el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fixer

#76 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

LSD wrote:Mislio sam na Real,a ne na Inter iz prošle godine....ja ne znam jeli bio ijedan El Clasico a da Messi nije zabio bar jedan gol...on im je nocna mora i kako ga misle zaustaviti?? nece ga moliti De jarane malo popusti ,daj da im šta odigramo...a kraljevi nemaju "životinje" u zadnjoj liniji Lucia,Samuela,Maicona,Zanettia koji ga mogu u timski zatvoriti.

P.S. ne diraj mi Karlsruhe :mrgreen: simpa tim :thumbup:
Imaju, imaju. Imaju Murinha na klupi. Ramos-Carvalho-Pepe-Marcelo sasvim dovoljno. Vise se bojim Xavia nego Messija.
Trasimaco

#77 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Trasimaco »

halo_ba wrote:Ekipa koja postigne vise golova ima realnu sansu da ose sa terena kao pobjednik.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mislim da ce Real ovo dobiti. Nezamislivo u prethodnim sezonama, ali ovaj Real je nesto drugo. Ako nista, Mo ce igrati sah, pa ce na taj nacin uzeti bodove. Ja cu igrati dvicu. :D
mikilauda76

#78 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by mikilauda76 »

Desert Wind wrote:
sinkaspud wrote:Razvikana utakmica, da je nisu stavili u ponedjeljak ne bi je ni gledao jer za vikend ima boljih utakmica!
slazem se - i vjerovatno ce bit strasno dosadna.
Moze biti bidne ako Mourinho napravi zid (ko pick....) kao prosle godine sa Interom protiv Barcelone.

Ali u svakom slucaju Barcelona dobiva. Barça, Barça, Barçaaaaa :dance:
LSD

#79 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by LSD »

fixer wrote:
LSD wrote:Mislio sam na Real,a ne na Inter iz prošle godine....ja ne znam jeli bio ijedan El Clasico a da Messi nije zabio bar jedan gol...on im je nocna mora i kako ga misle zaustaviti?? nece ga moliti De jarane malo popusti ,daj da im šta odigramo...a kraljevi nemaju "životinje" u zadnjoj liniji Lucia,Samuela,Maicona,Zanettia koji ga mogu u timski zatvoriti.

P.S. ne diraj mi Karlsruhe :mrgreen: simpa tim :thumbup:
Imaju, imaju. Imaju Murinha na klupi. Ramos-Carvalho-Pepe-Marcelo sasvim dovoljno. Vise se bojim Xavia nego Messija.
Nece to moci tako kako mislis, pasa moj solidni...te dvije odbrane su dva razlicita svijeta...Marcelo ce biti prvi na meti udara Messija, to znaci novo traumtiziranje i terorisanje po njegovoj strani - nove nocne more mladog Marcela.
ultima_palabra

#80 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Nece to moci tako kako mislis, pasa moj solidni...te dvije odbrane su dva razlicita svijeta...Marcelo ce biti prvi na meti udara Messija, to znaci novo traumtiziranje i terorisanje po njegovoj strani - nove nocne more mladog Marcela.
Pa šta ako prođe Marcela, ide na Khediru/Xabija (pošto Messi uvijek ide prema sredini, nije klasično krilo i igra kontra nogom)... ako prođe i toga onda udara na Pepea - malo previše zar ne?
Ključna stvar kod Messija je odsjeći mu Alvesa, vidjećemo kakve su defanzivne mogućnosti Di Marije 8-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#81 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Entropio »

fixer wrote:
LSD wrote: Imaju, imaju. Imaju Murinha na klupi. Ramos-Carvalho-Pepe-Marcelo sasvim dovoljno. Vise se bojim Xavia nego Messija.
Jedina greška Pellegrinija u prošlogodišnjem El Classicu u Madridu je bila što nije zatvorio Xavija. Bukvalno, svi drugi igrači su bili dobro čuvani, a sredina terena je bila ostavljena prazna. Naravno, zna se šta je bilo... dvije asistencije Xavija, jedna za Messija, druga za Pedra. Mourinho sigurno neće ponoviti tu grešku i baš me interesuje kako će ispraviti to. Naravno, Real neće igrati kao Inter prošle godine, to je jasno. Ali neće igrati ni kao sinoć protiv Ajaxa... jer kad bi igrali onako, Barca bi ih pojela.

Mislim da će obe ekipe početi veoma oprezno, ne pretjerano ići u napad...

Mislim da će Barcelona početi u sljedećem sastavu:

Valdes
Alves - Pique - Puyol - Abidal
Xavi - Busquets - Keita
Messi - Villa - Iniesta

Kasnije će vjerovatno Pedro ući.
sistematski pregled

#82 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by sistematski pregled »

Barsa : r.madrid 2:0
Hala (na bosanskom) :D madrid
fixer

#83 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:Nece to moci tako kako mislis, pasa moj solidni...te dvije odbrane su dva razlicita svijeta...Marcelo ce biti prvi na meti udara Messija, to znaci novo traumtiziranje i terorisanje po njegovoj strani - nove nocne more mladog Marcela.
Pa šta ako prođe Marcela, ide na Khediru/Xabija (pošto Messi uvijek ide prema sredini, nije klasično krilo i igra kontra nogom)... ako prođe i toga onda udara na Pepea - malo previše zar ne?
Ključna stvar kod Messija je odsjeći mu Alvesa, vidjećemo kakve su defanzivne mogućnosti Di Marije 8-)
Obicno Marcela pokriva Carvalho. No kako god, nece to ici bas kako se zamislilo. Sudeci po ovom gore bolje je i ne igrati ovu tekmu. Malo morgen. :D
LSD

#84 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
Ti znaš vrlo dobro, isto kao i ja , da nije problem samo u Messiju...Messi dobija na punoj snazi kada je na terenu u kombinaciji sa Alvesom,Xavijem,Iniestom,Villom,Pedrom...a valja sve to stici zaustaviti i zatvoriti na vrijeme....e u takvoj konstalaciji snaga (što bi rekao Kenan Lipa :lol: ) kad se odbrana Reala razvuce ko jufka na sve strane, kad Khedira ne zna gdje udara (jer mu nece biti Osasuna ili Levante gdje može malo predahnuti i povuci rucnu da malo odmori), kad je odbrana uvijek na granici pucanja (a Messiju je dovoljna jedna pukotina i to je lopta iz Ikerovih leđa).
Pa šta vi realovci mislite :? da cete moci kao protiv Ajaxa ili Atletica nametnuti svoj ritam i svoju igru, onako kako vama odgovara....pa dobro, to možemo mi forumaši na Sa-X :mrgreen: ...Mourinho je ipak svjetski strucnjak koji zna odlicno da to nece moci tako i šta ga ceka.
Last edited by LSD on 24/11/2010 16:13, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#85 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

Vidim prica se samo o Barcinom napadu i Realovoj odbrani...a Barcina odbrana i Realov napad? Sa Ozilom i Di Mariom je ovo prvi derbi, a kad se dodaju C.Ronaldo, Higuain/Benzema... 8-)
LSD

#86 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Vidim prica se samo o Barcinom napadu i Realovoj odbrani...a Barcina odbrana i Realov napad? Sa Ozilom i Di Mariom je ovo prvi derbi, a kad se dodaju C.Ronaldo, Higuain/Benzema... 8-)
To jest...ali kad bi Guardiola bili toliki amater pa da dopusti da ga Real napada na njegovom terenu i da nametnu svoju igru, kao sinoc Martin Jol...valjda se i Barsa nešto pita u El Clasicu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#87 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:Vidim prica se samo o Barcinom napadu i Realovoj odbrani...a Barcina odbrana i Realov napad? Sa Ozilom i Di Mariom je ovo prvi derbi, a kad se dodaju C.Ronaldo, Higuain/Benzema... 8-)
To jest...ali kad bi Guardiola bili toliki amater pa da dopusti da ga Real napada na njegovom terenu i da nametnu svoju igru, kao sinoc Martin Jol...valjda se i Barsa nešto pita u El Clasicu.
Pa sigurno da se pita, ali pita se i Real. Samo sto ce i jedna i druga odbrana biti na velikom ispitu, jer i jedni i drugi imaju napad kojem je neuspjeh ne postici bar jedan gol.
5 0 5

#88 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Entropio wrote:
Mislim da će Barcelona početi u sljedećem sastavu:

Valdes
Xavi - Busquets - Keita
Messi - Villa - Iniesta

Kasnije će vjerovatno Pedro ući.

Valdes
Xavi - Busquets - Iniesta
Pedro - Messi - Villa

ili

Masherano - Xavi - Busquets
Messi - Villa - Iniesta

Masherano je u dobroj formi, Pedro isto. Messi - Villa odlično sarađuju. Karte rasprodane...
al_akhisari

#89 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by al_akhisari »

...kratko i jasno; nadam se i vjerujem da ce barca to dobiti s velikom razlikom :D ...toliko kad su u pitanju zelje, stvarnost i realnost je, hm...tesko za prognozirati, moguc je svakojak scenarij, pa cak i da mali klub iz madrida :D dobije utakmicu ( ne dao Bog )...ipak se nadam jednoj petici u mrezi malehnih iz madrida :D
ultima_palabra

#90 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:
Ti znaš vrlo dobro, isto kao i ja , da nije problem samo u Messiju...Messi dobija na punoj snazi kada je na terenu u kombinaciji sa Alvesom,Xavijem,Iniestom,Villom,Pedrom...a valja sve to stici zaustaviti i zatvoriti na vrijeme....e u takvoj konstalaciji snaga (što bi rekao Kenan Lipa :lol: ) kad se odbrana Reala razvuce ko jufka na sve strane, kad Khedira ne zna gdje udara (jer mu nece biti Osasuna ili Levante gdje može malo predahnuti i povuci rucnu da malo odmori), kad je odbrana uvijek na granici pucanja (a Messiju je dovoljna jedna pukotina i to je lopta iz Ikerovih leđa).
Pa šta vi realovci mislite :? da cete moci kao protiv Ajaxa ili Atletica nametnuti svoj ritam i svoju igru, onako kako vama odgovara....pa dobro, to možemo mi forumaši na Sa-X :mrgreen: ...Mourinho je ipak svjetski strucnjak koji zna odlicno da to nece moci tako i šta ga ceka.
Pa ti si počeo pričati o individualnim dvobojima... naravno da je teško zaustaviti sve nabrojane, ali isto to važi i za Cristiana, Di Mariju, Higuaina, Ozila...Puyola su načele godine, a ni Pique ne igra u velikoj formi.
Sigurno je da će Barca imati nešto više loptu u nogama (oko 55%), ali bitno je ono šta uradiš s loptom. Madrid je fizički jača, direktnija, pa i pokretljivija ekipa.
Vjerujem u barem bod, ima i taj zakon velikih brojeva :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#91 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Entropio »

505sCrtom wrote: Valdes
Xavi - Busquets - Iniesta
Pedro - Messi - Villa

ili

Masherano - Xavi - Busquets
Messi - Villa - Iniesta

Masherano je u dobroj formi, Pedro isto. Messi - Villa odlično sarađuju. Karte rasprodane...
Keita će igrati 100%. Guardiola ne bi ovako važnu utakmicu igrao bez nekog kao on... On će pružiti legwork na sredini. Pedro će biti žrtvovan, ali će ući kasnije. Mascherano se još nije potpuno uklopio... nije on još za prvi sastav.

A najvjerovatnije će nas Guardiola iznenaditi sastavom, jer je veoma teško prognozirati njegov izbor. Do sad je uvijek imao neko iznenađenje... :)
ultima_palabra wrote: Pa ti si počeo pričati o individualnim dvobojima... naravno da je teško zaustaviti sve nabrojane, ali isto to važi i za Cristiana, Di Mariju, Higuaina, Ozila...Puyola su načele godine, a ni Pique ne igra u velikoj formi.
Sigurno je da će Barca imati nešto više loptu u nogama (oko 55%), ali bitno je ono šta uradiš s loptom. Madrid je fizički jača, direktnija, pa i pokretljivija ekipa.

Vjerujem u barem bod, ima i taj zakon velikih brojeva
Puyola načele godine? Vidi se da ne gledaš Barcelonu redovno. Čovjek je beast u odbrani u zadnjih 5-6 utakmica. Pique jeste u malom padu forme...

To da je Madrid fizički jača i direktnija ekipa, možda, jer Barca lagano kombinuje i približava se golu. Ali reći da su pokretljiviji... Uh. ;)
5 0 5

#92 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Ja ne vidim Keitu u prvih 11. Možda tek od 70. minute. I to ako BCN do tad bude vodila s dva razlike. Ali dobro. Nijanse su tu u pitanju.
Šibicar

#93 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Šibicar »

Joj Realovih navijača,tako su moćni i vjeruju u svoju ekipu da im je glavna tema rasprave kako zaustaviti igrače Barse. :lol:
fixer

#94 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Šibicar wrote:Joj Realovih navijača,tako su moćni i vjeruju u svoju ekipu da im je glavna tema rasprave kako zaustaviti igrače Barse. :lol:
Joj navijaca Barce, cak ni citat ne znaju. Haj se vrati i ovaj put dobro uoci ko je prvi poceo o tome pricati. Navijaci "mocne" Barce, da ti skratim napore.
ultima_palabra

#95 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

Entropio wrote:Puyola načele godine? Vidi se da ne gledaš Barcelonu redovno. Čovjek je beast u odbrani u zadnjih 5-6 utakmica. Pique jeste u malom padu forme...

To da je Madrid fizički jača i direktnija ekipa, možda, jer Barca lagano kombinuje i približava se golu. Ali reći da su pokretljiviji... Uh. ;)
Gledam ga kad igra za Španiju... izvlači se na iskustvo i veliku želju.
Pa od 10 igrača u polju Madrida, 6-7 su super brzi... Barca je također dobra po tom pitanju, ali ne toliko.
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#96 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by los merengues »

Tvrtko II Kotromanić wrote:ajd sad pustite te price o navijacima, simpatizerima i sl :D
recite jel prneosi neka nasa tv classico?
Nazalost ko nema arene :(
Image

1:2 :dance: :dance: :dance:
Image
Bosanski_kralj

#97 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Bosanski_kralj »

Baš mi nešto svejedno ko će pobjediti, ali eto samo zbog @fixera navijam da Real izgubi. :oops:
Šibicar

#98 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Šibicar »

Bosanski_kralj wrote:Baš mi nešto svejedno ko će pobjediti, ali eto samo zbog @fixera navijam da Real izgubi. :oops:
I meni je baš svejedno,jedino bi mi bilo žao kolege @ultime :mrgreen: ,a volio bih da Barsa pobijedi samo zbog Murinja,koji je uspio da mi zgadi fudbal sa svojom bunker taktikom,na koju se vidim dosta raje klanja. :-)
ultima_palabra

#99 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

Šibicar wrote:
Bosanski_kralj wrote:Baš mi nešto svejedno ko će pobjediti, ali eto samo zbog @fixera navijam da Real izgubi. :oops:
I meni je baš svejedno,jedino bi mi bilo žao kolege @ultime :mrgreen: ,a volio bih da Barsa pobijedi samo zbog Murinja,koji je uspio da mi zgadi fudbal sa svojom bunker taktikom,na koju se vidim dosta raje klanja. :-)
Fino od tebe kolega ;-)
Mislim da griješiš za Moua, čovjek samo postavlja taktiku koja mu daje najveću šansu za pobjedu... kod Intera je to bio bunker (u nekim utakmicama), kod Madrida je ovaj brzi, napadački fudbal. Ja ga lično ne volim pretjerano, previše je proračunat... ali ga cijenim, onako kako cijenim Napoleona ili Aleksandra Velikog recimo :)
LSD

#100 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by LSD »

Ma Mourinho im je ubjedljivo najjace pojacanje...imali su isti tim/iste igrace samo godinu dana mlađe i prosle godine (ako nisu i jaci bili nego danas) pa su glatko izgubili oba derbija jer je Barca kvalitetniji i uigraniji tim.
Za razliku od bivših realovih trenera, ovaj portugalski manijak iz svakog svog igraca izvlaci 101% mogucnosti...tako je bilo i u Portu, i u Čelziju, i u Interu...tako ce biti i u Realu bez sumnje....hoce li im to biti dovoljno da ugroze Barcu-ostaje da vidimo...mada ni ovaj El Clasico ne mora ništa znaciti, bilo ko da pobjedi.
Locked