Jed1217 wrote:Na prijateljskim utakmicama pada najviše golova
LOL istina
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Jed1217 wrote:Na prijateljskim utakmicama pada najviše golova
Omiljeni sport kod vecine muskaraca je 'oblikovanje'. To je ona faza kada je zena ludo zaljubljena i kada muskarac iskoristi momenat i nametne svoju volju, te zenu 'profilise' po svome nahodjenju. Kada prodje faza ludosti, obicno postaje kasno. Muskarac je naviko na 'oblikovanu' zenu, te poslije vrlo tesko prihvata iskakanje iz okvira. Ako se zena ne povinuje, obicno dolazi do neprestani svadja ili prekida veze. Postoje neki muskarci koji su 'oblikovani', mada nisam siguran da li zasluzuju da se nazovu muskarcimaPalaSa Marsa wrote:Jah, jos je nauci odma u startu, ono - sto se mora nije ni tesko.Gospoda Ministarka wrote:Suti i trpi wrote:Moja djevojka mora biti dovoljno inteligentna da primjeti sta mi je prihvatljivo a sta ne. Mora imati takve karakterne osobine da zna dokle moze ici i da u svemu ima mjeru.![]()
Znam da je van teme o kojoj trenutno raspravljate ali nemogu procitat a da nekazem svaka cast.![]()
Ne mora, samo se umrjeti moraPalaSa Marsa wrote:Jel' to mora bit' neka ozbiljna veza?![]()
to onda nije bilo prijateljstvo pravo ako je tako puklo pa nije mu to prva cura valjda ili ste vi kratko prijatelji.Komšinica wrote:Navela sam svoj primjer da zaista postoje muško-ženska prijateljstva, iako i sama mislim da su zaista rijetka, ali eto postoje. Nijedno od nas apsolutno nije homo, ne bih rekla ni da smo ružniMajcinaDusica wrote:Izvinite što se miješam (vama sigurno treba Softly - nema više te reklame - oprostite na digresiji), ne kažem da je to u ovom slučaju sigurno tako, ali meni to liči na scenarij u kojem ste vi najbolji prijatelji, ali je on zapravo oduvijek malo zaljubiškan u tebe. Cura/žena to osjeti (jer žena zna; uvijek zna, samo nekad neće sebi da prizna pa se pravi - opet digresija) i kaže "e neš više vako", i razjb potencijalni problem. On je svjestan da je ona u pravu, i zbog grižnje savjesti pristane da prekine prijateljestvo (da nema grižnje savjesti, na to sigurno ne bi pristao).ljubav_aha wrote: djevojka tvog prijatelja nije njegov prijatlelj,ona je defitivno bolesnica... ne znam još šta je neko naveo kao preduslov za ovakva prijateljstva, već smo od starta krenuli prijateljski i tako je i ostalo. Ja se nikada nisam mogla zamisliti s njim u vezi, jednostavno u tom smislu nije bio moj tip, ali je zato kao prijatelj bio jedna od bitnijih osoba u mom životu.
Što se nje tiče ne znam... nas dvije se čak nismo ni upoznale, nedugo nakon početka njihove veze nas dvoje smo prekinuli svaki kontakt. Ja sam se ružno osjećala kada ga po milion puta nazove ako je sa mnom na kafi, a onda se čak dešavalo da prešuti da je sa mnom, a ja sam se počela osjećati kao da onda radimo nešto loše, kao da nešto krijemo. Tako da je vrlo brzo nakon početka njegove veze to prijateljstvo puklo. Nekako mi je i on sa nekim postupcima pao u očima, odjednom kao da je postao druga osoba.
I ne krivim djevojku... mislim možda bih i ja sutra isto to radila, mada ne vjerujem, ali vjerovatno je ona smatrala da to tako treba. Ja sam se povukla iz svega toga i smatram da je to bilo najbolje i najispravnije što sam mogla uraditi. Samo se ponekad pitam, s obzirom kako se u principu lako i brzo raspalo to naše prijateljstvo, je li to zaista bilo pravo prijateljstvo s njegove strane, jer ja njega ne bih tako lako pustila iz svog života da je bila obrnuta situacija.
Wanna be me friendAquatic B wrote:Hrpetina gluposti.
Prijateljstvo je veza između dvoje ljudi koja se temelji na međusobnom uvažavanju, poštovanju i povjerenju - tu su ponekad presudan faktor godine, ali nikako spol. Ako niste u stanju ostvariti prijateljstvo s osobom suprotnog spola onda ste, po mom skromnom mišljenju, teško psihološki neodrasli. Ako imate taj problem da biste automatski pufukali ili imate 0 poštovanja prema suprotnom spolu, uopće ne razumijem kako mislite funkcionirati na profesionalnom, a kamo li privatnom polju. Samo otvaranje ovakvih tema me fascinira. Valjda nikad niste imali braću i sestre pa vam je suprotni spol totalni misterij.
Isto tako mi ide na živce kad se piše da to preraste u "nešto više". Prijateljstvo je nešto najviše, nema više od toga. Jako je lijepo kad vam faker istovrememno bude pomalo i prijatelj, ali nije nužno. Fakera pun svijet, ali pravih prijatelja je malo!
Hocu i ja ,hocu i jaMichun wrote:Wanna be me friendAquatic B wrote:Hrpetina gluposti.
Prijateljstvo je veza između dvoje ljudi koja se temelji na međusobnom uvažavanju, poštovanju i povjerenju - tu su ponekad presudan faktor godine, ali nikako spol. Ako niste u stanju ostvariti prijateljstvo s osobom suprotnog spola onda ste, po mom skromnom mišljenju, teško psihološki neodrasli. Ako imate taj problem da biste automatski pufukali ili imate 0 poštovanja prema suprotnom spolu, uopće ne razumijem kako mislite funkcionirati na profesionalnom, a kamo li privatnom polju. Samo otvaranje ovakvih tema me fascinira. Valjda nikad niste imali braću i sestre pa vam je suprotni spol totalni misterij.
Isto tako mi ide na živce kad se piše da to preraste u "nešto više". Prijateljstvo je nešto najviše, nema više od toga. Jako je lijepo kad vam faker istovrememno bude pomalo i prijatelj, ali nije nužno. Fakera pun svijet, ali pravih prijatelja je malo!![]()
Great minds think alike
elSaik wrote:http://www.laddertheory.com/ladderconstruction.htm
IF A MAN FINDS YOU ATTRACTIVE YOU CANNOT BE FRIENDS
Many women want to argue this point and say things like " I have lots of guy friends." Maybe. There are exactly 3 cases Intellectual Whores has identified whereby a guy and a girl can be friends:
1. The guy is gay
2. The guy does not find you attractive
3. The guy already has a woman much higher than you on the ladder
Even Nietzsche knew this. Most guys know this intuitively. Most klix doubt.
I nije.... tip je razvio cijelu teoriju s varijacijama... jesi pogedao link?JThomas wrote:da je to bogdu tako jednostavno.
Ako su ljestve dvojina (ženski rod), kao farmerke, makaze, naočale, onda je dvoje farmerki, dvoje makaza, dvoje naočala i dvoje ljestava?pustopoljina wrote:je li vi (muskarci) stvarno nemate dvoje ljestve? kako ide plural od ljestve?
bez_ideje wrote:Hocu i ja ,hocu i jaMichun wrote:Wanna be me friendAquatic B wrote:Hrpetina gluposti.
Isto tako mi ide na živce kad se piše da to preraste u "nešto više". Prijateljstvo je nešto najviše, nema više od toga. Jako je lijepo kad vam faker istovrememno bude pomalo i prijatelj, ali nije nužno. Fakera pun svijet, ali pravih prijatelja je malo!![]()
Great minds think alike![]()
![]()
![]()
Da. Pravi pravcijatiladyblue18 wrote:Michun, jes ono ti jarac?![]()
Ma tako ti je to kad covjek tacno zna sta hoce i kako hoce. Znas, to su oni ljudi koji tacno znaju sta hoce.PalaSa Marsa wrote:Jah, jos je nauci odma u startu, ono - sto se mora nije ni tesko.Gospoda Ministarka wrote:Suti i trpi wrote:Moja djevojka mora biti dovoljno inteligentna da primjeti sta mi je prihvatljivo a sta ne. Mora imati takve karakterne osobine da zna dokle moze ici i da u svemu ima mjeru.![]()
Znam da je van teme o kojoj trenutno raspravljate ali nemogu procitat a da nekazem svaka cast.![]()
Sjetila sam se kad sam citala sinoc postove ti.Michun wrote:Da. Pravi pravcijatiladyblue18 wrote:Michun, jes ono ti jarac?![]()
Jesmol' fakat mi takiladyblue18 wrote:Sjetila sam se kad sam citala sinoc postove ti.Michun wrote:Da. Pravi pravcijatiladyblue18 wrote:Michun, jes ono ti jarac?![]()
Jarac jarca prepozna
Aquatic B wrote:Hrpetina gluposti.
Isto tako mi ide na živce kad se piše da to preraste u "nešto više". Prijateljstvo je nešto najviše, nema više od toga. Jako je lijepo kad vam faker istovrememno bude pomalo i prijatelj, ali nije nužno. Fakera pun svijet, ali pravih prijatelja je malo!
JThomas wrote:pravo prijateljstvo je i ovako rijetko, muško-žensko još mnogo rjeđe...ali ovi što kategorički kažu da ne može i ne postoji se očigledno vode pretpostavkom da SVAKI muškarac želi da povali baš SVAKU ženu na ovom svijetu, i obratno...