najbolja zastita od kradje je kad izgori ecu
I najveće zavale na autima su..:
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#76 Re: I najveće zavale na autima su..:
nije to to,ima kasko,mada dobar ti je prijedlog

- atko
#77 Re: I najveće zavale na autima su..:
al ne kontam sto je tako bezobrazno skup ECU ... u djelovima skoda onda dodje jedno 150 000 KM 
-
sve za raju i jarane
#78 Re: I najveće zavale na autima su..:
Vidim spominjes te cherokee-ie...nabrojao si dosta motora... i svi se kvare...zaboravio si 2.7 crdi...( za ne informisane mercedesov motor), pa reko kvarili se on? heheheh
-
herbert mekfjuger
#79 Re: I najveće zavale na autima su..:
cherokeejev 2.5 TD se kvari, pucaju glave ko ludesve za raju i jarane wrote:Vidim spominjes te cherokee-ie...nabrojao si dosta motora... i svi se kvare...zaboravio si 2.7 crdi...( za ne informisane mercedesov motor), pa reko kvarili se on? heheheh
Renaultov 2.1 TD se ne kvari, onako solidan, al preslab za takvo vozilo
4.0 I6 se nikad ne kvari, nema šanse
2.7 CRD je kvalitetan motor skroz, bar sam tako čuo od ljudi koji se bave jeepovima
-
Kiberluskoni
#80 Re: I najveće zavale na autima su..:
Još da dodam 5.2 koji je isto tako strašno otporan, te 3.1 td koji je isti ko 2.5 td samo sa još jednim cilindrom, a istim belajima kao 2.5.herbert mekfjuger wrote:cherokeejev 2.5 TD se kvari, pucaju glave ko ludesve za raju i jarane wrote:Vidim spominjes te cherokee-ie...nabrojao si dosta motora... i svi se kvare...zaboravio si 2.7 crdi...( za ne informisane mercedesov motor), pa reko kvarili se on? heheheh
Renaultov 2.1 TD se ne kvari, onako solidan, al preslab za takvo vozilo
4.0 I6 se nikad ne kvari, nema šanse
2.7 CRD je kvalitetan motor skroz, bar sam tako čuo od ljudi koji se bave jeepovima
Inače, i za 2.7 važi da je jako skup pri održavanju. Za održavanje su najjeftinije benzin varijante.
A za one koji ne znaju, 2.0 td motor u Patriotu je VW-ov motor.
- kreso_atac
#81 Re: I najveće zavale na autima su..:
Patriot je generalno besmisleno vozilo. Ali eto mozda nekome i nije. 3.1 TD i 2.5 lako "prokljucaju" na turbinama prilikom konstantnog veceg opterecenja. Definitivno nisu za Jeepa. 2.7 CRD je dobar motor, ima dobre zalihe momenta itd itd, jeste poskup za odrzavati, ali podnosljivo. Ja licno volim vise 4.0 benzinskog i osjecaj u voznji, osjecaj kako prenosi svu tu snagu benzinski motor, i generalno bolje se vremenom pokazao kod tjeranja po off roadu od ovog dizelasa. 4.7 u grandu je takodje dobar motor, s tim da je jedan od cescih problema tps. Ima dosta snage i momenta (pogotovo prednost mu je sto dolazi u kombinaciji sa jako mocnim quadra drive reduktorom), ali ne podnosi bas duga i iscrpna cijepanja kao 4.0.
5.2 u starijem grandu je rastrosan motor, ali i ide kao zvijer.
5.2 u starijem grandu je rastrosan motor, ali i ide kao zvijer.
-
_Astra_
#82 Re: I najveće zavale na autima su..:
Ne znam kakvi su TI u SKODI, ali iz iskustva kazem da su na Passatu ASA tj VW (nakon dopisa VW-u) platili 70% SIJALICE (Xenon) i ballasta koja je kostala 300 i kusur kermi jer je ballast bio neispravan (NAKON GARANCIJE)... U cemu je problem kod tebe - ne znam, ali znam da u slucaju da mi komplet motor VRISNE - nov bi me "dosao" 3000km (pod uslovom da oni posalju moj fabrici). Ako bih komplet motor kupovao (1.6benz) kao "rezervni dio" (u kompletu) - kostao bi 19 000km... TAj "sistem" ima neki naziv, ne mogu se tacno sjetiti, ali to je opste poznato...Bakir1 wrote:tu se zavrsava tvoja pamet tamo gdje i pocinje.golfista wrote:nemam nikakve veze sa ASA grupacijom, samo sam obični kupac, ali i kao takav znam za takve probleme, Zet je dobio tih 70% nakon kvara na mjenjaču na Octaviji DSG, i to u Autoagentu na Ilidži, fino ljudi kontaktirali tvornicu ( bez ASA ) poslali mjenjač na vještačenje i kada je stiglo mišljenej uz isto je stiglo i odobrenje za refundiranje troškova n aračun tvornice. A kako vidim iz prethodnog posta i ne zaslužuješ bilo kakav info, jer ako tako nastupaš i kod dilera teško ćeš dobiti kakvu povlasticu, jer isti jedva čekaju takve nadrkane da im učine uslugu i pruže pomoć. Zato dječko saburli i na razgovor onako opušten i smiren, pa nece sviejt propasti za tih 3 kile maraka, a pogotovu Škoda zato i hairli i no sikirli. btw Sretno.nemam ja sta slusati,ti ako si tako siguran u svoje rijeci molim te da mi to das kao dokaz da se ja mogu dalje ganjati sa skodom,asom i ostalima.na auto nije 4 godine garancija nego 2,ja se nemam sta raspitati niti imam kod koga,jel ti radis u asa grupaciji?jesi neki faktor?daj mi broj da urgiram preko tebe pa me postedi troska od 3+ hiljade KM.
ja sam radio u mercedesu,u ovlastenom servisu,ne generalnom,nego ovlastenom,i svakome se izlazilo u susret,bio to motorsteuergeret za w202 iz 2000 godine ili moduli za abs i ostalo za w211 iz 2003 godine.Garancija za mercedes je tada bila 1 godinu dana bez ogranicenja kilometraze.
slusaj ti sad nesto nemoj pricati bezveze bez pokrica i braniti ugled skode,ase i ostalih.ako mozes pomoci pomozi konkretno i nemoj srati bezveze
DSG je mehanicki dio i kao takav je podlozan reklamaciji koja je njima zanimljiva iz razloga sto je dio novi,koncept novi,ako je crklo na jednoj skodi DSG crknuti ce na autu od 100.000,00 KM koji isto ima DSG i ode obraz.
Moj problem,auto cca 30.000 KM crkao ECU pa ko mene jebe.
Ljudi koji me poznaju znaju da nisam ni nadrkan ni nadmen,svakom problemu prilazim razumno i gledam kako doci do rjesenja istog.
Ja nisam nasao na cesti 30.000 KM ni ukrao od tebe,nekog drugog,ja sam taj auto posteno platio,i da platim kvar koji nisam ja mogao prouzokovati bilo kakvim mehanickim ostecenjem ili nepravilnim rukovanjem vjeruj mi da mi ne pada na pamet i normalno je da trazim otklon kvara na racun fabrike,grupacije,uvoznika.
ja razumijem materiju i znam sta znaci garantni rok,koji ima i u keniji za takve stvari ali kod nas ne.
ja nisam ljut na tebe sto mi nece priznati kvar u garanciji nego si me iznervirao sto se pravis pametan,nisam od jucer i nisam zatucana seljacina koja ne zna razgovarati sa ljudima.ljudi iz ase nece da otklone od svome trosku ili sa mojom participacijom kvar,a ti mi kazes da se bolje raspitam.
dobar si nema sta
- erni3
#83 Re: I najveće zavale na autima su..:
Drzac za flasicu 
-
frngla
#84 Re: I najveće zavale na autima su..:
da ne ide bio bi problemkreso_atac wrote:5.2 u starijem grandu je rastrosan motor, ali i ide kao zvijer.
- PapakizSarajeva
#85 Re: I najveće zavale na autima su..:
Moja najveca zavala na autu je bila "sprzena" turbina. Nova sa zamjenom je kostala 3.600,00 KM u ovlastenom servisu. Poslije toga sam morao zamjeniti jedan injektor-diznu i u ovlastenom servisu su mi trazili 1.600,00 KM za istu. Malo se potrudio i na netu nasao istu/originalni dio, novu za 300,00 Eura. Zamjena kostala 25,00 KM. Na istoj stranici potrazio cijenu one turbine i ona je u stvari kostala 690,00 Eura. Eto samo da vidite kako deru u ovlastenom KIA servisu kod Heco pijace.
U servisu cekao 20 dana da turbina dodje i 7 dana da je ugrade. Injektor mi poslao rodjak, stigao i ugradjen za 7 dana.
U servisu cekao 20 dana da turbina dodje i 7 dana da je ugrade. Injektor mi poslao rodjak, stigao i ugradjen za 7 dana.
-
frngla
#86 Re: I najveće zavale na autima su..:
auuu kume, ti se bas izuo :S
- PapakizSarajeva
#87 Re: I najveće zavale na autima su..:
Ma kumasine, nisam se ja izuo, nego su me "presvukli" ...frngla wrote:auuu kume, ti se bas izuo :S