Kao sto sam i napisala, preferiram uloske, nije potrebno nikakvo obracanje s visokaCholina_Lokica wrote:ovo za shock sindrom, da si samo procitala uputstvo koje dodje uz tampone znala biMariella wrote:Neko je spomenuo toxic shock sindrome... Ja sam za to tek nedavno saznala, ne sjecam se ni ja kako... Uglavnom, kazu da do toga moze doci ako se tampon stavlja preko noci, i stoji duze od 8 sati... Tako da eto, za ove koje koriste samo tampone, da znate.. ako vec niste![]()
Ja licno preferiram uloske, jer su puno laksi i za stavit i za promijenitiA kada nisi u svojoj kuci, nije bas lako s tamponima deverati
to se jako, jako rijetko dogadja, ali eto moRe se dsiti
mene sto se tice, tamponi rulz, uloske samo stavljam kad spavam i po nekad kad sam kuci, s uloscima imam osjecaj da sjedim u lokvihem je gadno do zla boga hem sam alergicna na haman sve vrste ulozaka
Ulozak ili tampon?
Moderator: anex
-
Mariella
#76 Re: Ulozak ili tampon?
- Cholina_Lokica
#77 Re: Ulozak ili tampon?
ma nije nikakvo obracanje sa visoka, jednostavno i da si jednom kupila tampone valjda procitas sta pise
ali dodse nas narod rijetko kad cita upute 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#78 Re: Ulozak ili tampon?
ne kontam.zonna wrote: ali nema veze sa mecom! kontas? ima veze sa plodnim danima.
- Chmoljo
#79 Re: Ulozak ili tampon?
ne prije, nego za vrijemesanabe wrote:dje onaj Chmoljo?![]()
Eh eto zato su bivsi, a ovo "silovanje" je valjda vezano za dane pred ...
a ne za vrijeme ...
![]()
sto li ja tackice stavljam?![]()
Komi i svi ostali, i zene imaju nos, vozaju se tramvajem... druze se sa drugim zenama, pa eto ja nikad ne "namirisah"...
btw, zajebavamo se
mi volimo žene, je li tako komi?
- Chmoljo
#80 Re: Ulozak ili tampon?
ja sogan dolmu vala sad...komi wrote:
i ja snikers
- Sunrise00
#81 Re: Ulozak ili tampon?
a plodni dani nemaju veze sa menstrualnim ciklusom?zonna wrote: ali nema veze sa mecom! kontas? ima veze sa plodnim danima.
i ja nikad nisam osjetila to da neko neugodno mirise kad ima menstruaciju
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#82 Re: Ulozak ili tampon?
'ta ti znas?Sunrise00 wrote:a plodni dani nemaju veze sa menstrualnim ciklusom?zonna wrote: ali nema veze sa mecom! kontas? ima veze sa plodnim danima.
oni znaju
kad im nesto u tramvaju zasmrdi, oni tacno znaju da smrdi zena koja bas ima mjesecnicu, nema sta drugo bit'
- Chmoljo
#83 Re: Ulozak ili tampon?
plain vanilla wrote:
'ta ti znas?![]()
oni znaju![]()
kad im nesto u tramvaju zasmrdi, oni tacno znaju da smrdi zena koja bas ima mjesecnicu, nema sta drugo bit'
-
Envy
#84 Re: Ulozak ili tampon?
Vjerovatno iz razloga jer se ne druzis sa slicnim zenamaSunrise00 wrote:a plodni dani nemaju veze sa menstrualnim ciklusom?zonna wrote: ali nema veze sa mecom! kontas? ima veze sa plodnim danima.
- VenomousV
#85 Re: Ulozak ili tampon?
ulozak!! tampon ako sam na moru...
inace ne volim tampone jer sam primjetila da se nekako cudno osjecam kad stavim tampon, nije onaj sok nego pocne me boljeti donji dio stomaka na neki cudan nacin... da ne bi sad bilo onih da kazu da nisam pravilno stavljala - jesam
a to silovanje sto neko spomenu, kod mene je 2 dana pred mjesecnicu (tako tacno znam kad trebam da dobijem
) i 3. dan iste... sad se malo stidim sto sam ovo podjelila al haj 
inace ne volim tampone jer sam primjetila da se nekako cudno osjecam kad stavim tampon, nije onaj sok nego pocne me boljeti donji dio stomaka na neki cudan nacin... da ne bi sad bilo onih da kazu da nisam pravilno stavljala - jesam
a to silovanje sto neko spomenu, kod mene je 2 dana pred mjesecnicu (tako tacno znam kad trebam da dobijem
- Chmoljo
#86 Re: Ulozak ili tampon?
ma da... pogotovo taj treći dan... mislim, ko će ga metnut u onu čorbu doleVenomousV wrote:ulozak!! tampon ako sam na moru...
a to silovanje sto neko spomenu, kod mene je 2 dana pred mjesecnicu (tako tacno znam kad trebam da dobijem) i 3. dan iste... sad se malo stidim sto sam ovo podjelila al haj
- plain vanilla
#87 Re: Ulozak ili tampon?
tebi haman prahnuloChmoljo wrote:ma da... pogotovo taj treći dan... mislim, ko će ga metnut u onu čorbu doleVenomousV wrote:ulozak!! tampon ako sam na moru...
a to silovanje sto neko spomenu, kod mene je 2 dana pred mjesecnicu (tako tacno znam kad trebam da dobijem) i 3. dan iste... sad se malo stidim sto sam ovo podjelila al haj
![]()
- Chmoljo
#88 Re: Ulozak ili tampon?
meni uvijek prahneplain vanilla wrote:
tebi haman prahnulo![]()
-
Envy
#89 Re: Ulozak ili tampon?
Chmoljo wrote:ma da... pogotovo taj treći dan... mislim, ko će ga metnut u onu čorbu doleVenomousV wrote:ulozak!! tampon ako sam na moru...
![]()
Ima ih "obuku se"..prije metnu...
- Chmoljo
#90 Re: Ulozak ili tampon?
mrzim "odjeću" u takvim radnjama... jedino kad se mora...Envy wrote:![]()
![]()
Ima ih "obuku se"..prije metnu...
- VenomousV
#91 Re: Ulozak ili tampon?
hahah kako kod koga...Chmoljo wrote:ma da... pogotovo taj treći dan... mislim, ko će ga metnut u onu čorbu doleVenomousV wrote:ulozak!! tampon ako sam na moru...
![]()
al jarane kad prigusti
- plain vanilla
#92 Re: Ulozak ili tampon?
pa vidis da mu je prigustiloVenomousV wrote:hahah kako kod koga...Chmoljo wrote:ma da... pogotovo taj treći dan... mislim, ko će ga metnut u onu čorbu doleVenomousV wrote:ulozak!! tampon ako sam na moru...
![]()
al jarane kad prigusti![]()
ne miche citav dan od ove corbali teme
-
Envy
#93 Re: Ulozak ili tampon?
Oci pucaju...VenomousV wrote: al jarane kad prigusti![]()
- VenomousV
#94 Re: Ulozak ili tampon?
pa nek metne ondaplain vanilla wrote:
pa vidis da mu je prigustilo![]()
ne miche citav dan od ove corbali teme![]()
-
nadja.salihbay
#95 Re: Ulozak ili tampon?
More-tampon. Ostalo-uložak
- male_okice
#96 Re: Ulozak ili tampon?
I wrote:Kojeg ginokologa molim te?Trebala bi cesce mijenjati uloske, redovna higijena, je kljuc svega..i naravno pamucni ves!
Ginekologov savjet...tampone ne koristiti ni pod razno!
poprilicno svakog, ja sam silom prilika promjenila 5 u zadnjih 3 godine i svaki mi je rekao tampone ni pod razno razlog: krv koja je u tebi a nalazi se u tamponu moze brze stvoriti infekciju, i tampon svaka 2h treba mijenjati kao i ulozak. cak mi je jedan ginekolog rekao ( a on glasi za jednog od najbolje u mom gradu-nije Sarajevo) najbolje bi bilo koristiti pamucne uloske ili samu vatu a izbjegavati sve one sa onim gel formulama. Ja licno ne podnosim nista do pamuka sva se objedem i budem kao pecena ako sadrzi one kojekakve gelove, a sto se tice mirisa, i ja sam to cula od par muskih s tim da su meni rekli da se ja uospte ne osjetim sad da li je razlog sto stvarno mijenjam uloske 4-5 puta dnevno tusiram se svaki dan i tokom menstruacije (mada sam se naslusala tone prica kako to ne valja) ne znam ali sigurno i redovna higijena znaci mnogo. nisam koristila niakd tampone jednostavna sama pomisao da je nesto u meni par sati mi se ne svidja, ulosci su zakon!
-
Envy
#97 Re: Ulozak ili tampon?
Da ima ginekologa sto su veliki protivnici tampona...a opet sve je stvar cistog izbora ili navike...male_okice wrote:I wrote:
poprilicno svakog, ja sam silom prilika promjenila 5 u zadnjih 3 godine i svaki mi je rekao tampone ni pod razno razlog: krv koja je u tebi a nalazi se u tamponu moze brze stvoriti infekciju, i tampon svaka 2h treba mijenjati kao i ulozak. cak mi je jedan ginekolog rekao ( a on glasi za jednog od najbolje u mom gradu-nije Sarajevo) najbolje bi bilo koristiti pamucne uloske ili samu vatu a izbjegavati sve one sa onim gel formulama. Ja licno ne podnosim nista do pamuka sva se objedem i budem kao pecena ako sadrzi one kojekakve gelove, a sto se tice mirisa, i ja sam to cula od par muskih s tim da su meni rekli da se ja uospte ne osjetim sad da li je razlog sto stvarno mijenjam uloske 4-5 puta dnevno tusiram se svaki dan i tokom menstruacije (mada sam se naslusala tone prica kako to ne valja) ne znam ali sigurno i redovna higijena znaci mnogo. nisam koristila niakd tampone jednostavna sama pomisao da je nesto u meni par sati mi se ne svidja, ulosci su zakon!