiti prave radnike, a neradnicima nikad nije ni bilo mjesto ni u drzavnoj ni u privatnoj firmi...
E dobro si to sročio, taričeeee :lol:
tako da mislim da se svako treba boriti za sebe, ja sam 450 aplikacija napisao i molbi iskucao da bi dobio jedan, pa drugi, pa treci posao i sada imao ovo sto imam...nisam sjedio po Centralu i cekao da me sretne neko i da mi posao... Odoh sad da radim...a vi uzivajte u svojoj zavidnoscu i nista po tom pitanju nemojte raditi nego samo trubite po forumima, a onda hop u central na kafu...sretno vam svakako... :run:
Hajd radi, nemoj se preforsirati.
jos nesto...mislim da nije lijepo sebe dizati u zvijezde a za druge govoriti kako imaju ili nemaju dvije ciste u glavi...to nije na nama da sudimo, mozda ni ti za mene nemas dvije ciste u glavi, al necu to nikad reci...svakome svoje...
Ko sebe diže u zvijezde!??? :lol: Ne moraš da izvrćeš stvari. Znam raju koja je studirala sa mnom, a sad "sjede" po tim državnim institucijama/preduzećima. A kad skontaš s druge strane, znam kako su prolazili ispite, znam koliko znaju o struci, rad na računaru i poznavanje nekog od stranog jezika je za njih POJAM (a to je danas minimum) i još masa stvari, i naravno da s punim pravom mogu za takve ljude reći da nemaju dvije čiste! ;)
:D
mavcs

#99 Re: BH Telecom - plata

Post by mavcs »

Cuo sam od jarana plata im je sad oko 1700 plus topli obrok 15-16, plus prevoz.
Regres jednom godišnje oko milju maraka :D
Ovo naravno nije šefovska plata, njihova se krece oko 3.000-3.500 :D Za direktore ne znam... :lol:
Price tipa raja u telecomu ima 5 i više milja maraka su naravno mitovi... :lol:
Inace po toj priči plate su ima manje oko 20% u odnosu na prije par godina.... :roll:
Alkos

#100 Re: BH Telecom - plata

Post by Alkos »

Ja sam siguran da ce za nekoliko godina najvise briga imati oni koji rade u drzavnim firmama... Telecomi ce se morati kad-tad prodati, jer MMF nece ponovno odobriti kredit da bi se izaslo u susret invalidima i borcima i da bi se opet prolongirali socijalni nemiri. S druge strane, plate u javnim institucijama se vec se kresu, jer drzava jednostavno ne moze podnijeti toliku javnu potrosnju.

Uglavnom, nakon privatizacije telekoma mnogi ce ostati bez posla, a ukoliko zelimo u EU, treba poraditi i na ustavu i smanjenu drzavne administracije. Danas svako nastoji da se uvali u neku drzavnu firmu, jer misli da je tako najsigurniji, da ce tu docekati penziju... Malo morgen! :mrgreen:

A kada pocnu masovna otpustanja, pocet ce se i odmotavati klupko ko je kome dao pare da zaposli malog, ko je preko stele zaposlio rodjake, a ko amidzice, dajdzice, ko je uzimao mito, ko je korumpiran, itd, itd.

U zdravlje :bih:
Post Reply