Spasavanje managera Kenana

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
bullmastiff

#76 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

ultima_palabra wrote:Što nije napisao ime firme u kojoj je radio, nego samo "međunarodna korporacija" :-?
to ti je dokaz kenanove ozbiljnosti...momak 1,9m ima jedno 110 kila...magistrirao i misli lomice se za njega..naziva se profesionalcem, a istovremeno nije naveo u kojoj firmi je radio..
i ovi nazivi ass. manager, fn. manager...
tu je bas kvaka..tesko da ces postati fin. manager ukoliko nisi radio u racunovodstvu par godina..jer to je osnova za takve pozicije...
a i vidi se kako je brzo promovisan u vece pozicije..znam ko je momak i nije bas toliki genijalac da tako brzo napreduje...
bullmastiff

#77 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

http://www.facebook.com/home.php?#!/alb ... =770904669

da je on toliko radio i lomio se, mislite da bi bio ovoliki??
a pogledajte mu samo koliko albuma ima, dobro je proputaovao..znaci i roditelji guraju...eee vjerovatno se nije pokazao dostojan velikih pozicija, a nece neki prosjecan posao da prihvati jer ipak "on ima papir u rukama"...

http://www.facebook.com/home.php?#!/bee ... ?sk=photos

misilm da sam mu potcijenio tezinu

izbacila bi njemu vaga i 120 :D
e sad ..ovo spominjem zato jer, gospodin Kenan spominje da bi ofin. menadzer...a za to se racunovodstvo mora poznavati(sto ne mozes ukoliko nisi radio u tom sektoru)...drugo da bi dosao do ovakve pozicije, morao se dobro slomiti, a ljudi koji se lome, istovremeno se i puno trose...gube kilazu :D
ovaj vise izgleda kao da voli copnut burek prije nego ostali sjednu za sto.....

ovo je vjerovanto jedan od onih, sto su radili posao bez nekog velikog napora, a primali finu platu...
to je vjerovatno jedna od domacih firmi koji se bave uvozom, pa zato dobi naziv medjunarodna..

da nije slucajno bio menadzer u ovim firmama sto su izgubili brendove poput Nestle i Aquafresh? :D
Last edited by bullmastiff on 10/12/2010 21:26, edited 2 times in total.
sultan1983

#78 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by sultan1983 »

bullmastiff wrote:Kenan je tokom faksa bio jedan od onih strebera..studirao sam sa njim....jeste intelegentan, ali nije to bas neka veliak pamet...znam ih koji su jedva polgali ispite ..al su sposobniji za mnogo stvari.....tako da njegove prakticne sposobnosti mozda bas i nis uuodgovarajuce za generalnog menadzera...al vjerovatno navikao na novac..pa bi odma velike pozicije..ako je skupio sta love nek plati nekom da ga zaposli....
a magistara kolko hoces danas..
:thumbup: to je to, jos jedno 5 godina zivotne i mozda bude dobar radnik!
Irelevantan

#79 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Irelevantan »

Uz svo dužno poštovanje prema magistru Kenanu :)

Magistar malkice kaki , da prostite, sa 25 je magistar a još uz to sve ima 3,5 godina iskustva na više poslova, pa čak ni manje ni više nego Generalni :lol:

Koje to ozbiljno pravno lice-firma daje menadžerske poslovima koji tek izlete sa faxa :?:

Iz samog oglasa je evidentno da magistar ima visoko mišljenje o sebi :wink: , i da puca visoko na "managerske" pozicije i basnoslovne plate.

Čovjek koji je u nevolji bi radio bilo šta dok ne iskrsne odgovarajući posao ne bi se promovisao preko novina, i kao što neko reče "pa da je bio kakav direktor valjda bi uspio da uspostavi kontakte tako da bi mogao da uvijek nađe posla".

Poštovani forumaši lično mislim da je magistar jedan od onih pametnjakovića koji misle da je dovoljno mahati diplomom i magistrerijem i pri svakoj konverzaciji svima stavljati do znanja da on magistar.

Možda se moja malenkost vara, ali ipak kad bolje razmislim nagledao sam se ovakvih likova koji na 2 godini studija počnu dolaziti sa košuljom i kravatom :D
Irelevantan

#80 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Irelevantan »

bullmastiff wrote:evo vam managera Kena:

da je on toliko radio i lomio se, mislite da bi bio ovoliki?? :D
a pogledajte mu samo koliko albuma ima, dobro je proputaovao..znaci i roditelji guraju...eee vjerovatno se nije pokazao dostojan velikih pozicija, a nece neki prosjecan posao da prihvati jer ipak "on ima papir u rukama"...

Aferim brate :thumbup:

Izgleda da sam bio u pravu :-D
bullmastiff

#81 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

Irelevantan wrote:
bullmastiff wrote:evo vam managera Kena:

da je on toliko radio i lomio se, mislite da bi bio ovoliki?? :D

Aferim brate :thumbup:

Izgleda da sam bio u pravu :-D

uvijek se ovakvi i zale....oni bi hejtli nesto vise, a ovakvo vrijeme neimastine..
jos jedan od sminkera utegnutih u kravatu i sexy naocale..pri tome zaboravljajuci da postoji dosta teretana, prostora za trcanje u sarajevu...

vjerovatno cita nase postove dok razmislja hoce li pred spavanje pojesti kilu bureka, ili naruciti jednu Jumbo picu od Mahira

tuzno...Boga pitja koliko pozicija su mu ponudili za platu od 800 KM, a on iste odbi..znam jos par ljudi koji razmisljaju na nacin " ja sam obrazovan, ne bi radio ispod 1500KM"
neki su mi se cak i hvalili tim :D
bullmastiff

#82 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

http://www.efsa.unsa.ba/ef/index.php?op ... Itemid=124

evo gdje je radio..ako je toliko dobar sto ga nisu ostavili u firmi, ili sto ga ameri u USA nisu odveli..jer oni samo strucnjake uvoze. :?
terra_incognita

#83 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by terra_incognita »

Lijepo što i Kenan čita forum pa je već zabranio pristup profilu na FB i gore navedenim slikama.
Bušman

#84 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Bušman »

Za 3.5 godina postao General Manager??? Pa onda covjek stvarno nije kriv, kriv je cijeli sistem koji mu je "rekao" da je dobar.
Drugo, ako je vec magistar sto nije ganjao i doktorat? Nekako se kao logican korak postavlja dalji doprinos nauci, a ne rad u firmama koji je u naucnom smislu dosadan i neizazovan. Doduse, to je moje misljenje, ne znaci da sam u pravu.
Slazem se sa vecinom postova koji "ismijavaju" ovu situaciju (apsolutno se slazem sa kritkom biografije doticnog), ali morate priznati da je momak inventivan po pitanju metode trazenja posla :D :D
terra_incognita

#85 Re: Spasavanje managera Kenana

Bio je već neki Vedran koji je putem jumbo-plakata tražio posao i medisjki je sve propraćeno. Dakle-već viđeno!
Bušman

#86 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Bušman »

terra_incognita wrote:Bio je već neki Vedran koji je putem jumbo-plakata tražio posao i medisjki je sve propraćeno. Dakle-već viđeno!
Eh, nisam to vidio :D Nista onda, povlacim ono "inventivan" :D :D
JThomas

#87 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by JThomas »

al' kaže, duži vremenski period traži posao, a radio 3,5 godine od 2007 - 2010...što znači, sve da je radio od 1.januara 2007. bez dana prekida, "duži period" može biti najduže pet mjeseci. e jebiga brate, AKO je sve istina, i nije baš za sazivati TV u zemlji sa 44% nezaposlenih.
bullmastiff

#88 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

JThomas wrote:al' kaže, duži vremenski period traži posao, a radio 3,5 godine od 2007 - 2010...što znači, sve da je radio od 1.januara 2007. bez dana prekida, "duži period" može biti najduže pet mjeseci. e jebiga brate, AKO je sve istina, i nije baš za sazivati TV u zemlji sa 44% nezaposlenih.
samo on treba daradi i putuje gdje stigne..mi cemo se zadovoljiti sa kostima jagnjadi koju on i slicni njemu pohavljaju! :D
terra_incognita

#89 Re: Spasavanje managera Kenana

Bušman wrote:
terra_incognita wrote:Bio je već neki Vedran koji je putem jumbo-plakata tražio posao i medisjki je sve propraćeno. Dakle-već viđeno!
Eh, nisam to vidio :D Nista onda, povlacim ono "inventivan" :D :D
Bilo prije 5-6 godina samo tad je kenan bio SSS i u fazi sticanja radnog iskustva :-)
bullmastiff

#90 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

matematika je neoboriva nauka..on se na brojci zeznuo u ovom CV-u ..zato i rekoh da nije bas intelegentan kolko sam smatra....

radi od 2007 do 2010..a duzi vremenski period trazi posao..sta bi oni koji su na birou po godinu dana i vise:D
baxul

#91 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by baxul »

za mene je on ovim potezom (dizanje galame) samo pokaz'o nestabilnost, a šta će neko takav poslodavcu? ne gine mu NGO sektor. plus momak nema najčišću sliku realnosti oko sebe (na hiljade gorih slučajeva koji šute vrijedno rade, ne cmizdre okolo), i opet šta će takav jedan poslodavcu. još puca na odgovorne funkcije. što rekli amerikanci loose cannon.
Chemist

#92 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Chemist »

Haman da nam Keno nije ni magistar ekonomskih nauka kako se predstavlja...

Zao mi momka, tezak slucaj na vise frontova
Desert Wind

#93 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Desert Wind »

na pocetku sam znao da je neki "naranafu" likos

jedan od CEO direktora T-Mobilea je bosanceros pa nemam pojma kako se zove dok sam nekom napirlitanom liku uspio zapamtit ime.
kenzo

#94 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by kenzo »

[IMG=http://img716.imageshack.us/img716/7720/n7709046695707083216.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

pogledajte samo trpeze koju je pripremio za odbranu magistarkog....

da li je ikada od silnih para spiskanih za putovanja odvojio koji dinar i dao sirotinjI??
ili mu 70% zarade ode u guzicu..ako je sta ustedio..ima on od cega zivjeti vjerovatno jos godinu dana....

iskreno da je radio, lomio se i uspijevao..ne bi imao vremena ni da jede kako treba..a kamo li da jede toliko da bi postigao ovu tezinu
a pogledajte sta se desava kad nemas osjecaj za unesenom količinom hrane....
[IMG=http://img225.imageshack.us/img225/6162/30656394682514669770904.jpg][/IMG]

vidi mu podbradka samo...jos jedan od menadjera sa masnom bradom...kojem pored laptopa vjerovatno uvijek stoje rezerve hrane dane daj Boze ostane gladan
Last edited by kenzo on 10/12/2010 22:46, edited 2 times in total.
Phantea

#95 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Phantea »

Zao mi co'eka, nije kriv sto je glup i lose nasadjen ...

tako mu Bog dao.
:zoka:
Alkos

#96 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Alkos »

Chemist wrote:Haman da nam Keno nije ni magistar ekonomskih nauka kako se predstavlja...

Ovo je spisak studenata koji su primljeni u skolskoj 2008/09, tako da postoji mogucnost da je do sada magistrirao. :) Inace, vanredni studij je tada kostao 8.000 KM! :mrgreen:
Chemist

#97 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Chemist »

Alkos wrote:
Chemist wrote:Haman da nam Keno nije ni magistar ekonomskih nauka kako se predstavlja...

Ovo je spisak studenata koji su primljeni u skolskoj 2008/09, tako da postoji mogucnost da je do sada magistrirao. :) Inace, vanredni studij je tada kostao 8.000 KM! :mrgreen:
Magistrirao je on, ali ja govorim o razlici u znanju i samoj tituli izmedju magistra ekonomskih nauka i ovim novim masterima, ili kako se vec zovu, bakalaureati, bacelori, bachelori, pa masteri i ini...

Nije to isto, ni blizu...ovi s Bologne su masteri sa najvise tacnih odgovora pod c
Last edited by Chemist on 10/12/2010 22:53, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#98 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by ultima_palabra »

Frajer ne djeluje baš simpatičan... ali ovo ode u trač partiju i lične vendette :roll:
Chemist

#99 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Chemist »

Phantea wrote:Zao mi co'eka, nije kriv sto je glup i lose nasadjen ...

tako mu Bog dao.
:zoka:
Podsjeti me na Dodika poslije ovog posta, a i slike Boga mi :D :D :run: :run:
terra_incognita

#100 Re: Spasavanje managera Kenana

kenzo wrote:[IMG=http://img716.imageshack.us/img716/7720/n7709046695707083216.jpg][/IMG]

pogledajte samo trpeze koju je pripremio za odbranu magistarkog....

da li je ikada od silnih para spiskanih za putovanja odvojio koji dinar i dao sirotinjI??
ili mu 70% zarade ode u guzicu..ako je sta ustedio..ima on od cega zivjeti vjerovatno jos godinu dana....

iskreno da je radio, lomio se i uspijevao..ne bi imao vremena ni da jede kako treba..a kamo li da jede toliko da bi postigao ovu tezinu
a pogledajte sta se desava kad nemas osjecaj za unesenom količinom hrane....
[IMG=http://img225.imageshack.us/img225/6162/30656394682514669770904.jpg][/IMG]

vidi mu podbradka samo...jos jedan od menadjera sa masnom bradom...kojem pored laptopa vjerovatno uvijek stoje rezerve hrane dane daj Boze ostane gladan
U guzicu, nego, long-term investicija :D pa za to je škole i učio
Locked