VW animozitet all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Mrzite li vozila iz VW koncerna, a narocito sam Volkswagen?

Da
33
25%
Ne
87
67%
Suzdrzan/a
10
8%

Total votes: 130

Blobi

#76 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

@drndalo: I sam gajim velike simpatije prema BMW-u. Svi onako izgledaju mangupski i banditski, mocno, utegnutno. Ali eto, kao takvi su magnet za krimose koji isto tako izgledaju banditski :D... Ali i kod ima i izuzetaka :D

@golfista: Ma sve je to donekle tako, ali ima i onaj drugi faktor koji su svi ocito zaboravili. Ljudi su ovdje nazalost siromasni, i njihov maksimalni domet je Golf 1, 2. Ti ljudi nazalost nisu u prilici da razmisljaju o novim VW-ima, jer su skupi. E sad validno pitanje je i, pa ako nemaju para za novije, zasto bas uvijek G2, zasto ne neki stari Reno ili Citroen, koji je mozda nudi vise komfora. Oni biraju Golfa 1 i 2 zato sto su za te aute dijelovi lako dostupni, a godisnje na servis tog auta uloze 100 KM. Kad se nesto pokvari, covjek je prinudjen da zasuce rukave i do zavali ispod auta i majstorise sam, jer je tesko izdvojit i 20-30 KM na dio, kad je plata 300-400 KM, a imas dvoje djece i skolujes ih. A i neko vec pomenu, postoji i ta neka emotivna povezanost sa "svabama" i VWom. I glupo je da grupa pojedinaca sebi uzme za pravo da ovakve ljude diskriminira na osnovu toga. Ipak ovo nije jedna Svicarska gdje sve funkcionise, gdje ima jako malo ljudi na ivici drustvene ugrozenosti. Svi bi da mogu vozili NOVO, i po ukusu svakoga, ali ne mogu. Isto tako, i oni koji se pozivaju na neke euro norme trebaju uzeti ovo u obzir, jer sta ce jedan covjek koji zivi 20 kilometara daleko od civilizacije, a prepusten je sam sebi i svom golfu? Neki bi rekli, pa neka ne vozi nista, bolje nego da vozi kantu. Jest, ali onda ima autobus jednom dnevno, i to je sve. Dakle, covjek je odsjecen od svijeta...
madner

#77 Re: VW animozitet all about

Post by madner »

Japanci su tokom drugog svjetskog rata imali problema da sastave ozbiljan kamion, tako da cisto sumnjam da bi ostavili neki dublji dojam.
drndalo

#78 Re: VW animozitet all about

Post by drndalo »

madner wrote:Japanci su tokom drugog svjetskog rata imali problema da sastave ozbiljan kamion, tako da cisto sumnjam da bi ostavili neki dublji dojam.
Pa dobro su im brodovi, avioni, i tenkovi radili... Ko ce gubiti vrijeme sa kamionima, kad ih svakako na kraju zarobis od Engleza... Sorry, morao sam malo u OFF... :evil:
japo-

#79 Re: VW animozitet all about

Post by japo- »

dobar je golf :D samo da ne dimi :roll:
Blobi

#80 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

golfista wrote:hm..golf V i platforma na kojoj je napravljen je u odnosu na GOLF IV i njegovu platformu, nebo i zemlja. Na A 5 platformi živi još dosta modela, pa i sam golf VI, za Golfa VI se može reći da je Golf V I po. Dakle razlika zmeđu A4 i A5 je ogromna i najviši je napredak upravo postgnut razvojem famozne A5 platforme, e sad pitanje je zasto se golf V zadržao " samo " nepunih 6 godina, zato što je konkurencija masovnija zato što ljudi traže uvijek nesto novo i novo, vidi samo mobitele i računare, uvijek je daj nesto novo , jednostavno se brzo zasitimo što god da je u pitanju. Takve prilike tržište jednostavno te tjeraju da reaguješ, pa tako i da novog golfa VI ponudiš na " staroj platformi " golfa V i kažeš evo ga novi Golf, a ustvari to je pravi facelift.
i pitanje jeste kompleksno, ali u vrijeme ovakve besparie nije bas svejedno kazati, JA KUPUJEM AUTOMOBIL DA UŽIVAM U NJEMU I ŠTA ME BRIGA KOLIKO ĆE VRIJEDITI AKO SE DESI DA OSTANEM BEZ POSLA ILI SE DESI BOLEST , PA SE BROJI SVAKI DINAR. Dakle ta vremena z anas obične smrtnike su davno prošla i naravno da gledamo da ako nesto kupujemo da možemo računati da imamo određenu vrijednost u sbakom trenutku, jer kako kazah vremena su takva da nemožeš kazati ja ću ovo ili ono. Eto zato gledamo da kada kupimo autombil da ga možemo prodati u svakom trenutku, z arelativno dobar novac, a sa druge strane i da je pouzdan i sve ono što ide sa tim, a to što ne umiremo u ljepoti i udobnosti sa istim, neko i nema vrmena a nekomo i nije stalo, jednostavno ljepotu života traži negdje drugo, možda u manje bitnim segmentima ljudskog života, jer automobil je prije svega potreba, guštat se može na drugim stvarima, mada i golf V ili šest ili passat može ponuditi i zavidan nivo gušta, zašto da ne?
Po nekima to je nemoguce, jer su VW-i neudobne kocije :D. Ima i onih jos ekstremnijih koji kazu kako se u VW-ima samo vozi od A-B, a u "drugim" uziva i vozi od A-B :D
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#81 Re: VW animozitet all about

Post by A1fa »

johntra wrote:znam samo da je tekstilna industrija, u koju spada i Prevent, niskoakumalitvna grana privrede koje ne ostvaruje veliki profit, prema tome nema ni velikih plata...u Preventu su još itekako dobre plate za razliku recimo od Borca Travnik ili nekih drugih kompanija...neki dan se proizvela milionita garnitura presvlaka prije kraja ove godine i prije roka...smatram da 3.000 zaposlenih nije mala stvar, a oni sugurno neće samo na tome stati, nego se planira još novozaposlenih...
Ja znam samo jedno, garnitura te kozne presvlake koju radnik sasije za dva sata VW kupac placa kao ,,dodatnu opremu'' oko 1000 €, ako ne i vise, a mjesecna placa tog radnika je 200 €. Digitron u ruke pa sam izracunaj. ;)
Nego da nisi i ti jedan od tih ,,uspjesnih menagera''?? Kad cete za stalno koga zaposliti, koliko znam ima ljudi koje po 7 godina mantate i produzujete im po 3 mjeseca? Pa onda malo ih otpustite, pa malo opet pokupite sa biroa kako biste od drzave i zbog supljih zakona dobijali pare kao ,,podsticaj za zaposljavanje''! Mojne mi o Preventu Allaha ti!
johntra

#82 Re: VW animozitet all about

Post by johntra »

golfista wrote:JA KUPUJEM AUTOMOBIL DA UŽIVAM U NJEMU I ŠTA ME BRIGA KOLIKO ĆE VRIJEDITI AKO SE DESI DA OSTANEM BEZ POSLA ILI SE DESI BOLEST , PA SE BROJI SVAKI DINAR.
prvo, ovo ti je toliko glupa konstatacija da nema nikavog logičnog uporišta...drugo, ja slabo vidim besparicu kada neko ima love da odvoji 4.500 KM za dvičinu, a ne 2.500 za R19 ili Tipa, nebitno....šta je onda to?ili kada neko ima para da odvoji za peticu ili četovrku, a ne kupi jeftinije auto? a znamo svi da je održavanje četvorke ili petice skuplje nego održavanje dvičine...prodaja automobila radi bolesti ili radi bilo čega drugog je glupost, auto nije nekretnina, koliko god da košta gubiš na njemu...gubi se i na nekretninama, a kamoli na autu...znači, sad ti je logika ja moram voziti Golfa ili Škodu, jer će mi se neko razboliti ne dao Bog i ako imam Golfa imat ću više para da nekoga izliječim?
Golf dođe kao Torabi, jebote...
johntra

#83 Re: VW animozitet all about

Post by johntra »

A1fa wrote: Ja znam samo jedno, garnitura te kozne presvlake koju radnik sasije za dva sata VW kupac placa kao ,,dodatnu opremu'' oko 1000 €, ako ne i vise, a mjesecna placa tog radnika je 200 €. Digitron u ruke pa sam izracunaj. ;)
Nego da nisi i ti jedan od tih ,,uspjesnih menagera''?? Kad cete za stalno koga zaposliti, koliko znam ima ljudi koje po 7 godina mantate i produzujete im po 3 mjeseca? Pa onda malo ih otpustite, pa malo opet pokupite sa biroa kako biste od drzave i zbog supljih zakona dobijali pare kao ,,podsticaj za zaposljavanje''! Mojne mi o Preventu Allaha ti!
raspitaj se kakve su plate u ostalim tekstilnim kompanijama, pa onda reci...iste te kompanije preživljavaju od danas do sutra, a Prevent ipak radi...je li to bolje da pola populacije Visokog nema posao ili da zarađuje oko 400 KM?
ne branim Prevent, jer ne volim glavonju Imamovića i ostalu bagru oko njega, ali mora se priznati da su jedni od rijetkih koji su nešto uložili u ovu državu...nismo mi krivi što smo postali jeftina radna snaga i što su sindikati čuna, za razliku od toga kako je to bilo regulisano prije rata..a cijena do milje eura stoji, ali nigdje nisi uračuno troškove kupovine kože, koja se btw većinom ne kupuje kod nas, jer seljaci nisu skontali da im klanje krava može donijeti dodatni profit, troškove transporta, troškove opreme...a Prevent tu garnituru sigurno ne proda VW-u za milju eura, plafon 600 do 700 maraka po jednoj....
johntra

#84 Re: VW animozitet all about

Post by johntra »

golfista wrote:
johntra wrote:
golfista wrote:JA KUPUJEM AUTOMOBIL DA UŽIVAM U NJEMU I ŠTA ME BRIGA KOLIKO ĆE VRIJEDITI AKO SE DESI DA OSTANEM BEZ POSLA ILI SE DESI BOLEST , PA SE BROJI SVAKI DINAR.
prvo, ovo ti je toliko glupa konstatacija da nema nikavog logičnog uporišta...drugo, ja slabo vidim besparicu kada neko ima love da odvoji 4.500 KM za dvičinu, a ne 2.500 za R19 ili Tipa, nebitno....šta je onda to?ili kada neko ima para da odvoji za peticu ili četovrku, a ne kupi jeftinije auto? a znamo svi da je održavanje četvorke ili petice skuplje nego održavanje dvičine...prodaja automobila radi bolesti ili radi bilo čega drugog je glupost, auto nije nekretnina, koliko god da košta gubiš na njemu...gubi se i na nekretninama, a kamoli na autu...znači, sad ti je logika ja moram voziti Golfa ili Škodu, jer će mi se neko razboliti ne dao Bog i ako imam Golfa imat ću više para da nekoga izliječim?
Golf dođe kao Torabi, jebote...
ti stvarno si nepopravljiv, izvučeš iz cijelog teksta jednu rečenicu i napišeš monolog o istoj...pročitaj cijeli tekst i nakon ao nesto zaključiš, ali iz cijelog teksta postaj, u suprotnom poštedi nas ad hoc komentara.
pa to je osnova čitavog tvog posta (VELIKA SLOVA) i kontra nama koji kupujemo automobil radi našeg ćejfa, a ne radi bolesti...što znači da smo mi opet glupi, a ljudi koji voze VW koncern razmišljaju unaprijed...
i da, ja sam komunjara, bio i ostao...nisam od ovih što presvlače dresove prije svake tekme tj. izbora...
AmADin_gospo

#85 Re: VW animozitet all about

Post by AmADin_gospo »

johntra wrote:Golf dođe kao Torabi, jebote...
:lol: :lol: :lol:
respo

#86 Re: VW animozitet all about

Post by respo »

blobi
hoces odgovor na sva pitanja koja si postavio
zasto animozitet prema vw-u
zasto vozace vw-a nazivaju papcima itd
odgovor na sve to je golfista
primjer klasicnog vw obozavatelja kojem je vw granica
Blobi

#87 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

respo wrote:blobi
Jbga, svugdje ima ekstremnih fanova. Ono sto je na strani VW-a - golfista, to je na strani FIAT-a - johntra. Njih dvojica su isti, samo u suprotnim taborima :D. I imas Better Man-a jos na strani Renaulta, pa citroena znamo vec gdje, Vernes_AMG zakleti fan Mercedesa, drndalo BMW, itd :D :D. Ali ja evo nikad johntru ni ostale ne bih nazvao papcima, niti slicnim nazivima samo zato jer vole svoja auta. To je njegova stvar i treba postovati, a ne pljuvati i papanizirati kako to "oni" rade :D. Ja to sve posmatram na primjeru fudbalskih klubova gdje imas simpatizere i ekstremne navijace, pa cak i huligane. Svima je jasno da se ljudi za auta emotivno vezu, iako je to samo predmet i prevozno sredstvo. Dzabe, priraste srcu, kakvo god da je. I onda neko dodje i kaze da ne valja, da ima bolje, itd. To ti je isto k'o kad bi ja dosao i rekao kako je moja zena bolja od tvoje, ili kako tvoja zena qrcu ne valja, i da je smece :D... Nekoga to zaboli, nekoga mozda i ne :D
respo

#88 Re: VW animozitet all about

Post by respo »

pa ako je tvoja zena angelina a moja raza mujanovic
sta trebam reci
znas li ti da je moja zena visocija od tvoje
kad je tvoja zena osvojila nesto u kosarci itd?

sve to ok al uzimajuci u obzir sve nabrojane stvari prije dobijes zasto se vozaci vw-a nazivaju kako se nazivaju od pojedinaca
zasto se i o vw-u misli sta se misli

ps. razo ako citas ne zamjeri bolja si od andje
boli te k... najbolja si u kosarci svih vremena
Last edited by respo on 08/12/2010 14:21, edited 1 time in total.
Better Man

#89 Re: VW animozitet all about

Post by Better Man »

Blobi wrote:
respo wrote:blobi
Jbga, svugdje ima ekstremnih fanova. Ono sto je na strani VW-a - golfista, to je na strani FIAT-a - johntra. Njih dvojica su isti, samo u suprotnim taborima :D. I imas Better Man-a jos na strani Renaulta, pa citroena znamo vec gdje, Vernes_AMG zakleti fan Mercedesa, drndalo BMW, itd :D :D. Ali ja evo nikad johntru ni ostale ne bih nazvao papcima, niti slicnim nazivima samo zato jer vole svoja auta. To je njegova stvar i treba postovati, a ne pljuvati i papanizirati kako to "oni" rade :D. Ja to sve posmatram na primjeru fudbalskih klubova gdje imas simpatizere i ekstremne navijace, pa cak i huligane. Svima je jasno da se ljudi za auta emotivno vezu, iako je to samo predmet i prevozno sredstvo. Dzabe, priraste srcu, kakvo god da je. I onda neko dodje i kaze da ne valja, da ima bolje, itd. To ti je isto k'o kad bi ja dosao i rekao kako je moja zena bolja od tvoje, ili kako tvoja zena qrcu ne valja, i da je smece :D... Nekoga to zaboli, nekoga mozda i ne :D
Nisam isključivo na strani Renaulta, već i drugih Francuza, kao i Japanaca. Kako da ne shvatite da je glavni fol u tome da Golf nevrijedi novce koji se traže za njega, jednostavno preskup je za ono što nudi, a nudi jako malo. Znači nije u pitanju da li je Golf kvalitetan, već je u pitanju precjenjenost.
japo-

#90 Re: VW animozitet all about

Post by japo- »

:lol: :lol: :lol: jeste ludi :D temaje za 10+ :D

ja vozim volvo sad nije bitno koji model :skoljka: :lol:
Blobi

#91 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

respo wrote:pa ako je tvoja zena angelina a moja raza mujanovic
sta trebam reci
znas li ti da je moja zena visocija od tvoje
kad je tvoja zena osvojila nesto u kosarci itd?

sve to ok al uzimajuci u obzir sve nabrojane stvari prije dobijes zasto se vozaci vw-a nazivaju kako se nazivaju od pojedinaca
zasto se i o vw-u misli sta se misli

ps. razo ako citas ne zamjeri bolja si od andje
boli te k... najbolja si u kosarci svih vremena
Oplakah na ovo :thumbup: :thumbup: :sax:

P.S.

A kad bi moja zena bila Angie (nadam se da mi zena ovo nece procitati, zemlja crna bi me snasla kuci :D :D), onda bi Angie mogla glumiti Razu i biti najbolja u kosarci. To su te neke predosti. Angie is like a golf :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
respo

#92 Re: VW animozitet all about

Post by respo »

zato raza ne mora glumiti laru croft (andja u filmu)
odra' ce te ko macku u stvarnosti dok kazes keks
znaci raza reno ili koja god hoces marka automobila osim golfa
amrica

#93 Re: VW animozitet all about

Post by amrica »

Nisam ni andja ni raza... :D

Suma sumarum ove teme je:

Hatari mrze vw zbog vozaca, vlasnika, i njihovog mentaliteta, bez obzira bio papak, kockoglavac, tvrdoglavac iz doba gastarbajdera....,a ne zbog samih kvaliteta auta. Ima par normalnih konstatacija, a sve ostalo su predrasude i suplja.
Blobi

#94 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

respo wrote:zato raza ne mora glumiti laru croft (andja u filmu)
odra' ce te ko macku u stvarnosti dok kazes keks
znaci raza reno ili koja god hoces marka automobila osim golfa
Treba mi zena, ne terminator :D. Znaci od zene trazim da bude lijepa. Da ima zgodno tijelo (klasicne linije :D). Ne mora biti vrsna kuharica, ali treba znati ponesto i skuhati. Da uzme i ponekad ocisti kucu kako treba, ali da ne provodi citav dan sa krpama i usisivacem. I na kraju krajeva, vozne karakteristike 8-) 8-) , interijer 8-) 8-) i jednostavnost koristenja su od izrazite vaznosti :D. Ne mora biti vrsni sportista niti kosarkasica, ali mora imati dovoljno kuveta u sebi da nekad pozuri ili cak potrci kad je potrebno. I da, sve to uz relativno malu potrosnju :D... Eto, to bi bila neka idealna zena. Dakle, niti ima sve najbolje, niti najgore, vec je umjerena kombinacija svega, sto na kraju krajeva zenu cini "idealnom". E takvo nesto je i Golf, nit najbolji, nit najgori. Tj. negdje se narocito istice, negdje je umjeren, a negdje nelogicno los (tvrd ovjes :D), svega ponudi sasvim dovoljno da covjek bude zadovoljan :D
Last edited by Blobi on 08/12/2010 14:45, edited 1 time in total.
respo

#95 Re: VW animozitet all about

Post by respo »

sta ti imas protiv raze?
prvo sto je najbolja na svijetu drugo sto je nasa
respo

#96 Re: VW animozitet all about

Post by respo »

amrica wrote:Nisam ni andja ni raza... :D

Suma sumarum ove teme je:

Hatari mrze vw zbog vozaca, vlasnika, i njihovog mentaliteta, bez obzira bio papak, kockoglavac, tvrdoglavac iz doba gastarbajdera....,a ne zbog samih kvaliteta auta. Ima par normalnih konstatacija, a sve ostalo su predrasude i suplja.
zaboravila si dilere
oni itekako uticu na vidjenje pojedinih marki automobila
Blobi

#97 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

respo wrote:sta ti imas protiv raze?
prvo sto je najbolja na svijetu drugo sto je nasa
Pa evo sad ti kazem, nista :D... Samo sto ja kao sto vec rekoh trazim da ima svega potaman, nicega previse, a ni da mi nesto zafali. 2m visine mi je ipak previse, pa eto, to nalazim kao minus :D.
johntra

#98 Re: VW animozitet all about

Post by johntra »

Johntra ne gotivi samo FIAT, nego i Alfi u Lanciu...hahahaa..šala mala...volim i ostale automobile i sa nekima sam svaki dan u kontaktu, poput recimo Ford...francuzi mi nikad nisu bili mrski, japance gotivim, pogotovo Toyotu...volim ja i švabe, ali najviše Porsche... :D
respo

#99 Re: VW animozitet all about

Post by respo »

prije da je raza golf nekako smo sentimentalno vezani za nju bez obzira sto je hm hm "zensko"
japo-

#100 Re: VW animozitet all about

Post by japo- »

respo wrote:prije da je raza golf nekako smo sentimentalno vezani za nju bez obzira sto je hm hm "zensko"
al raza troši :D :lol:
Post Reply