Rowenta rotirajuca cetka
- anelie
#76 Re: Rowenta rotirajuca cetka
kad sam ja trazila po internetu informacije o ovoj cetki,a to je bilo prije 3-4 godine,tad se sjecam da sam procitala negativne kritike o ovom fenu,ne sjecam se gdje,ali na nekom od hrvatskih/srpskih foruma o ljepoti.navodno ne ravna dobro kosu,ne sjecam se tocno sta,ali znam da sam odustala od kupovine fena,a kupila sam cetku.moja cetka je iz starije serije proizvodnje,postoji sad neki noviji model,pretpostavljam da je to ta sto je skuplja za nekih desetak maraka.ta novija ima valjda vise obrtaja,poboljsali su je malo.ja sam i sa starom zadovoljna,mada ponavljam da konacni efekt ovisi o tipu kose,ako je kovrcava,onda ne moze zamijeniti peglu ni frizera nikako,ako je vasa kosa ravna ili blago valovita,mozda je ova cetka i bolja solucija od pegle,jer ne ostecuje toliko,ali da isusuje,isusuje.ja osjetim kako su mi vrhovi slamasti ako je precesto koristim.
- Irm@
#77 Re: Rowenta rotirajuca cetka
kao sto sam napisala ja sam prvo imala fen..
fen ima neku gresku (fabricku) tako da se brzo pokvari..sto je i nije i je ok
jeste zato sto imate garanciju i dobijete novi.. nije zato sto se meni to desilo na 3 fena u roku od godinu i po..
u svakom slucaju cetka je puuuuno bolja
fen ima neku gresku (fabricku) tako da se brzo pokvari..sto je i nije i je ok
u svakom slucaju cetka je puuuuno bolja
- idealnolosa
#78 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Izravna li ti fen kosu onako ravno?
-
Karen
#79 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Kupila četku, kojo da račun pošaljem, hehehe 
Idem testirati. Ali planiram uzeti i remington peglu idući mjesec.
Idem testirati. Ali planiram uzeti i remington peglu idući mjesec.
- Majuska
#80 Re: Rowenta rotirajuca cetka
nisam bas procitala sve postove pa da vas pitam,moze li ova cetka fino ispraviti i one zamrsene lokne?

- Majuska
#81 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Remington pegla je odlicna,vjerujem da se neces pokajati ukoliko ju kupis.Karen wrote: Ali planiram uzeti i remington peglu idući mjesec.
ja imam kovrdzavu kosu i ako hocu ispeglati onda mi bas treba dobra pegla i necija strpljiva ruka da se bavi oko mene naredna 2h
- madnessa
#82 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Majuska wrote:nisam bas procitala sve postove pa da vas pitam,moze li ova cetka fino ispraviti i one zamrsene lokne?![]()
Pogledaj kakve su moje bile, a kakva mi je kosa sada. Vjerujem da ćeš morati koristiti neke preparate za ispravljanje, ali da ćeš uspjeti da je isfeniraš. Sretno!
- Irm@
#83 Re: Rowenta rotirajuca cetka
znas u cemu je stvar..izravnat ce ona nije problem..ali ako izadjes a vani je vlazno kosa ce podivljati sama od sebe.. tu cetka ne moze punoMajuska wrote:nisam bas procitala sve postove pa da vas pitam,moze li ova cetka fino ispraviti i one zamrsene lokne?![]()
-
Karen
#84 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Meni je fino isfenirala, bez pjene i laka i sličnog. S tim da je moja kosa - jedna strana uvijena, druga izvijena. Zadovoljna sam kako funkcionira. Super mi je što možeš lako ujutro popraviti nakon spavanja, ne treba ti sto stvari.
-
hocunecu
#85 Re: Rowenta rotirajuca cetka
izravna ako nije farbana kosaidealnolosa wrote:Izravna li ti fen kosu onako ravno?
- max07
#86 Re: Rowenta rotirajuca cetka
kakva su bila vasa iskustva s opadanjem kose kada koristite cetku?
meni je u toku koristenja cetke opalo jako puno kose, a to inace bas i nije slucaj
meni je u toku koristenja cetke opalo jako puno kose, a to inace bas i nije slucaj
- Pasiflora
#87 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Meni je puno vise kose ostajalo na obicnoj cetki prilikom feniranja, nego na ovoj.
Doduse, koristim je tek 15-tak dana (svaki 2.-3. dan)
- max07
#88 Re: Rowenta rotirajuca cetka
ja sam se prepala kad sam vidjela koliko je kose ostalo na cetki, ali mozda je i do mene - bio je prvi put da koristim ovu cetku. mozda ce naredni put biti boljesitno wrote:Meni je puno vise kose ostajalo na obicnoj cetki prilikom feniranja, nego na ovoj.
- Irm@
#89 Re: Rowenta rotirajuca cetka
ja imam jako gustu kosu tako da meni dobro dodje
ali da tacno je da izvuce puno kose iz korijena
- idealnolosa
#90 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Ja bas nisam primjetila da mi nesto opada 
Irma koliko sam te shvatila rekla si da si imala i fen.Da li je to onaj sa nastavkom za ravno feniranje i da li ti je izravnjavao kosu?
Irma koliko sam te shvatila rekla si da si imala i fen.Da li je to onaj sa nastavkom za ravno feniranje i da li ti je izravnjavao kosu?
- Majuska
#91 Re: Rowenta rotirajuca cetka
ma da,kao i peglaIrm@ wrote: znas u cemu je stvar..izravnat ce ona nije problem..ali ako izadjes a vani je vlazno kosa ce podivljati sama od sebe.. tu cetka ne moze puno
potrosim vise od 2h na ispravljanje i onda izadjem vani i nakon pola sata-nigdje veze
zanima me barem da li se sa ovom cetkom moze vremenski brze ispraviti,nego sa peglom... ako je neko imao iskustva
-
kredenac-ac
#92 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Malo ste me zbunili, neko kaze kupila sam samo cetku, odustala sam od fena
zar to nije fen + 2 cetke u jednom ( promjera 3 i 5 cm)?
Kosa mi je ispod ramena, strasno tanka dlaka, ali jaaaako puno kose. Najbolji opis bi bio napuhana (jer je doslovno prelomljena samo na 2 mjesta, daleko je od valovite kose) pa sad nisam sigurna da li bi bila ok za mene... Moj cilj nije niti iznimno peglanje niti kovrdzanje, cisto da imam neki oblik i frizuru....
Svi klipovi koje sam gledala na youtube uglavnom modeli imaju tanku i cini mi se dosta rjedju kosu od moje...
Trenutno je u Robotu cetka na akciji i kosta 99KM. Garancija je 2 godine. Kako sam skontala iz postova postoje 2. Zna li neko kakva je razlika?
Kosa mi je ispod ramena, strasno tanka dlaka, ali jaaaako puno kose. Najbolji opis bi bio napuhana (jer je doslovno prelomljena samo na 2 mjesta, daleko je od valovite kose) pa sad nisam sigurna da li bi bila ok za mene... Moj cilj nije niti iznimno peglanje niti kovrdzanje, cisto da imam neki oblik i frizuru....
Svi klipovi koje sam gledala na youtube uglavnom modeli imaju tanku i cini mi se dosta rjedju kosu od moje...
Trenutno je u Robotu cetka na akciji i kosta 99KM. Garancija je 2 godine. Kako sam skontala iz postova postoje 2. Zna li neko kakva je razlika?
- idealnolosa
#93 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Ja sam je kupila u Robotu.Odlicna je.To je kao fen sa 2 cetke manja i veca kojima se fenira kosa.E sada postoji i Rowentin fen sa nastavkom za ravno feniranje,o tome se radi ovdje.To sam mislila da kupim isto pa evo sve se kontamkredenac-ac wrote:Malo ste me zbunili, neko kaze kupila sam samo cetku, odustala sam od fena
-
kredenac-ac
#94 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Dakle ova cetka ipak ne fenira "ravno" nego malo da volumena i dole bude blago uvijeno....
Joj kad bi samo mogla jednom da je isprobam, steta mi je propustiti je dok je 99KM, ali se bojim jer mi je kosa puno gusca nego kod svih djevojaka na youtube :S jooooj
Joj kad bi samo mogla jednom da je isprobam, steta mi je propustiti je dok je 99KM, ali se bojim jer mi je kosa puno gusca nego kod svih djevojaka na youtube :S jooooj
-
Karen
#95 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Vjerujem da može i ravno kad se naučiš. Ja sam je kupila na blef i zadovoljna sam.
- idealnolosa
#96 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Mozda moze ravno,ja nisam uspjela,ona mi dodje kao feniranje vani i unutra sa malo volumena,i ja sam prezadovoljna s njom.Za ravno sam kupila fen sa dodatkom ,juce,danas se feniram s njim pa javim utiske
- Mis Marpl
#97 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Kod mene je srednje kovrdzava kosa srednje duzine (malo duza nego na slici) ali je jako zahvalna tako da nemam problema sa frizuarama.
Cetku koristim vec dvije godine i moram reci da sam zadovoljna.Nije skroz ravna ali mi je ljepse sa tim blagim loknama na vrhovima. Inace je ravnam od korjena rotirajuci je prema vani i pri dnu iz vodoravnog polozaja cetke okrenem u horizontalni polozaj da bi lokne bile izrazene nesto ovako

I da prije sam koristila peglu a vec 2 god ovu cetku i kosa mi je puuuuno zdravija.
Cetku koristim vec dvije godine i moram reci da sam zadovoljna.Nije skroz ravna ali mi je ljepse sa tim blagim loknama na vrhovima. Inace je ravnam od korjena rotirajuci je prema vani i pri dnu iz vodoravnog polozaja cetke okrenem u horizontalni polozaj da bi lokne bile izrazene nesto ovako

I da prije sam koristila peglu a vec 2 god ovu cetku i kosa mi je puuuuno zdravija.
- Pasiflora
#98 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Htjela si reci u vertikalni? Ja bih htjela da mi tako nekako bude, ali nisam bas sigurna kako da postignem. Dakle: vrhove okrenes prema vani i tako susis, a onda cetku sa navrnutim vrhovima okrenes u vertikalni polozaj - je li tako?Mis Marpl wrote:... od korjena rotirajuci je prema vani i pri dnu iz vodoravnog polozaja cetke okrenem u horizontalni polozaj da bi lokne bile izrazene nesto ovako
- Mis Marpl
#99 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Ma da u vertikalni razumijemo se
Kada dodjem pri vrhu jednom rukom cuvam taj pramen a cetkom u vertikalnom polozaju
vrtim prema vani tj prema potiljku uglavnom pramen mi je duzine da obidje oko cetke
Meni je lakse kada cuvam rukom jer tada dobijem loknu a bez ruke samo se napravi spirala skroz tanka i jos mi se zaptelja kosa probaj bez ruke i vidjet o cemu ti pricam, tako da pramen kontrosilem rukom i od duzine vrha mi zavisi kolika ce lokna biti
Kada dodjem pri vrhu jednom rukom cuvam taj pramen a cetkom u vertikalnom polozaju
Meni je lakse kada cuvam rukom jer tada dobijem loknu a bez ruke samo se napravi spirala skroz tanka i jos mi se zaptelja kosa probaj bez ruke i vidjet o cemu ti pricam, tako da pramen kontrosilem rukom i od duzine vrha mi zavisi kolika ce lokna biti
- Pasiflora
#100 Re: Rowenta rotirajuca cetka
Hvala, probam