Novi Passat - dojmovi prema slikama

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
frngla

#76 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by frngla »

citroen wrote:Pa s obzirom da je Citroen C5 1.6HDI 110KS sa nekom solidnom opremom 33 000KM do registracije ja mislim da je passat i dalje precijenjen :D :D :D
s obzirom da je tebi nick citroen, od tebe i ne ocekujem neku drugu izjavu, isto tako i od golfiste :)

ps
juce sam vidio ovog passata, uzivo mi puno uskladjenije i bolje izgleda :)
johntra

#77 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

ovo ne govorim iz nikakvog jeda ili što ne volim VW, ali evo već se družimo dva dana i mogu samo reći da je iznutra isti kao stara verzija, izuzimajući novi volan, analogni sat na sredini i touchscreen audio sistem, u ovoj varijanti opreme...kvalitet i materijali su isti ko u prethodniku, a jedino je novo što instumenti svijetle u bijeloj boji...s vana mi svaki dan izgleda sve bolje, dok pozadi možda malo izgleda tupasto, a takvim izgledom je izgubio onu svoju agresivnost stražnjeg kraja...zbog ovog redizajna, znači ovo jeste redizajn, koliko god se neki busali da nije, cijena jeste manja, jer su i oni skontali da bi sa starom cijenom popušili foru...
Jimmy_The_Saint

#78 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Jimmy_The_Saint »

Jeste, naravno, i prelazak sa Bube na G1 je bio baš onako evolutivan. :lol:
Jimmy_The_Saint

#79 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Ma nije to, čitam ja tebe k'o bukvar, nego mi mrsko da sve PIŠEM, skontaj sam. VW je batalio eksperimentisanje prije dvadesetak godina, kada je objektivno bio ispred većine konkurenata. E, sad kad su ga pristigli (a ponegdje i prestigli), možda bi bio red za stratege iz Wolfsburga da malo izvuku glavu iz dupeta da ne bi završili kao ekipa iz Detroita. Nije moje da tu brigu brinem, ali eto jeste da primijetim. :D

VW je brend koji se IZGRADIO na revolucijama i eksperimentima - ova priča o dojč kvalitetu je obični brending (jest, i marketing im je ubitačan, al' ima nas pa ne pušimo te fore) koji se na to nakalemio. E sad, u pravu si i da je Passat solidno auto još od onog kako mu ime bi "delfina", moraš nešta i ispod šminke imat'. :lol:
citroen

#80 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by citroen »

frngla wrote:
citroen wrote:Pa s obzirom da je Citroen C5 1.6HDI 110KS sa nekom solidnom opremom 33 000KM do registracije ja mislim da je passat i dalje precijenjen :D :D :D
s obzirom da je tebi nick citroen, od tebe i ne ocekujem neku drugu izjavu, isto tako i od golfiste :)

ps
juce sam vidio ovog passata, uzivo mi puno uskladjenije i bolje izgleda :)
Nema veze to uopste,ja samo njega uzeh za primjer jer je sigurno najpovoljniji automobil srednje klase ovdje kod nas,ne znam kakve su cijene u z. evropi.Evo I insignia je meni bolja od passata,tj prije bi nju kupio u bilo kojoj varijanti jer je jeftinija a nije nista losija.Pa onda tu dolazi i skoda super B,Renault laguna facelift.Ima toga josh,ja gledam da sto manje dam za auto a da dobijem vishe :D stara kineska :-D :-D
AmADin_gospo

#81 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by AmADin_gospo »

herbert mekfjuger wrote: Mene recimo to uopšte ne zanima. Kad kupujem auto, kupim što mi se sviđa, a cijena prodajna me ne zanima, nego vozim 5-10 godina, nebitno i otisnem ga nizbrdo i ko ga jebe :D Hoću te pare što uložim u kupovinu da mi se isplate kroz uživanje u istom, a ne kroz prodaju :D
ista sam ti taka, kad mi se nešto svidi, cijena nije bitna, i o prodaji ne razmišljam dok ne dođe do toga, kupujem šta mi sve sviđa i šta želim, hoču li za nejga poslje dobiti 2,3,5 hiljada ili 5 kerma, kvalitetno mi puca Q...c :mrgreen:

nesvatam ljude koji kupe auto XY jer će za 3 godine izgubiti 5% vrijednosti, a te 3 godine dok ga vozi, cijelo će vrijeme sanjati auto ZXY koje mu se sviđa, ali če izgubiti 15% vrijednosti.... debilno mi to pravo.

BTW, komšo naručio passonju, treba doči krajem ovog il početkom sljedečeg mjeseca. 47k KM + kusur kerm :lol:
vukojebina

#82 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by vukojebina »

AmADin_gospo wrote:
nesvatam ljude koji kupe auto XY jer će za 3 godine izgubiti 5% vrijednosti, a te 3 godine dok ga vozi, cijelo će vrijeme sanjati auto ZXY koje mu se sviđa, ali če izgubiti 15% vrijednosti.... debilno mi to pravo.
a meni je jos debilnije kad ti mislis da neko uzima auto samo zato sto je VW, ili sto mu ne spada cijena... nije ti slucajno palo na pamet da se nekom svidja i passat, golf, polo itd itd.. pa nije to fiat ebote pa da nemozes gledat u njeg...
shibonja

#83 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by shibonja »

Meni ovaj Facelift Passat djeluje nedovrseno ,ko da mu nesto fali...
johntra

#84 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

moj golfonja, sve bi to bilo ok da postoji minimum neke evolucije, osim vanjskog izgleda, koji je opet haman pa minimalan...evolucija je bila prelazak sa B5 na B6, ovo je zamazivanje očiju i pokušaj povrata izgubljenih pozicija, koji će možda trajati pola godine...
johntra

#85 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

golfista wrote:
johntra wrote:moj golfonja, sve bi to bilo ok da postoji minimum neke evolucije, osim vanjskog izgleda, koji je opet haman pa minimalan...evolucija je bila prelazak sa B5 na B6, ovo je zamazivanje očiju i pokušaj povrata izgubljenih pozicija, koji će možda trajati pola godine...
takve kritike jednostavno ne stoje iz prostog razloga jer ovaj passat je približavanje unifikaciji cijelog koncerna,počevši od scirocca, preko golfa i pola, kedija, T5 facelift itd, pa evo i do passata. Dakle dizajn se oslanja na cijelu gamu i govoriti da to nije to je zapravo kritika na račun izgleda mnogih modela koncerna, što, mora se priznati, nije pošteno, ipak su to dobra auta, sa dličnim dizajnerskim ekspresionizmom.
I moram spomenuti da je pored izmjenjenog volana i dodatnog sata na sredini konzole, tu još i nova grafika instrumenata sa novim detaljima, poput novo izvedenog maxi dot displeja, komandi klima uređaja, novo profiliranih sjedišta, potpuno novo rješenje el. podizača prozora i načina upravljanja retrovizorima uz novi dizajn unutrrašnjih obloga vrata, te pretinca ispred suvozača i ručice mjenjača, pa jel treba još nesto!? Promijenjeno je zapravo ono što je najviše u dodiru sa putnicima. O podvozju i motorizaciji, kao i svim aktuelnim gadgetima, ne treba trošiti puno riječi, dokazano i provjereno, utoliko da je novi passat vakcinisan protiv svih dječijih bolesti od kojih oblijeva većina novih modela.
sve je ovo staro i isto kao u prošlom modelu, što se da vrlo lako porediti...tu priču možeš prodavati neznalicama i paćenicima, koji me svakodnevno na cesti zaustavljaju da me pitaju je li to najnoviji Passat, a ne nekome ko je imao dodira sa starom generacijom...jbte, policija me zaustavlja pod rotacijom da me pita kakav je Passat, isto kao da je Veyron u pitanju :shock: ...znači, laž je da je osim CR motora te nekih benzinaca i ušminkane vanjštine išta na ovom automobilu novo...napisao sam već da je grafika instrument table drugačija i da je audio sistem drugačiji, odnosno da ima opcija touchscreen...prema tome, ja ću ovo auto smatrati malo boljim redizajnom, a ne novom generacijom...po toj logici, i Octaviu facelift možeš smatrati potpuno novim automobilom...niđe veze...
shibonja

#86 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by shibonja »

golfista wrote:
shibonja wrote:Meni ovaj Facelift Passat djeluje nedovrseno ,ko da mu nesto fali...
fali...nejveći mu je nedostatak što ga ne mogu imati za jedno 30000 KM...ostalo je legenda
Pa daj da se organizujemo ako ti samo 5 milja fali :-D
metar_drva

#87 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by metar_drva »

novi passat je ružan pravo, mutirana škoda superb :D
shibonja

#88 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by shibonja »

metar_drva wrote:novi passat je ružan pravo, mutirana škoda superb :D
E to je ono sto mi je bilo na vrh jezika :thumbup: :lol:
Better Man

#89 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Better Man »

Novi Passat niđe veze. Zaista je ružno auto. Hvalospjevi od strane lljudi iz Assa auto juće u novinama su smješni i na njih mogu nasjesti samo naivne budale.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#90 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by Entropio »

Better Man wrote:Novi Passat niđe veze. Zaista je ružno auto. Hvalospjevi od strane lljudi iz Assa auto juće u novinama su smješni i na njih mogu nasjesti samo naivne budale.
Slažem se sa mojim omiljenim forumašem. Baš je ružno auto. Ova prethodna verzija je puno ljepša.
shibonja

#91 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by shibonja »

Ljudi ,polako golfista ce nam dobit mozdani udar :dance: :lol:
Jimmy_The_Saint

#92 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Better Man wrote:Novi Passat niđe veze. Zaista je ružno auto. Hvalospjevi od strane lljudi iz Assa auto juće u novinama su smješni i na njih mogu nasjesti samo naivne budale.
Jah eto neka je lijep Renault Latitude. :-) :D :lol:
metar_drva

#93 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by metar_drva »

Jimmy_The_Saint wrote:
ma lijep/ružan je subjektivni doživljaj, nema smisla oko toga raspravljati. inače, kad već spomenu renault, oni su uvijek imali po jedan model koji je bio na nivou lade, po svom izgledu. recimo, renault broadway, ili thalia. sad su valjda sve te ružne aute strpali pod brand dacia :D
shibonja

#94 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by shibonja »

Image
Image

Div iz Wolfsburga je konačno predstavio novu limuzinu namijenjenu isključivo sjevernoameričkom tržištu. Tzv. New Midsize Sedan je u potpunosti podređen američkom ukusu, ali zato zadržava staro ime Passat.Gotov 4,9 metara duga limuzina spada u red modela srednje veličine cjenovnog razreda oko 20.000 USD ili nesto manje od 30000KM, a proizvodit će se u američkim pogonima u Chattonoogi, savezna država Tennessee......Osjetno veći od euro-Passata, model je dugačak 4.868 mm, širok 1.835 mm, dok razmak između osovina iznosi 2.803 mm. Dizajnerski se oslanja na Jettu, koja je uzor bila i u pogledu dizajna interijera. Tehnologija u potpunosti podržava moto Das Auto, što će reći kako nosi njemačke korijene. Ulazni model će pokretati 2,5-litreni pet-cilindarski benzinac sa 172 KS i 240 Nm, dok će u dizelskoj ponudi biti stari znanac, 2.0 TDI sa 142 KS i 320 Nm. Mjesto top izvedbe rezervirano je za VR6, kojeg pokreće 3,6 V6 sa 284 KS i 349 Nm standardno uparen sa DSG mjenjačem. Recimo i kako će najsiromašniji od tri dostupna paketa opreme sadržavati potpunu elektrifikaciju i sigurnosnu opremu, kao i detalje koji se na drugoj strani bare redovito dodatno naplaćuju. Primjera radi, to su sustav pomoći pri startu na usponu, sustav kontrole tlaka u gumama, Bluetooth sustav i sl.

.stvarno nije fer ,isto tako auto samo slabije opremljeno i malo krace uvaljuju evropskim kupcima za 10000$ vise:D
Jimmy_The_Saint

#95 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Aktuelna Laguna je super samo ima ružno dupe, a Fluence je OK, varijacija na temu FIAT Linea, budženje gepeka. Al' reći da je Passat "ružan" i "bezveze" samo zato što je FL a ne revolucija nije fer - ipak je lubeničar "evoluirao" u jedan od standarda svoje klase.
johntra

#96 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

golfista wrote:joj vi ste meni pravo cool...

johntra, skoro da čovjek i pomisli da bi ti se moglo povjerovati jer je očito da imaš veze i dodira sa novitetima na bh tržištu, ali necu i ne mogu, posebno iz razloga, što evo već najmanje pet godina nisam pročitao iole dobar i profesionalno napisan tekst, test ili recenziju a koja je direktno vezana za automobilski svijet. U srcu sam veliki patriota, volim ovu zemlju i naravno to i prakticiram i gledam gdje mi odlazi svaka marka, tako da sam preferirao domaću štampu, posebno onu koja se dotiče automobilskog svijeta, ali kako rekoh, u istoj, posljednjih godina, nema se što pročitati a da ne kažem naučiti. Eto iz tog razloga te držim kao pristrasnog i subjektivnog, tako da tvoj dojam nije utemeljen ni relevantan, a to će pokazati u dogledno vrijeme samo prodajne brojke. I, možda, da nekada uradite ili bar pokušate uraditi anketu zadovoljstva kupaca pa da imamo relevantne podatke o stanju i percepciji vozača u BH društvu, sva ova priča bi bila suvišna, ali ne, dovoljno je da živite na slamku uz minimalac i da objavljuejte plaćene reklame, plaćene testove, i prepisane recenzije kako bi zadovoljili formu, suština...ko hebe suštinu....
ja kad radim svoj posao, isključim emocije, prema tome ne tražim sitnice i ne serem previše, jer je ovo previše malo tržište da bi se nekoga pljuvalo javno..također, zaboravim svoj odnos prema VW, tj., odradim svoj posao profesionalno...šta ti misliš, da smo mi Njemačka ili Francuska, pa da mogu objavljivati kritičke tekstove? (mada ni kod njih toga nema)...je li ti shvataš da dobar dio medija u BiH živi od tih reklama i da im je to hljeb...a onda, ako napišeš da je Nihad Imamovć lopov ili da je Passat kanta, odmah možeš otpustiti pet ljudi, jer ti ASA ili bilo ko drugi neće dati reklamu...tako je to kod nas, sujeta vlada..znam masu novinara koji se osvrnu kritički, ali, nažalost, nemaju slobode...i ne vrijeđaj profesiju, jer ne znaš kako je u ovoj branši zaraditi taj minimalac...
Da se vratimo na temu, kod ovog auta, osim vanjskog dizajna, nije me ništa posebno impresioniralo, jer sam to sve VIDIO PRIJE... e u tome je razlika, jedno je govoriti htjeli smo napraviti automobil na tragu prethodnog, kao što je slučaj sa peticom i šesticom, a jedno je reći napravili smo novi automobil, što Passat B7 svakako nije...
DoradO

#97 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by DoradO »

naprijed je ljepsi kad se stave tablice... majke mi :)
johntra

#98 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by johntra »

ako se već do kraja ne može biti objektivan u tekstovima, mada postoje i načini za to, može se biti objektivan na forumu...evo, napisao sam sve što mislim, niti ga pljujem, niti ga ukivam u zvijezde...a isto tako bih napisao o svakom autu, nema veze bio VW ili ne...
drndalo

#99 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by drndalo »

Jimmy_The_Saint wrote:
Cekaj, ti vidis neku razliku ovdje...?
Image
Image
Image
AmADin_gospo

#100 Re: Novi Passat - dojmovi prema slikama

Post by AmADin_gospo »

meni vala kad neko spomene passata, prvo što mi padne na pamet je lubeničar :lol:

Image

a što se tiče novog, sad sam se čuo s nihom imamovićem, veli mi lik da se sprema specijalna serija za BH tržište u sedan i karavan izvedbi s prikolicom gratis i gačama navučenim preko pola auta, da ne oštetite lak kad se budu kurbani švercovali (u sedan verziju stane 3 kurbana, 1 u gepek i 2 na kant u prikolicu, dok u karavan stane 5)

Image
Image

8-)
Post Reply