Udaja-"ukrasti se" u islamu

Rasprave o vjerskim temama.
Zoya

#76 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by Zoya »

PalaSa Marsa wrote:
Zoya wrote:Marsy, priznato je vjencanje po serijatu i u Skandinaviji i validan je dokumenat isto kao i ovaj opstinski/ crkveni ili kakav vec...
Aha, mozes li s' njim izvadit' Licnu, Rodni ili 'pak Pasos? :zoka:
Ne trabunjaj previse...
sa vjencanim listom vaditi licnu :-) Raspitaj se malo, ili proguglaj ako nista..
arte.fakt

#77 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by arte.fakt »

PalaSa Marsa wrote:
Zoya wrote:Marsy, priznato je vjencanje po serijatu i u Skandinaviji i validan je dokumenat isto kao i ovaj opstinski/ crkveni ili kakav vec...
bitno je da to vjecanje registrovano u poreznoj upravi oni dalje odradju ostalo ...
PalaSa Marsa

#78 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by PalaSa Marsa »

Drugo je uvazavanje necega iliti priznanje, a drugo je validnost. Ha ya! :D
Zoya

#79 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by Zoya »

PalaSa Marsa wrote:
Pa ja ti i pisem da je validan i priznat kao i obican.
PalaSa Marsa

#80 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by PalaSa Marsa »

Zoya wrote:
PalaSa Marsa wrote:
Ne trabunjaj previse...
sa vjencanim listom vaditi licnu :-) Raspitaj se malo, ili proguglaj ako nista..
Zoyo cemu ovo? :evil: Nemoj da ja pocnem, bolje nam je. :D

Pa eto sama si sebi dala odgovor na pitanje koje sam ti postavila. DakleM, nemr'es nista sa papirom o Serijatskom vjencanju. :D
PalaSa Marsa

#81 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by PalaSa Marsa »

Zoya wrote:
PalaSa Marsa wrote:
Pa ja ti i pisem da je validan i priznat kao i obican.
Znaci 'pak mores trazit' druge pravne ob'veze koje su ti potrebne u momentu papirom o Serijatskom vjencanju. ? :-) :D
Motokultivator

#82 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by Motokultivator »

Ja cu se sad javit ko neki redar, da malo iskritikujem, a vi prihvatite kako hocete. Moje je da kazem.

Manijak je ostar na jeziku i ocito zna sta prica, ali brate ne bilo ti zahmet kad nesto hoces da kazes napisi koju recenicu vise da ne citamo izmedju redova.
Pastirck je realista takodje insan, ali opet se mora citat izmedju redova. Isto ko da internet placate po slovu. Kad nesto hocete da objasnite i iznesete svoj stav, napisite par recenica vise, nece vam ruke otpast. A nije svaki put ispadne prvo zategnuta situacija, pa onda ko neke svadje i onda na kraju se kao nadje ili ne nadje zajednicka rijec, ali eto makar bude blizu toga. A ustvari, da ste se potrudili obojica pisat po recenicu dvije vise u svojim objasnjenjima odma na pocetku do zategnute situacije ne bi ni doslo.

Hajd sad fino, mir, mir, mir, niko nije kriv, ava, ava, ava, sudija je krava :D

Nevalja to tako. Ja cu vako javno kazat. Kako to da se braca muslimani oko takve stvari tako mogu prepirat i takve rijeci kazivat. Nevalja to tako, ako nista zbog svih onih ljudi koji o islamu ne znaju puno, a navracaju ovamo. Sta ce oni rec, kakvi smo. Stid vas i sram bilo, eto sad, nek sam vam reko :D

Al za kraj, selamun alejkum :)
PalaSa Marsa

#83 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by PalaSa Marsa »

arte.fakt wrote:
PalaSa Marsa wrote:
bitno je da to vjecanje registrovano u poreznoj upravi oni dalje odradju ostalo ...
A u kojoj poreznoj upravi, koji je porez u pitanju? :zoka:
PalaSa Marsa

#84 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by PalaSa Marsa »

Motokultivator wrote:Ja cu se sad javit ko neki redar, da malo iskritikujem, a vi prihvatite kako hocete. Moje je da kazem.

Manijak je ostar na jeziku i ocito zna sta prica, ali brate ne bilo ti zahmet kad nesto hoces da kazes napisi koju recenicu vise da ne citamo izmedju redova.
Pastirck je realista takodje insan, ali opet se mora citat izmedju redova. Isto ko da internet placate po slovu. Kad nesto hocete da objasnite i iznesete svoj stav, napisite par recenica vise, nece vam ruke otpast. A nije svaki put ispadne prvo zategnuta situacija, pa onda ko neke svadje i onda na kraju se kao nadje ili ne nadje zajednicka rijec, ali eto makar bude blizu toga. A ustvari, da ste se potrudili obojica pisat po recenicu dvije vise u svojim objasnjenjima odma na pocetku do zategnute situacije ne bi ni doslo.

Hajd sad fino, mir, mir, mir, niko nije kriv, ava, ava, ava, sudija je krava :D

Nevalja to tako. Ja cu vako javno kazat. Kako to da se braca muslimani oko takve stvari tako mogu prepirat i takve rijeci kazivat. Nevalja to tako, ako nista zbog svih onih ljudi koji o islamu ne znaju puno, a navracaju ovamo. Sta ce oni rec, kakvi smo. Stid vas i sram bilo, eto sad, nek sam vam reko :D

Al za kraj, selamun alejkum :)
Ja se Bo'me ne svadjam, fino se covjeku obracam, on meni da ja lupam. Zoya da trabunjam, pa ljudi moji dokle ovo viseeee :roll: :cry:

Evo sam se nasikirala. :D :D
arte.fakt

#85 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by arte.fakt »

PalaSa Marsa wrote:
arte.fakt wrote:
PalaSa Marsa wrote: Aha, mozes li s' njim izvadit' Licnu, Rodni ili 'pak Pasos? :zoka:
A u kojoj poreznoj upravi, koji je porez u pitanju? :zoka:
Pa vidi se da ne poznajes ono o cemu zelis da diskutujes , prvo nauci kako sistem odredjene zemlje funcionira pa da nastavimo diskusiju ...
PalaSa Marsa

#86 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by PalaSa Marsa »

:-) :lol: :D Pa koja Bog ti dao, de reci, koja, naziv IME I prezime te Porezne :D , pa misa mu valjda i ja nesto znam osobo iz organa Skandinavskih. De eto, budi mi vodilja, prosvijetli me. :D
Daj adresu da i ja sta vidim, osevapices se. :D
arte.fakt

#87 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by arte.fakt »

PalaSa Marsa wrote::-) :lol: :D Pa koja Bog ti dao, de reci, koja, naziv IME I prezime te Porezne :D , pa misa mu valjda i ja nesto znam osobo iz organa Skandinavskih. De eto, budi mi vodilja, prosvijetli me. :D
pa ako znas nesto onda ti je poznato ne postoji sto poreznih uprava vec postoji samo jedna jedina i zan se sta je njena zadaca ...
PalaSa Marsa

#88 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by PalaSa Marsa »

arte.fakt wrote:
PalaSa Marsa wrote::-) :lol: :D Pa koja Bog ti dao, de reci, koja, naziv IME I prezime te Porezne :D , pa misa mu valjda i ja nesto znam osobo iz organa Skandinavskih. De eto, budi mi vodilja, prosvijetli me. :D
pa ako znas nesto onda ti je poznato ne postoji sto poreznih uprava vec postoji samo jedna jedina i zan se sta je njena zadaca ...
Pa dobro, daj ime te porezne, ime samo, ime. I ja to fino lijpo progooglam i mirna Bosna. :-D :D
PalaSa Marsa

#89 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by PalaSa Marsa »

Nema adrese. :roll: :bih: :bih: :sax: :-D :D
Ductus Holedocus

#90 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by Ductus Holedocus »

Nasa drzava ne prizna serijatsko vjencanje.
A ljudi su se vjencavale i u "ono"vrijeme..Kad se vjera nije smjela "promovisati"
Hodze su doalzile kuci i to obavljanje..
Ductus Holedocus

#91 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

i evo vam ovo:
Kod Allaha dz.s. jedini priznati brak, je serijatski sklopljen brak, pred Stvoriteljem uzvisenim.

A ko misli da ne treba,ne treba mu ni dokazivati!
Last edited by Ductus Holedocus on 15/01/2011 00:05, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#92 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by BHF_Manijak »

Ductus Holedocus wrote:i evo vam ovo:
Kod Allaha dz.s. jedini priznati brak, je serijatski sklopljen brak, pred Stvoriteljem uzvisenim.
Ajet, hadis, necija misao?!Navedi izvor odakle je bolan ne bio kad vec citiras...
Ductus Holedocus

#93 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

BHF_Manijak wrote:
Ajet, hadis, necija misao?!Navedi izvor odakle je bolan ne bio kad vec citiras...
Lijepo se ponasaj,ili ..
I da,zensko sam! Nisam "bolan"
bijela

#94 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by bijela »

:-)
Ductus Holedocus

#95 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

bijela wrote::-)
sto ti kolutas ocima :D
BHF_Manijak

#96 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by BHF_Manijak »

Ductus Holedocus wrote:
BHF_Manijak wrote:
Lijepo se ponasaj,ili ..
I da,zensko sam! Nisam "bolan"
Fino sam pitao, mozes li odgovoriti ili ne?! :roll: Dakle jesu li ovo tvoje rijeci, ili hadis neki, misao nekog alima itd...Ozbiljno pitam!
Ductus Holedocus

#97 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Nisu moje rijeci,proguglaj!
Idem uciti,valja mi se udavati..A nece sad niko nepismene :D
BHF_Manijak

#98 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by BHF_Manijak »

Ductus Holedocus wrote:Nisu moje rijeci,proguglaj!
Idem uciti,valja mi se udavati..A nece sad niko nepismene :D
Slab si diskutant... :roll: emam sta gugalti, ako si vec to citirala onda je red da i navedes izvor, osnovno pravilo novinarstava,ali nejse, tvoj izbor!

Samo znam da to zasigurno nije ajet ili hadis, vec necije prozivoljno misljenje koje nije utemeljeno na sunnetullahu! :wink: Poslanik je zasigurno drugacije tvrdio tj da su nam brakovi validni ako se uzmemo po zakonu tog mjesta u kojem jesmo!(fikh/drugi razred men`se cini :oops: )
Ductus Holedocus

#99 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

lilla wrote:Ne sikirajte @manijaka da se ne predomisli do sutra :D
???
BHF_Manijak

#100 Re: Udaja-"ukrasti se" u islamu

Post by BHF_Manijak »

lilla wrote:Ne sikirajte @manijaka da se ne predomisli do sutra :D
Ma nikad u zivotu, srecom ja cu oboje ovo obavit sutra :mrgreen: Radi onih eto koji sumnjaju, pa da bude i "ovako i onako", mada sam i dalje stava da je zakonski dovoljno! ;-)
Post Reply