Ucenje njemackog jezika
- Zatamnjena stakla
#76 Re: Ucenje njemackog jezika
Ama knjigu ispred sebe, Rilke svakako i prevodi na naš.
Sa mooooooog!
Sa mooooooog!
-
proud
#77 Re: Ucenje njemackog jezika
Pik ja, pik ja.ćiribiribela wrote:Imam linkove i za rosetta stone, pa ako ko hoce samo nek' javi.![]()
Full opremljena i opet slabo ide.![]()
Ja ga učim već ihaaaaaj, al tu Rosettu nikako da uganjam. Imam linkove ja msm za bantu jezik
Vielen Dank!
-
Bodkin
#78 Re: Ucenje njemackog jezika
ja jednom krenuo svabi objasniti zasto je tako tesko uciti njemacki jer ima toliko clanova. onda sam skontao da na nasem moram SVAKU RIJEC zapamtiti u svakom padezu i svakom rodu. dakle nema samo clan pa da znas po clanu nego svaka rijec ima 7 oblika, po jedan za svaki padez. onda sam skontao da su njemci genijalci jer su skontali da je lakse dodijeliti jedan clan i iste nastavke za sve rijeci muskog/zenskog/srednjeg roda i mnozineLeonardoAC wrote:Sad bez zezancije... na goethe-u krenuo od A1.1 došao do B2..., jako jako komplikovan jezik za naučit. Nastavci, vremena, rodovi za svaku jbnu riječ - vjerujte da nije vrijedno živaca.![]()
![]()
Što se tiče dodatnog materijala, OBAVEZNO instalirati Rosetta Stone > German - svakako da možete downloadat' sa piratebey-a besplatno.
-
Bodkin
#79 Re: Ucenje njemackog jezika
ja sam rozetu probao i nije mi bas legla 
-
Googlerica
#80 Re: Ucenje njemackog jezika
warum nicht ? gdje ? probam takodjer pmsleur,to su aplikacije ili stranice ? hvala dankepurgatorio wrote:Ja koristim dw warum nicht, pimsleur, duolingo i tell me more German u kombinaciji s rječnikom i nekoliko knjiga. Ide kad se organizira.
Sent from my C5303 using Tapatalk 2
-
Googlerica
#81 Re: Ucenje njemackog jezika
also,kako da obnavljam deustche spracheBodkin wrote:
ja jednom krenuo svabi objasniti zasto je tako tesko uciti njemacki jer ima toliko clanova. onda sam skontao da na nasem moram SVAKU RIJEC zapamtiti u svakom padezu i svakom rodu. dakle nema samo clan pa da znas po clanu nego svaka rijec ima 7 oblika, po jedan za svaki padez. onda sam skontao da su njemci genijalci jer su skontali da je lakse dodijeliti jedan clan i iste nastavke za sve rijeci muskog/zenskog/srednjeg roda i mnozine
- Internetowska
#82 Re: Ucenje njemackog jezika
Lijep pozdrav svim 'švabama'...
Počela sam učiti njemački, ne tako davno. Za početak pratim lekcije na Youtube-u, ne djeluju mi loše za postaviti osnove. Meni nije pisanje trenutno toliko bitno, koliko konverzacija, pa ako neko ima neki zanimljiv prijedlog - slušam. 
-
sopran
#83 Re: Ucenje njemackog jezika
Preporucujem interaktivni komplet cd-ova EURO PLUS+ SPRACHKURS DEUTSCH, izdavac je Mozaik knjiga (imaju objasnjenja gramatike i na hrvatskom, rjecnik, a lekcije se usvajaju na osnovu slika, videa, logickih zadataka koje rijesavate, s tim da vam program ukazuje na greske). Kurs u knjizarama kosta oko 240 KM , ali na PIK-u i slicnim stranicama ga mozete pronaci i mnogo jeftinije 
- ćiribiribela
#84 Re: Ucenje njemackog jezika
Pa otprilike k'o Rosetta Stone, samo sto ovdje nemas nista na bosanskom/hrvatskom, a i ne treba ti. 
-
sopran
#85 Re: Ucenje njemackog jezika
Probala sam Rosetta Stone za ruski, ovaj mi se cini zanimljivijim i ozbiljnijim. Rosetta mi je vise nabrajanje pojmova (mozda nisam imala najbolju verziju), ovdje su ozbiljnije konverzacije, video lekcije pomalo govore i o njemackoj kulturi, a tu je mogucnost povezivanja preko foruma sa drugim ljudima koji uce njemacki, igranje jezickih igara preko interneta sa drugim "ucenicima" (govorim kao neko ko je zivio na njemackom govornom podrucju, nisam putem ovog programa ja ucila, ali uci moja mama i dobro joj ide). U svakom slucaju, vrijedno je paznje, narocito ako se moze doci do jeftinije verzije, a za pocetnike nije nebitno da ima koje objasnjenje i na "nasem".ćiribiribela wrote:Pa otprilike k'o Rosetta Stone, samo sto ovdje nemas nista na bosanskom/hrvatskom, a i ne treba ti.
- purgatorio
#86 Re: Ucenje njemackog jezika
Googlerica wrote:warum nicht ? gdje ? probam takodjer pmsleur,to su aplikacije ili stranice ? hvala dankepurgatorio wrote:Ja koristim dw warum nicht, pimsleur, duolingo i tell me more German u kombinaciji s rječnikom i nekoliko knjiga. Ide kad se organizira.
Sent from my C5303 using Tapatalk 2
Warum nicht je audio kurs i knjige od deutsche welle, imas na torrentima a i na njihovoj stranici ili na podcastima. Pimsleur je isto audio kurs.
-
Bodkin
#87 Re: Ucenje njemackog jezika
Googlerica wrote:also,kako da obnavljam deustche spracheBodkin wrote:
ja jednom krenuo svabi objasniti zasto je tako tesko uciti njemacki jer ima toliko clanova. onda sam skontao da na nasem moram SVAKU RIJEC zapamtiti u svakom padezu i svakom rodu. dakle nema samo clan pa da znas po clanu nego svaka rijec ima 7 oblika, po jedan za svaki padez. onda sam skontao da su njemci genijalci jer su skontali da je lakse dodijeliti jedan clan i iste nastavke za sve rijeci muskog/zenskog/srednjeg roda i mnozineznas li dobre fb stranice
Sent from my Lumia
- Kreativni_zidar
#88 Re: Ucenje njemackog jezika
Zna li netko nekog Nijemca preko facebooka da ga dodam?
-
Googlerica
#89 Re: Ucenje njemackog jezika
purgatoro,Bodkina,danke danke
- Ajatolah_
#90 Re: Ucenje njemackog jezika
A šta su onda tek Englezi, koji su skontali da se može savršeno sporazumijevati i bez rodova i padeža?Bodkin wrote:ja jednom krenuo svabi objasniti zasto je tako tesko uciti njemacki jer ima toliko clanova. onda sam skontao da na nasem moram SVAKU RIJEC zapamtiti u svakom padezu i svakom rodu. dakle nema samo clan pa da znas po clanu nego svaka rijec ima 7 oblika, po jedan za svaki padez. onda sam skontao da su njemci genijalci jer su skontali da je lakse dodijeliti jedan clan i iste nastavke za sve rijeci muskog/zenskog/srednjeg roda i mnozine
Što se tiče mog učenja njemačkog, usvojio sam vokabular od nekih 1000 riječi ali za 50% riječi ću promašiti rod i/ili oblik množine, i to mi je jedina, doduše nepremostiva
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#91 Re: Ucenje njemackog jezika
Ako govorite (citate, pisete i razmisljate)bolje od ove.. a nije tesko..
http://www.rtl2.de/clips/frauentausch/v ... se-nadine/
opustite se
http://www.rtl2.de/clips/frauentausch/v ... se-nadine/
opustite se
-
Bodkin
#92 Re: Ucenje njemackog jezika
ma nije neuredan uopste. pravo je logicanAjatolah_ wrote:A šta su onda tek Englezi, koji su skontali da se može savršeno sporazumijevati i bez rodova i padeža?Bodkin wrote:ja jednom krenuo svabi objasniti zasto je tako tesko uciti njemacki jer ima toliko clanova. onda sam skontao da na nasem moram SVAKU RIJEC zapamtiti u svakom padezu i svakom rodu. dakle nema samo clan pa da znas po clanu nego svaka rijec ima 7 oblika, po jedan za svaki padez. onda sam skontao da su njemci genijalci jer su skontali da je lakse dodijeliti jedan clan i iste nastavke za sve rijeci muskog/zenskog/srednjeg roda i mnozine![]()
Što se tiče mog učenja njemačkog, usvojio sam vokabular od nekih 1000 riječi ali za 50% riječi ću promašiti rod i/ili oblik množine, i to mi je jedina, doduše nepremostiva, prepreka ka nekom ozbiljnijem poznavanju jezika. Tačno da čovjek ne povjeruje da Švabo može imati tako neuredan jezik sa puno učenja napamet.
-
sopran
#93 Re: Ucenje njemackog jezika
Ako si zgodno zeMsko, moj buraz ce rado da prihvati friend request (ispunjava navedeni uslov, nema da fali)Cautinho wrote:Zna li netko nekog Nijemca preko facebooka da ga dodam?
- Brkooo
#94 Re: Ucenje njemackog jezika
sopran wrote:Ako si zgodno zeMsko, moj buraz ce rado da prihvati friend request (ispunjava navedeni uslov, nema da fali)Cautinho wrote:Zna li netko nekog Nijemca preko facebooka da ga dodam?![]()
a imal njemica kakva
Da malo sprecham deutch
-
Googlerica
-
sopran
#96 Re: Ucenje njemackog jezika
Bit ce, bit ce, strpi se maloBrkooo wrote:sopran wrote:Ako si zgodno zeMsko, moj buraz ce rado da prihvati friend request (ispunjava navedeni uslov, nema da fali)Cautinho wrote:Zna li netko nekog Nijemca preko facebooka da ga dodam?![]()
![]()
![]()
a imal njemica kakva![]()
![]()
Da malo sprecham deutch![]()
- Sanchez22
#97 Re: Ucenje njemackog jezika
Uci li se njemacki
Vec mjesec dana koristim Rosetta Stone ,dosta toga sam upamtio.
Moracu malo i njemacke filmove poceti gledati
Vec mjesec dana koristim Rosetta Stone ,dosta toga sam upamtio.
Moracu malo i njemacke filmove poceti gledati
-
casanova123
#98 Re: Ucenje njemackog jezika
burning-seri.es - sve serije
movie4k.to -- sve filmovi na njemackom
- Sanchez22
#99 Re: Ucenje njemackog jezika
Steta sto imam hrpu filmova sve na engleskicasanova123 wrote:burning-seri.es - sve serije
Nema veze,naci cu iste samo na njemacki.
Znaci ipak pomaze gledanje njemackih filmova bez prijevoda ?
- fortaleza
#100 Re: Ucenje njemackog jezika
Može li netko postaviti ili poslati na pm link od Roseta Stone i još nešto takvoga tipa?
Na koji način još učiti njemački osim gledanja tv-a, filmova i nekih najjednostavnijih knjiga za početnike?
Na koji način još učiti njemački osim gledanja tv-a, filmova i nekih najjednostavnijih knjiga za početnike?