Ne kontam zasto kolutas ocimasitno wrote:@zengi
Ovo ti se zove Zen Umjetnost Komuniciranja.
Sta ti kazes na prjedlog da se neko ISTRESE na tvom ljubimcu?
Jeli to ja trebam referate od po 500 strana da pisem svakoj budali i mislis li da to ima kakvog efekta?
Godinama sam ja pokusavao da fino objasnim ljudima nesto sto je ocigledno i najglupljem konju i na kraju sam skontao da gubim dragocjeno vrjeme i zivce umjesto da uzivam u zivotu i stvarima koje ja volim da radim.
Upravo tako "vodi ga materi koja te nije odgila pa nek se na nju istresa".
Drugi put nece tako nesto ni pitati a ako mu ti sad pocnes objasnjavati on te jos ubjedjuje, kao sto vidis iz ovih ostalih postova, hajde sta ima veze, pa ovo pa ono i pokusava biti namazan i pravi te budalom.
Ti na kraju odes, da se ne raspravljas sa budalom, samo sto si se odmakao eto nekog majmuna da ti predlozi da dovedes svog psa da se bori sa njegovim, ti malo dalje kad eto neke budale da ti kaze kakvog je on psa imao koi je jeo medvjede i orke za dorucak i kako je on veliki strucnjak (a ti pojma nemas bez obzira sto vodis 4 psa) za pse i ti ga ljubazno slusas i klimas glavom i onda ti jos na kraju petnest-minutnog monologa (dok ti mirno stois, drzis psa da ne rastrga budalu i ljubazno mu se smjeskas i klimas glavom) kaze "nista ti ovaj pas nevalja"???!!! A sto pitas ti ljubazno se smjeskajuci? Pa kaze, vidis koliko se znoji, uopste ti nije u kondiciji. Eh da si ti samo vidio ovog mog, kakav je moj bio. Moj pas upravo izasao iz potoka i voda mu se cijedi iz krzna.
Hajde dobro, kontas ti, da sa budalom ne raspravljam, kazes mu drago mi je da smo se upoznali i krenes dalje (a on ode sav ponosan sto te je impresionirao) kad eto ti nekog lovca koi ti kaze hej, jeli taj tvoj pas agresivan? Ti mu kazes, nije bez-veze agresivan ali jeste ako ga neko dira a on ti kaze pa daj da ti ga ubijem. Idi pa ubi mamu svoju! Na ovo se on kao šokira i kaze svom kolegi koi te zna, cuj sta mi kaze? Kaze mu kolega, ma hajmo nemoj se sa njim raspravljati i odvuce ga za ruku (i tiho mu objasnjava da ja nisam normalan) a on koluta ocima i nije mu kao jasno. Upravo, tako hajde i nemoj se samnom raspravljati. I kad ga sljedeci put vidim, on okrene glavu i prvi se da me nije vidio.
Ovo su samo neki primjeri koi su mi se dogadjali, ne bas ovako isti dan i ovim redosljedom ali desavalo mi se da se bez moje krivice nadjem u nekoliko totalno nepotrebnih i neugodnih situacija isti dan.
Sto ce to meni???!!!
Igram se ja jednom sa svojim psima i taman se mi razigrali (a vec sam presao 6-7 km da bih bio sam u ogradjenom prostoru sa svojim psima, da nikom nesmetam i da izbjegnem gore navedene situacije) kad eto nekog unikata na biciklu i pocne da doziva moje pse i vadi onu cokoladnu bananicu da im da. Ja mu kazem, hej drug nemoj im molim te nista davati a posebno ne slatko i cokoladu, jer je to stetno za pse.
Unikat: (osornim i napuhanim glasom) Ja sam veterinarski tehnicar i ja znam da oni mogu da jedu ovoliku kolicinu cokolade dnevno, nista im ne fali.
ja: (umiljatim glasićem) Bez obzira drug, nemoj im molim te nista davati necu da mi se psi navikavaju da uzimaju hranu od bilo koga a specijalno ne cokoladu i slatko.
Unikat: Nece im nesta biti znam JA i baci im cokoladu.
Ja odem tamo, uzmem onako balvu cokoladu (i sad neznam sta cu snjom a topi mi se u ruci) i kazem mu (i dalje umiljatim glasom) dobro i ako mogu jesti ja ipak nevolim da uzimaju hranu od bilo koga pa nemoj molim te.
Unikat: A jesi ti cudan covjek Boze me ti sacuvaj, pa sto ti to smeta?!
Slijedi jos jedno pet minuta mog izvinjavanja i tetosenja da nebih povrjedio unikatov ego (jer me mama pogresno naucila da pametniji popusta i da se nevalja svadjati) a on me ispituje kao policajac sve gluplje od glupljeg pitanja i onda kaze, onako strucno "jelde, ovo je tornjak".
Na to ja pridjem ogradi iza koje je unikat stajao i ledenim mu glasom kazem "prijatelju, tornjak je nasa autohtona vrsta i svaki bosanas bi je trebao moci prepoznati kao dio opsteg obrazovanja i evo ti kao veterinarski tehnicar mislis da je ovaj zelenkasti pas koi nimalo ne lici na tornjaka, tornjak. E mogu sad samo zamisliti kakav si strucnjak za ostale nauke i koliko ti generalno znas. Psi nesmiju nikad i nikako jesti cokoladu jer ima sastojaka u cokoladi koi na pseci metabolizam mogu djelovati kao otrov. Veze ti nemas sta pricas i osim toga jako si nekulturan i ides mi na zivce a nista te nisam pitao. Hajde sad molim te odavde da se ja i ti nebi svadjali i ganjali ovuda, fino te molim. Usuti unikad i ode bez i jedne rijeci.
Naravoucenije:
Puno bi bolje i efikasnije bilo da sam mu odmah rekao (cim je poceo dozivati moj pse jer je to u startu nepristojno) "idi molim te odavde da se ja i ti nebi svadjali i ganjali se ovuda, fino te molim" jer sva ova prethodna prica ocito nije imala nikakvog efekta.
TORNJAK????? Meni vise lici na bjeloušku.