JokTo wrote:Evo...forumasi da oslobodim trenutne misli,da ih pretvorim u rijeci. Milion pitanja mi se mota u glavi,milion pitanja na koje ne mogu dati ni jedan odgovor koji me u popunosti moze zadovoljiti . Mozda neko od vas bude imao ideju,mozda neki savjet,prijedlog...etc
Kako da pocnem,nikad mi pisanje nije bila strast,pa ce moji postovi mozda u nekim trenutcima biti veoma skromni,ali poenta bi trebala biti u tome da saznam nacin kako da izadjem iz ove situacije.
Stvar je u tome,nedavno se zavrsila ljubavna veza koja je trajala skoro 3 godine.Sa sigurnoscu mogu reci da su mi te 3 godine bile najbolje,najsretnije i najispunjenije godine u zivotu.Veza se zavrsila na incijativu partnerice,po meni sa dosta cudnim razlogom...sto me je veoma pogodilo.
Nisam ono tipicno musko,nemam stereotipno razmisljanje o ljubavi...prava ljubav se srece samo jednom u zivotu i mislim da su ovo situacije o kojima ljudi mogu zaliti citav zivot
Veza je svojim citavim tokom bila obiljezena lijepim trenutcima...naravno kao i u svakoj vezi bilo je i svadja i nesuglasica,koje su uvijek bile brzo rijesene
Da konkretiziram,nedavno mi je partnerica rekla...citiram " Ja tebe volim,stalo mi je do tebe...al trenutno nemam volje za vezu" ... odnosno ova recenica je veoma prosta i vrlo lagano se moze protumaciti,ali ja mislim da je problem u tome sto ja to jednostavno ne mogu prihvatiti.Tesko mi pada da moze odustati tako lagano nakon toliko vremena koje smo zajedno proveli.
Vrlo mi je tesko da nastavim dalje,stalno mi je ta misao u glavi.Zelim da nastavim ali puno toga sto se desava trenutno u glavi me sprecava :S
Bilo bi pozeljno da izostavimo " BOSNJO MENTALITET" (ismijavanje,gluposti,nebitne stvari i slicno) i da stvarno komentarise neko ko se mozda nasao u slicnoj situaciji ili neko ko ima neki koristan savjet koji bi mi mogao pomoci.
Sve je ovo ok. Bilo bi potpuno ne normalno da ne patis. Ipak, u tvome postu imas nekoliko stavri koje vrijedi prokomentarisati :
1. "
prava ljubav se srece samo jednom u zivotu i mislim da su ovo situacije o kojima ljudi mogu zaliti citav zivot ".
To da li se srece jednom u zivotu ili ne zavisi iskljucivo od broja ljubavnih linija na dlanu

. Salim se naravno. Izvini ali na koji nacin ti mozes da znas da samo zato sto ti je to najbolja veza DO SADA u zivotu, da ti se nece desiti neka bolja i ljepsa? Ustvari ono sto i jeste zamka i zbog cega ljudi pate jeste sto sami sebe ubijede u ovo i onda se to naravno i obistini prosto jer na emotivnom nivou nastavljaju da zive u proslosti umjesto u sadasnjosti.
2. "
Veza se zavrsila na incijativu partnerice,po meni sa dosta cudnim razlogom...sto me je veoma pogodilo."
Svaki covijek u vecoj ili manjoj mjeri ima "razmahan" EGO. On je taj koji je sada pogodjen. Medjutim, kada shvatis da su raskidi potpuno normalni i da svoju srecu mozes ostvariti i sa nekim drugim pa cak i potpuno sam, a da sa druge strane si ipak samo ti imao pogled na svoju vezu kao na nesto prekrasno jer da je ona to bila i za partnericu, do ovoga ne bi doslo. Dakle u vezu, u svakome trenutku, partneri ulazu uvijek MAXIMUM ali samo koji u tom trenutku mogu. Ako je taj maximum, ispod ocekivanja partnera, to je samo zato sto je nesto u jednom trenutku odavno krenulo kako ne treba, samo nije bilo primjeceno na vrijeme.
Cesto se kaze " vezu treba njegovati" i 90% muskaraca to protumaci da bi trebali kupiti cvijece tu i tamo ili da bi je tu i tamo trebali izvesti malo itd . Pravo njegovanje veze je uvidjanje i identifikacija problema na vrijeme i onda rad na rijesenju istih.
3. " Ja tebe volim,stalo mi je do tebe...al trenutno nemam volje za vezu".
Ovo moze da znaci svasta a ti najbolje znas ali sutina je samo jedna. Plain & simple - Ne zeli te.
Otezavajuca okolnost je ta sto ces da je sreces svakodnevno ali daj sve od sebe da te trenutke totalno iskuliras pa se onda skloni negdje i iskukaj ako moras (a moras) ali niposto ti ona to ne smije skontati. Ovo ce biti tesko ali mozes recimo sam sebi da kazes " ako je zaista zelim nazad, ovo je put" i kada znas da to kuliranje korak po korak vodi ka njoj mozda ce ti biti lakse (a kako vrijeme prolazi, mozda ti vise nece biti bitno). U svakom slucaju, ona je ta koja tebe ne zeli i mozes samo goru stvar uraditi ako budes navaljivao. Gotovo da nema nista jadnije od toga da partner koji je ostavljen to nikako ne shvata. Ponizava se i samo dodatno pada u ocima onog koji je ostavio.
Najbolja "osveta" u toj situaciji je ustvari to da situaciju savladas na najboji moguci nacin i da budes jos bolji nego sto si bio. Sigurno je bilo nekih stvari koje zbog veze nisi mogao da radis (igrice, sport , kafana ima sigurno vec nesto) i za koje je sada doslo vrijeme.
Ako sta moze pomoci , evo ti jedan linkic sa savjetima za prvu pomoc
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1475
I na kraju znaj da je potpuna istina opjevana u pjesmi nekog vokalnog soliste sa juzno-slavenskih prostora a koja kaze " zena ima ne zna im se broj" ... a ja bih tu samo jos dodao "...i sve su predivne..." ...
Sretno.