Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Rasprave o vjerskim temama.
arte.fakt

#76 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

arzuhal wrote:aj, palabra, ne cjepidlači sad :D
:thumbup: :thumbup: hahahah :D
Mustafapasa

#77 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by Mustafapasa »

arzuhal wrote:Znaš kako, Mustafapaša, i ja vjerujem u džinne, kao i svaki musliman, a ipak ih ne znam opisat kakvog su oblika i lika, odnosno kakvih sve oblika postoje (obzirom da i Kur'an veli da ih ima vrsta svakakvih)...
Tacno, ali zasto onda tvrdi da ovo nema posla sa dzinnima?
Zar uticaj tih planeta ako ga i ima ne bi trebao da bude globalan na sve ljude nase planete?

Ne znam, necu da mi neko zamjeri ali eto imam pitanja pa zelim da znam :)
sindzerveza

#78 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by sindzerveza »

ultima_palabra wrote:Još uvijek ne vidjeh nijednog "izliječenog" koji izišao pred TV kamere sa nalazima koje je dobio prije tretmana, i koji izjavljuje da ga je Torabi izliječio... pa sigurno nije problem naći jednog takvog među stotinama hiljada onih koji su posjetili Zetru, ili ipak jeste?
Naravno da ima.Na tvsa su se javljali live a i nalaze su donosili prije i poslje tretmana sa CT-a i rendgena i to svako moze provjeriti jer su ljudi ostavili i adrese.Pa kog interesuje nek se potrudi da nadje.

http://www.24sata.hr/cudne-vijesti/iscj ... aka-139991

http://www.24sata.hr/news/5000-ljudi-ma ... cio-113499
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#79 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by stetoskop »

Pa ovi izlijeceni su baš škrti i sebicni, nije to fer od njih. Zašto od toliko ljudi nije ni jedan postavio svoje nalaze na internet da nam dokaže kako je izlijecen. Sve se vodi na samo price i tekstove, pa dajte nam slike nalaza. Mene da neko izlijeci, nema gdje nebi to objavljivao i dokazivao. Borio bi se da pomognem i uvjerim ostale ljude da potraže pomoc kod toga što me izlijecio.
Eto navodi se da su ljudi donosili te CT slike, pa gdje su, zašto se drže tako u tajnosti, da nije CIA zabranila da se prikažu?
Taman cu ja otici covjeku na vrata da mi pokaže nalaze, mogu dobiti samo po nosu.
ultima_palabra

#80 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by ultima_palabra »

sindzerveza wrote:
ultima_palabra wrote:Još uvijek ne vidjeh nijednog "izliječenog" koji izišao pred TV kamere sa nalazima koje je dobio prije tretmana, i koji izjavljuje da ga je Torabi izliječio... pa sigurno nije problem naći jednog takvog među stotinama hiljada onih koji su posjetili Zetru, ili ipak jeste?
Naravno da ima.Na tvsa su se javljali live a i nalaze su donosili prije i poslje tretmana sa CT-a i rendgena i to svako moze provjeriti jer su ljudi ostavili i adrese.Pa kog interesuje nek se potrudi da nadje.

http://www.24sata.hr/cudne-vijesti/iscj ... aka-139991

http://www.24sata.hr/news/5000-ljudi-ma ... cio-113499
Renomiran izvor, nema šta...
arzuhal

#81 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arzuhal »

Mustafapasa wrote:
arzuhal wrote:Znaš kako, Mustafapaša, i ja vjerujem u džinne, kao i svaki musliman, a ipak ih ne znam opisat kakvog su oblika i lika, odnosno kakvih sve oblika postoje (obzirom da i Kur'an veli da ih ima vrsta svakakvih)...
Zar uticaj tih planeta ako ga i ima ne bi trebao da bude globalan na sve ljude nase planete?

Ne znam tačno šta on tvrdi, ali evo ti nešto zanimljivo...Jedan šerijatski obrazovan i ozbiljan čovjek i k tomu još i umjereni selefija, prof.dr. Muharem Štulanović (školovao se u islamskom svijetu, a doktorirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu, mentor Enes Karić)...

Image

...u jednoj svojoj knjizi (ima više godina otkako je štampana) o liječenju sihira i džinskom svijetu - temeljeći sve na Kur'anu i hadisu - navodi kako je dozvoljeno ISKORISTITI i džinne za neki hajr, za nešto dobro, za izlječenje. Ne znam kako se ta njegova knjiga zove, ali se može naći...
Šta hoću da kažem...Prema takvom stavu, ako Turabi i dobija energiju preko džinna (recimo), postoje neki dokazi, a koje navodi Štulanović, koji takvo liječenje ne zabranjuju, a pogotovo da se to, a priori, proglašava kufrom ili širkom. Zato stalno apeliram na opreznost, kada je o ovakvim stvarima riječ. Zanimljivo, upitan je Štulanović šta misli o Turabijevom iscjeljiteljstvu, pa je rekao da on osobno ne bi išao kod Turabija, ali da nikome ne zabranjuje...
E, sad...Možda Turabi i zna (ukoliko doista prima energiju preko ili od džinna) da je to od džinna, ali ne želi to otvoreno reći jer bi ga ljudi, kakvi već i jesu ljudi, odmah proglasili sihirbazom, itsl.
Dakle, pod pretpostavkom da to jest neka džinnska energija, a imajući na umu to o čemu govori i Štulanović, možda Turabi namjerno ne govori sve jer bi ga otkrivanje svih detalja (ukoliko i on sam zna sve detalje o toj energiji) otvoreno diskvalificiralo kod mnogih. Ne znam.
Znaš ono, kada je Amina Wedud (muslimanska feministica, Amerikanka) predvodila džumu u Washingtonu i održala hutbu kao imam i hatib, mnogi su rekli kako ona moža, kao žena, biti imam i hatib!?
Karadawi je potom iznjeo dokaz da može, jer je jednom prilikom Muhammed, alejhi-selam, dozvolio jednoj djevojci da bude imam (predvodnik u namazu) muškarcima: svom ocu i svojoj braći, dakle ukućanima, sve dok se neko od njih ne osposobi da bude imam umjesto nje. Ona je tad najviše znala od svojih ukućana. Taj slučaj odmah daje šerijatski mosnov da i žena može biti imam muškarcu.
Kada je to Karadawi rekao, mnogi su reagovali :''Dobro to, al' bolje da si prešutio tu stvar, jer postoji mogućnost da će to uvijek neko pogrešno protumačit i iskrivljeno primjenjivat!''
I zaista postoji ta mogućnost zloupotrebe i mijenjanja šerijatskih propisa na osnovu nešerijatski htijenja i poriva.
Možda i Turabi tako prešućuje neke stvari namjerno...
Last edited by arzuhal on 22/11/2010 10:32, edited 1 time in total.
ovajonaj

#82 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by ovajonaj »

ma kakav torabi...
isla je moja rodica koja boluje od multiple skleroze...u kolicima je..ne moze ni ustati iz njih...
jel joj sta pomoglo? ne nije joj nista pomoglo... samo su se bespotrebno potrosili i namucili putujuci od bihaca do sarajeva i nazad...
sindzerveza

#83 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by sindzerveza »

stetoskop wrote:Pa ovi izlijeceni su baš škrti i sebicni, nije to fer od njih. Zašto od toliko ljudi nije ni jedan postavio svoje nalaze na internet da nam dokaže kako je izlijecen. Sve se vodi na samo price i tekstove, pa dajte nam slike nalaza. Mene da neko izlijeci, nema gdje nebi to objavljivao i dokazivao. Borio bi se da pomognem i uvjerim ostale ljude da potraže pomoc kod toga što me izlijecio.
Eto navodi se da su ljudi donosili te CT slike, pa gdje su, zašto se drže tako u tajnosti, da nije CIA zabranila da se prikažu?
Taman cu ja otici covjeku na vrata da mi pokaže nalaze, mogu dobiti samo po nosu.

wild roses

#84 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by wild roses »

arzuhal wrote:
Mustafapasa wrote:

Ne znam tačno šta on tvrdi, ali evo ti nešto zanimljivo...Jedan šerijatski obrazovan i ozbiljan čovjek i k tomu još i umjereni selefija, prof.dr. Muharem Štulanović (školovao se u islamskom svijetu, a doktorirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu, mentor Enes Karić)...

Image

...u jednoj svojoj knjizi (ima više godina otkako je štampana) o liječenju sihira i džinskom svijetu - temeljeći sve na Kur'anu i hadisu - navodi kako je dozvoljeno ISKORISTITI i džinne za neki hajr, za nešto dobro, za izlječenje. Ne znam kako se ta njegova knjiga zove, ali se može naći...
Šta hoću da kažem...Prema takvom stavu, ako Turabi i dobija energiju preko džinna (recimo), postoje neki dokazi, a koje navodi Štulanović, koji takvo liječenje ne zabranjuju, a pogotovo da se to, a priori, proglašava kufrom ili širkom. Zato stalno apeliram na opreznost, kada je o ovakvim stvarima riječ. Zanimljivo, upitan je Štulanović šta misli o Turabijevom iscjeljiteljstvu, pa je rekao da on osobno ne bi išao kod Turabija, ali da nikome ne zabranjuje...
E, sad...Možda Turabi i zna (ukoliko doista prima energiju preko ili od džinna) da je to od džinna, ali ne želi to otvoreno reći jer bi ga ljudi, kakvi već i jesu ljudi, odmah proglasili sihirbazom, itsl.
Dakle, pod pretpostavkom da to jest neka džinnska energija, a imajući na umu to o čemu govori i Štulanović, možda Turabi namjerno ne govori sve jer bi ga otkrivanje svih detalja (ukoliko i on sam zna sve detalje o toj energiji) otvoreno diskvalificiralo kod mnogih. Ne znam.
Znaš ono, kada je Amina Wedud (muslimanska feministica, Amerikanka) predvodila džumu u Washingtonu i održala hutbu kao imam i hatib, mnogi su rekli kako ona moža, kao žena, biti imam i hatib!?
Karadawi je potom iznjeo dokaz da može, jer je jednom prilikom Muhammed, alejhi-selam, dozvolio jednoj djevojci da bude imam (predvodnik u namazu) muškarcima: svom ocu i svojoj braći, dakle ukućanima, sve dok se neko od njih ne osposobi da bude imam umjesto nje. Ona je tad najviše znala od svojih ukućana. Taj slučaj odmah daje šerijatski mosnov da i žena može biti imam muškarcu.
Kada je to Karadawi rekao, mnogi su reagovali :''Dobro to, al' bolje da si prešutio tu stvar, jer postoji mogućnost da će to uvijek neko pogrešno protumačit i iskrivljeno primjenjivat!''
I zaista postoji ta mogućnost zloupotrebe i mijenjanja šerijatskih propisa na osnovu nešerijatski htijenja i poriva.
:thumbup: Džinska civilizacija je stvorena prije ljudske, pa je za očekivati da su u polju medicine napredovali više nego mi. S tim da po pitanju znanja o Bogu vjernici su sigurno dosta napredniji. Treba se sjetiti predaja o Sulejmanu a.s. iz kojih se može mnogo toga naučiti.
arte.fakt

#85 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

arzuhal wrote:
Mustafapasa wrote:

Image

e bas cu nac tu knjigu da vidim argumente na kojima je zasnovana ...
Bosnian_Passenger

#86 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by Bosnian_Passenger »

Ja nisam musliman za primjer, ali se zanimam za religiju. Jednostavno ne mogu vjerovati da su ljudi danas u stanju da opravdaju čovjeka koji otvoreno tvrdi da dobija energiju sa pet planeta i priča o nekakvim nindža kornjačama. Isti ti muslimani spremni su proglasiti svjetskog i domaćeg učenjaka na području islama neupućenim i zabluđenim. Dobro znate da je dopušteno liječenje rukjom. Sve van tog okvira je nedozvoljeno. U Zetri se odvija RITUAL, koji ne poznaje islamska praksa liječenja. Kako Meki može znati tko od čega boluje ? Tko to njemu na uho šapuće ? Ritual u Zetri ima više sličnosti sa koncertima Jay-Z-a nego sa islamom.

Image
Image

Dakle vi tvrdite da ljudi koji se čitav život bave izučavanjem islama neznalicama. Dobro pogledajte njihova lica, pa prosudite kome ćete da vjerujete na riječ. Lice otkriva čovjeka. Na temelju kojeg znanja vi rasuđujete ?

Poznata je činjenica da u islamu nema posrednika. Bog je svemoguć, što znači da može direktno liječiti čovjeka. Uputiti ga na put znanja i razumjevanja. A to podrazumjeva da čovjek uvidi koje su mu pogrešne navike i da ih mijenja, jer ako se ne promijeni umrijeti će. Bolest je i opomena, jer sugeriše da smo griješili i da trebamo pod hitno nešto da mijenjamo. Bolest može biti i put do Boga, jer je poslana da bi slomila čelične uzde našeg ega. Ne liječi doktor. Bog liječi čovjeka. Svi medikamenti su tu samo da pomognu IMUNOM SISTEMU da prebrodi bolest. Tvorac je napravio genijalan program za čovjekovo zdravlje i tko se drži njegove upute neće zastraniti. Čovjek je napravljen u savršenom obliku - zlatni rez - savršena proporcija.

Image

Dedžal kada je došao kod Muhammeda s.a.v.s. prvo mu je nazvao selam. Mislim da to govori neke stvari onima koji imaju razuma. Zamislite kakav će biti odaziv kada Dedžal bude organizovao seansu i oživi mrtvog čovjeka. Svi će pohitati da vide i to čudo i da i njih energetizira.

Evo izvod iz Majstora i Margarite od Bulgakova:

- Oprostite - blago se odazvao stranac - da bi se upravljalo, nužno je, bilo kako bilo, ipak imati točan plan za
neki, makar kakav, pristojni rok. Dopustite da vas upitam, kako može upravljati čovjek, ako je ne samo lišen mogućnosti da sastavi bilo kakav plan čak za smiješno kratki rok, no recimo, od tisuću godina, nego ne može jamčiti ni za svoj vlastiti sutrašnji dan? I, zaista - neznanac se okrenuo Berliozu - zamislite da vi na primjer počnete upravljati, raspolagati i s drugima i sa sobom, uopće, kako da kažem, to vam se svidi i odjednom imate ... khe ...khe ... rak na plućima. . . - Stranac se slatko podsmjehnuo kao da mu je misao o raku na plućima pričinila zadovoljstvo - da, rak, - žmirkajući kao mačak, ponovio je zvučnuriječ - i vaše je upravljanje završeno!
Ničija sudbina osim vaše vlastite više vas ne zanima. Rođaci vam počinju lagati, vi, predosjećajući zlo, jurite učenim liječnicima, zatim šarlatanima, a možda i vračarama. Kao prvo i drugo, tako i treće - potpuno je besmisleno, shvaćate i sami. I sve to završava tragično: onaj koji je još nedavno smatrao da ne čim upravlja, odjednom leži nepomično u drvenom lijesu, a njegovi bližnji, shvativši da od mrtvaca nema više nikakve koristi, spaljuju ga u peći.

Mogu shvatiti kada odu bolesni, ali ne razumijem zašto idu zdravi ljudi. U našem tijelu se svakodnevno razvija oko 10 000 tumora, ali ih imuni sistem odstrani. Pravo liječenje je dugoročno i sprečava uzroke. Potrebno je otkloniti uzrok, a ne posljedicu.
Last edited by Bosnian_Passenger on 22/11/2010 16:15, edited 1 time in total.
sindzerveza

#87 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by sindzerveza »

Ja nisam musliman za primjer, ali se zanimam za religiju.
fino da si to priznao jer se to da primjetiti.

Image

Bog je u svemu dao suprotnosti.Kako one koji svojom energijom negativno uticu i zele prosiriti zlo tako i one koji djeluju suprotno.
sto se tice kod polozaja ruku kod iluminanata ..razjasnicu ti i polozaj ruku kod Mekija koje ima sasvim drugo znacnje od tih djavola koje si postavio.

Svaka osoba na dlanu desne ruke ima jasno napisani broj 18-arapski, na dlanu lijeve ruke je broj 81. Spojeni kaziprsti tvore brojku 8, a spojeni palcevi brojku 7. -Kada se spoje ovako kako je to na slici

Sabrano to je 114. E sada sami broj, odnosno sami isaret na neki broj pa bio to i broj Kuranskih sura, ne mora biti nikakva pomoc niti lijek. Ali kada mubarek dlanovi Mekija Turabija KOJIMA IZLIJECENO NA HILJADE LJUDI OD RAZNIH BOLESTI, naisarete taj broj onda stvar svakako biva drukcija. Kada bi Muhammed Resulullah stavio svoju ruku u vodu, ili pljucnuo bilo u hranu ili vodu, desavale bi se 'cudne' stvari. Voda bi navrla, malo hrane bi bilo dovoljno za stotine itd. Kada bi Muhammed alejhi salatu ve selam uperio prst prema mjesecu, on bi se raspolutio.

E iz ove slike i iz svjedocanstava hiljada ljudi mi mozemo utvrditi da i kada nasljednici Muhammeda sallallahu alejh, pruze ruku, nije bas da se mjesec polovi, ali nije bas ni bezazleno to pruzanje.

Poznata je činjenica da u islamu nema posrednika. Bog je svemoguć, što znači da može direktno liječiti čovjeka. Uputiti ga na put znanja i razumjevanja. A to podrazumjeva da čovjek uvidi koje su mu pogrešne navike i da ih mijenja, jer ako se ne promijeni umrijeti će. Bolest je i opomena, jer sugeriše da smo griješili i da trebamo pod hitno nešto da mijenjamo. Ne liječi doktor. Bog liječi čovjeka. Svi medikamenti su tu samo da pomognu IMUNOM SISTEMU da prebrodi bolest. Tvorac je napravio genijalan program za čovjekovo zdravlje i tko se drži njegove upute neće zastraniti. Čovjek je napravljen u savršenom obliku - zlatni rez - savršena proporcija.
Ovdje te moram i te kako demantovati.Medikamenti ove zapadnjacke medicine i farmakologije ne jacaju imun sistem vec nasuprot slabe ga.Niti lijece bolesti vec je samo saniraju.Ako pogledas ß-blokere koji regulisu krvni tlak jos nikoga nisu izlijecile.Vec ga smao u svom dejstvu spustaju.Kad prestanje delovanje opet je gore.Sto znaci danasnja medicina ne istrazuje uzrog bolesti vec te pravi samo ovisnikom da si dozivotni kupac njhovih proizvoda.Danasnja farmakologija je najveca mafija na svijetu.
A puno o danasnjoj medicini imas i na ovome sajtu,kako je mnogi nazivaju i Dedzdzalovom medicinom.

http://www.ivonazivkovic.net/

da Bog nema posrednika i da mu ne treba nicija pomoc to je nama svima jasno.Ali da Bog ne salje svoju pomoc ljudima preko ljudi to je neistina.Nama je naredjeno da trazimo lijeka.Kako imaju trave dejstvo na covjeka tkao imaju i ljudi pa cak i zivotinje.To je sve dokaz Bozije moci.Allah je mogo i bez poslanika da je htio upucivati ljude..ali je poslao Poslanike kao njegove posrednike i tumace njegove vjere.
Sta bi bilo kada bi ljudi samo cekala i sjedeli da im placa i nafaka koji im je Bog propisao pada sa neba i da im lijek stize sam na vratima.
Ti se potrudi a Allah ce onda pomoci.Ako nista dovu uputi a Allah ce iznac nacina da ti nadje rjesenje ako Bude htio.
Znaci niko ne osporava Allahovu moc ali je vi ocito ogranicavate.Ili pak ne pricamo o istome Bogu.Moj Bog i tekao ima neogranicenu moc djelovanja.I moze djelovati kako zeli.Dok vidim Bog pojedinica je ogranicen.
ultima_palabra

#88 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by ultima_palabra »

Prekini porediti Poslanika s.a.w.s. sa ovim ublehašem, jel tebi dobro ikako? :-)
arte.fakt

#89 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

sindzerveza wrote:
Ja nisam musliman za primjer, ali se zanimam za religiju.
fino da si to priznao jer se to da primjetiti.

Image

Bog je u svemu dao suprotnosti.Kako one koji svojom energijom negativno uticu i zele prosiriti zlo tako i one koji djeluju suprotno.
sto se tice kod polozaja ruku kod iluminanata ..razjasnicu ti i polozaj ruku kod Mekija koje ima sasvim drugo znacnje od tih djavola koje si postavio.

Svaka osoba na dlanu desne ruke ima jasno napisani broj 18-arapski, na dlanu lijeve ruke je broj 81. Spojeni kaziprsti tvore brojku 8, a spojeni palcevi brojku 7. -Kada se spoje ovako kako je to na slici

Sabrano to je 114. E sada sami broj, odnosno sami isaret na neki broj pa bio to i broj Kuranskih sura, ne mora biti nikakva pomoc niti lijek. Ali kada mubarek dlanovi Mekija Turabija KOJIMA IZLIJECENO NA HILJADE LJUDI OD RAZNIH BOLESTI, naisarete taj broj onda stvar svakako biva drukcija. Kada bi Muhammed Resulullah stavio svoju ruku u vodu, ili pljucnuo bilo u hranu ili vodu, desavale bi se 'cudne' stvari. Voda bi navrla, malo hrane bi bilo dovoljno za stotine itd. Kada bi Muhammed alejhi salatu ve selam uperio prst prema mjesecu, on bi se raspolutio.

E iz ove slike i iz svjedocanstava hiljada ljudi mi mozemo utvrditi da i kada nasljednici Muhammeda sallallahu alejh, pruze ruku, nije bas da se mjesec polovi, ali nije bas ni bezazleno to pruzanje.

Poznata je činjenica da u islamu nema posrednika. Bog je svemoguć, što znači da može direktno liječiti čovjeka. Uputiti ga na put znanja i razumjevanja. A to podrazumjeva da čovjek uvidi koje su mu pogrešne navike i da ih mijenja, jer ako se ne promijeni umrijeti će. Bolest je i opomena, jer sugeriše da smo griješili i da trebamo pod hitno nešto da mijenjamo. Ne liječi doktor. Bog liječi čovjeka. Svi medikamenti su tu samo da pomognu IMUNOM SISTEMU da prebrodi bolest. Tvorac je napravio genijalan program za čovjekovo zdravlje i tko se drži njegove upute neće zastraniti. Čovjek je napravljen u savršenom obliku - zlatni rez - savršena proporcija.
Ovdje te moram i te kako demantovati.Medikamenti ove zapadnjacke medicine i farmakologije ne jacaju imun sistem vec nasuprot slabe ga.Niti lijece bolesti vec je samo saniraju.Ako pogledas ß-blokere koji regulisu krvni tlak jos nikoga nisu izlijecile.Vec ga smao u svom dejstvu spustaju.Kad prestanje delovanje opet je gore.Sto znaci danasnja medicina ne istrazuje uzrog bolesti vec te pravi samo ovisnikom da si dozivotni kupac njhovih proizvoda.Danasnja farmakologija je najveca mafija na svijetu.
A puno o danasnjoj medicini imas i na ovome sajtu,kako je mnogi nazivaju i Dedzdzalovom medicinom.

http://www.ivonazivkovic.net/

da Bog nema posrednika i da mu ne treba nicija pomoc to je nama svima jasno.Ali da Bog ne salje svoju pomoc ljudima preko ljudi to je neistina.Nama je naredjeno da trazimo lijeka.Kako imaju trave dejstvo na covjeka tkao imaju i ljudi pa cak i zivotinje.To je sve dokaz Bozije moci.Allah je mogo i bez poslanika da je htio upucivati ljude..ali je poslao Poslanike kao njegove posrednike i tumace njegove vjere.
Sta bi bilo kada bi ljudi samo cekala i sjedeli da im placa i nafaka koji im je Bog propisao pada sa neba i da im lijek stize sam na vratima.
Ti se potrudi a Allah ce onda pomoci.Ako nista dovu uputi a Allah ce iznac nacina da ti nadje rjesenje ako Bude htio.
Znaci niko ne osporava Allahovu moc ali je vi ocito ogranicavate.Ili pak ne pricamo o istome Bogu.Moj Bog i tekao ima neogranicenu moc djelovanja.I moze djelovati kako zeli.Dok vidim Bog pojedinica je ogranicen.
uzas ...
sindzerveza

#90 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by sindzerveza »

ultima_palabra wrote:Prekini porediti Poslanika s.a.w.s. sa ovim ublehašem, jel tebi dobro ikako? :-)
potvaras! Nisam nigdje poredila poslanika s.a.v.a vec sam samo komparaciju napravila izmedju mudziza i kerameta koji su samo odsjaj poslanickih mudziza.
Za svaku rijec ce se odgovarati.Meni nemozes tvojim potvorama ni malo umanjiti ako vec samo sebi mozes naskoditi.
arte.fakt

#91 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

sindzerveza wrote:
ultima_palabra wrote:Prekini porediti Poslanika s.a.w.s. sa ovim ublehašem, jel tebi dobro ikako? :-)
potvaras! Nisam nigdje poredila poslanika s.a.v.a vec sam samo komparaciju napravila izmedju mudziza i kerameta koji su samo odsjaj poslanickih mudziza.
Za svaku rijec ce se odgovarati.Meni nemozes tvojim potvorama ni malo umanjiti ako vec samo sebi mozes naskoditi.
znas li ti u opce sta je serijat , jesili upoznata sa serijatom i nacinom na koji funcionira ?
sindzerveza

#92 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by sindzerveza »

pastirck wrote:@Sinderveza ne prijeti Allahovom kaznom svakom onom ko se ne slaze sa tvojim komentarima
cini mi se da se pokusavas postaviti u najmanju ruku kao Allahov evlija i optuziti svakog za
potvaranje/kufr/ogovaranje ko se ne slaze s tobom ili tacnije sa Turabijem.
mozes li mi citirati i jedno mjesto gdje sam prijetila Allahovom kaznom?
Hvala
sindzerveza

#93 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by sindzerveza »

pastirck wrote:Vrati se pa procitaj silne postove a znam da neces to uraditi. Svaka druga recenica
ti je u smislu; za sve ce se odgovarati, postoji sudnji dan, Allahova kazna je zestoka,
optuzujes mnoge da krse Kur'anske propise, potvaraju...ma ko si ba.
ja odlicno znam sta sam pisala.Zato te i molim da citiras.Nigde nisam in u daljnji kontekst Allahovu kaznu spomenula.Jer to nije moj zargon.
A ako neko izvrce moje rijeci samo sam upozorila a ne i prijetila.
A ti bujrum pa citiraj sve to sto si naveo da sam rekla.Pamet me sluzi senilna nisam.
Mustafapasa

#94 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by Mustafapasa »

Moze li mi neko dati na odogovore na moja pitanja koja sam postavio u postu prije?
arzuhal

#95 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arzuhal »

pastirck wrote: @arzuhal uz duzno postovanje, procitao sam sve knjige od uvazenog prof. Stulanovica ali se
nije izrazio na taj nacin kako si ti predstavio.
Selam alejkum :)

Slobodno navedi kako je tačno rekao, na koji način, itd. Meni je to naumpalo jer sam skoro kahvenisao sa čovjekom koji poznaje dr. Štulanovića i njegov rad, pa smo malo o tome pričali.
Slazem se da je bila potrebna opreznost pri
kvalifikaciji na samom pocetku ali njegovo gostovanje na tvsa i njegovo pljuvanje po autoritetima
na onaj nacin otklanja svaku sumnju u validnost onakvog nacina lijecenja ali i njega kao osobe.
Vidiš, ja se nisam javljao na ovoj temi naprosto što skoro ništa nisam upratio od Turabija :D Dakle, nisam ga gledao na TVSA ili čuo ikakvo blaćenje uleme. A razlog je u tome da stvarno nisam posebno zainteresovan za Mekkija Turabija, pa ako gdje šta čujem, to i jest...
Ne mogu da shvatim da si u jednom postu upotrijebio veliki broj rijeci; mozda, ako...
pretpostavkama, nema mjesta u fikhsko-pravnom tumacenje ovakvih pojava...
Naravno da sam upotrebljavao i to sam namjerno činio. I nisam ja fakih da ocjenjujem, samo sam iznosio još neke načine prilaska 'problemu'. Uopće ne propagiram Turabija i 'držim vodu', ali, obzirom da zaista ne znam puno o njemu, nit napadam...
Karadavija smatram jednim od najodmjerenijih autoriteta i nisam nikad procitao da je pozurio
sa zaključcima i neku pojavu na precac osudio, mislim da je to dovoljno...
I ja smatram Karadawija velikim autoritetom :) Ali, ako govorimo o onom odgovoru Karadawija kojeg dao na tv-u neke arapske tv-stanice, kada ga je nazvao prof. Safet Halilović, onda ti velim da Karadawi tom prilikom nije ništa spektakularno rekao za Turabija, govorio je uopćeno o tim ''stvarima'', itd. Mada mi se opet odgovor svidio, ukazivao je hadisima kako zapuštamo znanost, itsl...osim onog dijela (na početku njegovog odgovora) naravno, da nebeska tijela nemaju nikakvu energiju koju nam šalju. Tu je fulio...al' opet ima nagradu :)
strongwoman

#96 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by strongwoman »

Hajde ljudi niko nece odgovarati za njegova djela i nijete do on sam... Ne sekirajte se, bar je Gospodar Pravedan i Njegov Sud je Jedini Ispravni...

Sve dok ne ugrozava vasu vlastitu imovinu i licno vas ne izvodi iz vjere ne brinite se...
arzuhal

#97 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arzuhal »

pastirck wrote:
arzuhal wrote:osim onog dijela (na početku njegovog odgovora) naravno, da nebeska tijela nemaju nikakvu energiju koju nam šalju. Tu je fulio...al' opet ima nagradu :)
Na ovo pitanje bi nam odgovor mogao pruziti mozda neki dobar astrofizicar koji je usput
i kvalifikovan alim.
E, vidiš, tu je Karadawi odstupio od svog vlastitog stava da današnji fakihi trebaju konslutovati stručnjake iz raznih oblasti, kada donose fetvu koja se tiče određene oblasti. Pa tako, veli Karadawi, treba pitati za mišljenje liječnike i specijaliste iz određenih grana medicine, pa na osnovu njihovih iskaza o koristi/štetnosti nečega donositi fetve...
Ustvari, Karadawi nije odstupio od toga jer u onom youtube-klipu on i NIJE donosio nikakvu fetvu, čovjek je iznosio svoje mišljenje. A valjda nam je poznata makar ta činjenica da sunčeva energija doprinosi stvaranju d-vitamina u našem organizmu? A može i rak kože...
arzuhal

#98 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arzuhal »

pastirck wrote:Slazem se arzo ali ipak kornjace i energija koja se slijeva kroz njegove ruke
pa dalje preko zenskih grudi u njihovo tijelo je malo previse, mislim da bi se i oni
najlucidniji astrofizicari od srca nasmijali......
To je baška :D Tu mi je Safet Kuduzović leg'o :lol:
strongwoman

#99 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by strongwoman »

arzuhal wrote:
pastirck wrote:Slazem se arzo ali ipak kornjace i energija koja se slijeva kroz njegove ruke
pa dalje preko zenskih grudi u njihovo tijelo je malo previse, mislim da bi se i oni
najlucidniji astrofizicari od srca nasmijali......
To je baška :D Tu mi je Safet Kuduzović leg'o :lol:
Ja mislim da se uopste ne bi nasmijali, cak bi potvrdili tvrdnju :D
halalite, morala sam
arzuhal

#100 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arzuhal »

Ništa, moraću kod Turabija ove hefte..nema dok to empirijski ne potvrdim (''samo zahir, ništa batin..'', rek'o bi jedan :lol: ), pa me eto na forum, inša-Allah :)
Post Reply