Ucenje njemackog jezika

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Zatamnjena stakla

#76 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Zatamnjena stakla »

Ama knjigu ispred sebe, Rilke svakako i prevodi na naš.

Sa mooooooog!
proud

#77 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by proud »

ćiribiribela wrote:Imam linkove i za rosetta stone, pa ako ko hoce samo nek' javi. :D :D

Full opremljena i opet slabo ide. :roll: :mrgreen:
Pik ja, pik ja. :D

Ja ga učim već ihaaaaaj, al tu Rosettu nikako da uganjam. Imam linkove ja msm za bantu jezik :twisted: , al njemački ni naopako!

Vielen Dank! :D
Bodkin

#78 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Bodkin »

LeonardoAC wrote:Sad bez zezancije... na goethe-u krenuo od A1.1 došao do B2..., jako jako komplikovan jezik za naučit. Nastavci, vremena, rodovi za svaku jbnu riječ - vjerujte da nije vrijedno živaca. :-D :zzzz:
Što se tiče dodatnog materijala, OBAVEZNO instalirati Rosetta Stone > German - svakako da možete downloadat' sa piratebey-a besplatno.
ja jednom krenuo svabi objasniti zasto je tako tesko uciti njemacki jer ima toliko clanova. onda sam skontao da na nasem moram SVAKU RIJEC zapamtiti u svakom padezu i svakom rodu. dakle nema samo clan pa da znas po clanu nego svaka rijec ima 7 oblika, po jedan za svaki padez. onda sam skontao da su njemci genijalci jer su skontali da je lakse dodijeliti jedan clan i iste nastavke za sve rijeci muskog/zenskog/srednjeg roda i mnozine :D
Bodkin

#79 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Bodkin »

ja sam rozetu probao i nije mi bas legla :-D
Googlerica

#80 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Googlerica »

purgatorio wrote:Ja koristim dw warum nicht, pimsleur, duolingo i tell me more German u kombinaciji s rječnikom i nekoliko knjiga. Ide kad se organizira.

Sent from my C5303 using Tapatalk 2
warum nicht ? gdje ? probam takodjer pmsleur,to su aplikacije ili stranice ? hvala danke :-D
Googlerica

#81 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Googlerica »

Bodkin wrote:
ja jednom krenuo svabi objasniti zasto je tako tesko uciti njemacki jer ima toliko clanova. onda sam skontao da na nasem moram SVAKU RIJEC zapamtiti u svakom padezu i svakom rodu. dakle nema samo clan pa da znas po clanu nego svaka rijec ima 7 oblika, po jedan za svaki padez. onda sam skontao da su njemci genijalci jer su skontali da je lakse dodijeliti jedan clan i iste nastavke za sve rijeci muskog/zenskog/srednjeg roda i mnozine :D
also,kako da obnavljam deustche sprache :D znas li dobre fb stranice :-D
Internetowska

#82 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Internetowska »

Lijep pozdrav svim 'švabama'... :) Počela sam učiti njemački, ne tako davno. Za početak pratim lekcije na Youtube-u, ne djeluju mi loše za postaviti osnove. Meni nije pisanje trenutno toliko bitno, koliko konverzacija, pa ako neko ima neki zanimljiv prijedlog - slušam. :)
sopran

#83 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by sopran »

Preporucujem interaktivni komplet cd-ova EURO PLUS+ SPRACHKURS DEUTSCH, izdavac je Mozaik knjiga (imaju objasnjenja gramatike i na hrvatskom, rjecnik, a lekcije se usvajaju na osnovu slika, videa, logickih zadataka koje rijesavate, s tim da vam program ukazuje na greske). Kurs u knjizarama kosta oko 240 KM , ali na PIK-u i slicnim stranicama ga mozete pronaci i mnogo jeftinije ;-)
ćiribiribela

#84 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by ćiribiribela »

Pa otprilike k'o Rosetta Stone, samo sto ovdje nemas nista na bosanskom/hrvatskom, a i ne treba ti. :D
sopran

#85 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by sopran »

ćiribiribela wrote:Pa otprilike k'o Rosetta Stone, samo sto ovdje nemas nista na bosanskom/hrvatskom, a i ne treba ti. :D
Probala sam Rosetta Stone za ruski, ovaj mi se cini zanimljivijim i ozbiljnijim. Rosetta mi je vise nabrajanje pojmova (mozda nisam imala najbolju verziju), ovdje su ozbiljnije konverzacije, video lekcije pomalo govore i o njemackoj kulturi, a tu je mogucnost povezivanja preko foruma sa drugim ljudima koji uce njemacki, igranje jezickih igara preko interneta sa drugim "ucenicima" (govorim kao neko ko je zivio na njemackom govornom podrucju, nisam putem ovog programa ja ucila, ali uci moja mama i dobro joj ide). U svakom slucaju, vrijedno je paznje, narocito ako se moze doci do jeftinije verzije, a za pocetnike nije nebitno da ima koje objasnjenje i na "nasem".
purgatorio

#86 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by purgatorio »

Googlerica wrote:
purgatorio wrote:Ja koristim dw warum nicht, pimsleur, duolingo i tell me more German u kombinaciji s rječnikom i nekoliko knjiga. Ide kad se organizira.

Sent from my C5303 using Tapatalk 2
warum nicht ? gdje ? probam takodjer pmsleur,to su aplikacije ili stranice ? hvala danke :-D

Warum nicht je audio kurs i knjige od deutsche welle, imas na torrentima a i na njihovoj stranici ili na podcastima. Pimsleur je isto audio kurs.
Bodkin

#87 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Bodkin »

Googlerica wrote:
Bodkin wrote:
also,kako da obnavljam deustche sprache :D znas li dobre fb stranice :-D

:D ja slusam podcasts redovno na njemackom. Isto tako na netu pratim vijesti njemacke i ima jedan dobar casopis koji preporucujem - business punk

Sent from my Lumia
Kreativni_zidar

#88 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Kreativni_zidar »

Zna li netko nekog Nijemca preko facebooka da ga dodam?
Googlerica

#89 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Googlerica »

purgatoro,Bodkina,danke danke
Ajatolah_

#90 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Ajatolah_ »

Bodkin wrote:ja jednom krenuo svabi objasniti zasto je tako tesko uciti njemacki jer ima toliko clanova. onda sam skontao da na nasem moram SVAKU RIJEC zapamtiti u svakom padezu i svakom rodu. dakle nema samo clan pa da znas po clanu nego svaka rijec ima 7 oblika, po jedan za svaki padez. onda sam skontao da su njemci genijalci jer su skontali da je lakse dodijeliti jedan clan i iste nastavke za sve rijeci muskog/zenskog/srednjeg roda i mnozine :D
A šta su onda tek Englezi, koji su skontali da se može savršeno sporazumijevati i bez rodova i padeža? :)
Što se tiče mog učenja njemačkog, usvojio sam vokabular od nekih 1000 riječi ali za 50% riječi ću promašiti rod i/ili oblik množine, i to mi je jedina, doduše nepremostiva :D , prepreka ka nekom ozbiljnijem poznavanju jezika. Tačno da čovjek ne povjeruje da Švabo može imati tako neuredan jezik sa puno učenja napamet. :mrgreen:
topcam
Vozim: uzbrdo

#91 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by topcam »

Ako govorite (citate, pisete i razmisljate)bolje od ove.. a nije tesko..

http://www.rtl2.de/clips/frauentausch/v ... se-nadine/

opustite se :mrgreen:
Bodkin

#92 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Bodkin »

Ajatolah_ wrote:
Bodkin wrote:ja jednom krenuo svabi objasniti zasto je tako tesko uciti njemacki jer ima toliko clanova. onda sam skontao da na nasem moram SVAKU RIJEC zapamtiti u svakom padezu i svakom rodu. dakle nema samo clan pa da znas po clanu nego svaka rijec ima 7 oblika, po jedan za svaki padez. onda sam skontao da su njemci genijalci jer su skontali da je lakse dodijeliti jedan clan i iste nastavke za sve rijeci muskog/zenskog/srednjeg roda i mnozine :D
A šta su onda tek Englezi, koji su skontali da se može savršeno sporazumijevati i bez rodova i padeža? :)
Što se tiče mog učenja njemačkog, usvojio sam vokabular od nekih 1000 riječi ali za 50% riječi ću promašiti rod i/ili oblik množine, i to mi je jedina, doduše nepremostiva :D , prepreka ka nekom ozbiljnijem poznavanju jezika. Tačno da čovjek ne povjeruje da Švabo može imati tako neuredan jezik sa puno učenja napamet. :mrgreen:
ma nije neuredan uopste. pravo je logican :) a isto problema imam sa clanovima ali ima svako kome to nije maternji. i problem je sto ako zajebes clan zajebes pola recenice :D ali nakon nekog vremena po osjecaju znas clanove. i to za dosta rijeci
sopran

#93 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by sopran »

Cautinho wrote:Zna li netko nekog Nijemca preko facebooka da ga dodam?
Ako si zgodno zeMsko, moj buraz ce rado da prihvati friend request (ispunjava navedeni uslov, nema da fali) :mrgreen: :-)
Brkooo

#94 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Brkooo »

sopran wrote:
Ako si zgodno zeMsko, moj buraz ce rado da prihvati friend request (ispunjava navedeni uslov, nema da fali) :mrgreen: :-)
:lol: :lol:

a imal njemica kakva :oops: :P

Da malo sprecham deutch :D :D
Googlerica

#95 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Googlerica »

sopran

#96 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by sopran »

Brkooo wrote:
sopran wrote:
:lol: :lol:

a imal njemica kakva :oops: :P

Da malo sprecham deutch :D :D
Bit ce, bit ce, strpi se malo :wink:
Sanchez22

#97 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Sanchez22 »

Uci li se njemacki :lol:
Vec mjesec dana koristim Rosetta Stone ,dosta toga sam upamtio.
Moracu malo i njemacke filmove poceti gledati :izet:
casanova123

#98 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by casanova123 »

burning-seri.es - sve serije

movie4k.to -- sve filmovi na njemackom
Sanchez22

#99 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by Sanchez22 »

casanova123 wrote:burning-seri.es - sve serije

movie4k.to -- sve filmovi na njemackom
Steta sto imam hrpu filmova sve na engleski :lol:
Nema veze,naci cu iste samo na njemacki.
Znaci ipak pomaze gledanje njemackih filmova bez prijevoda ?
fortaleza

#100 Re: Ucenje njemackog jezika

Post by fortaleza »

Može li netko postaviti ili poslati na pm link od Roseta Stone i još nešto takvoga tipa?

Na koji način još učiti njemački osim gledanja tv-a, filmova i nekih najjednostavnijih knjiga za početnike?
Post Reply