"„Krajnje je vrijeme da se u javnim institucijama ponašamo ravnopravno i da se ne dijelimo na Srbe, Bošnjake, Hrvate i druge, jer smo zapravo svi mi prije svega Zvorničani, i to je jedino ispravno mjerilo“, istakao je Banjanović."

To sto ti radis je izjednacavanje strana, a danas sigurno nisu svi u istom polozaju i svima je jasno da su Hrvati donji i u najgorem polozaju.Josipović: Hrvati moraju biti ravnopravni
Ovakva izjava meni je „zaparala uši“!
Razmišljam: Zašto baš hrvati – što ne i svi državljani BiH?! Šta znači to „moraju“ – kako, i ko, to „moranje“ obezbijediti?!
Razmišljam dalje: Svatko tko pomene samo hrvate bošnjake ili srbe nije borac za nacionalna prava, već običan manipulant ljudskim osjećanjima.
To se moze ostvariti samo ukidanjem Bosnjaka, Hrvata i Srba.Pitanje potežem, jer mislim da „problem“ treba preformulisati i kazati:
Trebamo (ti koji ovo čitaš, i svi kojima je stalo do ravnopravnosti i jednakosti) raditi na smanjivanju prava Srba, Bošnjaka i Hrvata u BiH! Umanjiti ih na svakom dijelu teritorije i u svakoj konkretnoj aktivnosti gdje ta prava strše, gdje su povećana do neprihvatljivih razmjera.
Danas postoje 3 tora u BiH i to je stvarnost, a tarabe se samo ojacavaju. Broj vantornjaka je minoran. Svaki tor u BiH je definiran etnijom(nacijom), vjerom i jezikom.Zašto trougao, a ne mnogougao?
Gdje su tu Ostali, koji zasigurno znaju da nisu ni Srbi, ni Hrvati ni Bošnjaci. Ostali, također, vole BiH kao svoju jednu i jedinu domovinu. Smiju li Ostali glasno i jasno kazati: Nije BiH ni Hrvatska, ni Bošnjačka, ni Srpska! Nemate pravo svojatati je, parčati je i dijeliti! Nemate pravo sebe praviti jednakijim, sebe od nas razdvajati. Svi smo jedno u jednom – SVI SMO LJUDI! Sudbina nas je spojila i povezala u jedno. Od nas zavisi hoćemo li se međusobno poštovati, uvažavati, pomagati, ... Od nas zavisi hoćemo li se međusobno mrziti, ubijati,... Od nas zavisi hoćemo li zajedno raditi na kvalitetnijim sadašnjim i budućim sadržajima života. Od nas zavisi hoće li među nama ljubav prevladati mržnju.
Možeš li ovo podebljano malo argumentirati, pošto meni nije jasno?eddina wrote:To sto ti radis je izjednacavanje strana, a danas sigurno nisu svi u istom polozaju i svima je jasno da su Hrvati donji i u najgorem polozaju.