veza preko interneta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#76 Re: veza preko interneta

Post by ladyblue18 »

Wewo on hoce tebe i tacka. :lol: :mrgreen:
citroen wrote:Daj recite mi caku da i ja osjetim hemiju nadaljinu :D sad nista ne osjecam :sax: :sax: :sax:
Ne postoji ba caka :-) To se osjeti ili ne osjeti. Nema treceg.
I nije to hemija hemija vec vise kao neka radoznalost, zelja da upoznas tu osobu sa druge strane, e onda hemije bude uzivo...ili ne bude. Prosto ko pasulj. :mrgreen:

A sto se tice tih prilazaka prva, prvi...ja i kad pokusam muski mozak to ne registruje i onda odustanem, 'ta cu. :zoka: :oops:
brina

#77 Re: veza preko interneta

Post by brina »

[quote="wewa"]ti si znaci od onih kojima treba prepricati svoju zivotnu pricu nakon cega oni sami odluce da li je to sto ja osjecam/mislim tacno...

ti ne vjerujes i to mi je jasno. moguce da mi se posrecilo. a ni jedan od hiljadu nije mali broj na planeti gdje nas je vise od 6 milijardi. poenta je u vjerovanju u tudja iskustva - u ono o cemu ne mozes/ne trebas suditi na osnovu vlastitog, nadasve ogranicenog iskustva.

quote]

"od kojih" sam ja je totalno nebitno jer je ovo ipak forum. ili nije? :wink:
na forumu ljudi razmjenjuju iskustva/misljenja. neki se druze a neki se uspiju i upoznati. ne vidim razlog zasto ti imas nesto protiv mog misljenja i zasto je tebi bitno da mene ubijedis da ja nemam pojma o cemu pricam... tako i ja mogu da tvrdim da ti nemas pojma o kakvoj hemiji ja pricam ali ne tvrdim ;-)
sto se tice tvoje poente, mislim da bi trebala otvoriti diskusiju "vjerovanja u tudja iskustva" pa cu i tu ja vrlo rado da dam svoje misljenje jer se ova diskusija zove veza preko interneta
haubica_i_to_teshka

#78 Re: veza preko interneta

Post by haubica_i_to_teshka »

[quote="ladyblue18"]Wewo on hoce tebe i tacka. :lol: :mrgreen:

Naravno :dance:

prvi "inernet" poljubac je pao....idemo dalje :lol:
Cholina_Lokica

#79 Re: veza preko interneta

Post by Cholina_Lokica »

hajde ovako preko foruma ili slicno, pa se ljudi upoznaju i zaljube kasnije... ali kad neko maksuz ise sa tim ciljom namah mi ima neku gresku u sistemu kad ne moze da ostvari kontakt u stvarnom svijetu, pa pribjegava opciji upoznavanja naslijepo...
citroen

#80 Re: veza preko interneta

Post by citroen »

ladyblue18 wrote:Wewo on hoce tebe i tacka. :lol: :mrgreen:
citroen wrote:Daj recite mi caku da i ja osjetim hemiju nadaljinu :D sad nista ne osjecam :sax: :sax: :sax:
Ne postoji ba caka :-) To se osjeti ili ne osjeti. Nema treceg.
I nije to hemija hemija vec vise kao neka radoznalost, zelja da upoznas tu osobu sa druge strane, e onda hemije bude uzivo...ili ne bude. Prosto ko pasulj. :mrgreen:

A sto se tice tih prilazaka prva, prvi...ja i kad pokusam muski mozak to ne registruje i onda odustanem, 'ta cu. :zoka: :oops:
Radoznalost :D ovo je vec bolje :sax: molim da rijec hemija izbacite kad je u pitanju komunikacija preko compajlera :D :D
ladyblue18

#81 Re: veza preko interneta

Post by ladyblue18 »

Dile wrote:hajde ovako preko foruma ili slicno, pa se ljudi upoznaju i zaljube kasnije... ali kad neko maksuz ise sa tim ciljom namah mi ima neku gresku u sistemu kad ne moze da ostvari kontakt u stvarnom svijetu, pa pribjegava opciji upoznavanja naslijepo...
Ma imas ljudi koji se boje kontakta "face to face" ili koji jednostavno nemaju samopouzdanja prici nekome i sl. pa im je onda to jedini nacin.
Sta ces, ima nas svakakvih.
Dioda

#82 Re: veza preko interneta

Post by Dioda »

Dile wrote:hajde ovako preko foruma ili slicno, pa se ljudi upoznaju i zaljube kasnije... ali kad neko maksuz ise sa tim ciljom namah mi ima neku gresku u sistemu kad ne moze da ostvari kontakt u stvarnom svijetu, pa pribjegava opciji upoznavanja naslijepo...
I ja kazem :D
Ima dosta ljudi koji traze ljubav preko net-a, dosta njih je prilicno asocijalno, lakse je kuckati nego uzivo pricati :)
A ima ocito i onih koji (namjerno ili ne) nadju ljubav preko interneta :)

Meni se bas ideja o upoznavanju preko net-a i ne svidja :) Narocito plansko trazenje nekog na taj nacin. Nekako mi draze odokativno procijeniti :D
haubica_i_to_teshka

#83 Re: veza preko interneta

@lady, onaj @citroen hoce prekoreda da se uvali :( :-D ,shta da radim
mislim, znao bih u "reali' ali ovako... :D

@wewa, pjesma za Tebe i oprosti ako sam malo pretjerao...;

brina

#84 Re: veza preko interneta

Post by brina »

ladyblue18 wrote:
Ma imas ljudi koji se boje kontakta "face to face" ili koji jednostavno nemaju samopouzdanja prici nekome i sl. pa im je onda to jedini nacin.
pa o tome u samom startu govorim?! :roll: :x "slucaj" sam nazvala onu zenu sto je neko pomenuo kako je postala napast a fino sam rekla da ostali imaju neki problem (strah ili nesigurnsot), i svi ste navalili na mene kao da sam nekog ubila :skoljka: :-)
ima li kontra ovoj :sax: ?? :thumbup:
ladyblue18

#85 Re: veza preko interneta

Post by ladyblue18 »

:lol: kazes mu da nadje drugu kojoj ce da se uvaljuje, ha ya. :mrgreen:
Sjooo vi muskarci nista sami ne znate. :| :oops:
haubica_i_to_teshka

#86 Re: veza preko interneta

ladyblue18 wrote::lol: kazes mu da nadje drugu kojoj ce da se uvaljuje, ha ya. :mrgreen:

@citroen, razbicu ti shajbu, nadji drugu pa se uvaljuj... :-D 8)

eto, rek'o sam mu...sad mi je lakshe :-D
Cholina_Lokica

#87 Re: veza preko interneta

Post by Cholina_Lokica »

ladyblue18 wrote:
pa to.. i to je greska u sistemu... psiholozi se uspjesno bave otklanjanjem takvih poteskoca :D klasiicno socijalno nefunkcionisanje :D

@Dioda
razumijemo se :mrgreen:
*mima*

#88 Re: veza preko interneta

Post by *mima* »

ladyblue18 wrote::lol: kazes mu da nadje drugu kojoj ce da se uvaljuje, ha ya. :mrgreen:

Znaju kad im se pokaze.
EdoFmjam

#89 Re: veza preko interneta

Post by EdoFmjam »

nema od tog' hljeba
wewa

#90 Re: veza preko interneta

Post by wewa »

haubica_i_to_teshka wrote:@lady, onaj @citroen hoce prekoreda da se uvali :( :-D ,shta da radim
mislim, znao bih u "reali' ali ovako... :D

@wewa, pjesma za Tebe i oprosti ako sam malo pretjerao...;

hvala za pjesmu, i dragi je tako poceo :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#91 Re: veza preko interneta

Post by Truba »

znam ljude koji su bili u vezama s onima koje nisu vidjeli nikad :mrgreen: osim preko kamere...
Adriatic

#92 Re: veza preko interneta

Post by Adriatic »

Nije bitno kako se ljudi upoznaju, nego šta ih drži zajedno.
Traktor`

#93 Re: veza preko interneta

Post by Traktor` »

ma sve je za ljude... :D ljudi koji budu u dugoj vezi skroz ispadnu iz fazona upoznavanja live...meni iskreno svejedno bude gdje cu koga upoznati...nemam problem s tim da pridjem djevojci, ali eto desavalo mi se da upoznam nekog preko neta...posljednje dvije duze veze bile su djevojke sa drustvenih mreza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...ma kako god, internet je cudo... :D
sofist

#94 Re: veza preko interneta

Post by sofist »

Kakva je razlika ako upoznas nekoga preko neta ili u kafani? Upoznao sam dosta žena preko neta, uglavnom su pozitivna iskustva. Moraš procijeniti osobu sa kojom želiš kontakt, u procjeni mozes pogrijesiti i u real life. Rizik postoji ali ko ne riskira ne profitira. Treba biti oprezan i onda nema problema.
Komšinica

#95 Re: veza preko interneta

Post by Komšinica »

komi wrote:znam ljude koji su bili u vezama s onima koje nisu vidjeli nikad :mrgreen: osim preko kamere...
Ja znam i za slučajeve da su u vezi a nisu se nikada vidjeli čak ni preko kamere. I da, nisu u pitanju neki tinejdžeri... :roll:

Vjerujem da mogu postojati simpatije, a i onaj neki osjećaj da ti neko uljepša dan kada ti se javi, da želiš nekoga da upoznaš, pa čak i da pomisliš da bi možda to mogao biti neko s kim bi se mogla vidjeti i u nekoj vezi... ali ljubav, hemija, emocije, mi smo srodne duše i slično... takve neke izjave a nikada se u životu niste vidjeli, popili kafu... teško... Bar kad sam ja u pitanju. Ali kao što rekoh postoje ljudi koji drugačije razmišljaju, tako da...
male_okice

#96 Re: veza preko interneta

Post by male_okice »

wewa wrote:mene cude ovi koji nikad nisu osjetili hemiju s nekim online... ustvari, totalno mi je bezveze negirati postojanje neceg sto nisi osjetio na svojoj kozi, kao da je to jedini dokaz iceg. ono - fotoni, sta je to, ja ih nikad nisam vidjela.
:thumbup:
citroen

#97 Re: veza preko interneta

Post by citroen »

haubica_i_to_teshka wrote:

@citroen, razbicu ti shajbu, nadji drugu pa se uvaljuj... :-D 8)

eto, rek'o sam mu...sad mi je lakshe :-D
Nema potrebe za razbijanjem shajbe,ja se ne uvaljujem ni jenoj,samo trazim savjet kako da to radim u buducnosti :D :D :D
ladyblue18

#98 Re: veza preko interneta

Post by ladyblue18 »

citroen wrote:
Nema potrebe za razbijanjem shajbe,ja se ne uvaljujem ni jenoj,samo trazim savjet kako da to radim u buducnosti :D :D :D
Haman pa cemo morati otvoriti neki kurs za vas pocetnike. :mrgreen:
Komšinica wrote: Vjerujem da mogu postojati simpatije, a i onaj neki osjećaj da ti neko uljepša dan kada ti se javi, da želiš nekoga da upoznaš, pa čak i da pomisliš da bi možda to mogao biti neko s kim bi se mogla vidjeti i u nekoj vezi... ali ljubav, hemija, emocije, mi smo srodne duše i slično... takve neke izjave a nikada se u životu niste vidjeli, popili kafu... teško...
:thumbup:
male_okice

#99 Re: veza preko interneta

Post by male_okice »

Komšinica wrote:
komi wrote:znam ljude koji su bili u vezama s onima koje nisu vidjeli nikad :mrgreen: osim preko kamere...
Ja znam i za slučajeve da su u vezi a nisu se nikada vidjeli čak ni preko kamere. I da, nisu u pitanju neki tinejdžeri... :roll:

Vjerujem da mogu postojati simpatije, a i onaj neki osjećaj da ti neko uljepša dan kada ti se javi, da želiš nekoga da upoznaš, pa čak i da pomisliš da bi možda to mogao biti neko s kim bi se mogla vidjeti i u nekoj vezi... ali ljubav, hemija, emocije, mi smo srodne duše i slično... takve neke izjave a nikada se u životu niste vidjeli, popili kafu... teško... Bar kad sam ja u pitanju. Ali kao što rekoh postoje ljudi koji drugačije razmišljaju, tako da...
pa mislim da su druga situacija teenager-i koji svako malo kao imaju nekog novog nemaju blabla, ali ako govorimo o malo ozbiljnijim ljudima onda je ipak situacija malo drugacija. Ne vjerujem da bas iko ono bas namjenski ide na datin site-s da nadje srodnu dusu ili da odmah cim nekog upozna proglasi ga istom, ali mislim da pokusaju jednostavno da na neki opusten nacin upoznaju nekog novog iskuse nesto novo. Dopisivanje preko neta moze biti mnogo jednostavnije nego odmah date ili upoznavanje u kafani, plus covjek moze normalno razgovarati: znaci nema tu drustva da nesto dobacuje, nema glasne muzike koja smeta nekom razgovoru, i jednostavno ako ti se neko ne svidja ili ti ubaci neki komentar prekines komunikaciju blokiras ga i to je to. Dok u stvarnom zivotu je situacija ipak malo drugacija, a isto ne vidim zasto bi se net razlikovao sad od onog nekog klasicnog upoznavanja preko trece osobe; npr.:kolegica ima momka i pozove te da izadjes sa njima i jednim prijateljem njenog momka, ili opet neki prijatelj te upoznaje sa nekom njegovom prijateljicom itd.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#100 Re: veza preko interneta

Post by Truba »

uglavnom je to situacija da je neko iz siromašne zemlje
a druga strana iz ultrabogate zemlje...

nažalost moram reći da je to pokušaj da se jedna strana spasi bijede :cry: :cry: :cry:

zašto se niko ne zaljubi u afrikanca/afrikanku .. igrao sam saha s tim ljudima dole i chatao... i oni traže ljubav... ali je ne nadju u bosni... i oni traže europu :mrgreen:

zašto uvijek druga strana mora biti iz USA kanade australije i tako... :mrgreen:
Post Reply