Cirkus Columbia

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

udwarach

#76 Re: Cirkus Columbia

Post by udwarach »

I ja sam tek ovih dana pogledao ovaj film.

ne zna sta bih vam rekao, sama prica je zaista izvrsna, pogotovo onaj zavrsetak.

Ali rezija, da se blago izrazim - osrednja.

Ama da budem jos direktniji - izgleda da se Danisu onaj oskar stvarno slucajno desio.
Pjer Zalica mi je mnogo bolji reziser od Danisa.
ultima_palabra

#77 Re: Cirkus Columbia

Post by ultima_palabra »

udwarach wrote:I ja sam tek ovih dana pogledao ovaj film.

ne zna sta bih vam rekao, sama prica je zaista izvrsna, pogotovo onaj zavrsetak.

Ali rezija, da se blago izrazim - osrednja.

Ama da budem jos direktniji - izgleda da se Danisu onaj oskar stvarno slucajno desio.
Pjer Zalica mi je mnogo bolji reziser od Danisa.
:-) Koliko si gledao Danisovih filmova?
udwarach

#78 Re: Cirkus Columbia

Post by udwarach »

Da malo detaljnije elaboriram zasto mi se ne dopada ovaj film (mislim - rezija).
To cu pokusati uciniti porednjenjem sa filmom kod Amidze Idriza.
Zasto bas s tim filmom? Zato sto sam nasao slicnost u tempu, oba filma su cijelim svojim tokom "lagani" da bi se u zadnjih 5 minuta "desilo sve".
E, ali razlika je u tome sto mi je Amidza Idriz, za razliku od Kolumbije, gledljiv i u tom svom laganom dijelu. Cak sta vise, svakim novim gledanjem otkrivam nove filigranske detalje.
Kolumbija je u tom "uvodno-vecinskom" dijelu iritantno dosadna i neuvjerljiva. Onaj detalj sa mackom je POTPUNO, POTPUNO, POTPUNO NEUVJERLJIV!
Mozda je problem u izboru glumca, jer Manojlovic naprosto nije uvjerljiv u ulozi mackoljubca.
Meni je svo vrijeme gledanja ovog filma pred oci izlijetao izvrsni Ivo Gregurevic (slicna uloga u filmu Sta je muskarac bez brkova). Ovo je bila uloga za njega.
A tek Mirza Tanovic...potpuni promasaj, visak gestikulacija, nastojanje da se od sporedne uloge napravi nesto vise...ma zapravo losh glumac da se ne lazemo.
Ostali glumci su dobri, da ne kazem i izvrsni (prije svega vjecna Mira Furlan) ali im rezijske stege nisu omogucile da naprave dobar film.
STETA. Bas bih volio da po istom scenariju film napravi Zalica, da svi skupa naucimo nesto o filmu.
Karabaja

#79 Re: Cirkus Columbia

Post by Karabaja »

Mene samo zanima šta su oni zamislili ko će im isključiti onaj ringišpil? :D
Eborg

#80 Re: Cirkus Columbia

Post by Eborg »

Počele su padati granate, nestat će im struje. :D
Edin H.

#81 Re: Cirkus Columbia

Post by Edin H. »

Karabaja wrote:Mene samo zanima šta su oni zamislili ko će im isključiti onaj ringišpil? :D
:mrgreen:
staza

#82 Re: Cirkus Columbia

Post by staza »

udwarach wrote:Ostali glumci su dobri, da ne kazem i izvrsni (prije svega vjecna Mira Furlan) ali im rezijske stege nisu omogucile da naprave dobar film.
Mira i inače ima daleko veću moć transformacije od Manojlovića koji to pokrije muškim šarmom, iako Miki u onom svom mainstreamu ima nekih daleko kvalitetnijih nijansi od Mire.
Mira u kojem god filmu da se pojavi donijet će ulozi ono što scenarij od nje traži: nešto poput Stephena Reae u muškom svijetu.
Jack Be Nimble

#83 Re: Cirkus Columbia

Post by Jack Be Nimble »

Pocetak mi se svidio, mislio sam da ce biti nesto bolje. Kraj filma izgleda ono kao "hej mi moramo ovo nekako zavrsiti, daj zbumbaj neki scenario u roku 10 miuta". Pocetak dobar, kraj kao kraj je OK, za ocekivati, ovo u sredini ni na nebu ni na zemlji.
Post Reply