Stav Islama prema homoseksualcima!?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
vladivostok

#76 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by vladivostok »

efendija nam je u skoli pricao da su prije muslimani kada bi saznali da je neko gay da bi tu osobu stavili u vrecu i bacali ih sa munare, ako prezivi prvi pad bacili bi ga ponovo i tako sve do smrti...ne znam kolko je to tacno al uglavnom :thumbup: svidja mi se to
bager

#77 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bager »

mask wrote:
bager wrote:Pozz, ja ne bih ulazio u religijsko-filozofsko-geneticko-biolosko-sociolosku:) raspravu sta je zabranjeno a sta dozvoljeno, ja samo znam da sam se jedne godine u Tunisu koja je po wikipediji 98% muslimanska zemlja, nagledao toliko homosexualaca koji to javno i agresivno bez ikakvog skrivanja propagiraju, da je to za ne povjerovati. Čak su u diskoteci u sklopu hotela gdje smo bili smjesteni imali gay party. Istina, Tunis nije neka radikalna džamahirija, ali mi je opet bilo cudno kako je to tamo izgleda uobicajeno. Al zato žena ni s glave, pa imam osjecaj da je to onda ako nema zena daj sta das:)
Ne mogu da vjerujem kako neki ljudi donose pogrešne i glupe zaključke. Da li hoces da kazes ako u nekoj islamskoj zemlji ima homoseksualaca onda je homoseksualizam dozvoljen??? Ili, uopšte, ako ima puno nevjernika, dozvoljeno je biti nevjernik?????
Nit sam rekao sta je zabranjeno niti sta je dozvoljeno, nego samo ono sto sam vidio svojim ocima,i izgleda da bas i ne haju za zabrane,a isto tako iz tvog teksta iscitavam da izgleda svi moramo biti vjernici, evo ja sam nevjernik, kjafir, kako kog hoces( a rodjen sam ko musliman), pa sta cemo sad, os mi to ti mozda zabranit da budem nevjernik:)
bijela

#78 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bijela »

vladivostok wrote:efendija nam je u skoli pricao da su prije muslimani kada bi saznali da je neko gay da bi tu osobu stavili u vrecu i bacali ih sa munare, ako prezivi prvi pad bacili bi ga ponovo i tako sve do smrti...ne znam kolko je to tacno al uglavnom :thumbup: svidja mi se to
poselami efendiju u banovićima :oops:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#79 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by plain vanilla »

detroit-mercy wrote: Ja opet ne kontam, jer poredis kruske i jabuke prosto receno.
A stav islama je stav islama, i bez dubljeg istrazivanja ja ti mogu reci sta je stav islama o tome, nemere. Medjutim mene vise interesuje stav covjeka vjernika kako on vidi homosexualce da li samo kroz prizmu religije ili postoji odredjeni stepen varijacije. Jer u svojoj svakodnevnoj interakciji sa svojom okolinom i najveci vjernici ne gledaju sve kroz prizmu religije i ne rade sve u duhu religije nego postoje odredjena odstupanja/varijacije. Na kraju nadji mi danas ko kod nas zivi 100% u skaldu sa religijom.
onda si drugacije trebao postaviti temu :-)
vjernici nemaju zajednicki stav, kao ni nevjernici
niti su svi vjernici protiv homoseksualaca, niti se svaki nevjernik raduje homoseksualcu
-B_S-

#80 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by -B_S- »

beautyfool wrote:
-B_S- wrote:
Wutkica wrote:niko ne kaze da je to lose ili dobro, vec zasto trazite da vam se posebno obracamo i ophodimo prema vama?! sto ste vi bolji ili gori? dok god se budete izdvajali i zajednica ce vas tretirati kao posebno i sa "specijalnim" stavom.
Da razjasnim, ovde sam anoniman - niko ne zna moj identitet. Ali ja nisam homoseksualc i ovu sam temu prvenstveno otvorio zbog tzv savršenstva Islama. Sva civilizovana društa su manje više prihvatila homoseksualce, a ova stoka balkanska nikad neće, jer ovde niko nema svoj život...svi se "brinu" za druge.
Znači nebitno je društvo, bitno je kako Islam gleda na homoseksualce. Šta Kur'an kaže o tome?
Hoces reci da na balkanu zive samo muslimani i ljudi koji drze do islama i radi toga ne prihvacaju homoseksualizam ?
Ne znam kako si zaključio da to želim da kažem.

ps. ne postoji "homoseksualizam", jer to nije umetnički pravac...koristi se iraz "homoseksualnost".
LSD

#81 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by LSD »

bijela wrote:nije ba bolest, ni Kur'an ne kaže da je to BOLEST :oops:
E pa nije ni zdravlje sigurno :!: ...onda je objest i razvrat,a i to je bolest neka...šta bi moglo drugo biti :?: ...zna se da je narod Luta a.s. kažnjen zbog toga, a prije toga konstantno opominjan.
detroit-mercy

#82 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by detroit-mercy »

vladivostok wrote:efendija nam je u skoli pricao da su prije muslimani kada bi saznali da je neko gay da bi tu osobu stavili u vrecu i bacali ih sa munare, ako prezivi prvi pad bacili bi ga ponovo i tako sve do smrti...ne znam kolko je to tacno al uglavnom :thumbup: svidja mi se to
E sada vidite do koje mjere je nase drustvo morbidno, kod velikog broja ljudi ovakva anomalija u mozgu je prihvacena kao nesto dobro/normalno a recimo da se dva tipa/djevojke kroz grad provodaju za ruku kao nesto bolesno.
Sada mi recite ko je ovdje bolestan i od koga ce vas prije zaboljeti glava, od homosexualaca ili od ovakvih.
bijela

#83 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by bijela »

LSD wrote:
E pa nije ni zdravlje sigurno :!: ...onda je objest i razvrat...šta bi moglo drugo biti :?: ...zna se da je narod Luta a.s. kažnjen zbog toga, a prije toga konstantno opominjan.
Kur'an kaže da je homoseksulanost razvrat i tačka.
bolesnog čovjeka ne možeš osuđivati zbog njegove bolesti niti je on može kontrolisati (ukoliko je urođena). nije odgovoran za nju.
vladivostok

#84 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by vladivostok »

bijela wrote:
poselami efendiju u banovićima :oops:
ma efendija je glavni hebac u selu :lol:
DanteX

#85 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by DanteX »

LSD wrote:Homosexualizam, transexualizam, bisexualizam, pedofilija, zoofilija, sado/mazohizam, razne pervezije i ostali poremecaji su PSIHOLOŠKA oboljenja :!:
To su teško poremecene osobe....bolest...oboljenje....de malo se informišite prije nego što pocnete pisati o tome.
Kakva crna urođenost, ne lupajte gluposti ljudi.
Studiram psihologiju i ne prosipaj se za: Homosexualizam, bisexualizam, sado/mazohizam.

Ni u jednoj pravoj psihološkoj knjizi (koja je napisana od pravog psihologa)i koja je još priznata od strane psihologa, ne piše da su to psihološki poremećaji.
LSD

#86 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by LSD »

DanteX wrote:
LSD wrote:Homosexualizam, transexualizam, bisexualizam, pedofilija, zoofilija, sado/mazohizam, razne pervezije i ostali poremecaji su PSIHOLOŠKA oboljenja :!:
To su teško poremecene osobe....bolest...oboljenje....de malo se informišite prije nego što pocnete pisati o tome.
Studiram psihologiju i ne prosipaj se za: Homosexualizam, bisexualizam, sado/mazohizam.

Ni u jednoj pravoj psihološkoj knjizi (koja je napisana od pravog psihologa)i koja je još priznata od strane psihologa, ne piše da su to psihološki poremećaji.
Koje knjige citas i koristis, molim te...navedi par autora.
detroit-mercy

#87 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by detroit-mercy »

LSD wrote:
E pa nije ni zdravlje sigurno :!: ...onda je objest i razvrat,a i to je bolest neka...šta bi moglo drugo biti :?: ...zna se da je narod Luta a.s. kažnjen zbog toga, a prije toga konstantno opominjan.
LSD, nikako niko da mi odgovori na ono prosto pitanje a to je izbor. Ako tebi na primjer naumpadne da hoces malo da budes homo, hoce li ti se cuna dici na nekog jaru ili ne :mrgreen:
To bi barem trebalo da bude lagano pitanje :mrgreen: .
DanteX

#88 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by DanteX »

mask wrote:LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK

Saglasan sam.

Vodi samo do svađe, prepiranja i na kraju niko nije u pravu i niko nije kriv :oops:
detroit-mercy

#89 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by detroit-mercy »

bijela wrote:
LSD wrote:
E pa nije ni zdravlje sigurno :!: ...onda je objest i razvrat...šta bi moglo drugo biti :?: ...zna se da je narod Luta a.s. kažnjen zbog toga, a prije toga konstantno opominjan.
Kur'an kaže da je homoseksulanost razvrat i tačka.
bolesnog čovjeka ne možeš osuđivati zbog njegove bolesti niti je on može kontrolisati (ukoliko je urođena). nije odgovoran za nju.
Bijela, i za tebe pitanje ja mozda hocu da budem razvratan i da povalim Davida Beckhama ali cuna nece, kako to objasniti :mrgreen: .
LSD

#90 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by LSD »

detroit-mercy wrote:
LSD wrote:
LSD, nikako niko da mi odgovori na ono prosto pitanje a to je izbor. Ako tebi na primjer naumpadne da hoces malo da budes homo, hoce li ti se cuna dici na nekog jaru ili ne :mrgreen:
Nema potebe pored toliko žena na svijetu.
Naravno da je homosexualizam stvar izbora,a ne urođeno...isto kao što je stvar izbora ubiti covjeka, silovati ženu,piti alkohol, jesti svinjetinu...i to je sve zabranjeno.
Covjek svjesno krši zabrane, OK može mu se , al na ovom svijetu.
Last edited by LSD on 02/11/2010 16:44, edited 2 times in total.
beautyfool

#91 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by beautyfool »

-B_S- wrote:
Wutkica wrote:niko ne kaze da je to lose ili dobro, vec zasto trazite da vam se posebno obracamo i ophodimo prema vama?! sto ste vi bolji ili gori? dok god se budete izdvajali i zajednica ce vas tretirati kao posebno i sa "specijalnim" stavom.
Da razjasnim, ovde sam anoniman - niko ne zna moj identitet. Ali ja nisam homoseksualc i ovu sam temu prvenstveno otvorio zbog tzv savršenstva Islama. Sva civilizovana društa su manje više prihvatila homoseksualce, a ova stoka balkanska nikad neće, jer ovde niko nema svoj život...svi se "brinu" za druge.
Znači nebitno je društvo, bitno je kako Islam gleda na homoseksualce. Šta Kur'an kaže o tome?
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/101102003
Zar ne spadaju oni u onu tvoju teoriju "civilizovana drustva" pa ako je tako cemu protesti i to ispred pape ? ili mozda i to okruzenje spada u grupu stoka balkanska :-)
detroit-mercy

#92 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by detroit-mercy »

LSD wrote:
detroit-mercy wrote:
LSD wrote:[E pa nije ni zdravlje sigurno :!: ...onda je objest i razvrat,a i to je bolest neka...šta bi moglo drugo biti :?: ...zna se da je narod Luta a.s. kažnjen zbog toga, a prije toga konstantno opominjan.
Nema potebe pored toliko žena na svijetu.
Naravno da je homosexualizam stvar izbora,a ne urođeno...isto kao što je stvar izbora ubiti covjeka, silovati ženu,piti alkohol, jesti svinjetinu...i to je sve zabranjeno.
Covjek svjesno krši zabrane, OK može mu se , al na ovom svijetu.
Ja dadoh primjer gore ako se ja i David potucmo ja bih ga bio u stanju ubiti ali jebati nema sanse.
Nego, klimava mi je ta teorija pored toliko zena na svijetu. To znaci da bi homsexualizma trebao da cvjeta u vojsci npr. Isto tako onda pored toliko zena niko ne bi trebao biti homo.
Nesto mi tu ne stima, ono probudis se jedan da i hop haj sada malo da gadjam decke, nece tijelo jarane :mrgreen: . Povrsno si mi odgovorio na ovo :mrgreen:
DanteX

#93 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by DanteX »

LSD wrote:
DanteX wrote:

Koje knjige citas i koristis, molim te...navedi par autora.
Kao što sam naveo na početku da studiram psihologiju, ne znam baš sve knjige.
Ali su nam rekli, kad neki psiholog napiše članak/knjigu, to se neće odmah objaviti već se čeka određeno vrijeme. Može biti mjesec dana pa i više godina.
Jer se to mora provjeriti je li tačno. Zbog toga sam naveo to društvo psihologa.

A šta se tiče knjige, mogu ti navesti samo jednu. "Biološka psihologija", a ime autora je John P.J. Pinel.
U pitanju je stručna knjiga, ali nije dosadna ni sekunde. Jer se svaka lekcija sastoji od raznih eksperimenata i nema definicija kao inače. Napisana je isto kao da je druga osoba tu stajala i pisala šta se sve dešava.
Možda ti se svidi :thumbup:
vladivostok

#94 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by vladivostok »

detroit-mercy wrote:
E sada vidite do koje mjere je nase drustvo morbidno, kod velikog broja ljudi ovakva anomalija u mozgu je prihvacena kao nesto dobro/normalno a recimo da se dva tipa/djevojke kroz grad provodaju za ruku kao nesto bolesno.
Sada mi recite ko je ovdje bolestan i od koga ce vas prije zaboljeti glava, od homosexualaca ili od ovakvih.
ovako kad su svi razmisljali kao i ja svijet je bio normalan, bilo je kruha za jesti zivio nam komunizam, a dok god bude idiota poput tebe koji podupiru nesto abnormalno i nesto sto krsi zakone prirode i nesto protiv bozje odredbe svijet nece biti normalan i moralan...nemas mi sta pricati...homoseksualnost je bolest protiv koje se treba briti treba je iskorjeniti kao sto su unistili mnogo ostalih bolesti...bog je stvorio muskarca i zenu...ALLAHU EKBER
theTruePath

#95 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by theTruePath »

Homoseksusalizam je apsolutno protiv islama,to je bolest
vladivostok

#96 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by vladivostok »

theTruePath wrote:Homoseksusalizam je apsolutno protiv islama,to je bolest
tako je!!!!!!!!!!
vladivostok

#97 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by vladivostok »

mask wrote:
vladivostok wrote:
theTruePath wrote:Homoseksusalizam je apsolutno protiv islama,to je bolest
tako je!!!!!!!!!!
predrasude, nisu svi homoseksualci protiv islama

LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK
da ti nisi mozda jedan od njih
LSD

#98 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by LSD »

Dante
Hajd potražit cu je baš - zanimljiv naslov, hvala na preporuci :thumbup:

Detroit...ne znam šta da ti kažem više...to za Bekama , vojsku i ostalo, ne znam...bio sam u vojsci i toga nije bilo ni pod razno...Bekam? možda homićima je on privlacan, to je njihova stvar...nemam ja šta sa tim.
I nije ništa tu klimavo, to je tako jednostavno...ne samo meni, vec i milijardama muškaraca širom svijeta se sviđaju iskljucivo žene po tom pitanju....ne zanimaju me frajeri apsolutno , niti razmišljam o njima na taj nacin.
vladivostok

#99 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by vladivostok »

mask wrote:nisam, ali mrzim predrasude
samo cu da reci da se ne mogu s necim sto protivi zakonima prirode i sa bozijim odredjenjem...zasto je bog stvorio muskarca i zena,,,i nevjerujem da i jedna vjera podupire homoseksualnost...sve i jedna vjera a tako i islam su protiv...jedina ako postoji neka nova gay religija al nvjerujem da su ljudi jos dosli dotle :lol:
vladivostok

#100 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?

Post by vladivostok »

mask wrote:ili si mozda htio da kazes da je Islam protiv homoseksualnosti???
mislio sam reci da tu bolest treba unistiti
Locked