Miladin Šobic

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Barrichello

#76 Re: Miladin Šobic

Post by Barrichello »

Sretoh ga neki dan. Super izgleda, trci svako jutro. Aj da i ja nesto postavim :-D :

"Srce sjedi za volanom
ne pada mi pamet na pamet".
rossoner

#77 Re: Miladin Šobic

Post by rossoner »

Treb'o si ga upitati snima li on taj album, hoće li biti išta od kambeka ? pozz
Barrichello

#78 Re: Miladin Šobic

Post by Barrichello »

Zadnjih godina sam ga vidjao dosta puta, pricali smo o svemu ali to ga nikada nijesam pitao. Mislim da su sanse za njegov povratak manje svaki put kada ga neko pita za to. To je neka njegova unutrasnja stvar, ako mu se desi neki "kvrc" u glavi vratit ce se on i bez ubjedjivanja.
rossoner

#79 Re: Miladin Šobic

Post by rossoner »

Barrichello wrote:Zadnjih godina sam ga vidjao dosta puta, pricali smo o svemu ali to ga nikada nijesam pitao. Mislim da su sanse za njegov povratak manje svaki put kada ga neko pita za to. To je neka njegova unutrasnja stvar, ako mu se desi neki "kvrc" u glavi vratit ce se on i bez ubjedjivanja.
Obzirom da su svi mediji prenijeli vijest da snima onaj neobjavljeni album Barutana ljubavi i da je plakao u studiju i da će uskoro povratak, zato pitam... Inače sam mislio da se nikada neće vratiti. Ako održi neki koncert, da je na Marsu, vjerovatno bih otišao :D Nek nam je živ i zdrav !
valter.ba

#80 Re: Miladin Šobic

Post by valter.ba »

Barrichello wrote:Zadnjih godina sam ga vidjao dosta puta, pricali smo o svemu ali to ga nikada nijesam pitao. Mislim da su sanse za njegov povratak manje svaki put kada ga neko pita za to. To je neka njegova unutrasnja stvar, ako mu se desi neki "kvrc" u glavi vratit ce se on i bez ubjedjivanja.
Reci ti njemu kada ga vidis da procita ovaj forum, da zna koliko ga raja voli :) .
Anestezija

#81 Re: Miladin Šobic

Post by Anestezija »

;-)
radostan dan

#82 Re: Miladin Šobic

Post by radostan dan »

e jebi ga... :-?

Legendarni Miladin Šobić u teškom stanju: Hitno operisan, na intenzivnoj njezi

N.N. - 31.01.2013 13:07
Najznačajniji crnogorski kantautor Miladin Šobić (57) u teškom je zdravstvenom stanju i smješten je na odjeljenje Intezivne njege Kliničkog centra Crne Gore. On je sinoć hitno operisan.
Šobić je juče prvo primljen u nikšićku hitnu službu zbog sumnji u krvarenje na mozgu.
Nakon ukazane pomoći hitno je prebačen na kliniku za neurohirurgiju u Klinički centar Crne Gore – javile su podgoričke Vijesti.

Image
Šobić se prije tri decenije povukao iz javnosti.

Šobić je rođen 1956. u Nikšiću. Nakon što je, tokom studija, postao popularan na brojnim okupljanjima, 1975. objavljuje pjesmu "To sam ja". Godinu kasnije na muzičkom festivalu "Omladina 76" u Subotici osvaja drugo mjesto sa pjesmom "Daj nam neba".
Slavu na jugoslovenskom prostoru doživio je prvim albumom "Ožiljak". Sa tog albuma najpoznatija je pjesma "Kad bi došla Marija".
Dvije godine kasnije, 1982, završava album "Umjesto gluposti".
uglavnomja

#83 Re: Miladin Šobic

Post by uglavnomja »

Sjedim sam na trotoaru
prebijenu nemam paru
i citam stare novine
citam neke stare novine

Ref.
Tu na uglu od ulice
derem jadne farmerice
i citam stare novine
citam neke stare novine