Muško ženska prijateljstva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Saray_li

#76 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Saray_li »

Jed1217 wrote:Na prijateljskim utakmicama pada najviše golova :D

LOL istina :D
Suti i trpi

#77 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Suti i trpi »

PalaSa Marsa wrote:
Gospoda Ministarka wrote:
Suti i trpi wrote:Moja djevojka mora biti dovoljno inteligentna da primjeti sta mi je prihvatljivo a sta ne. Mora imati takve karakterne osobine da zna dokle moze ici i da u svemu ima mjeru.
:thumbup:
Znam da je van teme o kojoj trenutno raspravljate ali nemogu procitat a da nekazem svaka cast.
Jah, jos je nauci odma u startu, ono - sto se mora nije ni tesko. :roll: :D
Omiljeni sport kod vecine muskaraca je 'oblikovanje'. To je ona faza kada je zena ludo zaljubljena i kada muskarac iskoristi momenat i nametne svoju volju, te zenu 'profilise' po svome nahodjenju. Kada prodje faza ludosti, obicno postaje kasno. Muskarac je naviko na 'oblikovanu' zenu, te poslije vrlo tesko prihvata iskakanje iz okvira. Ako se zena ne povinuje, obicno dolazi do neprestani svadja ili prekida veze. Postoje neki muskarci koji su 'oblikovani', mada nisam siguran da li zasluzuju da se nazovu muskarcima :mrgreen: .

Meni je to krajnje odvratno i dosadno. Takve zene su glupe ili su labilnog karaktera. Kratkorocno moze trajati, ali ce vremenom sasvim sigurno preci u dosadu. Mene naime privlace ponosne i godre zene, ali da su pri tome inteligentne i da ne prelaze crvenu liniju :D . Isto me tako ne privlace zene koje mi podilaze i koje prihvataju da budu potcinjene mojoj volji. Dakle, volim da imam ozbiljnu konkurenciju, da se malo borimo kako bi postigli neko rjesenje :mrgreen: . Naravno, jako je bitno da su osobe razumne i da prihvate ono sto predlaze druga strana ako uvide da je to bolje rjesenje.
PalaSa Marsa

#78 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by PalaSa Marsa »

Jel' to mora bit' neka ozbiljna veza? :lol: :D
Suti i trpi

#79 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Suti i trpi »

PalaSa Marsa wrote:Jel' to mora bit' neka ozbiljna veza? :lol: :D
Ne mora, samo se umrjeti mora :mrgreen: .
DemiMoore

#80 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by DemiMoore »

Komšinica wrote:
MajcinaDusica wrote:
ljubav_aha wrote: djevojka tvog prijatelja nije njegov prijatlelj,ona je defitivno bolesnica
Izvinite što se miješam (vama sigurno treba Softly - nema više te reklame - oprostite na digresiji), ne kažem da je to u ovom slučaju sigurno tako, ali meni to liči na scenarij u kojem ste vi najbolji prijatelji, ali je on zapravo oduvijek malo zaljubiškan u tebe. Cura/žena to osjeti (jer žena zna; uvijek zna, samo nekad neće sebi da prizna pa se pravi - opet digresija) i kaže "e neš više vako", i razjb potencijalni problem. On je svjestan da je ona u pravu, i zbog grižnje savjesti pristane da prekine prijateljestvo (da nema grižnje savjesti, na to sigurno ne bi pristao).
Navela sam svoj primjer da zaista postoje muško-ženska prijateljstva, iako i sama mislim da su zaista rijetka, ali eto postoje. Nijedno od nas apsolutno nije homo, ne bih rekla ni da smo ružni :-D ... ne znam još šta je neko naveo kao preduslov za ovakva prijateljstva, već smo od starta krenuli prijateljski i tako je i ostalo. Ja se nikada nisam mogla zamisliti s njim u vezi, jednostavno u tom smislu nije bio moj tip, ali je zato kao prijatelj bio jedna od bitnijih osoba u mom životu.

Što se nje tiče ne znam... nas dvije se čak nismo ni upoznale, nedugo nakon početka njihove veze nas dvoje smo prekinuli svaki kontakt. Ja sam se ružno osjećala kada ga po milion puta nazove ako je sa mnom na kafi, a onda se čak dešavalo da prešuti da je sa mnom, a ja sam se počela osjećati kao da onda radimo nešto loše, kao da nešto krijemo. Tako da je vrlo brzo nakon početka njegove veze to prijateljstvo puklo. Nekako mi je i on sa nekim postupcima pao u očima, odjednom kao da je postao druga osoba.

I ne krivim djevojku... mislim možda bih i ja sutra isto to radila, mada ne vjerujem, ali vjerovatno je ona smatrala da to tako treba. Ja sam se povukla iz svega toga i smatram da je to bilo najbolje i najispravnije što sam mogla uraditi. Samo se ponekad pitam, s obzirom kako se u principu lako i brzo raspalo to naše prijateljstvo, je li to zaista bilo pravo prijateljstvo s njegove strane, jer ja njega ne bih tako lako pustila iz svog života da je bila obrnuta situacija.
to onda nije bilo prijateljstvo pravo ako je tako puklo pa nije mu to prva cura valjda ili ste vi kratko prijatelji. :?:
Michun

#81 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Michun »

Ma jasta vec je bilo pravo prijateljstvo...to isto da kazes bila veza, ljubav bila i pukla nakon 7 god. Ti se pitas da li je bila prava ljubav. A bila je prava ljubav ali je prestala biti u jednom trenutku...kako, zasto, nije tema.

Sjetite se samo koliko ste imali istospolnih prijatelja a s kojima se ne druzite vise iz nekih samo vama znanih razloga. Iz osnovne skole pa odete u razlicite srednje skole pa se vise ne druzite. Pa onda srednja, odes na fax pa zaboravis jarana iz klupe s kojim si sjedio 4 god. Fax, ucis zajedno, padas, polazes ispite, zaposlis se i ne vidite se narednih 10 god. Za sve ove ljude kazes da su ti prijatelji bili i raja...razlozi zbog kojih prestaje prijateljstvo su nebitni i ne moze svako za zivota biti prijatelj. Rijetki su i sretni oni koji imaju priajtelja citav zivot. Ljudi ulaze u nase zivote, ostave traga i izlaze, neki burno neki tiho. Treba koristiti vrijeme za lijepe stvari...sad muski ili zenski prijatelj, manje bitna stvar.
citroen

#82 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by citroen »

[quote="Suti i trpi"]

Omiljeni sport kod vecine muskaraca je 'oblikovanje'. To je ona faza kada je zena ludo zaljubljena i kada muskarac iskoristi momenat i nametne svoju volju, te zenu 'profilise' po svome nahodjenju.

Meni do sad jedino uspjelo da je oblikujem sa par kilograma,te daj chipsa,malo kikiriki,milku cokoladu,jos na to dodas colu i za mjesec dana 5Kg....Ovo "drugo" nisam uspio oblikovati :D :D
Aquatic B

#83 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Aquatic B »

Hrpetina gluposti.

Prijateljstvo je veza između dvoje ljudi koja se temelji na međusobnom uvažavanju, poštovanju i povjerenju - tu su ponekad presudan faktor godine, ali nikako spol. Ako niste u stanju ostvariti prijateljstvo s osobom suprotnog spola onda ste, po mom skromnom mišljenju, teško psihološki neodrasli. Ako imate taj problem da biste automatski pufukali ili imate 0 poštovanja prema suprotnom spolu, uopće ne razumijem kako mislite funkcionirati na profesionalnom, a kamo li privatnom polju. Samo otvaranje ovakvih tema me fascinira. Valjda nikad niste imali braću i sestre pa vam je suprotni spol totalni misterij.

Isto tako mi ide na živce kad se piše da to preraste u "nešto više". Prijateljstvo je nešto najviše, nema više od toga. Jako je lijepo kad vam faker istovrememno bude pomalo i prijatelj, ali nije nužno. Fakera pun svijet, ali pravih prijatelja je malo! ;-)
Michun

#84 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Michun »

Aquatic B wrote:Hrpetina gluposti.

Prijateljstvo je veza između dvoje ljudi koja se temelji na međusobnom uvažavanju, poštovanju i povjerenju - tu su ponekad presudan faktor godine, ali nikako spol. Ako niste u stanju ostvariti prijateljstvo s osobom suprotnog spola onda ste, po mom skromnom mišljenju, teško psihološki neodrasli. Ako imate taj problem da biste automatski pufukali ili imate 0 poštovanja prema suprotnom spolu, uopće ne razumijem kako mislite funkcionirati na profesionalnom, a kamo li privatnom polju. Samo otvaranje ovakvih tema me fascinira. Valjda nikad niste imali braću i sestre pa vam je suprotni spol totalni misterij.

Isto tako mi ide na živce kad se piše da to preraste u "nešto više". Prijateljstvo je nešto najviše, nema više od toga. Jako je lijepo kad vam faker istovrememno bude pomalo i prijatelj, ali nije nužno. Fakera pun svijet, ali pravih prijatelja je malo! ;-)
Wanna be me friend :D
Great minds think alike :-D
bez_ideje

#85 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by bez_ideje »

Michun wrote:

Hocu i ja ,hocu i ja :dance: :dance:
:thumbup: :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#86 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by ladyblue18 »

Michun, jes ono ti jarac? :oops: :mrgreen:
JThomas

#87 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by JThomas »

dobro kaže čovjek.

pravo prijateljstvo je i ovako rijetko, muško-žensko još mnogo rjeđe...ali ovi što kategorički kažu da ne može i ne postoji se očigledno vode pretpostavkom da SVAKI muškarac želi da povali baš SVAKU ženu na ovom svijetu, i obratno...
elSaik

#88 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by elSaik »

pustopoljina

#89 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by pustopoljina »

je li vi (muskarci) stvarno nemate dvoje ljestve? kako ide plural od ljestve?
Loulou

#90 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Loulou »

:lol: to je manje-više to.
IF A MAN FINDS YOU ATTRACTIVE YOU CANNOT BE FRIENDS

Many women want to argue this point and say things like " I have lots of guy friends." Maybe. There are exactly 3 cases Intellectual Whores has identified whereby a guy and a girl can be friends:

1. The guy is gay
2. The guy does not find you attractive
3. The guy already has a woman much higher than you on the ladder

Even Nietzsche knew this. Most guys know this intuitively. Most klix doubt.
:mrgreen:
JThomas

#91 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by JThomas »

da je to bogdu tako jednostavno.
Loulou

#92 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Loulou »

JThomas wrote:da je to bogdu tako jednostavno.
I nije.... tip je razvio cijelu teoriju s varijacijama... jesi pogedao link?

ono što sam quotala je samo mali dio, ali po mom mišljenju znakovit :D
MajcinaDusica

#93 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by MajcinaDusica »

pustopoljina wrote:je li vi (muskarci) stvarno nemate dvoje ljestve? kako ide plural od ljestve?
Ako su ljestve dvojina (ženski rod), kao farmerke, makaze, naočale, onda je dvoje farmerki, dvoje makaza, dvoje naočala i dvoje ljestava?

Ja i dalje mislim da mogu biti prijatelji, dok jedno ne odluči da bi trebali biti više od toga. Nekad prijateljstvo jenja prije nego što se to desi, i ljudi se udalje, pa ti ostane u sjećanju da si imao/la prijatelja suprotnog spola.
JThomas

#94 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by JThomas »

ljestve je pluralia tantum.

opet je sve to pretjerano uprošćeno, a život pravi neobičnije priče od bilo kojeg pisca.
Aquatic B

#95 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Aquatic B »

bez_ideje wrote:
Michun wrote:

Hocu i ja ,hocu i ja :dance: :dance:
:thumbup: :thumbup:
:) :kiss: :kiss: :kiss:
Michun

#96 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Michun »

ladyblue18 wrote:Michun, jes ono ti jarac? :oops: :mrgreen:
Da. Pravi pravcijati :D
ajgenrauh

#97 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by ajgenrauh »

PalaSa Marsa wrote:
Gospoda Ministarka wrote:
Suti i trpi wrote:Moja djevojka mora biti dovoljno inteligentna da primjeti sta mi je prihvatljivo a sta ne. Mora imati takve karakterne osobine da zna dokle moze ici i da u svemu ima mjeru.
Znam da je van teme o kojoj trenutno raspravljate ali nemogu procitat a da nekazem svaka cast.
Jah, jos je nauci odma u startu, ono - sto se mora nije ni tesko. :roll: :D
Ma tako ti je to kad covjek tacno zna sta hoce i kako hoce. Znas, to su oni ljudi koji tacno znaju sta hoce.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#98 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by ladyblue18 »

Michun wrote:
Sjetila sam se kad sam citala sinoc postove ti. :D Jarac jarca prepozna :oops:
Michun

#99 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Michun »

ladyblue18 wrote:
Michun wrote:
Sjetila sam se kad sam citala sinoc postove ti. :D Jarac jarca prepozna :oops:
Jesmol' fakat mi taki :D
Auuuu, odacu se, prepoznace me neko. Vokalna sam i u RL vezano za svoje stavove :-)
Dioda

#100 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Dioda »

JThomas wrote:pravo prijateljstvo je i ovako rijetko, muško-žensko još mnogo rjeđe...ali ovi što kategorički kažu da ne može i ne postoji se očigledno vode pretpostavkom da SVAKI muškarac želi da povali baš SVAKU ženu na ovom svijetu, i obratno...
Post Reply