VW Passat vs ostali

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sheikh

#76 Re: VW Passat vs ostali

Post by sheikh »

Po mom misljenju nije niko nikoga zajebao :)
Mozda je covjek htio snaznije auto,4motion,ima vikendicu na planinu pa mu to vise znaci od kilometraze i godina :)
A ovaj vise putuje,voli mladje vozilo,manja registracija za auto :)
Po meni je to sve bara bara :) Nasli se dvojica kojima pase ta kompenzacija :D Nista lose :) Nek im budu Passati sa srecom :)
johntra

#77 Re: VW Passat vs ostali

Post by johntra »

ma pusti Blobija...zna da će uskoro rikavela turbina, pa je tušno... :D
whow

#78 Re: VW Passat vs ostali

Post by whow »

johntra wrote:ma pusti Blobija...zna da će uskoro rikavela turbina, pa je tušno... :D
Normala. Ma nije to ni blizu neke postene razmjene. Ovo je bilo ono sto bi nas narod reko' day light robbery ali posto budali ne mos' pomoci da nije bilo namazanca Blobija ovog roleta bi vjerovatno uzeo neko drugi. Nama govora o nekoj postenoj razmjeni kada je ovaj 2008 Passat realno skuplji bar 10 000 km. Tom starom Passatu je sad na redu ne samo turbina nego i vodena pumpa i mnogo toga , na stranu havarija :-) . A u zamjenu dobio tek razradenog Passata sa masinom koja je vjerovatno pogodnija za BiH konfiguracije. Ja hajvana :lol:
sheikh

#79 Re: VW Passat vs ostali

Post by sheikh »

whow wrote:
johntra wrote:ma pusti Blobija...zna da će uskoro rikavela turbina, pa je tušno... :D
Normala. Ma nije to ni blizu neke postene razmjene. Ovo je bilo ono sto bi nas narod reko' day light robbery ali posto budali ne mos' pomoci da nije bilo namazanca Blobija ovog roleta bi vjerovatno uzeo neko drugi. Nama govora o nekoj postenoj razmjeni kada je ovaj 2008 Passat realno skuplji bar 10 000 km. Tom starom Passatu je sad na redu ne samo turbina nego i vodena pumpa i mnogo toga , na stranu havarija :-) . A u zamjenu dobio tek razradenog Passata sa masinom koja je vjerovatno pogodnija za BiH konfiguracije. Ja hajvana :lol:

Jarane,mozda nisi pratio od pocetka :)
Bila bi kradja da je u pitanju stari passat TDI od 66kw
Blobi je dao TDI 4motion 180 konja za 105 konja novijeg :)
I zato mislim da i nije kradja bila u pitanju
jbg nije malo 75 konja razlike
whow

#80 Re: VW Passat vs ostali

Post by whow »

sheikh wrote:
whow wrote:

Jarane,mozda nisi pratio od pocetka :)
Bila bi kradja da je u pitanju stari passat TDI od 66kw
Blobi je dao TDI 4motion 180 konja za 105 konja novijeg :)
I zato mislim da i nije kradja bila u pitanju
jbg nije malo 75 konja razlike
Jarane izvinices ali obzirom da u prosjeku zamjenim auto jednom ili dva puta godisnje mislim da sam stvarno expert na ovu temu :lol: . To sto je taj stari Passat imao jacu masinu je apsolutno irevanto u jednoj ovakvoj trzisnoj transakciji.Sama cinjenica da je njegov Passat bio havarisan je dovoljna da ga niti jedna iole renomirna auto -kuca ne stavi u salon. Ovo je poslovna politika svake auto kuce koja drzi do ugleda jer je havarija kraj trzisne karijere svakog vozila , poslje toga se moze prodavati i trampiti po vasarima , pijacama i oglasima i to je roba za tipove koji se kunu da je to auto od amidzica koji je dobilo poso' u Svedskoj pa ga sad mora hitno prodati , inace nikad nije udaran i slicne sheme :lol: koje pale kod osoba mladih od 15 godine i sa IQ-om manjim od broja cipela. Moze ti pricati ko god sta hoce ali kod novih vozila koja sva odreda imaju unibody konstrukciju svaki udar moze biti fatalan. Nije to jarane kao kod starih krama gdje naserafish novi blatobarn ili zavaris prag i hajmo dalje . Svaki dio je bitan za struktrunu cvrstocu vozila pa onda kad nemoze zatvoriti vrata ili gepek pitaces se sta to bi. E sad dalje 200 000 km za 4 godine je u prosjeku 50 000 godisnje sto ce reci vise nego dupla kilometraza od normalne i to pod uslovom da kilometraza nije vracana . Dakle shanse su ili je bilo sluzbeno auto ili kakav taxi . Dalje Jaci motor i vise opreme znaci skuplje opravke koje i servisi koji su po kilometrazi tu iza ugla ako vec nisu i dospjele , a takoder mozemo pricati i o tome da se auti sa jacim masinama obicno voze agresivnije sto se itekako odrazi na vozilu. Puno je tu rupa u prici da bi takvo vozilo moglo dobro proci pa cak i na auto-pijaci a da ne govorim u salonu. Sa druge strane 2008 Passat sa 70-80 km kupljen i odrzavan u ASI je cista roba za koju se brzo moze utvrditi historija i sam trim je mnogo popularniji i trazeniji na lokalnom trzistu nego ovaj jaci trim od 2006 godista. Dakle realno trebao mu je uletiti bar cenera ali eto i lude stvari se desavaju , free market je cudo i ko je snalazljiv poput Blobija moze dobro da prode . Sa druge strane vjerovatno je ovim potezom zijanio jarana ali je dobio bolje vozilo.
johntra

#81 Re: VW Passat vs ostali

Post by johntra »

@sheikh...veliki fan vau vaua, a ne znaš ni koliko 2.0 TDI i najjačoj verziji ima KS... :-)
shlauf

#82 Re: VW Passat vs ostali

Post by shlauf »

@sheikh: Dobar si PR od blobi-a. Možda bi mogao naći bolje plaćen posao nego kod njega. :D
Da ne zaboravim: Šta bi ti napisao i dali bi išta napisao kad nebi ovoliko smajlića ubacivao u tekst ???????????????????? :?:

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Blobi

#83 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

Izvini whow jarane, nisam znao da si toliki ekspert. Vidis, za mene te rijeci predstavljaju klasicnu uvredu, jer ja sam stvarno volio ono auto, u njega sam ulagao vise nego u sebe. Znaci, auto je 100% ispravnije od vecine vozila koja na satu nemaju ni 30.000. Strogo sam se pridrzavao uputa iz servisne, sipao gorivo na provjerenim mjestima, cak sam neke dijelove mijenjao jer sam ja mislio da treba, a nista im zapravo nije bilo, a novi vlasnik ih je dobio uredno u paketu sa autom. Servisni interval sam pratio na 8.000-10000km, zavisno od toga koliko sam se vozio. A to da je bilo havarisano i ta prica da paneli ne uklapaju naknadno, sorry buraz, ali vidim da pojma nemas. Prekjucer sam licno iskesirao 6300 KM u servisu (njihova procjena). Momci su zamijenili sve panele, stop svjetlo, cilindar auspuha, poklopac gepeka, i prefarbali to komplet auto osim branika sa 5 slojeva boje i dva zastitna sloja, kakav je bio nov nakon izalaska iz fabrike. A auto smo dobili nazad danas oko 2 popodne. Auto je znaci u savrsenom stanju, a to najbolje pokazuje cinjenica da ima tisi rad motora od 2.0 TDI koji je bio parkiran na parkingu AC Quattro sa oko 50.000 na satu. Inace, moje auto je ASA procijenila na 33.000 KM, a ovaj 1.9 vrijedi hiljadu vise zbog kilometara i godine sto je naravno regulisano, a nije bolji ni u cemu drugom. Naravno, ovaj 1.9 je auto koje tek treba da se razradi, i cija je pouzdanost na vrhuncu, i to je jedini razlog zasto sam uradio tu zamjenu, da me ne bi izdao u kakvoj sumi gdje nema signala, pa sam onda najebao. A sto se tice opremljenosti i ugodjaja, jebiga, radi se o dva totalno razlicita auta, i tesko cu se navici na nedostatak nekih gadgeta koje sam imao u straom, ali boze moj. A ja cu sad samo sacekat da osiguranje meni isplati iznos koji su procijenili u servisu. A evo jos jednom se smijem na tu pricu o unibody konstrukciji i tome da paneli ne uklapaju. Ne uklapaju naravno kad je vlasnik kokuz a popravku mu radi avlijaner i rucno pegla svaki panel do iznemoglosti. Trebas vidjeti kako ovaj Passat sad izgleda, sija se kao prvi dan :-) :-) :-)

P.S.

Masina 2.0 TDI sa 170ks i ojacanom legurom je 2006 kostala nesto preko 13.000 KM vise od 1.9 TDI prema kataloskoj vrijednosti. 200.000 je pred tim autom bez ikakvih problema. A turbina s nasim gorivom je uvijek lutrija, moze riknut na 20.000 ako se sipa na Braca Krstic pumpama radi 2 feninga jeftinijeg goriva po litru. A jutros sam se imao priliku uvjeriti koliko znaci 4motion na onom idiotskom snijegu koji pada na 0 celzijusa.
AmADin_gospo

#84 Re: VW Passat vs ostali

Post by AmADin_gospo »

Blobi wrote:Inace, moje auto je ASA procijenila na 33.000 KM
izvini, a koji to passat ASA procjenjuje 33 kile kerma ? mom komšiji novog passata 1.9TDI iz 2007, Comfortline opreme sa pređenih 170k km procjenili 22 k KM, a auto picino oko.
Blobi

#85 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

AmADin_gospo wrote:
Blobi wrote:Inace, moje auto je ASA procijenila na 33.000 KM
izvini, a koji to passat ASA procjenjuje 33 kile kerma ? mom komšiji novog passata 1.9TDI iz 2007, Comfortline opreme sa pređenih 170k km procjenili 22 k KM, a auto picino oko.
Ovo je Highline plus dodatna oprema na highline, sa nekim dzidzama koje se cekaju i po 2 mjeseca (fabricko GPS pracenje). Ugl, 2.0TDI 4motion sa 170ks. A toliko je procijenjen i zbog toga sto je od prvog dana do danas sve servisirano kod njih, itd.
madner

#86 Re: VW Passat vs ostali

Post by madner »

Ovo postaje sve gore i gore, na bilu koju tema gdje se iznese nesto iz zivota dodje neko da izljeci svoje komplekse.

Whow u akciji, samo je falilo da doda da niko ne moze imati takvo auto od postenog rada.
vukojebina

#87 Re: VW Passat vs ostali

Post by vukojebina »

madner wrote:Ovo postaje sve gore i gore, na bilu koju tema gdje se iznese nesto iz zivota dodje neko da izljeci svoje komplekse.

Whow u akciji, samo je falilo da doda da niko ne moze imati takvo auto od postenog rada.

hahaha, a posle njeg better man aka svjetlosna godina :)
madner

#88 Re: VW Passat vs ostali

Post by madner »

Ma better man je konstruktivan forumas, to sto ima drugacije misljenje od ostalih je skroz ok.
Blobi

#89 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

vukojebina wrote:
madner wrote:Ovo postaje sve gore i gore, na bilu koju tema gdje se iznese nesto iz zivota dodje neko da izljeci svoje komplekse.

Ne dirajte mi Better Man-a :D. On samo voli Renault, a malo previse pljuje po svabama (citaj VW :D), ali boze moj, sve je to OK, covjek tako misli :D.

Svjetlosne godine RULZ ! Go Better Man :D :sax: :sax: :sax:
Blobi

#90 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

Better Man wrote:Pa taj tvoj dugogodisnji prijatelj se dobro zajebao (da prostis na izrazu) kad je pristao da mjenja svog 2 godine mladjeg Passata sa daleko manjom predjenom kilometrazom i koji nije nikad udaran za tvoj koji je star 4 godine, presao skoro 200 hiljada km i koji je dobro udaren bez obzira sto je tvoj imao bolju opremu i jacu masinu. Uglavnom ti si odlicno prosao i nek ti je sretno.
Hvala Better Man :D... Jutros sam zamalo slupao novi autic, sekund je falio da uletim u kontejner na parkingu, lose gume na autu skroz, moram kupiti nove :D..
madner

#91 Re: VW Passat vs ostali

Post by madner »

Sem toga, i ja sam dok sam bio mali kontao da su plasticna auta vrh :D
Blobi

#92 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

madner wrote:Sem toga, i ja sam dok sam bio mali kontao da su plasticna auta vrh :D
Automobiles en plastique :D
citroen

#93 Re: VW Passat vs ostali

Post by citroen »

Blobi wrote:
vukojebina wrote:

Ne dirajte mi Better Man-a :D. On samo voli Renault, a malo previse pljuje po svabama (citaj VW :D), ali boze moj, sve je to OK, covjek tako misli :D.

Svjetlosne godine RULZ ! Go Better Man :D :sax: :sax: :sax:
ko mu kaze majko moja :lol: :lol: :lol:
madner

#94 Re: VW Passat vs ostali

Post by madner »

Blobi wrote:
madner wrote:Sem toga, i ja sam dok sam bio mali kontao da su plasticna auta vrh :D
Automobiles en plastique :D
Image

Ista tehnologija kao u Renolu :D
Blobi

#95 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

citroen wrote:ko mu kaze majko moja :lol: :lol: :lol:
Sta to treba da znaci Citroen? :lol: :lol: :lol: :sax:
Blobi

#96 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

madner wrote:Image

Ista tehnologija kao u Renolu :D
Nema potrebe za ovim :D :lol: :lol:
herbert mekfjuger

#97 Re: VW Passat vs ostali

Post by herbert mekfjuger »

nisi ti jarane ni na gubitku ni na dobitku - VW si zamijenio sa drugim VW-om :D
Blobi

#98 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

Image

Better Man-ova makina, ali u kvalitetnijoj (metalnoj) izvedbi :D
Blobi

#99 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

herbert mekfjuger wrote:nisi ti jarane ni na gubitku ni na dobitku - VW si zamijenio sa drugim VW-om :D
Tako nekako :D
citroen

#100 Re: VW Passat vs ostali

Post by citroen »

Blobi wrote:
citroen wrote:ko mu kaze majko moja :lol: :lol: :lol:
Sta to treba da znaci Citroen? :lol: :lol: :lol: :sax:
znaci da:Isto pricas o VW,cak i vise nego beterman o renaultu,govoris da je VW vrh a da je sve ostalo smece,tako da ste u istoj ligi,doduse imate jaku konkurenciju u Golfisti i seikhu :D :D
Post Reply