krusty wrote:zasto se ti onda javljas ovdje kad ocito neznas kako M Dvor izgleda danas ?taxi_driver wrote: u poslovnim zonama nema zgrada za stanovanje ,sto im i samo ime kaze.
jedini parking za mnogobrojne poslovne objekte i za jednu bolnicu u okolini je bio upravo u ovim ulicama... da nije poslovna zona onda bi tu samo parkirali stanari, a evo sad kad samo stanari parkiraju, parking poluprazan![]()
mozes gdje imaju oni automati za naplatu, pa ubacis 0.50 KM i dobijes 15 minuta na tiketuhopi wrote:pa dobro i to da znam, ali evo da platim što ne mogu platiti 15 min, pola sata nego odmah 2KM
a ovi sto naplacuju imaju samo one listice od 1 sat... nema bas smisla, al eto sada svuda imas ove automate, a sigurno ce ih postavit i u ovim ulicama nekad kasnije...
a tako kad se kratko zadrzavas, kazes mu da ces platit kad zavrsis, pa ako se zadrzis onda platis 2 KM koliko si i ostao i to je to... ako ostanes 10 min samo mu mahnes i eto
znam ja kako m. dvor izgleda danas,samo ti ne citas sta si ti pitao.ja samo odgovaram na tvoja pitanja ,a cini mi se da si pitao da li ja stanujem u amstardamu u poslovnoj zoni.a sto se tice poslovne zone na m.dvoru, za parking su krivi urbanisti,a u ulicama naravno da prednost imaju stanari.samo sto je 45 maraka skuplje nego sto ja placam u centru amsterdama.