kako da je osvojim opet

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zelenashica

#76 Re: kako da je osvojim opet

Post by zelenashica »

Zoya wrote:Ma cuj to? De mi te sive tonove malo poblize pojasni?
Objasniti će ti život kad se budeš najmanje nadala.On je učiteljica ljubavi.Nauči te lekcijama za koje ne znaš ni da postoje. :wink:
zelenashica

#77 Re: kako da je osvojim opet

Post by zelenashica »

vdivna wrote:i ja Sobicko

Kad volim, volim i to je to!

Kako nekom koga volis mozes raditi ovo? Pa mozes, jer samo mislis da ga volis ili ga samo zalis na pogresan nacin. :D
Tačno.....samo gdje je vrijeme u svemu tome..... o tome zelena haberi....
Last edited by zelenashica on 26/12/2010 22:27, edited 1 time in total.
udrch

#78 Re: kako da je osvojim opet

Post by udrch »

basicman wrote:
Libyano wrote:
zelenashica wrote: Ljubav i jeste borba. :-D
Ljuta borba :) zato zelim nasem prijatelju puno srece i da nas uskoro obraduje lijepim vijestima :)
hvala velika jarane. ako bude kakvih novosti, podjelicu :)
Ja odoh spavati, a ti ne odustaj..
Vjeruj mi da niko nije toliko kompplikovan ko u mene mi žena, ali trpiti se mora :D ..
:run: :thumbup:
udrch

#79 Re: kako da je osvojim opet

Post by udrch »

zelenashica wrote:
Objasniti će ti život kad se budeš najmanje nadala.On je učiteljica ljubavi.Nauči te lekcijama za koje ne znaš ni da postoje. :wink:
Fakat..nabijem ga na lakat..
basicman

#80 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

statix wrote:Basciman samo budi cvrst i odlucan u nastpima. Moguce da je ona kroz 5 godina osjetila ili stekla utisak da si neodlucan po pitanju vase veze, braka ili djece. Moguce je da ovaj put ako ti se preda zeli biti 100% sigurna da ce to voditi ka necemu, da ce imati smisla.
Moja prijateljica se udala za spanca i otisla da zivi tamo, s tim da je on presao na islam, po zahtjevu njenih roditelja. Eto da ne bude samo kako su Spanci grozni. Radio sam s njima i znam neke u Sarajevu, i ono sto je sigurno jeste da su mahalasi pravi, bas kao i mi, i izuzetno temperamentni... :D
bio sam neodlucan i to vise puta, cak i kad smo prosli put bili skupa i kad je htjela i brak i djecu.
sad sam odlucan milion posto, cak bi i ostao tu da zivim. vjeru ne bi morao niko da mjenja, jer nije niciji uslov.
zelenashica

#81 Re: kako da je osvojim opet

Post by zelenashica »

udrch wrote:
zelenashica wrote:
Fakat..nabijem ga na lakat..
Ja vala neću..... :lol: :lol: :lol:

Laku noć drug :thumbup: :)
Zoya

#82 Re: kako da je osvojim opet

Post by Zoya »

zelenashica wrote:
To ja shiparica neka pa me ko biva zivot treba nesto novo nauciti :lol:
Znam ja sasvim dovoljno ali se ne mogu nikako sloziti sa onim sto ti pises. To u mom svijetu ne postoji ;-)
zelenashica

#83 Re: kako da je osvojim opet

Post by zelenashica »

Zoya wrote:
zelenashica wrote:
Znam ja sasvim dovoljno ali se ne mogu nikako sloziti sa onim sto ti pises. To u mom svijetu ne postoji ;-)
Nista ja nisam rekla :D ......ja samo kazem da su stari ljudi pametniji od nas.Nije dzaba izreka "da se čovjek uči dok je živ".....

Ok je...ko je tražio slaganje?Sloboda mišljenja,govora,misli,ljubavi....... :wink:
udrch

#84 Re: kako da je osvojim opet

Post by udrch »

Zoya wrote:
zelenashica wrote:
To je zato što si ti sponzoruša :D :D :D zato ti ne kontaš
Zoya

#85 Re: kako da je osvojim opet

Post by Zoya »

@udrch, ne trabunjaj :roll:

@zelena, moze mene zivot nauciti nekim drugim stvarima, ali to da volim i kako da volim mislim da je malo prekasno za to.
basicman

#86 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

PalaSa Marsa wrote:Sve'dno, eto da ne uzimamo nju u obzir (u kontekstu njenih osjecanja i situacije), pa sto se tebe tice, ja bih uradila sljedecu stvar. - Volis je i siguran si da je volis, djelujes racionalno a u isto vrijeme malo zbunjeno (sto je i normalno 'obzirom kakve su okolnosti), br'te dragi spremi se i odi. Kad vec imas tol'ko strpljenja ne zvat je par mjeseci, a jednako mislit' na nju (odolijevat' joj), ima'ces ti i sabura da sve to dovedes kraju, pa ma kakav bio. Svakako ti zelim rec' idi do kraja pa kud puklo da puklo, bar ces' znat na cemu si i sta ima jos. :D

PS: Ljubav jeste borba izmedjuostalog, al' ako se ne izboris za nju, ne znaci da nije (bila) prava.

Haj' sretno, ziv'jo! :-D
dobro si analizirala, imao sam strpljenja da se ne javim po po godine a nije lako bilo. zavaravao se svim mogucim nacinima a sabura imam, zato cu ga i iskorisiti :)
udrch

#87 Re: kako da je osvojim opet

Post by udrch »

Zoya wrote:@udrch, ne trabunjaj :roll:

@zelena, moze mene zivot nauciti nekim drugim stvarima, ali to da volim i kako da volim mislim da je malo prekasno za to.
Znači ipak sam pogodio u sridu..
pustopoljina

#88 Re: kako da je osvojim opet

Post by pustopoljina »

nemojte se samo zbog svojih tekucih ljubavnih stanja posvadjati...
ocekujte, idite frontalno...samo radite to od srca :D
Zoya

#89 Re: kako da je osvojim opet

Post by Zoya »

basic, mozda je u medjuvremenu drugog upoznala, ili je stalno imala nekog u rezervi?
basicman

#90 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

Ja odoh spavati, a ti ne odustaj..
Vjeruj mi da niko nije toliko kompplikovan ko u mene mi žena, ali trpiti se mora :D ..
:run: :thumbup:[/quote]

trpi je :), trpicu i ja akoBogda punca i punicu, ali samo zbog nje, a ljubav i jeste zrtva u neku ruku,
nije sve kao u filmovima...a laku noch i hvala velika na komentarima.
pustopoljina

#91 Re: kako da je osvojim opet

Post by pustopoljina »

dajte joj ime elvira :D
PalaSa Marsa

#92 Re: kako da je osvojim opet

Post by PalaSa Marsa »

basicman wrote:
PalaSa Marsa wrote:Sve'dno, eto da ne uzimamo nju u obzir (u kontekstu njenih osjecanja i situacije), pa sto se tebe tice, ja bih uradila sljedecu stvar. - Volis je i siguran si da je volis, djelujes racionalno a u isto vrijeme malo zbunjeno (sto je i normalno 'obzirom kakve su okolnosti), br'te dragi spremi se i odi. Kad vec imas tol'ko strpljenja ne zvat je par mjeseci, a jednako mislit' na nju (odolijevat' joj), ima'ces ti i sabura da sve to dovedes kraju, pa ma kakav bio. Svakako ti zelim rec' idi do kraja pa kud puklo da puklo, bar ces' znat na cemu si i sta ima jos. :D

PS: Ljubav jeste borba izmedjuostalog, al' ako se ne izboris za nju, ne znaci da nije (bila) prava.

Haj' sretno, ziv'jo! :-D
dobro si analizirala, imao sam strpljenja da se ne javim po po godine a nije lako bilo. zavaravao se svim mogucim nacinima a sabura imam, zato cu ga i iskorisiti :)
Samo naprijed, sta god da je otkrices. Puno srece ti zelim. :-D
basicman

#93 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

Zoya wrote:basic, mozda je u medjuvremenu drugog upoznala, ili je stalno imala nekog u rezervi?
to sam i ja kontao, ali onda mi je rodica rekla, ne bi te poljubila usta da ima momka vjerovatno.
onda bi vjerovatno se pozdravila, popricala i otisla. a vjerovatno nema nikoga, a ni ovi prijatelji sto ih znam,
su mi rekli da je ne vidaju s nikim.
Lady Agora

#94 Re: kako da je osvojim opet

Post by Lady Agora »

basicman, napisacu ti jos nekoliko stvari. Burazer mi je ozenjen Italijankom i dobro znam kakvi
su problemi bili prije i kakvi su danas.

Kako je Klodovik napisao rjesenje jeste da moras osvojiti i njenu familiju, moj burazer je perfektno
savladao Italijanski, zivio u Apuliji 6 mjeseci govorio i sa majkom i burazerom (otac je mrtav 20 godina).

Samo pazi jednu stvar, moj burazer i snaha su citavo vrijeme bili zajedno - ona mu je rekla sta je problem
cega se ljudi boje, cak sta kaze majka sta burazer, sta ujak. U tome je poenta njih dvoje su bili saveznici
citavo vrijeme. I to da vjera nije problem - hm...tu si ocito lose informisan. ;-)

Ti pored svega pravis utisak da izmedju tebe i te cure nema tog saveznistva i prisnosti - to ti je glavni
problem. Pazi, takve su zene dole, one kada jednom odluce one idu do kraja, da li je tvoja bivsa djevojka
donijela takvu odluku? :?:
IMME

#95 Re: kako da je osvojim opet

Post by IMME »

JThomas wrote:dabogda, drug. žena koja stvarno voli te nikad neće otjerati od sebe
Sva mudrost je u recenici iznad, i moje je misljenje.
basicman wrote: zbog toga nece izgledati kao da sam se samo vratio da molim. ali samo ako odem, moze nesta biti opet. ako ne pokusam, sigurno vise nikad nista nece biti. zato idem akoBogda sa srecom, bar da znam da nije do mene.
:roll:

@basicman
Ako ces se SAMO TI boriti za opstanak veze, ti koji vezu nisi narusavao, izvini, ali ... racunaj na propast.
Sve i da nekim cudom uspijes da zazivis tu vezu (al dabogda), kratkog bi to vijeka bilo i onda bi uslijedilo i opet nekakvo otudjivanje s njene strane.
Moj ti je savjet da ne cinis nista. Da ne ides.
Prepusti vremenu, a ona, ako te voli, javice ti se, doci ce ona tebi. Ponavljam ako te voli.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#96 Re: kako da je osvojim opet

Post by Truba »

ne da mi se čitat ali evo nekoliko savjeta sto sam ih sebi kopirao i čitao mjesecima

Stvari teku najboljim tokom kada ti je za sve svejedno.

Žene su nemilosrdne sa ljudima koje ne vole

Tok dogadaja u životu ne zavisi od nas, nikako ili vrlo malo, ali nacin na koji cemo dogadaje podnijeti zavisi u dobroj mjeri od nas samih, dakle na to treba trošiti snagu i obracati pažnju.

zapamtite - ljubav ima svoje vrijeme, svoje trenutke i svoje razloge i ne možeš ju zadržati uz sebe, jedino ju možeš zagrliti
kada dode i biti sretan što je u jednom trenu tvog života bila s tobom.
samo što većina za "to" vrijeme ljubavi sklopi brak pa je zato zadrže... pa poistovjećuju ljubav s brakom. al ljubav nestane... ispari... a ostane samo navika. i brak.

"Boli te kurac gdje ideš. Ideš. Stićeš kad stigneš. Naćeš što nađeš. Ako ne stigneš, ako ne nađeš, nisi stigo, nisi našo, boli te kurac, sjedi, oguli jabuku. Ne pitaj se i neće ti trebati odgovor. Odgovori i naći ćeš pitanja. Ako si u krugu ne moraš ići u krug. Sjedi, oguli jabuku, boli te kurac."
basicman

#97 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

Lady Agora wrote:basicman, napisacu ti jos nekoliko stvari. Burazer mi je ozenjen Italijankom i dobro znam kakvi
su problemi bili prije i kakvi su danas.

Kako je Klodovik napisao rjesenje jeste da moras osvojiti i njenu familiju, moj burazer je perfektno
savladao Italijanski, zivio u Apuliji 6 mjeseci govorio i sa majkom i burazerom (otac je mrtav 20 godina).

Samo pazi jednu stvar, moj burazer i snaha su citavo vrijeme bili zajedno - ona mu je rekla sta je problem
cega se ljudi boje, cak sta kaze majka sta burazer, sta ujak. U tome je poenta njih dvoje su bili saveznici
citavo vrijeme. I to da vjera nije problem - hm...tu si ocito lose informisan. ;-)

Ti pored svega pravis utisak da izmedju tebe i te cure nema tog saveznistva i prisnosti - to ti je glavni
problem. Pazi, takve su zene dole, one kada jednom odluce one idu do kraja, da li je tvoja bivsa djevojka
donijela takvu odluku? :?:
bili smo saveznici sve dok nisu se uvukli problemi i kod nas koje svaka veza nosi. u zadnje vrijeme majka njena, koja ja razvedena vec dugo, je totalno kontrolisala. tek se je sad iselila iz majkinog stana i zivi sama.
imam osjecaj da se sada jos dvoumi, i da ne vjeruje mi da mislim ovaj put ozbiljno. zato hocu djelima da pokazem
da mislim ozbiljno. necu ni zvati, ni dosadivati, ni traziti je, nista od toga. hocu da zna da sam tu i da mogu da zivim stabilan zivot i bez nje. naravno ako bude predugo cekala, moze biti i da je nekog upoznam, iako to nije vjerovatno, jer i kad neku upoznam jos vise spoznam koliko mi bas ona fali, zato joj necu dati osjecaj kao da sam uvijek na raspologanju, da se to ne bi odugovlacilo previse, jer osjecam da sam sad s 32 prvi put spreman na ozbiljan zivot.
bailaor

#98 Re: kako da je osvojim opet

Post by bailaor »

zelenashica wrote:Pošalji joj mailom link ove teme.
A ona je vrsni poznavatelj bosanskog jezika iz regije Castilla-La Mancha. :D :D
zelenashica

#99 Re: kako da je osvojim opet

Post by zelenashica »

bailaor wrote:
A ona bar zna da koristi google :roll:

http://translate.google.com/#
basicman

#100 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

bailaor wrote:
dodushe i razmisljao sam da joj posaljem, i zna dosta naseg jezika, dakle mogla bi neke stvari skontati,
ali nekako me stid, da vidi dokle sam stigao :( ... a mozda i nebi bila losa ideja.
Post Reply