'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
StupskaBitanga

#76 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by StupskaBitanga »

KUPLJEN 'BREND', ALI NE I LJUDI: Novinari 'Dana' protiv Vildane Selimbegović
Srijeda | 03.11.2010.

Prilikom iskazivanja “dobrodošlice u Oslobođenje” uposlenicima "Dana" otkriveno je da je prodan/kupljen "samo brend“, a ne i ljudi koji su taj brend godinama gradili, te da je Ivan Lovrenović prihvatio ulogu v.d. glavnog i odgovornog urednika "Dana", ali pod striktnim uvjetom...

Uređivački kolegij bivšeg magazina "Dani" izdao je saopćenje za javnost radi valjanog, istinitog i potpuno objektivnog informiranja javnosti o prelasku magazina "Dani" iz vlasništva izdavačke kuće Civitas u vlasništvo "Oslobođenja.

-Već drugi put zaredom "Oslobođenje", ovoga puta iz pera ne samo glavne urednice nego i čitave “redakcije”, neumjesno se služi imenom Ivana Lovrenovića, pokušavajući mu imputirati kršenje usmenog dogovora postignutog prilikom posjete glavne i odgovorne urednice "Oslobođenja" redakciji "Dana", s namjerom da se uposlenicima “poželi dobrodošlica u Oslobođenje”, navodi uređivački kolegij bivših "Dana".

Smatraju kako "ova slikovita konstrukcija prikriva da je prilikom iskazivanja “dobrodošlice u Oslobođenje” uposlenicima "Dana" otkriveno da je prodan/kupljen "samo brend“, a ne i ljudi koji su taj brend godinama gradili, te da je Ivan Lovrenović prihvatio ulogu v.d. glavnog i odgovornog urednika "Dana", ali pod jednim striktnim uvjetom - da za to ima podršku postojećeg tima, s kojim će nastaviti praviti list".

-To sve nije spriječilo glavnu urednicu "Oslobođenja" da to već sutra, bez konsultacije s bilo kim, objavi kao gotovu vijest, kao što joj ni nakon objavljivanja te informacije nije bio problem samovlasno naručivati priloge i angažirati suradnike za priloge u "Danima", dodaju u Uređivačkom kolegiju "Dana".

Ocjenjuju da je time uredniku i Kolegiju "Dana" jasno stavila do znanja koliko drži do autonomije buduće uređivačke politike "Dana", kao i do njihovih urednika, a sve to u trenutku dok je kompletan kolektiv "Dana" tražio pregovore s vlasnikom "Oslobođenja" o osnovnim uvjetima koje je bilo potrebno osigurati da bi se nastavio njihov angažman u pripremi i izdavanju "Dana" u okviru izdavačke kuće "Oslobođenje".
** No links **
zimzelen

#77 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by zimzelen »

StupskaBitanga wrote:KUPLJEN 'BREND', ALI NE I LJUDI: Novinari 'Dana' protiv Vildane Selimbegović
Srijeda | 03.11.2010.

Prilikom iskazivanja “dobrodošlice u Oslobođenje” uposlenicima "Dana" otkriveno je da je prodan/kupljen "samo brend“, a ne i ljudi koji su taj brend godinama gradili, te da je Ivan Lovrenović prihvatio ulogu v.d. glavnog i odgovornog urednika "Dana", ali pod striktnim uvjetom...

Uređivački kolegij bivšeg magazina "Dani" izdao je saopćenje za javnost radi valjanog, istinitog i potpuno objektivnog informiranja javnosti o prelasku magazina "Dani" iz vlasništva izdavačke kuće Civitas u vlasništvo "Oslobođenja.

-Već drugi put zaredom "Oslobođenje", ovoga puta iz pera ne samo glavne urednice nego i čitave “redakcije”, neumjesno se služi imenom Ivana Lovrenovića, pokušavajući mu imputirati kršenje usmenog dogovora postignutog prilikom posjete glavne i odgovorne urednice "Oslobođenja" redakciji "Dana", s namjerom da se uposlenicima “poželi dobrodošlica u Oslobođenje”, navodi uređivački kolegij bivših "Dana".

Smatraju kako "ova slikovita konstrukcija prikriva da je prilikom iskazivanja “dobrodošlice u Oslobođenje” uposlenicima "Dana" otkriveno da je prodan/kupljen "samo brend“, a ne i ljudi koji su taj brend godinama gradili, te da je Ivan Lovrenović prihvatio ulogu v.d. glavnog i odgovornog urednika "Dana", ali pod jednim striktnim uvjetom - da za to ima podršku postojećeg tima, s kojim će nastaviti praviti list".

-To sve nije spriječilo glavnu urednicu "Oslobođenja" da to već sutra, bez konsultacije s bilo kim, objavi kao gotovu vijest, kao što joj ni nakon objavljivanja te informacije nije bio problem samovlasno naručivati priloge i angažirati suradnike za priloge u "Danima", dodaju u Uređivačkom kolegiju "Dana".

Ocjenjuju da je time uredniku i Kolegiju "Dana" jasno stavila do znanja koliko drži do autonomije buduće uređivačke politike "Dana", kao i do njihovih urednika, a sve to u trenutku dok je kompletan kolektiv "Dana" tražio pregovore s vlasnikom "Oslobođenja" o osnovnim uvjetima koje je bilo potrebno osigurati da bi se nastavio njihov angažman u pripremi i izdavanju "Dana" u okviru izdavačke kuće "Oslobođenje".
** No links **
Za nas, citaoce 'Dana', samo jos jedna potvrda da nista vise nece biti isto, iako cu rado zaviriti i u novo izdanje!
udrch

#78 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by udrch »

Sve je to jedna obična ubleha..
U ovoj zemlji nema se šta kvalitetno pročitati..
ime_kojeg_nema

#79 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by ime_kojeg_nema »

bio sam visegodisnji citaoc dana do ove predizborne kampanje kada mi se stvarno smucilo, posebno par zadnjih brojeva pred izbore. tolika opsjednutost sdp-om u tih par brojeva me je definitivno i za sva vremena odvratila od kupovanja i citanja dana, mada nisam ni clan niti glasac sdp-a, iako me raduje dobar izborni rezultat te stranke. sto se mene tice za dane bi najbolje bilo da se ugase, mislim da su se duboko kompromitovali svojom ulogom.
Bloger

#80 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by Bloger »

Dani prelaze pod kontrolu SDP-a i SDA, Selimović uživaju punu podršku Tihića i lagumdžije i preko njega se namjeravaju obračunati sa Radončićem. U narednom periodu, jačat će Olsobođenja, San i Dani, a Radončićev Avaz sve će više kopnitui. ŽIvi bili pa doživjeli!
verdi

#81 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by verdi »

A sta ce biti sa pretplatom za Dane?

1. povrat novca
2. automatski nastavak pretplate na novo izdanje
3. ponuditi ili povrat ili nastavak pretplate
4. nista od prethodnog, tj. zaboravi na lovu?
StupskaBitanga

#82 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by StupskaBitanga »

Bloger wrote:Dani prelaze pod kontrolu SDP-a i SDA, Selimović uživaju punu podršku Tihića i lagumdžije i preko njega se namjeravaju obračunati sa Radončićem. U narednom periodu, jačat će Olsobođenja, San i Dani, a Radončićev Avaz sve će više kopnitui. ŽIvi bili pa doživjeli!
ja se nadam
fedor

#83 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by fedor »

Bloger wrote:Dani prelaze pod kontrolu SDP-a i SDA, Selimović uživaju punu podršku Tihića i lagumdžije i preko njega se namjeravaju obračunati sa Radončićem. U narednom periodu, jačat će Olsobođenja, San i Dani, a Radončićev Avaz sve će više kopnitui. ŽIvi bili pa doživjeli!
To je propala novina odavno, a za Oslobođenje da ne pričam! :lol: :lol:
thepatriot

#84 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by thepatriot »

Sarajevski

#85 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by Sarajevski »

ovdje nema nista smijesno
ovom neandertalcu treba degenek. i kad ovo procitam duboko se zamislim ko glasa za utemeljitelja.
avaz je najvece zlo za bosnu nakon genocida u srebrenic
ultima_palabra

#86 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by ultima_palabra »

Bez da ulazim u lik i djelo Vildane i njenog gazde, stvarno trebaš biti moralna nula da ovako govoriš o kolegi novinaru :roll:
fedor

#87 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by fedor »

thepatriot wrote:http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/licn ... -ista.html

:lol:

ubjedljivo najjači tekst do sada 8-)
:D :D :D
Better Man

#88 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by Better Man »

Fadil Mandal je odavno pojkazao da je jedan obični primnitivni isfustrirani nepismeni seljačić koji nema ni minimuma kučnog odgoja i kulture i koji niogdje u svijetu ne bi mogao raditi kao čistač u bilo kojoj novinskoj kući, a ne da bude novinar.
StupskaBitanga

#89 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by StupskaBitanga »

Dolaskom na vlast SDA i SDP pro u KS pa i na ostalim nivoima Avaz će izgubiti dominantni položaj i veliki broj prihoda
SDA i SDP će poguradi Oslobođenje i finansijska situacija će se u Oslobodđenju popraviti
I iskreno draže mi je čitati oslobođenje nego Avaz jer bar u O ljude ne tretiraju kao životinje
Biće Dani dobri siguran sam u to
poznanik

#90 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by poznanik »

edit... moj post na pogrešnoj temi :-)
Last edited by poznanik on 04/11/2010 16:29, edited 1 time in total.
Vitez Koja

#91 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by Vitez Koja »

fedor wrote:
Pričaj u svoje ime. Oslobodenje, u odnosu na Dnevni Avaz, je mnogo bolja novina. Po pravilima evolucije uma i razuma, Oslobodenje treba i mora jacati, dok Dnevni Avaz bi trebao lagano padati.
fedor

#92 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by fedor »

Vitez Koja wrote:
fedor wrote:
Pričaj u svoje ime. Oslobodenje, u odnosu na Dnevni Avaz, je mnogo bolja novina. Po pravilima evolucije uma i razuma, Oslobodenje treba i mora jacati, dok Dnevni Avaz bi trebao lagano padati.
Pa i pričam u svoje ime. Ne zastupam masu!! :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#93 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by Pera Trta »

A ko je da prostiš ta Vildana? Travnička amazonka, kako je davno prozva Senad Avdić, sa likom i manirima naše tipične hamše. Ko je ona to bila i gdje je to pisala prije rata. Nije baš toliko mlada da se tada nije stigla afirmisati. Nekim ljudima je rat zaista došao k'o kec na jedanaest.
poznanik

#94 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by poznanik »

Pera Trta wrote:A ko je da prostiš ta Vildana? Travnička amazonka, kako je davno prozva Senad Avdić, sa likom i manirima naše tipične hamše. Ko je ona to bila i gdje je to pisala prije rata. Nije baš toliko mlada da se tada nije stigla afirmisati. Nekim ljudima je rat zaista došao k'o kec na jedanaest.
Mnoge je rat izvukao iz rupica i cijukanje pretvorio u lavež :oops:
Vitez Koja

#95 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by Vitez Koja »

Pera Trta wrote:A ko je da prostiš ta Vildana? Travnička amazonka, kako je davno prozva Senad Avdić, sa likom i manirima naše tipične hamše. Ko je ona to bila i gdje je to pisala prije rata. Nije baš toliko mlada da se tada nije stigla afirmisati. Nekim ljudima je rat zaista došao k'o kec na jedanaest.
Mislim, da je Vildana, u ratu, izgubila nekog od calnova svoje porodice (majku ili oca), tako da ti ova konstatacija i ne stoji bas najbolje.
ultima_palabra

#96 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by ultima_palabra »

Vitez Koja wrote:
Mislim, da je Vildana, u ratu, izgubila nekog od calnova svoje porodice (majku ili oca), tako da ti ova konstatacija i ne stoji bas najbolje.
Muža, čini mi se... čudi me ovako ružan post od @Pere :?
Erzsebet

#97 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by Erzsebet »

Volio bih i ja da malo više saznam o njoj. Osim što je radila u Danima, ne zna se baš mnogo, ali me interesuje, čisto da znam nešto o urednici svojih omiljenih novina. Ima li negdje njena biografija.

Ove bljuvotine odozgo neću komentarisati.
bosanski

#98 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by bosanski »

jesu li izašli dani???? :-?
Vitez Koja

#99 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by Vitez Koja »

@fedor

Zar, ne pricas u ime ministarstva u kojem radis!?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#100 Re: 'DANI' U RUKAMA HILME SELIMOVICA

Post by Pera Trta »

Ne interesuje me njen privatni život, niti sam pitao za njega niti me zanima. Pitao sam za profesionalne reference. A ono u prvoj rečenici sam, kako sam naglasio, citirao Senada Avdića.
Post Reply