golfista wrote:joj vi ste meni pravo cool...
johntra, skoro da čovjek i pomisli da bi ti se moglo povjerovati jer je očito da imaš veze i dodira sa novitetima na bh tržištu, ali necu i ne mogu, posebno iz razloga, što evo već najmanje pet godina nisam pročitao iole dobar i profesionalno napisan tekst, test ili recenziju a koja je direktno vezana za automobilski svijet. U srcu sam veliki patriota, volim ovu zemlju i naravno to i prakticiram i gledam gdje mi odlazi svaka marka, tako da sam preferirao domaću štampu, posebno onu koja se dotiče automobilskog svijeta, ali kako rekoh, u istoj, posljednjih godina, nema se što pročitati a da ne kažem naučiti. Eto iz tog razloga te držim kao pristrasnog i subjektivnog, tako da tvoj dojam nije utemeljen ni relevantan, a to će pokazati u dogledno vrijeme samo prodajne brojke. I, možda, da nekada uradite ili bar pokušate uraditi anketu zadovoljstva kupaca pa da imamo relevantne podatke o stanju i percepciji vozača u BH društvu, sva ova priča bi bila suvišna, ali ne, dovoljno je da živite na slamku uz minimalac i da objavljuejte plaćene reklame, plaćene testove, i prepisane recenzije kako bi zadovoljili formu, suština...ko hebe suštinu....
ja kad radim svoj posao, isključim emocije, prema tome ne tražim sitnice i ne serem previše, jer je ovo previše malo tržište da bi se nekoga pljuvalo javno..također, zaboravim svoj odnos prema VW, tj., odradim svoj posao profesionalno...šta ti misliš, da smo mi Njemačka ili Francuska, pa da mogu objavljivati kritičke tekstove? (mada ni kod njih toga nema)...je li ti shvataš da dobar dio medija u BiH živi od tih reklama i da im je to hljeb...a onda, ako napišeš da je Nihad Imamovć lopov ili da je Passat kanta, odmah možeš otpustiti pet ljudi, jer ti ASA ili bilo ko drugi neće dati reklamu...tako je to kod nas, sujeta vlada..znam masu novinara koji se osvrnu kritički, ali, nažalost, nemaju slobode...i ne vrijeđaj profesiju, jer ne znaš kako je u ovoj branši zaraditi taj minimalac...
Da se vratimo na temu, kod ovog auta, osim vanjskog dizajna, nije me ništa posebno impresioniralo, jer sam to sve VIDIO PRIJE... e u tome je razlika, jedno je govoriti htjeli smo napraviti automobil na tragu prethodnog, kao što je slučaj sa peticom i šesticom, a jedno je reći napravili smo novi automobil, što Passat B7 svakako nije...