Skoda Octavia vs Renault Fluence
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#76 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Nema ovdje normalne diskusije..ali eto, ipak ću nešto napisati.
Kad se voziš u Golfovima i sl. autima i ne znaš šta je udobnost. Ja sam nakon par mjeseci intenzivnog korištenja Škoda i Golfova sjeo u Chevrolet Tacumu i pomislio "kako udoban auto"... Dakle, ako ti prija mangupska, nešto brža i osjetno agresivnija vožnja onda biraj Škodu. To su solidna auta s kojima nećeš pogriješiti, osim ako te ne zapadne 2.0 TDI mašina sa BDK (ili sličnom oznakom) pa ti sasvim slučajno puknu i blok i glava motora. Ali da ne idem sada previše u off, vidim da su švabofili previše uzbuđeni...
Ako se voziš normalno, opušteno, gospodski...onda Reno. Premda nije to taj nekadašnji (pre)udobni francuz, neko je to već spomenuo. Reno je osjetno prostraniji na zadnjoj klupi, premda je i Oktavija A5 za klasu prostranije od Oktavije A4.
Peta vrata kod Škode su ogromna prednost, to zna svako ko je htio bilo šta veće od kofera prevoziti autom...rekao bih da i Reno i Škoda imaju dosta dobre servisne mreže u BiH. Oktavija mi je ipak i nešto prestižnija od Fluencea, barem od onih osnovnih Renoa kod kojih dominira naizgled jeftina crna plastika. Reno mi djeluje opuštenije od Škode, pa ako ti je udobnost na prvom mjestu, ne trebaš da se dvoumiš..Reno.
Dizajnerski mi Reno djeluje nezavršeno...kao neka riba, dok su kod Oktavije pretjerali sa veličinom prednjih farova pri ovom zadnjem redizajnu.
Kad se voziš u Golfovima i sl. autima i ne znaš šta je udobnost. Ja sam nakon par mjeseci intenzivnog korištenja Škoda i Golfova sjeo u Chevrolet Tacumu i pomislio "kako udoban auto"... Dakle, ako ti prija mangupska, nešto brža i osjetno agresivnija vožnja onda biraj Škodu. To su solidna auta s kojima nećeš pogriješiti, osim ako te ne zapadne 2.0 TDI mašina sa BDK (ili sličnom oznakom) pa ti sasvim slučajno puknu i blok i glava motora. Ali da ne idem sada previše u off, vidim da su švabofili previše uzbuđeni...
Ako se voziš normalno, opušteno, gospodski...onda Reno. Premda nije to taj nekadašnji (pre)udobni francuz, neko je to već spomenuo. Reno je osjetno prostraniji na zadnjoj klupi, premda je i Oktavija A5 za klasu prostranije od Oktavije A4.
Peta vrata kod Škode su ogromna prednost, to zna svako ko je htio bilo šta veće od kofera prevoziti autom...rekao bih da i Reno i Škoda imaju dosta dobre servisne mreže u BiH. Oktavija mi je ipak i nešto prestižnija od Fluencea, barem od onih osnovnih Renoa kod kojih dominira naizgled jeftina crna plastika. Reno mi djeluje opuštenije od Škode, pa ako ti je udobnost na prvom mjestu, ne trebaš da se dvoumiš..Reno.
Dizajnerski mi Reno djeluje nezavršeno...kao neka riba, dok su kod Oktavije pretjerali sa veličinom prednjih farova pri ovom zadnjem redizajnu.
Last edited by 530i on 14/10/2010 15:26, edited 1 time in total.
-
ljudozder
#77 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Nađi mi jedan spot (al ne s PINK i GRAND scene (kakvu furaju ovi golfisti i blobiji i ostali "Nijemci"Qler wrote:Ma dovoljno je da pogledas ono najbanalnije, hollywoodske filmove, spotove, niko ne fura japance i amere, uvijek je glavna faca u mecki, bmw-u ili audi, jos nisam vidio facu u mazdi
@ Gost:
pronađi ti nekog ispred Toyote i GM-a... I pronađi koliko ima Nijemaca među prvih 10-11-12 nebitno ovih na grafiku, a koliko Japanaca, Amerikanaca, Francuza...
Takođe i ovdje su ti i Toyota i Honda ispred Škode (VW, Audi i to)
-
Gost1515
#78 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Pa treći na svijetu pomoću "njemačke, bosne i par susjednih zemalja" ... moram ti reći da nisam znao koliko smo jaki ... nek si nas prosvijetlioljudozder wrote: @ Gost:
pronađi ti nekog ispred Toyote i GM-a... I pronađi koliko ima Nijemaca među prvih 10-11-12 nebitno ovih na grafiku, a koliko Japanaca, Amerikanaca, Francuza...
Takođe i ovdje su ti i Toyota i Honda ispred Škode (VW, Audi i to)Jedino Merc je uvijek bio auto, pa je osto u vrhu
Što se brandova tiče ... više sam se osvrnuo na ono za nisana i mazdu
- shlauf
-
hookah
#80 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
ŠKODA? čuj škoda jbt
škoda

-
ljudozder
#81 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Škoda je morala na logo napisat Škoda Auto da bi ljudi znali da je to auto. Drukčije ne bi mogli zaključit 
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#82 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Bolje i to nego da su kopirali znak "put sa prvenstvom prolaza"ljudozder wrote:Škoda je morala na logo napisat Škoda Auto da bi ljudi znali da je to auto. Drukčije ne bi mogli zaključit
-
vnm
#83 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
to je do tebe a ne do industrijeQler wrote:Ma dovoljno je da pogledas ono najbanalnije, hollywoodske filmove, spotove, niko ne fura japance i amere, uvijek je glavna faca u mecki, bmw-u ili audi, jos nisam vidio facu u mazdi

- Better Man
#84 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Ja ne bi ni Fluenca ni Octaviu, moja preporuka je novi Megane, ili mozda Peugoet 308. Sjedao sam u novi megane i jako je prostran i velik auto i ima dobar gepek, a i meni je puno ljepsi i od `Fluenca i od Octavie. A imas i novu Opel Astru koja je dosta veloka i komforna i ima veliki gepek. Ako vec hoces limuzinu onda ti je najbolje da uzmes novi Citroen 5, bio je jako povoljan na akciji, ili Renault Lagunu.
-
ljudozder
#85 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Obrazuj se: http://www.dinesh.com/history_of_logos/ ... story.html1946 wrote:Bolje i to nego da su kopirali znak "put sa prvenstvom prolaza"ljudozder wrote:Škoda je morala na logo napisat Škoda Auto da bi ljudi znali da je to auto. Drukčije ne bi mogli zaključit. Valjda im niko nije puštao prvenstvo pa francuzi kontali ovako na foru
Ako si imalo pismen, onda znaš šta znači "diamond"
- citroen
#86 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Zasto se svaka tema u kojoj postavljac trazi savjet za kupovinu svede na prepucavanje,ali to nije zdravo prepucavanje vec nesto drugo

-
ljudozder
#87 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
vjerovatno zbog nezdravih ljudicitroen wrote:Zasto se svaka tema u kojoj postavljac trazi savjet za kupovinu svede na prepucavanje,ali to nije zdravo prepucavanje vec nesto drugo![]()
![]()
![]()
-
Gost1515
#88 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
ljudozder wrote:vjerovatno zbog nezdravih ljudicitroen wrote:Zasto se svaka tema u kojoj postavljac trazi savjet za kupovinu svede na prepucavanje,ali to nije zdravo prepucavanje vec nesto drugo![]()
![]()
![]()
Ovi VW-ovci ne znam samo odakle dođu toliki da brane "nebesko auto" ko bez glave i bez očiju, bez obzira na sve...
nema ti dijamanta među na onoj listi brandova ... nešto gledam opet ove tabele ... cijela francusta autoindustrija manja od VW-a ... niti ih ima na listi brandova ...
-
ljudozder
#89 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
šta ima levatGost1515 wrote:ljudozder wrote:vjerovatno zbog nezdravih ljudicitroen wrote:Zasto se svaka tema u kojoj postavljac trazi savjet za kupovinu svede na prepucavanje,ali to nije zdravo prepucavanje vec nesto drugo![]()
![]()
![]()
Ovi VW-ovci ne znam samo odakle dođu toliki da brane "nebesko auto" ko bez glave i bez očiju, bez obzira na sve...
pa stručnjak za brandove i logo dizjan ... šta ima? gugla li se šta?
![]()
nema ti dijamanta među na onoj listi brandova ... nešto gledam opet ove tabele ... cijela francusta autoindustrija manja od VW-a ... niti ih ima na listi brandova ...
Jednostavno i ne zaslužuješ da voziš šta bolje
Uglavnom svi koji prate ovaj forum znaju da ja francuze ne smatram vrhom autoindustrije (to mjesto pripada Amerikancima, zatim Japancima, pa onda možda Francuzi)... od Nijemaca jedino Mercedes ima ono nešto
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#90 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Nisam pismenljudozder wrote:Obrazuj se: http://www.dinesh.com/history_of_logos/ ... story.html1946 wrote:Bolje i to nego da su kopirali znak "put sa prvenstvom prolaza"ljudozder wrote:Škoda je morala na logo napisat Škoda Auto da bi ljudi znali da je to auto. Drukčije ne bi mogli zaključit. Valjda im niko nije puštao prvenstvo pa francuzi kontali ovako na foru
Ako si imalo pismen, onda znaš šta znači "diamond"

-
Fiki29
#91 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Drug,
imao sam istu dilemu kao ti....i na kraju sam uzeo Octaviu ali sam nasao polovnu 7-2008 godiste sa predjenih ni manje ni vise nego 8.800km a sada je vec 14.800 za 3 mjeseca.....tako da moj glas ide za OCTAVIU...
Sto se tice Flunca imam priliku voziti megana jeste da je 1.6 b sa opremom initiale....znaci bas sve....od retrovizora na preklop do koze....2009 godiste....Puncev je ....ali iskreno meni ne lezi....zato sam se odlucio za octaviu u odnosu na fluenca....jer volim sedane....
inace kod mene je jos nesto presudilo.....GEPEK....TJ. 5 vrata Octavie u odnosu na 4 Vrata Fluenca.....kod octavie se gepek dize zajedno sa staklom a to je od velikog znacaja ako ces prevoziti nesto sto je kabasto i veceg volumena....proslo auto mi je bila Opel Astra Sedan i sa vremena na vrijeme mi je to stvaralo problem.....
OCTAVIA

imao sam istu dilemu kao ti....i na kraju sam uzeo Octaviu ali sam nasao polovnu 7-2008 godiste sa predjenih ni manje ni vise nego 8.800km a sada je vec 14.800 za 3 mjeseca.....tako da moj glas ide za OCTAVIU...
Sto se tice Flunca imam priliku voziti megana jeste da je 1.6 b sa opremom initiale....znaci bas sve....od retrovizora na preklop do koze....2009 godiste....Puncev je ....ali iskreno meni ne lezi....zato sam se odlucio za octaviu u odnosu na fluenca....jer volim sedane....
inace kod mene je jos nesto presudilo.....GEPEK....TJ. 5 vrata Octavie u odnosu na 4 Vrata Fluenca.....kod octavie se gepek dize zajedno sa staklom a to je od velikog znacaja ako ces prevoziti nesto sto je kabasto i veceg volumena....proslo auto mi je bila Opel Astra Sedan i sa vremena na vrijeme mi je to stvaralo problem.....
OCTAVIA
-
Vernes_AMG
#92 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
ljudozder wrote:Gost1515 wrote:šta ima levatljudozder wrote:
pa stručnjak za brandove i logo dizjan ... šta ima? gugla li se šta?
![]()
nema ti dijamanta među na onoj listi brandova ... nešto gledam opet ove tabele ... cijela francusta autoindustrija manja od VW-a ... niti ih ima na listi brandova ...ne gugla se ništa, koristi se wikipedia
Jednostavno i ne zaslužuješ da voziš šta boljeJa najgorem neprijatelju ne bi to poželio da vozi VW, al eto svako ima svoj ukus, čudno je to...
Uglavnom svi koji prate ovaj forum znaju da ja francuze ne smatram vrhom autoindustrije (to mjesto pripada Amerikancima, zatim Japancima, pa onda možda Francuzi)... od Nijemaca jedino Mercedes ima ono neštoJesil ikad vidio Amerikanca da vozi Audija ili vW-a ili Škodu? Nisi i nećeš (jedino ako je Bošnjo doseljenik u pitanju)
ako mislis na trziste , onda se jednim dijelom slazem , a za kvalitet , brate , jesi ti dobar ?
a moj glas ide za Octaviu , po meni je to "provjerena roba" , nemas rizika
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#93 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Reno izbaciva ocigledno nove linije i nove motore i bore se, dok je Skoda prvak u reciklazi, toliko mogu autoindustriji ponuditiBlobi wrote: Jos samo da je istina![]()
![]()
![]()
P.S.
Sta to konkretno ovaj Reno, nudi, a da je novo i inovativno u odnosu na Skodu?![]()
![]()
![]()
Drugi par opanaka je taj sto je Skoda pomutila racune mnogima (postala bolja), pa je sad fanovi francuza i "ostalih" ne vole
![]()
-
mišmaš
#94 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
joj šefe nije nam dobro ispo ovaj zglob - aj nije belaj dat ćemo ga škodi
joj šefe ovi amortizeri nam loše izašli - ma nemoj brat brigu može to u škodu
joj šefe mjenjač nas jebe ovaj - stavi ga u škodu
šefe šta ćemo sa ovom škodom, sve škart u njoj - ma ne brini stavit ćemo joj nove farove
šefe šta ćemo sa ovom škodom, sve škart u njoj - ma ne brini stavit ćemo joj nove farove
- citroen
#95 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Sto nisi kupio sebi kakav kamioncic,mozda onaj Hafei nebi bio los za te kabaste stvari ili kakav TAMFiki29 wrote:Drug,
OCTAVIA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#96 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
mišmaš wrote:joj šefe nije nam dobro ispo ovaj zglob - aj nije belaj dat ćemo ga škodi
- respo
#97 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
al ti si definitivno ostao bez rijeci pa pokusavas biti duhovitgolfista wrote:respo wrote:aha golfist ne znam sta je po zanimanju nasao objasnjavati sta je podvozje motor i mjenjac automehanicaru![]()
odoh na podforum ekonomija dda objasnjavam warren buffet-u sta znaci obveznica i tako te zajebancijepa definitivno nije samo napravljeno za šarafanja, ime nesto i u dinamici fluida u vezi sa oscilacijom faktora krutosti potisnika prilikom izražene kompresije u sprezi sa termičkom obradom metala, a što je u neposrenoj vezi sa zagrijavanjem , ne globalnim naravno, već kočionih diskova
- corolla02
#98 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Qler wrote:Ma dovoljno je da pogledas ono najbanalnije, hollywoodske filmove, spotove, niko ne fura japance i amere, uvijek je glavna faca u mecki, bmw-u ili audi, jos nisam vidio facu u mazdi
-
Gost1515
#99 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
Pratim forum, al ne znam šta ti smatraš ... znam šta pišeš ... mazda i nisan, uticaj bosanaca na svjetsko tržište, dijamanti itd ...ljudozder wrote: šta ima levatne gugla se ništa, koristi se wikipedia
Jednostavno i ne zaslužuješ da voziš šta boljeJa najgorem neprijatelju ne bi to poželio da vozi VW, al eto svako ima svoj ukus, čudno je to...
Uglavnom svi koji prate ovaj forum znaju da ja francuze ne smatram vrhom autoindustrije (to mjesto pripada Amerikancima, zatim Japancima, pa onda možda Francuzi)... od Nijemaca jedino Mercedes ima ono neštoJesil ikad vidio Amerikanca da vozi Audija ili vW-a ili Škodu? Nisi i nećeš (jedino ako je Bošnjo doseljenik u pitanju)
Škoda nije prisutna na američkom tržištu, al zato imaš VW, Audi, Porsche, Bentley ... evo tražim koji su to francuzi prisutni ... al ništa ovaj gugl ...
-
sabanss
#100 Re: Skoda Octavia vs Renault Fluence
I onda naprave auto koje se skoro nikad ne kvarimišmaš wrote:joj šefe nije nam dobro ispo ovaj zglob - aj nije belaj dat ćemo ga škodi
Nije to bas tako, Skoda bas da bi popravila taj imidz puno polaze na kvalitet. Sto se jel' te vidi i na trzistu i na statistikama kvarova...