Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
citroen wrote:Daj recite mi caku da i ja osjetim hemiju nadaljinu sad nista ne osjecam
Ne postoji ba caka To se osjeti ili ne osjeti. Nema treceg.
I nije to hemija hemija vec vise kao neka radoznalost, zelja da upoznas tu osobu sa druge strane, e onda hemije bude uzivo...ili ne bude. Prosto ko pasulj.
A sto se tice tih prilazaka prva, prvi...ja i kad pokusam muski mozak to ne registruje i onda odustanem, 'ta cu.
[quote="wewa"]ti si znaci od onih kojima treba prepricati svoju zivotnu pricu nakon cega oni sami odluce da li je to sto ja osjecam/mislim tacno...
ti ne vjerujes i to mi je jasno. moguce da mi se posrecilo. a ni jedan od hiljadu nije mali broj na planeti gdje nas je vise od 6 milijardi. poenta je u vjerovanju u tudja iskustva - u ono o cemu ne mozes/ne trebas suditi na osnovu vlastitog, nadasve ogranicenog iskustva.
quote]
"od kojih" sam ja je totalno nebitno jer je ovo ipak forum. ili nije?
na forumu ljudi razmjenjuju iskustva/misljenja. neki se druze a neki se uspiju i upoznati. ne vidim razlog zasto ti imas nesto protiv mog misljenja i zasto je tebi bitno da mene ubijedis da ja nemam pojma o cemu pricam... tako i ja mogu da tvrdim da ti nemas pojma o kakvoj hemiji ja pricam ali ne tvrdim
sto se tice tvoje poente, mislim da bi trebala otvoriti diskusiju "vjerovanja u tudja iskustva" pa cu i tu ja vrlo rado da dam svoje misljenje jer se ova diskusija zove veza preko interneta
hajde ovako preko foruma ili slicno, pa se ljudi upoznaju i zaljube kasnije... ali kad neko maksuz ise sa tim ciljom namah mi ima neku gresku u sistemu kad ne moze da ostvari kontakt u stvarnom svijetu, pa pribjegava opciji upoznavanja naslijepo...
citroen wrote:Daj recite mi caku da i ja osjetim hemiju nadaljinu sad nista ne osjecam
Ne postoji ba caka To se osjeti ili ne osjeti. Nema treceg.
I nije to hemija hemija vec vise kao neka radoznalost, zelja da upoznas tu osobu sa druge strane, e onda hemije bude uzivo...ili ne bude. Prosto ko pasulj.
A sto se tice tih prilazaka prva, prvi...ja i kad pokusam muski mozak to ne registruje i onda odustanem, 'ta cu.
Radoznalost ovo je vec bolje molim da rijec hemija izbacite kad je u pitanju komunikacija preko compajlera
Dile wrote:hajde ovako preko foruma ili slicno, pa se ljudi upoznaju i zaljube kasnije... ali kad neko maksuz ise sa tim ciljom namah mi ima neku gresku u sistemu kad ne moze da ostvari kontakt u stvarnom svijetu, pa pribjegava opciji upoznavanja naslijepo...
Ma imas ljudi koji se boje kontakta "face to face" ili koji jednostavno nemaju samopouzdanja prici nekome i sl. pa im je onda to jedini nacin.
Sta ces, ima nas svakakvih.
Dile wrote:hajde ovako preko foruma ili slicno, pa se ljudi upoznaju i zaljube kasnije... ali kad neko maksuz ise sa tim ciljom namah mi ima neku gresku u sistemu kad ne moze da ostvari kontakt u stvarnom svijetu, pa pribjegava opciji upoznavanja naslijepo...
I ja kazem
Ima dosta ljudi koji traze ljubav preko net-a, dosta njih je prilicno asocijalno, lakse je kuckati nego uzivo pricati
A ima ocito i onih koji (namjerno ili ne) nadju ljubav preko interneta
Meni se bas ideja o upoznavanju preko net-a i ne svidja Narocito plansko trazenje nekog na taj nacin. Nekako mi draze odokativno procijeniti
Ma imas ljudi koji se boje kontakta "face to face" ili koji jednostavno nemaju samopouzdanja prici nekome i sl. pa im je onda to jedini nacin.
pa o tome u samom startu govorim?! "slucaj" sam nazvala onu zenu sto je neko pomenuo kako je postala napast a fino sam rekla da ostali imaju neki problem (strah ili nesigurnsot), i svi ste navalili na mene kao da sam nekog ubila
ima li kontra ovoj ??
pa to.. i to je greska u sistemu... psiholozi se uspjesno bave otklanjanjem takvih poteskoca klasiicno socijalno nefunkcionisanje
ma sve je za ljude... ljudi koji budu u dugoj vezi skroz ispadnu iz fazona upoznavanja live...meni iskreno svejedno bude gdje cu koga upoznati...nemam problem s tim da pridjem djevojci, ali eto desavalo mi se da upoznam nekog preko neta...posljednje dvije duze veze bile su djevojke sa drustvenih mreza ...ma kako god, internet je cudo...
Kakva je razlika ako upoznas nekoga preko neta ili u kafani? Upoznao sam dosta žena preko neta, uglavnom su pozitivna iskustva. Moraš procijeniti osobu sa kojom želiš kontakt, u procjeni mozes pogrijesiti i u real life. Rizik postoji ali ko ne riskira ne profitira. Treba biti oprezan i onda nema problema.
komi wrote:znam ljude koji su bili u vezama s onima koje nisu vidjeli nikad osim preko kamere...
Ja znam i za slučajeve da su u vezi a nisu se nikada vidjeli čak ni preko kamere. I da, nisu u pitanju neki tinejdžeri...
Vjerujem da mogu postojati simpatije, a i onaj neki osjećaj da ti neko uljepša dan kada ti se javi, da želiš nekoga da upoznaš, pa čak i da pomisliš da bi možda to mogao biti neko s kim bi se mogla vidjeti i u nekoj vezi... ali ljubav, hemija, emocije, mi smo srodne duše i slično... takve neke izjave a nikada se u životu niste vidjeli, popili kafu... teško... Bar kad sam ja u pitanju. Ali kao što rekoh postoje ljudi koji drugačije razmišljaju, tako da...
wewa wrote:mene cude ovi koji nikad nisu osjetili hemiju s nekim online... ustvari, totalno mi je bezveze negirati postojanje neceg sto nisi osjetio na svojoj kozi, kao da je to jedini dokaz iceg. ono - fotoni, sta je to, ja ih nikad nisam vidjela.
citroen wrote:
Nema potrebe za razbijanjem shajbe,ja se ne uvaljujem ni jenoj,samo trazim savjet kako da to radim u buducnosti
Haman pa cemo morati otvoriti neki kurs za vas pocetnike.
Komšinica wrote:
Vjerujem da mogu postojati simpatije, a i onaj neki osjećaj da ti neko uljepša dan kada ti se javi, da želiš nekoga da upoznaš, pa čak i da pomisliš da bi možda to mogao biti neko s kim bi se mogla vidjeti i u nekoj vezi... ali ljubav, hemija, emocije, mi smo srodne duše i slično... takve neke izjave a nikada se u životu niste vidjeli, popili kafu... teško...
komi wrote:znam ljude koji su bili u vezama s onima koje nisu vidjeli nikad osim preko kamere...
Ja znam i za slučajeve da su u vezi a nisu se nikada vidjeli čak ni preko kamere. I da, nisu u pitanju neki tinejdžeri...
Vjerujem da mogu postojati simpatije, a i onaj neki osjećaj da ti neko uljepša dan kada ti se javi, da želiš nekoga da upoznaš, pa čak i da pomisliš da bi možda to mogao biti neko s kim bi se mogla vidjeti i u nekoj vezi... ali ljubav, hemija, emocije, mi smo srodne duše i slično... takve neke izjave a nikada se u životu niste vidjeli, popili kafu... teško... Bar kad sam ja u pitanju. Ali kao što rekoh postoje ljudi koji drugačije razmišljaju, tako da...
pa mislim da su druga situacija teenager-i koji svako malo kao imaju nekog novog nemaju blabla, ali ako govorimo o malo ozbiljnijim ljudima onda je ipak situacija malo drugacija. Ne vjerujem da bas iko ono bas namjenski ide na datin site-s da nadje srodnu dusu ili da odmah cim nekog upozna proglasi ga istom, ali mislim da pokusaju jednostavno da na neki opusten nacin upoznaju nekog novog iskuse nesto novo. Dopisivanje preko neta moze biti mnogo jednostavnije nego odmah date ili upoznavanje u kafani, plus covjek moze normalno razgovarati: znaci nema tu drustva da nesto dobacuje, nema glasne muzike koja smeta nekom razgovoru, i jednostavno ako ti se neko ne svidja ili ti ubaci neki komentar prekines komunikaciju blokiras ga i to je to. Dok u stvarnom zivotu je situacija ipak malo drugacija, a isto ne vidim zasto bi se net razlikovao sad od onog nekog klasicnog upoznavanja preko trece osobe; npr.:kolegica ima momka i pozove te da izadjes sa njima i jednim prijateljem njenog momka, ili opet neki prijatelj te upoznaje sa nekom njegovom prijateljicom itd.
uglavnom je to situacija da je neko iz siromašne zemlje
a druga strana iz ultrabogate zemlje...
nažalost moram reći da je to pokušaj da se jedna strana spasi bijede
zašto se niko ne zaljubi u afrikanca/afrikanku .. igrao sam saha s tim ljudima dole i chatao... i oni traže ljubav... ali je ne nadju u bosni... i oni traže europu
zašto uvijek druga strana mora biti iz USA kanade australije i tako...