JThomas wrote:kompleksaška posla. i to su pare. bilo gdje u evropi ti svugdje uredno vraćaju i 1 euro cent, samo bošnji ispod nivoa...
caffe kogo, nevjerovatno!
- Adem meda
#76 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
-
frngla
#77 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Kogo najjaci restoran/kafic na svijetu 
- DadoHacked
#78 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Al kada ti se to desi, kazes ok i samo izades iz lokala.FKSarajevo wrote:Danas odem na kafu u Kogo (kod Brasila). I da platimo, racun bio 14KM, damo 2x5KM, 3KM "ukrupno" i marku po 10 i 20 feninga, a konobarica i konobar nece da prime!! Kazu da ne primaju feninge (0,05, 10 i 20). Pitamo zasto, jer i to su pare normalno, a konobarica kaze "ne primamo, gazda rekao, nervozna sam, ne mogu sad objasnjavat.." Da ne povjerujes, od neljubaznosti od ovog da ne primaju nasu valutu.
Je l' jos neko ovo dozivio?
Volio bih da im uleti inspekcija da popije kafu, pa da ona odbije naplatit.
- Edin H.
#79 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Mene su ucili na casovima bontona da kada ides u ka(h)vic moras ponijeti gutu svezanu gumicom u dzepu. Kada places nonsalantno izvadis gutu, te potom iz gute izvadis najvecu novcanicu i platis. Osobitu paznju pokloniti poziciji kada se vrsi cin placanja, da bi ostala raja u kahvicu mogu bez ikakvoga napora vidjeti gutu 
- JThomas
#80 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
nipošto novčanik 
da se vidi da se ima i može, čuj plaćati kafu sićom
ofirno ocam' mog 
da se vidi da se ima i može, čuj plaćati kafu sićom
-
Downunda
#81 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Može i poreska inspekcija (sa bilo kog nivoa) postaviti njemu na vrata svoja "pravila" (ona nisu u formi apoena i kovanica, nego jednog finog končića i malo voska).zecko_kupuz wrote:Ugostiteljima možda ofirno postaviti listu "kućnih pravila" na ulazu.Uvijek te nanovo iznenade.
Dok se ne donese zakon, i isti objavi u Službenom listu NIKO nije dužan "trpiti" hirove nazovi gazda, po principu
:"Ne primamo ovo ili ono" !
Ja bih izašao preko vrata, i rekao da im gazda onda plati u apoenima ili kovanicama koje im odgovaraju.
p.s.
Poslije se čudimo što nas svi smatraju arogantnim, prepotentnim i na kraju krajeva neuslužnim.
-
shin
#82 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Ako govorimo o istoj kafani na koju ja mislim onda dobro poznajem ''gazdu''
Jednom sa jaranom uletio unutra da popijemo brzinsku, kad naleti gazda isprica se sa ovim haverom, i dok on stoji sa nama ulazi neki lik sa vunenom kapom na glavi (zima vani strasna), kad gazda zovnu konobara da isprati lika jer nije propisno obucen. A ja citavo vrijeme u vijetnamci, mada suti i gleda jer sam sa jaranom sa kojim je pravo dobar 
-
dezurni_ucenik
#83 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 16:26, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#84 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
ja u operi jednom davno nisam platio račun za 2 kole
samo izašao zaboravio
nisam godinama smio tamo otići

nisam godinama smio tamo otići
- Edin H.
#85 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
bjelave wrote:Nije to taj Sejo. Sejo kojeg pominjes je brat vlasnika Bugatija Sefke, ne znam kako se prezivaju. Oni nemaju nista sa Kogom.Edin H. wrote:Je'l jos gazda onaj Sejo (cini mi seJThomas wrote:ne znam kako se zove, al' nevjerovatan je lik, to je tolika količina animoziteta prema cijelom svijetu...meni smiješno bude, al' većinu gostiju će tako otjerati.
) sto je prije drzao Bugati.
Ako je on gazda i ako je naredioda ne primaju sitan novac, onda i ne pokusavaj - Sejo je to
.
Ja sam gledao kada se, istina birvaktilecovjek sam tukao sa pet ljudi ispred Bugatija
Inace Sejo Bugati je gospodin za ovog otkosa.
Evo ti iz jednog clanka o sarajevskim kaficima da je Sejo vlasnik Koga.
O kome onda vi govorite
Haris Svrakić Pilot odrastao je na Bistriku. "Krajem sedamdesetih Bistrik je
imao potpuno drugačije lice. Sjećam se kafića As, u ulici 6. novembra. To je
bilo čudo. Gazda je bio Sejo Bukva, danas drži Kogo. Posljednji ćiro sa
Bistrika je krenuo 2. augusta ili 2. septembra 1978., pa više nije bilo
frtutme. A onda je otvoren As, pa je Bistrik ponovo oživio."
- burekodsira
#86 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
prije par godina u hrvatskoj su protestovali motoristi ili vozaci zbog poskupljenja cestarine za autoputeve i posto nisu smjeli legalno blokirati iste, napravili su akciju da svi zaredom u kolonama placaju sicom tj lipama na naplatnim kucicama sto je dovelo do zaustavljanja saobracaja of course 
-
RtrnOfSalisbury
#87 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
a kad bi zovnuli inspekciju, inspekcija bi se kobiva pojavila ??? zar inspekcija ne sluzi za zastitu bogatih?
- afrikanac
#88 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
RtrnOfSalisbury wrote:a kad bi zovnuli inspekciju, inspekcija bi se kobiva pojavila ??? zar inspekcija ne sluzi za zastitu bogatih?
-
olijali_vuk
#89 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
ma daj to je smiejsno, potpuno razumijem zenu, treba se sa tim zuim gvozdjem jos PRLJATI
kako te nije blam u centru grada placati tim gvozdjem?? nismo na pjaci!
kako te nije blam u centru grada placati tim gvozdjem?? nismo na pjaci!
-
olijali_vuk
#90 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
U Sarajevu su cijene cak i na pijacama po pedest feniga skokovi, a on doso tu sa tom sicom, sramota!
- smoki_choko
#91 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
hajmo sutra na kafu u Kogo, imam ja 30 KMova po 5 feninga, ja castim 
-
skojotovski
#92 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
bjelave wrote:JThomas wrote:ne znam kako se zove, al' nevjerovatan je lik, to je tolika količina animoziteta prema cijelom svijetu...meni smiješno bude, al' većinu gostiju će tako otjerati.
Gazda i vlasnik Koga je Sejo Bukvic koji je istu kafanu klepio u ratu. Prije toga je bio prvo piljar a onda sitni kafedzija na Bistriku.
Dio arogancije potice iz cinjenice da mu je zena Emela sudija, ne znam na kojoj instanci, a najveci problem je da je tip primitivac pa mu je bezobrazluk prirodni impuls.
Emela Bukvić-Tahmaz, tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu
- Edin H.
#93 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Ma da mislio sam i ja na Seju sto je drzao As (i svojevremeno se sam marisao sa pet frajera pred mojim ocima), ne znam odakle As zamijenih sa Bugatijemskojotovski wrote:bjelave wrote:JThomas wrote:ne znam kako se zove, al' nevjerovatan je lik, to je tolika količina animoziteta prema cijelom svijetu...meni smiješno bude, al' većinu gostiju će tako otjerati.
Gazda i vlasnik Koga je Sejo Bukvic koji je istu kafanu klepio u ratu. Prije toga je bio prvo piljar a onda sitni kafedzija na Bistriku.
Dio arogancije potice iz cinjenice da mu je zena Emela sudija, ne znam na kojoj instanci, a najveci problem je da je tip primitivac pa mu je bezobrazluk prirodni impuls.
Emela Bukvić-Tahmaz, tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu
-
olijali_vuk
#94 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
nek se malo podigne i bonton kod placanja u kafani, cuj feninzima placat! :rigoleto:
- Edin H.
#95 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Je'l se moze karticom platiti u Koguolijali_vuk wrote:nek se malo podigne i bonton kod placanja u kafani, cuj feninzima placat! :rigoleto:
- Urban B.
#96 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
hajmosmoki_choko wrote:hajmo sutra na kafu u Kogo, imam ja 30 KMova po 5 feninga, ja castim
imam i ja nekih 70 km sve po 5 i 10 Kf
- smoki_choko
#97 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
tamam, udruzimo se i castimo raju ko god dodje u kogo. kako bi konobarica svisnulaUrban B. wrote:hajmosmoki_choko wrote:hajmo sutra na kafu u Kogo, imam ja 30 KMova po 5 feninga, ja castim
- Edin H.
#98 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
Dobro ce biti ako konobarica, ali sta cete ako vam gazda vrisnesmoki_choko wrote:tamam, udruzimo se i castimo raju ko god dodje u kogo. kako bi konobarica svisnulaUrban B. wrote:hajmosmoki_choko wrote:hajmo sutra na kafu u Kogo, imam ja 30 KMova po 5 feninga, ja castim
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#99 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
@Edine, ... Sejo Bukvic je capi koja nema damu da se pobije ni sa jednim, a kamo li sa petoricom. Taj Sejo sto si ga ti svojim ocima gledao je neki drugi tip.Edin H. wrote:Ma da mislio sam i ja na Seju sto je drzao As (i svojevremeno se sam marisao sa pet frajera pred mojim ocima), ne znam odakle As zamijenih sa Bugatijembjelave wrote: Gazda i vlasnik Koga je Sejo Bukvic koji je istu kafanu klepio u ratu. Prije toga je bio prvo piljar a onda sitni kafedzija na Bistriku.
Sve sto je @bjelave napisao je stoprocentno tacno. Lik je paksu, ... bio i ostao.
- Edin H.
#100 Re: caffe kogo, nevjerovatno!
pape ovo je vise za za teme momci sa sarajevskog asfalta prije rata
, ali...
Dogadjaj o kome pricam se desio prije vise od dvadeset godina ispred kafica As koji sam svojevremeno rado posjecivao i jos uvijek sam uvjeren sam da se radi o istom Seji.
Ali hajde vas dvojica znate covjeka, pa cu ostaviti (malu
) mogucnost da je bio neki drugi.
Dogadjaj o kome pricam se desio prije vise od dvadeset godina ispred kafica As koji sam svojevremeno rado posjecivao i jos uvijek sam uvjeren sam da se radi o istom Seji.
Ali hajde vas dvojica znate covjeka, pa cu ostaviti (malu