Politicka pozadina TV1

Post Reply
felipe kajetano

#76 Re: Politicka pozadina TV1

Post by felipe kajetano »

Alfons Kauders wrote: kad mogu pravi cetnici bit na vlasti 20 godina, red je da priliku damo i ustasama... :D

nisu to pravi cetalji :-? , ko nema certifikat od popa Đujica vojvodom se ne moze zvati :D
Alfons Kauders

#77 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote: kad mogu pravi cetnici bit na vlasti 20 godina, red je da priliku damo i ustasama... :D

nisu to pravi cetalji :-? , ko nema certifikat od popa Đujica vojvodom se ne moze zvati :D
ha znao sam da je morala i religija upetljati svoje prste u to, :D kao i u svako drugo zlo na planeti... :D

trebali bi fakat napraviti neku drzavnu agenciju... nesto za certificiranje nacionalnosti, nemre vise ovako... evo moja jaranica, dijete iz s/h mijesanog braka udala se za srbina i imaju dijete... valja nekako regulisati koliko je decko konstitutivan, vec mu je desetak godina... :D
nosara

#78 Re: Politicka pozadina TV1

Post by nosara »

ustaska frigidna kucka wrote
Ne znači to da Zlaja ne preferira Hrvate i Srbe. Nikako. Naoružao se on s onima koji su nekada bili Hrvati i Srbi, a danas su samo kupljena bagra čiji je zadatak fiktivno održavanje imidža kvazi-višenacionalne stranke. Ima on Željka i stotine malih željkića sa domovnicama.
Prvo, ja nisam bagra... Ovo se dakle odnosi na SDP-ovce, Srbe i Hrvate, a ne na ove druge nesretnike iz koalicije...

Drugo jebem tu ustasku smrdljivu kuju u ustaske zvalje, nju i sve one koji pokusavaju da opravdaju njeno pljuvanje iz sigurnosti ustaskog brloga... Pravo u zvalje, bez pardona... a senadu, ratnom profiteru i pickinom dimu se naserem u usta... Do vrha...

Hvala lijepa... :D
Last edited by nosara on 27/12/2010 14:30, edited 1 time in total.
palermo

#79 Re: Politicka pozadina TV1

Post by palermo »

heckler wrote:
Slazemo se 100%.

I dalje da se razumijemo, ja sam branio postojanje TV1 na ovom forumu od prvog dana kad ih je vecina politickih neistomisljenika napadala.
Privatni medij, privatni kapital, ne crpe budzetska sredstva pa stoga imaju pravo i da zastupaju bilo kakav stav.

Ali ja licno sam iskreno razocaran njihovim stavovima nakog izbora. Licno nisam ocekivao da ce Haris izgubiti, iako sam ocekivao da ce SBiH izgubiti dio glasova nisam ocekivao toliki ubjedljiv poraz, ali NAJMANJE sam ocekivao da ce u slucaju gubitka izbora da se toliko nekorektno osvetnicki svrstaju na stranu treceentitetasa i separatista. To ne mogu da razumijem.
iako se načelno slažem sa onim što Toto piše, dakle zaista nema razloga da se ljudi, pa i Marina, olako nazivaju fašistima, i iako se slažem da se i njima treba pustiti da iskažu svoje misli,moram reći da sam i ja od onih koji su dobrano razočarani ponašanjem SBiH i zajedno sa njom Tv1. Jedan sam od onih koji je dao svoj glas Harisu (ne i SBiH) i ovakvo gubtiničko i naprosto dječje ponašanje, totalno neshvatanje procesa koji se dešavaju će, bojim se, dovesti do gubitka kredibiliteta i stranke (što nije neka šteta) i TV 1, što jeste šteta. Prije svega šteta u smislu da oni objektivno jesu napravili pomak u odnosu na slične tv stanice, tipa OBN i Pinka, i kvalitetom i nekom vrstom urbanog štiha koji imaju u sebi. Al džaba će im to biti nastave li ovakko......
slobodni armirach

#80 Re: Politicka pozadina TV1

Post by slobodni armirach »

aaaa soptu doveo, nisam gledo', znaci sad je za ocekivat da vidim i ostale 'strucnjake' pisane rijeci kao npr vasic rajkec :lol: :lol:
bailaor

#81 Re: Politicka pozadina TV1

Post by bailaor »

NightSkyWalker wrote:Umjesto sto vicete na televiziju koja vas nista ne kosta, zasto ne vicete na FTV koja vam svakog mjeseca ukrade 6KM a daje vam novinarski kriminal, neprovesionalizam, i pristrasnost :?:
Ovo je pitanje na mjestu. :thumbup:
StupskaBitanga

#82 Re: Politicka pozadina TV1

Post by StupskaBitanga »

Ljudi za par mjeseci niko ni neće znati za TV1
Zašto??
Zato što će kako je ekspresno nastala eskpresno i nestati
Ovi novinari/voditelji su već počeli hvatati vozov za Al-J tako da sve će uskoro biti jasnije kada SBiH konačno shvati da je nma ni na mapi

a o političkoj pozadini govori činjanica da Dodik Čović i co samo nazovu i zakažu gostovanja kada god požele jer kao što neko gore reče nema više Hareta kao 3 člana orgija
karanana

#83 Re: Politicka pozadina TV1

Post by karanana »

bailaor wrote:
NightSkyWalker wrote:Umjesto sto vicete na televiziju koja vas nista ne kosta, zasto ne vicete na FTV koja vam svakog mjeseca ukrade 6KM a daje vam novinarski kriminal, neprovesionalizam, i pristrasnost :?:
od toga federalnoj televiziji ide 1KM
Vragolan

#84 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Vragolan »

nekada davno sam rekao, ima mozda i 4 godine
S.Hadzifejs = R. Dzogo
pa me banovalo
ispade ja bio u pravu
Alfons Kauders

#85 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Alfons Kauders »

karanana wrote:
bailaor wrote:
od toga federalnoj televiziji ide 1KM
1.5, ako cemo vec cjepidlacit... :D
kenijada

#86 Re: Politicka pozadina TV1

Post by kenijada »

Ko se usudi kritikovati Reisa taj je ISLAMOFOB

Ko se usudi kritikovati Jevreje on je ANTISEMISTA

Ko se usudi kritikovati nacionalne stranke on je neprijatelj jednog naroda i podriva vitalni nacionalni interes istog

Ko se usudi kritikovati SDP on je FAŠISTA

:D :run:

Što mrzim ove generalne ocjene iza kojih svi oni kriju vlastite grijehe!

Svi su oni u par deka, samo goli interes i floskule kojima okolo mašu.......
Alfons Kauders

#87 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Alfons Kauders »

juznije wrote:
karanana wrote: od toga federalnoj televiziji ide 1KM
u što brate u što
u najgledaniju televiziju u bih... :D
Akibh

#88 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Akibh »

nosara wrote:
staska frigidna kucka wrote
Ne znači to da Zlaja ne preferira Hrvate i Srbe. Nikako. Naoružao se on s onima koji su nekada bili Hrvati i Srbi, a danas su samo kupljena bagra čiji je zadatak fiktivno održavanje imidža kvazi-višenacionalne stranke. Ima on Željka i stotine malih željkića sa domovnicama.
Prvo, ja nisam bagra... Ovo se dakle odnosi na SDP-ovce, Srbe i Hrvate, a ne na ove druge nesretnike iz koalicije...

Drugo jebem tu ustasku smrdljivu kuju u ustaske zvalje, nju i sve one koji pokusavaju da opravdaju njeno pljuvanje iz sigurnosti ustaskog brloga... Pravo u zvalje, bez pardona... a senadu, ratnom profiteru i pickinom dimu se naserem u usta... Do vrha...

Hvala lijepa... :D
Kakav si ti bolesnik...A i stranka ti jos gora sto tebe postavi ovdje kao glasnogovornika, majmune!
JThomas

#89 Re: Politicka pozadina TV1

Post by JThomas »

kada neko kaže za nekoga da je "nekad bio srbin i hrvat, a sad je kupljena bagra", samo iz razloga zato što pripada jednoj političkoj partiji...e to se gospodo ne može nazvati drukčije nego fašizam. isto ona ratna o "alijinim srbima".
ultima_palabra

#90 Re: Politicka pozadina TV1

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:kada neko kaže za nekoga da je "nekad bio srbin i hrvat, a sad je kupljena bagra", samo iz razloga zato što pripada jednoj političkoj partiji...e to se gospodo ne može nazvati drukčije nego fašizam. isto ona ratna o "alijinim srbima".
Nije kolega, to je malo fašizam, odnosno to je šovinizam blago prožet mržnjom, sa natruhama ksenofobije 8-)
Nass

#91 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Nass »

Sopta je svojevremeno bila ljevicarka, poput nekada Nine Raspudica (danas poznatog kao Nino Nacionale :) ), u ono vrijeme dok su zajedno kao ekipa postavljali Bruce Lee-ja u gradski park u Mostaru i sl., ali je u medjuvremenu i ona postala Martina Nacionale. To samo govori kako su ljudi spremni na potpuno mijenjanje vlastitih ideoloskih stavova vjerovatno za novac, i to ponekad doslovno preko noci, kao sto je kod Martine slucaj. Njoj su nekada ultra-nacionalisti u Sirokom i Hercegovini prijetili smrcu, a danas je slave kao svog glasnogovornika i siritelja istine o stanju u BiH. Mozda je to nesto slicno po sustini kao slucaj Zeljka Kopanje.
Ljutnja spram TV1 se ogleda u cinjenici da se i tamo desava ta promjena ideoloskih stavova preko noci prema desnici, jer ljudi koji tamo rade i stranka koja ih je instalirala su se donedavno deklarirali pro-bosanski itd. Sada cine i promovisu mnoge stvari koje ni slucajno nisu na pro-bosanskoj liniji.
I da dopunim pokretaca teme, nije Senad nju samo najavio u superlativima, vec je i nakon priloga rekao "Pravo u sridu!". cime zapravo daje jasnu podrsku izrecenim stavovima.
Nije isto siriti jezik mrznje i anti-drzavnu propagandu, i s druge strane kritizirati sovinizam i huskanje, pa i politicke stavove koji zagovaraju podjele na nacionalnoj osnovi itd. Svi oni koji se prave da tu nema neke sustinske razlike po meni zaista nemaju pojma o demokraciji, ili su i sami sovinisti pa im takvo sto odgovara.
abdulazizsarajevo

#92 Re: Politicka pozadina TV1

Post by abdulazizsarajevo »

jedina TV gdje je moguce cuti uzivo Svena alkalaja...hahahha nakon oktobarskih izbora...

TV by SBIH ...a uskoro ko zna...
johntra

#93 Re: Politicka pozadina TV1

Post by johntra »

Haj, možda se i možemo nekako složiti sa tim da Sopta ima nekoliko tekstova koji oslikavaju realno stanje u nekim kompnentama našeg društva, namjerno nisam napisao nacije, jer mi je pun racku tih podjela...ali, ja bar, nikada nisam pronašao nijedan tekst u kome dotična blati vladajuću HDZ kliku sa lepim Draganom na čelu? čitao sam tekstove oko podjele vlasti i ulizivanja Zagrebu, ali nikada nisam pročitao nijedan tekst u kome dotična optužuje HDZ kliku za stanje u kojem se nalazi hrvatski narod u BiH, od krađa donacija iz ZG, pa sve do kriminalne privatizacije kompanije SOKO Mostar, koju je Lepi Dragan tako suptilno odradio...evo, imam ja jedan prijedlog o tome da Sopta napiše kolumnu...recimo, može napisati kolumnu o Ivi Miri Joviću, nastavniku iz Kiseljaka i propalom članu Predsjedništva BiH..nek Sopta napiše kako isti putuje autom iz Kiseljaka preko Jablanice do Sarajeva, kako bi mogao koristiti finansijska sredstva namijenjena za pokrivanje troškova puta iznad 50 km...naslov priče može biti: Putevima Ive Mire...to je samo za početak, a kasnije se može baviti ostalim likovima iz HDZ-a...ima ih napretek...
Altsa

#94 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Altsa »

nema nama prosperiteta dok nam jedna sopta sa velikim U gostuje na tv-u i jos jedna stvar koja je gora a to je da na ovom forumu ima ljudi koji drze njenu stranu. FUJ !!!

a o TV1 zaista ne treba trositi rijeci..njihov svaki komentar ide na to da dezavujise SDP...ukoliko bi neko iz sdp rekao da je more slano oni bi sa svojim prilogom isli na to da dokazu suprotno..supacka tv, supacki voditelji i supacko-propala politika harisa silajdzica kojeg su neki dan iskopali iz politickog groba da im nesto pametno kaze o danasnjoj politickoj situaciji :lol: :lol: :lol: :lol:
JThomas

#95 Re: Politicka pozadina TV1

Post by JThomas »

a jesu l' i željko komšić i slaviša šućur kupljena bagra...? čini mi se željku izričito spominje...? jel on nekad bio hrvat, pa je sad kupljena bagra, ili nije nikad ni bio hrvat pošto je bio u armiji bih...?
ultima_palabra

#96 Re: Politicka pozadina TV1

Post by ultima_palabra »

juznije wrote:Na temelju ovoga se može zaključiti da se kupuju medjusobno i da su bagra koja rasipa javni novac kupujući glasove po Cazinu

hoće li "60 minuta" malo o ovome :mrgreen:
Ne znači to da Zlaja ne preferira Hrvate i Srbe. Nikako. Naoružao se on sa onima koji su nekada bili Hrvati i Srbi, a danas su samo kupljena bagra čiji je zadatak fiktivno održavanje imidža kvazi-višenacionalne stranke.
Vidi se da ovdje misli na Srbe i Hrvate članove SDP-a... znači proglašava ljude kriminalcima samo zbog pripadnosti jednoj političkoj opciji.
StupskaBitanga

#97 Re: Politicka pozadina TV1

Post by StupskaBitanga »

juznije wrote:Na temelju ovoga se može zaključiti da se kupuju medjusobno i da su bagra koja rasipa javni novac kupujući glasove po Cazinu

hoće li "60 minuta" malo o ovome :mrgreen:
forumaš Been ja mislim je detaljno ispričao situaciju iz Cazina i obrazložio šta i kako je bilo
Što se tiče kupovine glasova od strane NSRzB
Dok ne vidim optužnicu tj glavne dokaze a tipa rekla kazala niš ne vjerujem
a NSRzB je dobila
za parlament BIH 49050
za parlament FBIH 48286
JThomas

#98 Re: Politicka pozadina TV1

Post by JThomas »

ne kriminalcima kolega, već kupljenom bagrom, i bivšim srbima i hrvatima :D

tvoja košulja crna, nek' me sjeti nek' miriše... :D
Nass

#99 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Nass »

JThomas wrote:a jesu l' i željko komšić i slaviša šućur kupljena bagra...? čini mi se željku izričito spominje...? jel on nekad bio hrvat, pa je sad kupljena bagra, ili nije nikad ni bio hrvat pošto je bio u armiji bih...?
On nije Hrvat jer se borio u Armiji BiH, clan je SDP-a (komunjare :D ) i ne naginje nacionalnim podjelama, vec tezi gradjanskoj drzavi uz istovremeno postivanje nacionalnih prava (unitarizam !). To ga automatski diskvalificra kao 'pravog' Hrvata :D
A ako Martina moze za clanove SDP-a reci da su kupljena bagra, onda i ja mogu reci da mislim i sumnjam kako je ona kupljena novinarka.
policy

#100 Re: Politicka pozadina TV1

Post by policy »

Politicka pozadina TV1, PostPostao/la komeba dana 26/12/2010 22:24
Smatram da je sinocnjim CD-om u kojem je fasistkinja Martina Mlinarovic Sopta gostovala kao komentatorka(ili je stalno zaposlena :? ) Senad Hadzifejzovic presao svaku mjeru.
Da podsjetim...Sopta pise kolumne na sovinistickom gnijezdu poskoku,a nekim cudom je i index.hr poceo da objavljuje njene kolumne.U posljednjoj kolumni koja nosi naziv "Hrvati na baterije u bosanskoj dzamahiriji",Hrvate koji nisu za Dodik-Covic koaliciju i treci entitet,naziva "kupljenom bagrom".
Tekstovi joj odisu uvredama na racun Sarajeva i BiH,a "dzamahirija","Teheran" i "kupljena bagra" su standardni dio njenog izrazavanja.
Sinoc je Hadzifejzovic najavio kao veliku i hrabru novinarku,pa me zanima da li i on smatra da su recimo voditelji dnevnika na TV1,Nikolina i Ogi,kupljena bagra.Smetaju li Hadzifejzovicu sovinisticke uvrede na racun Sarajeva i BiH,ili i on prizeljkuje da ovo bude Teheran pa fasistkinji najavljuje kao dobru,veliku novinarku...
Do sada su na TV1 vec prostor dobili Dodikov fasista Dragan Jerinic,te antigradanka Sanja Vlaisavljevic.
Je li sljedeca zvijezda TV1 Rajko Vasic?
Sticajem nesretnih okolnosti, sinoc sam gledao TV1, kao i osvrt Martine Mlinarevic Sopte. Kazem "nesretnih" okolnosti jer inace ne pratim domace televizije.

Ne javljam se povodom onoga sta je ona rekla, nego povodom ovog "novoboljsevickog", gore navedenog komentara, koji se svodi na otprilike slijedecu poruku: "ko god govori nesto sto se nama ne svidja, ne treba nam nista ni pricati". Je li to i dalje vaze instrukcija: "Ako nisi sa nama, onda si protiv nas?". Ili, nije vazno sta se kaze, nego ko to kaze.
Post Reply