pa dobro, Dramar nije u carsiji..ne pika sespreca wrote:Pa rijetko dolazim a i kad dodjem neidem samo na cevapeplain vanilla wrote:gdje ces bolan to zaboravitispreca wrote: Hvala ,jer nisam cesto kuci pa se zaboravi
a vidjet ces kako su Limenku sad sredili, ni nalik sto je bilanekad sam rado iso u Shadrvan a sad ako hocu pojesti naj radije odem u Dramar
gdje se šta nalazi u Tuzli?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#76 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
- spreca
#77 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Pa nije ni na Ban Brduplain vanilla wrote:pa dobro, Dramar nije u carsiji..ne pika se
- plain vanilla
#78 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
pa ispisali smo stranice o tomespreca wrote:Pa nije ni na Ban Brduplain vanilla wrote:pa dobro, Dramar nije u carsiji..ne pika se![]()
![]()
a gdje sad inace se moze pojesti ukusno i da je cisto itd
ne mogu ti sad nabrajati, gladna sam, a nemam vremena jesti
- spreca
#79 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
da ne citam od pocetka ,nego onako jedno dva mjestaplain vanilla wrote:pa ispisali smo stranice o tomespreca wrote:Pa nije ni na Ban Brduplain vanilla wrote:pa dobro, Dramar nije u carsiji..ne pika se![]()
![]()
ne mogu ti sad nabrajati, gladna sam, a nemam vremena jesti
- plain vanilla
#80 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Ima Biblioteka na Slatini, meni kad neko dodje, ja ga tu odvedem, to je restorancic sa lijepom bastom, fina hrana, solidne cijenespreca wrote:da ne citam od pocetka ,nego onako jedno dva mjestaplain vanilla wrote:pa ispisali smo stranice o tomespreca wrote: Pa nije ni na Ban Brdu![]()
![]()
ne mogu ti sad nabrajati, gladna sam, a nemam vremena jestija sam skroman
I na Tenisu isto, ne znam kako se zove, nego preko puta onog starog Tenisa..
A cevape najvise volim kod Zlaje,na Slatini..
A mislim da bi ti to Mirso sve bolje znao ispricati
- spreca
#81 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Hvala,sasvim dovoljnoplain vanilla wrote: Ima Biblioteka na Slatini, meni kad neko dodje, ja ga tu odvedem, to je restorancic sa lijepom bastom, fina hrana, solidne cijene
I na Tenisu isto, ne znam kako se zove, nego preko puta onog starog Tenisa..
A cevape najvise volim kod Zlaje,na Slatini..
A mislim da bi ti to Mirso sve bolje znao ispricati
- kmirsad
#82 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
sa obzirom na... wrote:Tuzla nazalost ( kao i Zenica) nema sta strancu sa strane pokazati, vecina je dozivljava kao sivi industrijski grad dovoljno je reci da je najljepsi dio Tuzle Sjenjak, tj stambeni blokovi s kraja osamdesetih.
Ni Panonika, ni neko etno selo, niti pokusaj nazor obnavljanja nekih objekata srusenih usljed slijeganja, nece priskrbiti Tuzli mjesta gdje bi turisti isli, jer nema sto recimo imaju Travnik ili Bihac.
Sto se tice gdje se sta nalazi sve je uglavnom poredano uz glavnu dzadu od irca do brčanske, dakle malo mi je i smijesan naziv ove teme.
Teško da bih se baš mogao složiti s ovim tvrdnjama... možda na prvi pogled to tako izgleda...
Ima Tuzla, kao regionalni, politički, ekonomski, geografski, industrijski... centar regije, šta ponuditi turistima... Ni u kom slučaju ne bih potcijenio turistički potencijal koji imaju Panonsko jezero i etno sojeničko selo... Hiljade izletnika/turista dolaze to da vide, okupaju se, zabave i vračaju se zadovoljni... da ne govorim o specifičnim, dokazanim i jedinstvenim banjskim efektima koji ima slana voda na najbrojnije, masovne, svakodnevne bolesti kao što su reumatsko/ artrična oboljenja, post operativnu i post traumatsku rehabilitaciju, a iznad i prije svega ženski sterilitet...
U okolini Tuzle nalaze se turistički neprocjenjiva kontraktivna područja i sadržaji...poznata izletišta Ilinčica, Kicelj sa arheološkim nalazištima i skupinama stečaka, Toplice, Maline, jezero Modrac, rijeka Spreča u gornjem toku do ušča Oskove, Bistaračko jezero i nebrojeno mnogo jezera nastalih na napuštenim površinskim kopovima, planina Majevica, a naročiti lokacija Banj Brda, koju je još Austrougarska Akademija Nauke i Umjetnosti ta prekrasne Plješevica, nakon dugotrajnog pručavanja specifične ruže vjetrova, proglasila vazdušnom banjom,te prekrasna Plješevica, Konjuh za izletištima Zlaća, Muška voda sa Djevojačkom pečinom i terenima za skijanje, kafana Pizdarija...
Da ne pominjem mnogobrojne tvrđave , manastire, crkve, đamije, još iz srednjeg vijeka, arheološka nalazišta još iz prahistorije , lokalne zanimljive misterije, legende, običaje, karakterističnu gostoljubivost i jednostavnost lokalnog stanovništva i u uz to nadaleko poznatu tolerantnost, multi... kulturalnost, konfesionalnost, nacionalnost... i ostalo multi,multi, multi... multi gastronomsku ponudu
U Tuzli su i mnogobrojne destinacije nauke, kulture, umjetnosti, sporta... Univerzitet, klinike, instituti... haj eto... da izdvojim Kabilovu Kliniku za srce i Plavu bolnicu, iako i ostale ne zaostaju... prvo i najstarije pozorište u BiH, razni muzeji, od kojih mnogi jedinstveni u Evropi, biblioteke, domovi kulture, umjetničke galerije, likovne i kiparske kolonije, zološki vrt, SC Mejdan, stadion Tušanj, klizalište...Banja s Tepsijom, okupljališe nas omladine na Jali...
Dakle ima tu svašta... kongresni, manifestacioni, izletnički, banjski, lovni, ribolovni, zdravstveni, kulturni, planinarski, gastro,šoping ... turizam...
Nije sve baš tako sivo i crno...Ne kažem da ne može bolje... naprotiv
Uf... ovo mi je najduži post od kako sam na forumu... al đarno si me u boljno mjesto... Tuzlu... koju koju volim najviše...
ps
O gastronomskoj ponudi sam već pisao... i opet ću... kad zatreba... a i spreću ću da obučim... pa će i on moći... samo nek on ponese rublji... vidjet će što nikada nije... ihhhhiiiii... Sulejmana othranila majka ...po kafanama...
Last edited by kmirsad on 19/02/2011 11:35, edited 2 times in total.
- plain vanilla
#83 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Otkud nam zooloski vrt?
A to sto si hvaleci Tuzlu dosao do Kladnja, halalit cu
- kmirsad
#84 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
šo... jesu ga to ukinuli...plain vanilla wrote:Otkud nam zooloski vrt?
i Kladnju je centar Tuzla... U Tuzli spavaš... u Kladanj na Izlet... Pomenuo sam ja i Kalesiju i Živinice i Lukavac i Petrovo i Doboj i Gračanicu... sve je to ponuda Tuzle... Kao što je i LIdo... ponuda Venecije...
- plain vanilla
#85 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Naravno da su ga ukinuli, jos podavnokmirsad wrote:šo... jesu ga to ukinuli...plain vanilla wrote:Otkud nam zooloski vrt?
A to sto si hvaleci Tuzlu dosao do Kladnja, halalit cu![]()
i Kladnju je centar Tuzla... U Tuzli spavaš... u Kladanj na Izlet... Pomenuo sam ja i Kalesiju i Živinice i Lukavac i Petrovo i Doboj i Gračanicu... sve je to ponuda Tuzle... Kao što je i LIdo... ponuda Venecije...
Ali rekao je Jasko napraviti bolji na Ilincici, skupa sa zicarom
Ma Tuzla je on industrijskog grada postala lijep, moderan grad
Ima tu posla, ali ide nabolje
I nisi spomenuo fontane
- kmirsad
#86 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Auuuuuuuuplain vanilla wrote:Naravno da su ga ukinuli, jos podavnokmirsad wrote:šo... jesu ga to ukinuli...plain vanilla wrote:Otkud nam zooloski vrt?
A to sto si hvaleci Tuzlu dosao do Kladnja, halalit cu![]()
Ali rekao je Jasko napraviti bolji na Ilincici, skupa sa zicarom![]()
Ma Tuzla je on industrijskog grada postala lijep, moderan grad
Ima tu posla, ali ide nabolje
I nisi spomenuo fontane
Ja... i jelene na Ilinčici... ja već sad, kad se vračam pjan od 'amze s ilinčice, vozim oprezno... ne do Bog da zgazim jelena...
- spreca
#87 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Mirso jel radi jos uvijek onaj restoran gore kod panonike inace stari restoran cinimise lovac ili tako nesto i kako je kod njih ako jos uvijek rade
- kmirsad
#88 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Radi,... i dobar je... ne drži ga više Hari... on otvorio novi Lovac... u Hendeku, tamo iza Komercijalne banke, u onoj ulici gdje je Medicinska škola... A ovaj stari preuzeo onaj Tahir iz Gornje Tuzle... ako se sječaš jagnjetine kod Tahira...

- plain vanilla
#89 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Tahir je umro bolankmirsad wrote:Radi,... i dobar je... ne drži ga više Hari... on otvorio novi Lovac... u Hendeku, tamo iza Komercijalne banke, u onoj ulici gdje je Medicinska škola... A ovaj stari preuzeo onaj Tahir iz Gornje Tuzle... ako se sječaš jagnjetine kod Tahira...![]()
![]()
- spreca
#90 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Zadnji put sam bio gore negdi 2003g i menise je dopalo imali su dobru klopu bar tada ,bilo ljeto sjedili u basti super jekmirsad wrote:Radi,... i dobar je... ne drži ga više Hari... on otvorio novi Lovac... u Hendeku, tamo iza Komercijalne banke, u onoj ulici gdje je Medicinska škola... A ovaj stari preuzeo onaj Tahir iz Gornje Tuzle... ako se sječaš jagnjetine kod Tahira...![]()
![]()
- spreca
#91 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
kada?plain vanilla wrote:Tahir je umro bolankmirsad wrote:Radi,... i dobar je... ne drži ga više Hari... on otvorio novi Lovac... u Hendeku, tamo iza Komercijalne banke, u onoj ulici gdje je Medicinska škola... A ovaj stari preuzeo onaj Tahir iz Gornje Tuzle... ako se sječaš jagnjetine kod Tahira...![]()
![]()
- plain vanilla
#92 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
na Bozic katolicki, 25.12.spreca wrote:kada?plain vanilla wrote:Tahir je umro bolankmirsad wrote:Radi,... i dobar je... ne drži ga više Hari... on otvorio novi Lovac... u Hendeku, tamo iza Komercijalne banke, u onoj ulici gdje je Medicinska škola... A ovaj stari preuzeo onaj Tahir iz Gornje Tuzle... ako se sječaš jagnjetine kod Tahira...![]()
![]()
-
dolmetscher
#93 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Lovac kod jezera se sad zove Stari Lovac.
- kmirsad
#94 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Odselo Tahirplain vanilla wrote:Tahir je umro bolankmirsad wrote:Radi,... i dobar je... ne drži ga više Hari... on otvorio novi Lovac... u Hendeku, tamo iza Komercijalne banke, u onoj ulici gdje je Medicinska škola... A ovaj stari preuzeo onaj Tahir iz Gornje Tuzle... ako se sječaš jagnjetine kod Tahira...![]()
![]()
- spreca
#95 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Nek mu Alahh podari lijepi dzenet
- Skream
#96 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Neko spomenu Limenku?
Evo ja sad iz nove Limenke, vala vapasi isti ko i prije, original
Enterijer mi se ne sviđa, sve nešto svijetlo, špicasto i stolice su jako neugodne. Velike plazme televizori na čoškovima, urnebes. Samo nema brke i ono njegovo " Izvoli dušo"
Jelo čekaš 45 sekundi hahaha
Evo ja sad iz nove Limenke, vala vapasi isti ko i prije, original
Enterijer mi se ne sviđa, sve nešto svijetlo, špicasto i stolice su jako neugodne. Velike plazme televizori na čoškovima, urnebes. Samo nema brke i ono njegovo " Izvoli dušo"
- spreca
#97 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Pa onda i nije tako loseSkream wrote:Neko spomenu Limenku?
Evo ja sad iz nove Limenke, vala vapasi isti ko i prije, original![]()
Enterijer mi se ne sviđa, sve nešto svijetlo, špicasto i stolice su jako neugodne. Velike plazme televizori na čoškovima, urnebes. Samo nema brke i ono njegovo " Izvoli dušo"![]()
- spreca
#98 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Interesujeme sta je sada u onom poslovnom prostoru u onom neboderu na Ircu sto ispod ima ono kafance pod nazivom Tito.Nekad je tu bila trgovina od Binga a sta je sad u toom prostoru?
- plain vanilla
#99 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
i sad je bingospreca wrote:Interesujeme sta je sada u onom poslovnom prostoru u onom neboderu na Ircu sto ispod ima ono kafance pod nazivom Tito.Nekad je tu bila trgovina od Binga a sta je sad u toom prostoru?
- spreca
#100 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?
Bingo je bio tu prije 6-7 godina i do prije mozda jedno dvije godine je to stajalo prazno stakla polupana itd.plain vanilla wrote:i sad je bingospreca wrote:Interesujeme sta je sada u onom poslovnom prostoru u onom neboderu na Ircu sto ispod ima ono kafance pod nazivom Tito.Nekad je tu bila trgovina od Binga a sta je sad u toom prostoru?