m:tel poslovnica Ilidza

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

kockica_kockica

#76 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by kockica_kockica »

EsadCo wrote:Prvo trebate da pljunete na svaku m:tel poslovnicu, a drugo ni na pamet da vam ne padne da koristite njihove usluge, a kami li da se zapošljavate kod njih. Ako vam se BHT ne sviđa imate Eronet.

:lol: :lol: :lol:
ako ce mu m:tel dati 1000 - 1400 KM mjesecno zasto da pljuje na njih? ne ujeda se ruka koja te hrani :x
hadžialagić

#77 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by hadžialagić »

[quote="EsadCo"]

E moj Eso, spočitavaš drugima patriotizam - a već si Bosnu ograničio na 51 posto - minus onaj dio što se oteo kontroli...

Kako prođoste na intervjuima? Nisu bila pitanja šta ste doručkovali i slično? :)
drndalo

#78 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by drndalo »

EsadCo wrote: PS Odjevljujem se sa ove teme!
Pa i vrijeme je bilo... Ti sa svojim dinarom bujrum tamo gdje ti mislis da je "tvoje" (dok ga ne prodaju "mrskim" Svabama, koji su mi zamalo napravili genocid 1944...), a tvoje je AL' U KURCU ! Kradu te na svakom cosku, ali je to valjda OK jer su "nasi"...?

Ja kao 10-godisnji korisnik BH telekoma u mob. telefoniji, i 35-godisnji korisnik u fiksnoj imam pravo da kazem, konkurencija je iz Raja izasla, te za neke potrebe 066 broj telefona koristim sasvim zadovoljavajuce... Meni mojih 20-30 KM mjesecno nije za baciti, a ti ako toliko volis donirati "nasima" imas i transparentnije nacine, npr. donacija SDA-u, SBB-u, SBiH-u... Pa nek je zavedena u knjige, da se zna da su je dobili... Mozes tu istu lovu halaliti npr. i Ljubici Ivezic, SOS-selu, Jetim-selu, kakvoj bijedi koja nema hljeba da jede, a ne samo BH telekomu...

ERONET me je jednom "navukao" sa pricom o 50% jeftinijem Roamingu u HR, te kad sam to utvrdio kao laz, uredno zapalio karticu za sva vremena... I kupio HR broj mobilnog... Ah, da, i oni su okupatori, sto li njima pare dajem...?
majar

#79 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by majar »

nije bilo strasno...ali sada ponovo cekamo obavestenje da li smo prosli ili ne...
heartbeat100

#80 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by heartbeat100 »

Bio je ovo jedan opusten intervju bez glupih i besmislenih pitanja tipa: "mislite li se udati i radjati djecu; jeste li u vjeri :shock: ; zasto zelite raditi" i slicnih nebuloza kojima se krse nasa temeljna ljudska prava!! Ljudi su OK!
Last edited by heartbeat100 on 02/08/2011 18:46, edited 1 time in total.
Zvijezdica

#81 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by Zvijezdica »

heartbeat100 wrote:Bio je ovo jedan opusten intervju bez glupih i besmislenih pitanja tipa: "mislite li se udati i radjati djecu; jeste li u vjeri :shock: ; zasto zelite raditi" i slicnih nebuloza kojima se krse nasa temeljna ljudska prava!! Ljudi su OK! Ono sto meni nije jasno je zasto su uopce uzimali u obzir ljude sa VSS, kakva sam i sama, kad ih nemaju namjeru primiti jer su mi to indirektno i rekli!! Jedino to im zamjeram, a vama sa SSS sretno :)
Ja sam isto jucer bila na razgovoru. Pitanja su skroz ok... komisija isto tako. Ja sam takodjer sa VSS ali niko mi nije rekao ni direktno ni indirektno da nece primati ljude sa VSS. Na kraju sto bi nas uopce zvali na int i zezali se sa nama, gubili vrijeme... mogli su nas komotno nakon prvog kruga samo izbaciti sa spiska ako vec nece primiti nikoga sa VSS.
Utokkha

#82 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by Utokkha »

Moj prvi intervju i pitanje za trajnu uspomenu.
Direktor: "Jesi učlanjen u SDA?"
Ja: "Ne!"
Direktor: "Šta misliš o njoj?"
Ja: "Ništa dobro!"
Direktor: "Onda nećemo sarađivati!"
:-)
kone

#83 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by kone »

drndalo wrote:...
Koliko godisnje miliona maraka uplati Mtel,koliko BHT,a koliko HT u budzet federacije????Ja mislim da ti ne treba nista vise...I tako svake godine...A ti koristi Mtelovu karticu,mada cisto sumnjam da te jeftinije izadje na kraju,pa makar i tih par markica...
kockica_kockica

#84 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by kockica_kockica »

EsadCo wrote:
kockica_kockica wrote:
EsadCo wrote:Prvo trebate da pljunete na svaku m:tel poslovnicu, a drugo ni na pamet da vam ne padne da koristite njihove usluge, a kami li da se zapošljavate kod njih. Ako vam se BHT ne sviđa imate Eronet.

:lol: :lol: :lol:
ako ce mu m:tel dati 1000 - 1400 KM mjesecno zasto da pljuje na njih? ne ujeda se ruka koja te hrani :x
Uredi radnici, nego govorim za narod iz FBiH koji koristi njihove usluge.
Ne mogu da shvatim to, ti isti ljudi su 4 godine vrsili genocid nad stanovnicima ove zemlje, htjeli da nas izbrisu sa ovih prostora i sad mi treba da njima placamo usluge, koje iste isporucuje nas operater sa vecim kvalitetom i manjom cijenom!
Stvarno morate biti ili placeni ili bezobrazni pa da koristite nesto ne prijateljsko.

PS Odjevljujem se sa ove teme!
Za mene je RS dio BiH.. to sto tebi nije je ipak samo tvoj problem....

Ja koristim usluge bh telecoma i ne zagovaram koristenje m:tel-a .. ali mi nije jasan taj tvoj iskljucivi stav... da nemam posla bas bi mene bilo briga jeli to bh telecom eronet ili m:tel... stvarno nidje veze... i ovdje nije tema o tome da li neko koristi njihove usluge ili ne, vec pitanje zaposlenja u toj firmi... ako mi taj neko daje priliku da radim ( sto je danas rijetkost) i jos cu te platiti dobro da to radis, uopce ne vidim razloga da ne radim za tu firmu, kako god se zvala i cija god bila...
drndalo

#85 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by drndalo »

kone wrote:
drndalo wrote:...
Koliko godisnje miliona maraka uplati Mtel,koliko BHT,a koliko HT u budzet federacije????Ja mislim da ti ne treba nista vise...I tako svake godine...A ti koristi Mtelovu karticu,mada cisto sumnjam da te jeftinije izadje na kraju,pa makar i tih par markica...
Hvala bogu da si mi dopustio da za neke svoje pozive smijem koristiti i Mtel... I time i ustediti koji dinar (svoj)...

Ne znam koliko Mtel uplacuje para u budzet Federacije godisnje, ali znam da sto vise radi ovdje, vise ce i da plati, kao sto ce i BH Telecom sto vise musterija u RS bude imao vise uplatiti u budzet RS...!

Jos se jednom najponiznije zahvaljujem na ukazanoj milosti, o Gospodaru !
heartbeat100

#86 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by heartbeat100 »

Zvijezdica wrote:
heartbeat100 wrote:Bio je ovo jedan opusten intervju bez glupih i besmislenih pitanja tipa: "mislite li se udati i radjati djecu; jeste li u vjeri :shock: ; zasto zelite raditi" i slicnih nebuloza kojima se krse nasa temeljna ljudska prava!! Ljudi su OK! Ono sto meni nije jasno je zasto su uopce uzimali u obzir ljude sa VSS, kakva sam i sama, kad ih nemaju namjeru primiti jer su mi to indirektno i rekli!! Jedino to im zamjeram, a vama sa SSS sretno :)
Ja sam isto jucer bila na razgovoru. Pitanja su skroz ok... komisija isto tako. Ja sam takodjer sa VSS ali niko mi nije rekao ni direktno ni indirektno da nece primati ljude sa VSS. Na kraju sto bi nas uopce zvali na int i zezali se sa nama, gubili vrijeme... mogli su nas komotno nakon prvog kruga samo izbaciti sa spiska ako vec nece primiti nikoga sa VSS.
Isto se pitam :-?...i nisu to rekli samo meni! Znam jos dvije osobe kojima je receno da traze ljude sa SSS i da ne zele potcijeniti nicije obrazovanje :-? :-? ...
heartbeat100

#87 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by heartbeat100 »

Jesu li se nekome javili? Je li neko s ovoga foruma, mozda, dobio posao? Meni su rekli za 20 dana da ce obavijestiti sve, ali no way da im treba 20 dana da odluce!! Zato mislim da su vec pozvali one koji ce raditi :) ...
azaro

#88 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by azaro »

mene jos nisu, i meni su rekli 20 dana, nista od toga
Zvijezdica

#89 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by Zvijezdica »

Nisu ni mene jos zvali... i meni su rekli su 10-20 dana...
bailaor

#90 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by bailaor »

Utokkha wrote:Moj prvi intervju i pitanje za trajnu uspomenu.
Direktor: "Jesi učlanjen u SDA?"
Ja: "Ne!"
Direktor: "Šta misliš o njoj?"
Ja: "Ništa dobro!"
Direktor: "Onda nećemo sarađivati!"
:-)
Mislis da tako nece sad raditi SDP?
drndalo

#91 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by drndalo »

Ne kontam kakav efekat ovim spinom pokusavas napraviti...?

Imas temu u Politici ovdje na forumu....
drndalo

#92 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by drndalo »

A otkud znas da ovi sto su bili na razgovoru nisu bas ti 3/3 ??? Prepoznajes ih na forumu ?
drndalo

#93 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by drndalo »

Slusaj, nemam ja nikakvih posebnih dokaza kontra tvojih informacija, ali mislim da ih ni ti bas nemas... Vise lupas iz glave...

Ja licno znam komsiju koji je na podrucju Sarajeva malo vise Mtel pozicioniran ( sorry raja, ne mogu uticati na prijem zaposlenih, da mogu, uvalio bih nekog svog...), i sve je samo nije Srbin... Osim ako Bosnjaci (muslimani ili Muslimani, kako ko vise voli da se identifikuje) koji ne idu redovno u dzamiju nisu Srbi... ( Uh, odoh predaleko)...

Znam i zenu koja radi u Komercijalnoj banci a.d. i nije Srpkinja, i jos jednu takvu iz Nove Banke, te jednog momka iz Balkan Investment banke i momka iz BL Pivare... Sve u Sarajevu... To naravno ne znaci da ja na svom uzorku od 5 ljudi mogu nesto kvalifikovano dokazati, ali ne mozes ni ti...

Opet, i da Srbi imaju prednost pri zaposljavanju tu, ja to ne bih shvatio jako ruzno, pravda i Socijalizam ovdje vise ne zive, a Srbi pri zaposljavanju u BH Telekomu (cak i oni koji su cijeli rat bili ovdje, a cak i oni koji su nosili pusku >3 godine, i to s "prave" strane) takodjer nemaju velike sanse, osim ako nadju dobru stelu, kao i ostali...

Ja ipak mislim da u svom tom odabiru ljudi kao novih zaposlenih ima malo vise stvari koje odlucuju, osim nacionalnosti... Kod mene na poslu kada moram biti u panelu za odabir novih zaposlenih, hoce nesto da mi bude, pripreme, pitanja, odgovori, vaganje, odlucivanje... I uvijek kontam kako da se ne zeznem pri odabiru, jer svi se pokusavaju predstaviti sto bolje, a kad se ispostavi da nas je neko "presao" i nije bas najsretije rjesenje, ranio bih se samoinicijativno u koljeno...
Zvijezdica

#94 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by Zvijezdica »

Ima li iko nekih novosti?
azaro

#95 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by azaro »

Zvijezdica wrote:Ima li iko nekih novosti?
nema jos nikakvih novosti, jeli ti znas nesto?
Zvijezdica

#96 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by Zvijezdica »

azaro wrote:
Zvijezdica wrote:Ima li iko nekih novosti?
nema jos nikakvih novosti, jeli ti znas nesto?
Na zalost ne... ni meni jos nista niko nije javio. Rekli su 10-20 dana a proslo je nekih 13-14 dana... vidjet cemo...
azaro

#97 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by azaro »

meni je samo malo cudno zvucalo kad su mi rekli da ce javiti pismenim putem za nekih 20 dana...
Zvijezdica

#98 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by Zvijezdica »

azaro wrote:meni je samo malo cudno zvucalo kad su mi rekli da ce javiti pismenim putem za nekih 20 dana...
I meni su rekli pisemnim putem da ce javljati ali samo onima koji idu u treci krug.
heartbeat100

#99 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by heartbeat100 »

Zvijezdica wrote:
azaro wrote:meni je samo malo cudno zvucalo kad su mi rekli da ce javiti pismenim putem za nekih 20 dana...
I meni su rekli pisemnim putem da ce javljati ali samo onima koji idu u treci krug.
pa sta su svima razlicitu pricu pricali :? !! Koliko ja znam, nema treceg kruga, a javit ce svima bez obzira na ishod, znaci javit ce i onima koji nisu dobili posao. Meni su tako rekli!! Ma ja i dalje tvrdim da su oni pozvali tih pet ljudi i vec ih obucavaju! Nema sanse da im treba 20 dana da odluce! Onaj dan su odmah znali koga ce primiti!
sabanss

#100 Re: m:tel poslovnica Ilidza

Post by sabanss »

manki wrote:
Zvek wrote:
leigh wrote: Eronet ima jako velike plate, veće od druga dva velika operatera
U BHT takođe za ovo radno mjesto daju 1500 KM sa toplim. TS je uvijek davao manje plate svojim radnicima. Dok radnici u Call centru BHT-a imaju 1600 KM sa toplim u TS ista pozicija donosi 800 KM + topli (ovako je makar bilo prije 2 godine).
Svašta, a koliko su oni iz m:telovog Call Centra ljubazniji od ovih iz BHtelecoma... Trebaju im zamijeniti plate! :x
Ovo za plate nije istina. HT i BHT imaju iste plate i isti kolektivni ugovor.

Sto se tice plate od 1600 KM u BHTu cifra je skoro upola manja. Plate u sva tri operatora su prilicno ujednacene tako ovih 800 KM u Mtelu je otprilike plata SSS-a u bilo kojem telekom operateru.
Post Reply