Postoji nesto sto se zove suptilnost u rijecima i ponasanju - ako ti to ne vidis ne mogu ti pomoc'.BHF_Manijak wrote:
PS Jos nesto, Mustafa ih nikad ne bi smecem nazvao!
Na kraju krajeva ima i on pos'o od kojeg zivi...
Postoji nesto sto se zove suptilnost u rijecima i ponasanju - ako ti to ne vidis ne mogu ti pomoc'.BHF_Manijak wrote:
Ne kazem da ih ne (bi) kritikuje, ali sigurno nema toliko negativno misljenje o svima njima kao sto ima 90% ovoga foruma...I sam mislim da ima xx propusta u radu IZ-ovaca(cast pojedincima) ali sad da su dno dna,to ne mislim!Desert Wind wrote:Postoji nesto sto se zove suptilnost u rijecima i ponasanju - ako ti to ne vidis ne mogu ti pomoc'.BHF_Manijak wrote:
Na kraju krajeva ima i on pos'o od kojeg zivi...
Ma ne - zivio nama reis Ceric Cera i njegovi hajduci i clanovi familije koji branise BIH od srbocetnicke agresije po minderima dzamija kao i njegovi ahbabi iz SDA. Nije sramota da za guzicu vecinskog naroda cije ublehe sjede po divanima bunkera i trezora i spustaju se ravno cetnicima u ruke avionom - gine Vinko Samarlic borilacki velemajstor i ljudska velicina. Ta jadna zemlja je u ratu gubila najbolje sjeme i najbolje ljude da bi najveci hohstapleri i papsoni izasli i izmigoljili te kao sto vidimo i priskrbili sebi epitete narodnih vodja, moralnih i ljudskih velicina, te lidera oslobodilackog rata....BHF_Manijak wrote:
Ali neka nasem narodu Bakira i 60 minuta...Zivjelo "60 minuta" !
Pokus'o jednom da ukazem na nepravilnosti pa sam deklarisan kao rusitelj a naposlijetku sa mojim zadovoljstvom ekspeliran iz kruga IZ-e. Ja sam svoje isto misljenje imao i bez Bakirovih 60 minuta i SA-X foruma prevodeci sam sebi Buhariju i znajuci pola Svete Knjige napamet, jos dok si ti mozda klikera igrao a Fikret Muslimovic drzao politeisticka predavanja na FINu i Medresi a moj stari se na to sve smijao sa terena u Moštrama dok sam mu to pricao.BHF_Manijak wrote:Izvrsi puc na Rijaset, znas gdje je, pa bujrum...Imas istomisljenika na sve strane, bice vas mashallah, pa bujrum!
Dobro je, ima ljudi koji su i to skontaliprobuseni $ wrote:Cini mi se da je fra. Peter IZ krotikovao kao bosanac, a ne kao vjersko lice ? Mnogi zaboravljaju da je taj red prvo za Bosnu pa onda za vjeru i religiju.
Sta je za tebe u Bosni "svoja" a sta "komsijska" avlija ? Ti izgleda onaj dio Bosne gdje nema islama dozivljavas kao stranu drzavu ?idealnaM wrote:Mislim da bi ponajprije trebalo pomesti svoju avliju, pa onda zavirivati u komšijinu...
Mete fra Petar svoju avliju i previše, po nekimaidealnaM wrote:Mislim da bi ponajprije trebalo pomesti svoju avliju, pa onda zavirivati u komšijinu...
probuseni $ wrote:Sta je za tebe u Bosni "svoja" a sta "komsijska" avlija ? Ti izgleda onaj dio Bosne gdje nema islama dozivljavas kao stranu drzavu ?idealnaM wrote:Mislim da bi ponajprije trebalo pomesti svoju avliju, pa onda zavirivati u komšijinu...
E...mašaAllah.ultima_palabra wrote:Mete fra Petar svoju avliju i previše, po nekimaidealnaM wrote:Mislim da bi ponajprije trebalo pomesti svoju avliju, pa onda zavirivati u komšijinu...
po izvjestaku Democracy Now americkoj news agency , cia je prebacivala mudjahedine u Bosnu radi kreiranja iluzije o fundamentalizmudr.gog wrote:Jednu od rijetkih otvorenih kritika izrečenu od strane svećenika jedne vjerske zajednice naspram druge, mogli smo vidjetu u ovom dijelu intervjua fra Petra Jeleča, profesora sarajevske Franjevačke teologije.Nađa Begović, Slobodna Bosna
STRAŠNO JE DA SU ISLAMSKOJ ZAJEDNICI PROBLEM PROFESORI HAFIZOVIĆ, KARIĆ I SILAJDŽIĆ A NE KSENOFOB ALISPAHIĆ, APOLOGETA REISA CERIĆ
Činjenica je da se bar iznutra rijetko progovara o manama vjerskih zajednica. IZ u BiH je prošle godine usvojila interni Protokol o odnosu prema medijima.
Da, tu ste potpuno u pravu jer kod mnogih ljudi jednostavno postoji autocenzura.
Pročitao sam taj protokol koji pokazuje upravo ono o čemu sam govorio kada sam spominjao problem koji pojedine vjerske zajednice imaju ne samo s medijima, nego s prihvaćanjem činjenice da netko iznutra može autonomno izreći stavove i mišljenja koji se razlikuju od stavova nadređenih poglavara.
Neki dan sam u „Avazu“ pročitao otužan tekst Nedžada Latića koji napada dvojicu profesora s FIN-a, Adnana Silajdžića i Rešida Hafizovića, zbog toga što su u nekoliko navrata kritički progovorili o pojavama koje smatraju problematičnima kod Bošnjaka i što su kritizirali rad reisa Cerića.
Latić prof. Hafizovića pošprdno naziva „fra Rešidom“ jer koristi „katoličku terminologiju“, a s druge strane hvali Fatmira Alishpahića, čovjeka koji piše prave rasističke tekstove u svojim publikacijama.
Ako su IZ problem profesori Hafizović, Karić i Silajdžić, a uzor ponašanja Fatmir Alispahić, onda ona ima više nego ozbiljnih problema i budućnost joj nije nimalo svijetla.
Reis Cerić svojom aktivnošću zaista nanosi veliku štetu prije svega svojoj vjerskoj zajednici i svome narodu, a onda i budućnosti ove zemlje. Ne mogu se vehabije proglašavati nekim novim poželjnim muslimanima, a za one koji su počinili teroristički čin u Bugojnu govoriti kako su to zapravo djeca iz „miješanih brakova“ ili „obraćeni muslimani srpskog i hrvatskog porijekla“ kako je to nedavno protumačio jedan islamski teolog.
Šta mislite o ovom stavu prof.Jeleča i da li ga shvatate kao ja, pozitivnim u smislu iskrenosti i ukazivanja na konkretne probleme?