Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post Reply
seln

#76 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by seln »

senad-vkl wrote: IBRAHIM DJEDOVIĆ JE VAŠ KANDIDAT GLAS ZA NJEGA I DNZ JE GLAS ZA RAD I PAMET !
Hajde, Fikreta ti, reci kakve veze ima clan predsjednistva sa radom, privredom, zaposljavanje, euroatlanskim intergracijama. Clan predsjednistva je moralna instanca, a OVO sigurno ne moze biti moralna instanca.
junkers

#77 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by junkers »

seln wrote:
senad-vkl wrote: IBRAHIM DJEDOVIĆ JE VAŠ KANDIDAT GLAS ZA NJEGA I DNZ JE GLAS ZA RAD I PAMET !
Hajde, Fikreta ti, reci kakve veze ima clan predsjednistva sa radom, privredom, zaposljavanje, euroatlanskim intergracijama. Clan predsjednistva je moralna instanca, a OVO sigurno ne moze biti moralna instanca.
ma uzet će izbore pa će i vladu formirat :lol: :lol: :lol:
bornheim

#78 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by bornheim »

Sta je moglo nagnati ili natjerati tog covijeka da se kaniduje za predsjednistvo? Prvo u ratu je bio na pogresnoj strani (na zalost) ,drugo - zna da ce izazvati reakciju u sopstvenom naroodu zbog toga (zar opet pobogu), trece - nedostatak iskustva u diplomatiji i politici itd. itd..Ja mislim da njemu uopste nije cilj uspijeh na izborima ,vec da mu je cilj nekom od istinskih kandidata oduzeti par hiljada glasova zahvaljujuci dijelu biraca koji bi povjerovali njegovim glupostima.Po mom misljenju on je ili potplacen od cetnika, ili je cetnik ili naprosto budala koja nije svjesna sta cini..
hercegovac_pravi

#79 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by hercegovac_pravi »

Kultura01 wrote:
Chisum wrote:
Kultura01 wrote: Ti izgleda još živiš u II Svjetskom ratu! Ja kontam da takvi su davno krepucnuli. :lol:

Ne, nego mi vi klosari se gadite kao malo sta na svijetu.

Nista ljigavije i poganije u proteklom ratu nisam vidio. U ljigavosti ste pretekli i SDA izdaju. Samo ste jos vi gori od njihovih minder-profitera.

Vjeruj, i dok ti pisem ovaj post, osjecam k'o da u govno diram. Gadan neki osjecaj.

Koliko samo mrznje vi prosipate. PA shvatite da postoje i nove generacije koje vole svoju domovinu i koji zele da budu prihvaceni u BiH. To sto se desavalo prije, mi to ne mozemo promijeniti, ali isto tako nemate pravo da nas stavljate sve u isti koš (MI, KLADUŠANI, NISMO ČETNICI! :x ). Ne znate kao ni mi šta se u ratu sve dešavalo i ko je krivac za sve. Naravno, znamo da su krive Svjetske sile. Nisu nam mogli nista, pa su poradili na onom: ZAVADI PA VLADAJ! Iste te Sile kad su rekle ZAVRŠITE RAT, rat je stao! Ti isti sad kupuju sve sto valja za samo 1 KM, a mi sjedimo i prepucavamo se, dok se oni OTIMAJU za ono sto pripada nama i nasoj omladini. Dok se prepiremo, oni se kite nasim perjem, i smiju nam se koliko smo naivni. :x
Znamo itekako, možda vi mislite da se to još uvjek ne zna ali se bogami zna it veoma dobro.
A ovo drugo je tipična spika iz četničkog štaba (haj barem ostajete dosljedni izvornim principima koje ste ustoličili 93-će)..."vatikansko-mudžahedinska-anglosaksonska-masonsko-jevrejska-angloamerička" urota protiv nedužnog "nebeskog naroda".
Bolje bi vam bilo da ste kandidovali Pupana Oždrnjića on je bar bio Predsjednik MZ-a Donje Oždrnje.
bajdur

#80 Predizborna kampanja i njene "posljedice"...

Post by bajdur »

Evo kako je pocela predizborna kampanja na forumu jedne web-stranice u BiH... Ako zelite procitati jos zanimljivih stvari, google- ajte i pronadjite mjesto dobre zabave...
alfa wrote:Ibrahim Đedović je običan čovjek. Rođen je 26.10.1961. godine u Kikačima, općina Kalesija, u skromnoj radničkoj porodici, kao jedno od sedmero djece. Osnovnu školu završio je u Kikačima i Tojšićima, a srednju vojnu školu je završio u Sarajevu.
Na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Beogradu diplomirao je 1983., magistrirao vojne znanosti u Centru visokih vojnih škola u Beogradu 1990. godine. Sa samo 29 godina starosti postao je najmlađi magistar vojnih nauka u bivšoj Jugoslaviji.

PROFESIONALNA KARIJERA I PRIVATNI ŽIVOT

Profesionalnu karijeru je započeo radeći na Aerodromu Petrovac u Skoplju u Republici Makedoniji gdje je radio sve do 1991. godine. Početkom ratnih sukoba na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine dolazi u Sarajevo gdje se stavlja na raspolaganje tadašnjim bosanskim vlastima koje nisu pokazale interes za njega, a nedugo zatim na poziv tadašnjeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Fikreta Abdića, dolazi u Veliku Kladušu i zapošljava se u Agrokomercu u kojem je uz kraće prekide bio zaposlen od 1991. do 1995. godine, najprije kao direktor RJ „Transport“, a zatim kao zamjenik generalnog direktora Agrokomerca d.d. Velika Kladuša.
U periodu od aprila 2000., pa do jula 2007. godine bio je zaposlen u Parlamentu Bosne i Hercegovine, a od jula 2007. godine zaposlen je u Preduzeću „Ben-Mal Group“, čiji je osnivač, vlasnik i direktor. Od 1988. godine u braku je sa suprugom Nisvetom, dr. veterinarske medicine. Ima dvije kćerke, Mirelu i Lejlu, studentice ekonomije.

POLITIČKA KARIJERA

Politička karijera Ibrahima Đedovića počinje još 1993. godine nastankom političkog pokreta, dijela uglavnom muslimanskog stanovništva na području tadašnjeg Bihaćkog okruga koji je kasnije (1996.) i službeno registriran kao Demokratska narodna zajednica Bosne i Hercegovine. Ibrahim Đedović, jedan od osnivača i generalni sekretar do 2005. godine, kada je na stranačkim izborima izabran za predsjednika Glavnog odbora DNZ BiH.

Na prvim poslijeratnim izborima u Bosni i Hercegovini 1996. godine voljom građana (kao izbjeglica) biva izabran za poslanika u Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, gdje je obnašao i dužnost predsjednika poslaničkog kluba.
U ime pomirenja i nastojanja da pokuša dati svoj doprinos smirivanju odnosa u to vrijeme, prihvata kandidaturu, a potom kao izabrani predstavnik naroda iz izbjegličkog šatora u Gašincima, uz lične garancije Alije Izetbegovića i Visokog predstavnika Karla Bildta, 16.12.1996. godine putuje na sjednicu Parlamenta FBiH.

Daljnja dešavanja u vezi sa političkom karijerom Ibrahima Đedovića su materijal za rubriku „Vjerovali ili ne“. Unatoč svim garancijama, suprotno Ustavu i međunarodnim konvencijama, mimo svih pravila i bez prethodne saglasnosti Parlamenta, 07. maja 1997. godine biva uhapšen, a zatim i optužen za djela, za koja je zaprijećena dvostruka smrtna kazna.

U pritvoru boravi od 07.05.1997. godine pa sve do 27.03.2000. godine, gdje mu je 11 puta mijenjana optužnica, sastavljena od 27 tačaka optužbe, da bi na kraju bio oslobođen svih optužbi, uz konstataciju u presudi o krajnje humanom i zakonitom postupanju tokom ratnih sukoba u svakoj prilici i prema svakome.

Cijelo vrijeme boravka u pritvoru i sudskog procesa protiv njega imao je snažnu podršku građana tako da je 1998. godine izabran kao poslanik u Parlamentu BiH, a isto se desilo i u izbornim procesima 2000. i 2002. godine.

Sve to pokazuje da je veza sa ljudima najznačajnija veza koju čovjek može imati i najbolja ocjena nečije vrijednosti.

Svo vrijeme zatočeništva niko od zvaničnika parlamenata čiji je bio član, NIKADA ga nije posjetio u pritvoru, niti se interesirao šta se desilo sa čovjekom koji je uhapšen u parlamentu i odveden u pritvor. Ovo je posebno značajno, ako znamo šta se sve dešava i koliko interesovanje danas vlada, kada su u pitanju takvi slučajevi. Nažalost, danas je to odraz političkog licemjerja i zloupotrebe ljudskih sudbina u dnevnopolitičke svrhe.

KOMPETENCIJE

Danas Ibrahim Đedović živi i radi u Velikoj Kladuši, kao privatni poduzetnik. Zapošljava 50 radnika, koji za razliku od „državnog prosjeka“, redovno primaju plaću i žive od svoga rada. To i jeste osnova njegova izbornoga programa – svako radi svoj posao i svako živi od svoga rada.

Postavimo li pitanje kompetentnosti kandidata za Predsjedništvo BiH u smislu obavljanja poslova člana Predsjedništva, odgovor je vrlo jasan. Ibrahim Đedović, magistar vojnih nauka, dugogodišnji politički radnik u najvišem državnom predstavničkom tijelu i uspješni privrednik, najreprezentativniji je predstavnik svega onoga što Bosna i Hercegovina mora imati da bi bila razvijena država, stručan kadar, sa dobrom političkom podlogom, usmjeren ka razvoju i napretku.

Naravno, sve ovo ne može postići običan čovjek sa početka ove priče, ako nema volju, snagu i vjeru u ono što radi, niti ako nema podršku ljudi koji vjeruju u njega i njegovu ispravnost, bez ikakvih rezervi i ikakvih zadrški.

Ibrahim Đedović je zahvalan svim tim ljudima, bez obzira kako se zovu, gdje žive i kako se mole Bogu!
ragib wrote:vodi ga onda sebi kuci je.o ti on mater.
profesor wrote:Dati glas Ibrahimu Dedovicu je isto kao da glasas za Ratka Mladica . Ono stoje Ratko bio karadzicu toje Ibro bio Avdicu. Daje srece i pravne drzave danas bi Ibrahim lezao u Foci. Kalesija u novijoj istoriji nije zapamtila veceg izdajnika bosnjackog naroda od ibrahima Dedovica sjeme mu se zatralo.Biti u stroju zajedno sa arkanom i legijom protiv vlastitog naroda i sad od tog istog naroda traziti glas to mogu ugursuzi i neljudi kao stoje Ibrahim Dedovic. Bosno sramise sehida kad si dopustila njihovim krvolocima daih ismijavaju.
traka wrote: smile06 smile06 smile06 ... uh stomak me zabolje
u ovakvim slucajevima trenutno drzim neutralan stav, ja ne poznajem ovog gsp. Djedovica pa "za sad" necu davati komentare u tom smejru ali moram da napomenem da,Boga mi, sudeci po prve dvije reakcije nasih forumasa gsp. @ragiba i gsp. @profesora, a i poznavajuci ih formalno, vidim bice opanaka rasutih po forumu na ovoj temi, pa se pitam da li i tvorac ove teme, gsp. @alfa, poznaje ovog Djedovica, da on nije slucajno pogresno informisan ili je ipak saraf u masini za specijalne predizborne kampanje, ostaje da se vidi u narednim komentarima, pa sunarodnjaci bujrum, roflajte istinu i samo istinu...
arsenal wrote: Da bog sacuva,pa imal kraja "poturanja" svom vlastitom narodu,ovakvih,sifrovanih mentola.
Sve mi se cini,da neko na nasoj teritoriji trazi jos po kojeg kvislinga.
Nije dzaba Joze prije neki dan imao sastanak sa Komsicem u Sarajevu(iza zatvorenih vrata).Mogla bi se uskoro na Barnjaskoj meraji igrati Good Year Liga.smile06smile06smile06smile06smile06
prava_alfa wrote: Ovde ne treba mnogo mozak naprezati, ocigledna je ovo vasa pred izborna podvala gospodine @alfa. Kao sto je i sve sama podvala ovog nezapamcenog kriminalca Ibrahima Djedovica kojeg nam pokusavate podvuci pod kozu ali o njemu malo kasnije dok se razvije ova tema. Treba on tebi da bude veoma (ne) zahvalan zato sto si ga vrlo dobro reklamirao. Da si u mon taboru pred izborne kampanje, bio bi do mraka strijeljan. Takav bilmez kao ti i nemoze nista bolje, sama tvoja pojava sa ovom temom je raspad sistema i jos nesto nisi ti alfa vec sam ja dobro to zapamti.
jerko wrote: POSTOVANJE. A da vi malo bre popustite sa tim nacionalizmom sunce mu zarko,ko god vama nesto kao da predlozi vi odmah kao ne valja.Ja povrsno poznajem coveka i Ibro je sigurno prava osoba za ovu funkciju. Mislim da ste upravo vi (profesore) preterali malo sa svojim izlaganjem a da ovog (ragib)i ne spominjem moram da vas demantujem.Drug Djedovic je bio lojalna karika i u onom sistemu a i u ovom,mislim da je tema odlicna i da treba coveku dati sansu a sto se tice osobe koja je otvorila temu neka nam malo da vise informacija o samoj Ibrinoj kandidaturi.Samo smo ga do sad mogli videti na ovakvim niskorazrednim promocijama i bilo bi lepo da nam se jave ljudi koji ga bolje poznaju ZIVELI
alfa wrote: Svaka čast Jerko na ovako lijepom objašnjenju i podršci..Smatram da svakome treba dati šansu da izloži svoj program i političke pravce sa kojima ide na izbore.

Ovo su Politickih nacela kandidata Ibrahima Đedovica za bosnjackog clana Presjednistva BiH:
1. Kontinuitet dijaloga i medjusobnog uvazavanja nema alternativu
2. Bosna i Hercegovina ravnopravni clan NATO-a i EU!
3. Privreda umjesto kriminogene diplomatije
4. Reforma oruzanih snaga BiH kao putokaz reformama u drugim oblastima
5. Medjunarodna zajednica BiH kao kohezioni i inicirajuci, ne posmatracki faktor
6. Hrvatska i Srbija kao susjedi koji predstavljaju nase prednosti, a ne prijetnje i opasnosti
7. Nevladin sektor, kao ne pristrasan analiticar i korektor vlasti
8. BiH dijaspora kao ekonomski i strucni potencijal a ne kao balast
9. Ipak postoje dobri i losi politicari, kao i dobri i losi privrednici
Veliki pozzzzzz
subasa wrote: Ne znam @alfa , jesil' ti iz Kalesije, al' postoji velika mogucnost da nisi , dok si zaroflo DNZ i Fikreta Abdica ovdje... Da ti kazem, da ova frakcija na podrucju Kalesije i nema bas mnogo pristalica i da ce se vecina ljudi najvjerovatnije slozit' sa @profesor a posebno sa @ragib....
Opet , kao clan ovog foruma imas pravo ovdje da pises sta god pozelis, ali nemoj da se iznenadis pojedinim komentarima koje ce ti neki zaroflat'.... Moj savjet ti je da objavis visinu, "sirinu" i broj cipela ovog tvog kandidata , nek' ima u slucaju da on pozeli odrzat' neki javni predizborni skup na podrucju Kalesije....
hercegovac_pravi

#81 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Kultura01 wrote: Tribina će biti u Bužimu! :wink:

VRIJEME JE...DA POPUSTIMO PROŠLOST, DA NE PROPUSTIMO BUDUĆNOST! :bih:
Kada će biti tribina u Bužimu? Obavezno morate otići na Nanićev turbe i posjetiti onih 670 mezara momaka iz Bužima što pogiboše braneći se od vas i Legijinih.
P.S. "VRIJEME JE...DA POPUSTIMO PROŠLOST, DA NE PROPUSTIMO BUDUĆNOST!"

ovaj slogan ste trebali promijeniti u

VRIJEME JE DA "POPUŠIMO" PROŠLOST DA BI BOLJE "PUŠILI" U BUDUĆNOSTI
bolje odgovara stranci a bogami i kandidatu.
Drugi put pokušajte kandidovati pišopiju, bolje će oslikavat vaša politička načela.
hercegovac_pravi

#82 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

bornheim wrote:Sta je moglo nagnati ili natjerati tog covijeka da se kaniduje za predsjednistvo? Prvo u ratu je bio na pogresnoj strani (na zalost) ,drugo - zna da ce izazvati reakciju u sopstvenom naroodu zbog toga (zar opet pobogu), trece - nedostatak iskustva u diplomatiji i politici itd. itd..Ja mislim da njemu uopste nije cilj uspijeh na izborima ,vec da mu je cilj nekom od istinskih kandidata oduzeti par hiljada glasova zahvaljujuci dijelu biraca koji bi povjerovali njegovim glupostima.Po mom misljenju on je ili potplacen od cetnika, ili je cetnik ili naprosto budala koja nije svjesna sta cini..
Ubrzo će se otvoriti tema koja će glasiti nešto odprilike kao "STVARANJE POLITIČKE VEĆINE" Tu će ti biti oslikan cilj ovakvih akcija i poteza pojedinaca.
Kultura01

#83 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Kultura01 »

Znate kako kazu: "Napad je najbolja odbrana"!!!
Daj ljudi popustite prošlost, okrenite se buducnosti, mislim da je stvarno vrijeme. :-D
Mogli bi biti kulturniji, a ne takvi primitivci, KOJI SAMO ZNAJU PLJUVATI PO NEKOM I VRIJEĐATI!!!
therrarrius

#84 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by therrarrius »

Kultura01 wrote:Znate kako kazu: "Napad je najbolja odbrana"!!!
Daj ljudi popustite prošlost, okrenite se buducnosti, mislim da je stvarno vrijeme. :-D
Mogli bi biti kulturniji, a ne takvi primitivci, KOJI SAMO ZNAJU PLJUVATI PO NEKOM I VRIJEĐATI!!!
Bolje i to nego ubijati bliznjeg svoga, ako ti nije jasno sta sam mislio pod ovim pitaj svog kandidata za otcepljenje neka ti objasni.
Poruci mu i da zabija noz u ledja nekome drugom.
zeleni xy

#85 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by zeleni xy »

Izdajnik uvijek ostaje izdajnik.

Ko da njemu glas je isti kao i on.

Izdajnik !
Richard Sorge

#86 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Richard Sorge »

seln wrote:
Been wrote:
Pa hajde ti tako pametan pa prokomentarisi kako neko moze nakon svega sto se desilo narodu u Prijedoru, Kozarcu, Banaljuci, Gradisci i ostalim dijelovima Krajine, kako neko moze nakonOmarske i Keraterma, nakon Koricanskih Stijena, koje su samo na pisomet od Cazinske Krajine da sveze zastavu i stane u isti stroj sa Legijom, Arkanom, Marticem, Mladicem i bori se za naku autonomiju. Koju autonomiju i od cega. Eto ti nam kulturno objasni :bih:
Kad si me tako lijepo zamolio/la, srce bi me zabolilo da ti odbijem objasniti... Kao što vidiš, tema apsolutno nisu koncentracioni logori, genocid i zločine za koje sam mišljenja da ih trebamo čuvati od zaborava na svaki mogući način. Ovdje je tema legalan i legitiman kandidat za predsjedništvo BiH. U uvodnom postu su najvedene neke stvari i neka obećanja o kojima dosta ljudi želi na civilizovan i humanoidu priličan način razgovarati i diskutovati, bez ratno-huškačke retorike i pozivanja na proljevanje krvi.

Apsolutno me ne interesuju ni motivi za autonomiju, ni autonomiju kao takva, a Legija i ostali psi rata još i manje ! Stoga, se nadam da ćemo poziv na obnavljanje plemenskih sukoba ostaviti za neku drugu prigodu, a da ćemo ovdje razgovarati kao normalni i nadam se, pismeni ljudi o ponuđenom kandidatu za predsjedništvo. How simple is that ?! :bih:
Niko ne poziva na sukobe, ali je vecini upitan kredibilitet covjeka koji se borio na strani agresora u vrijeme dok je njegovom narodu prijetilo istrebljenje. J na njegovom mjestu ne bih imao obraza da se kandidujem, ali debljinu obraza je on demonstrirao druzenjem sa ovim haverima na slici.
Ibrahime, tangira li te imalo to sto si bio na strani ljudi ciji su topovi tukli Kikace
?
???

Al fakat ono .. jel te imalo stid .. ili josh kontash da si/ste bili u pravu ??
sekiracija

#87 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by sekiracija »

senad-vkl wrote:Ja neznam ljudi jeste li vi ludi ili se pravite ludi ? Čovjeku je dokazano da nije kriv i na osnovu toga on je slobodni građanin Bosne i Hercegovine. Po vašem niko se osim onih koji su bili na strani Armije BiH koja je bila jednonacionalna nebi mogao kandidirati,šta je sa Hrvatima ,šta su oni bili za koga su se oni borili,šta je sa Srbima ma da svi su oni ispravni i ok samo ovi Babini nevaljaju.Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu,vjerujte mi istorija čini čuda,tako će jednog dana biti i u Bosni kad se bude pričalo o narodu Zapadne Bosne.Ali mi ne želimo pričati o prošlosti,jer prošlost nikad nikom nije dobro donijela,dok god budete gledali u prošlost ova zemlja nikad neće napred i uvijek će nam ovako biti.Ja vjerujem da vama koji ovo pišete nije loše,sigurno sjedite sad na svom radnom mjestu koje vam je omogućila vaša stranka i na račun napaćene sirotinje napadate sve što nije "vaše". Zato narode BiH okrenite se malo sebi i glasajte za PRAVE LJUDE.
IBRAHIM DJEDOVIĆ JE VAŠ KANDIDAT GLAS ZA NJEGA I DNZ JE GLAS ZA RAD I PAMET !

VRIJEME JE ...
DA POPUSTIMO PROŠLOST DA NE PROPUSTIMO BUDUĆNOST !
Vrijeme je pocnemo uvazavati proslost i uciti(istoria je uciteljica zivota)samo tako cemo imati znaja da idemo u ispravnu buducnost.
sekiracija

#88 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by sekiracija »

Ja predlazem novog kandidata za predsjednistvo:ENVER JEVRIC (kuca poso poso kuca)
seln

#89 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by seln »

Richard Sorge wrote:
seln wrote:
Been wrote:
Kad si me tako lijepo zamolio/la, srce bi me zabolilo da ti odbijem objasniti... Kao što vidiš, tema apsolutno nisu koncentracioni logori, genocid i zločine za koje sam mišljenja da ih trebamo čuvati od zaborava na svaki mogući način. Ovdje je tema legalan i legitiman kandidat za predsjedništvo BiH. U uvodnom postu su najvedene neke stvari i neka obećanja o kojima dosta ljudi želi na civilizovan i humanoidu priličan način razgovarati i diskutovati, bez ratno-huškačke retorike i pozivanja na proljevanje krvi.

Apsolutno me ne interesuju ni motivi za autonomiju, ni autonomiju kao takva, a Legija i ostali psi rata još i manje ! Stoga, se nadam da ćemo poziv na obnavljanje plemenskih sukoba ostaviti za neku drugu prigodu, a da ćemo ovdje razgovarati kao normalni i nadam se, pismeni ljudi o ponuđenom kandidatu za predsjedništvo. How simple is that ?! :bih:
Niko ne poziva na sukobe, ali je vecini upitan kredibilitet covjeka koji se borio na strani agresora u vrijeme dok je njegovom narodu prijetilo istrebljenje. J na njegovom mjestu ne bih imao obraza da se kandidujem, ali debljinu obraza je on demonstrirao druzenjem sa ovim haverima na slici.
Ibrahime, tangira li te imalo to sto si bio na strani ljudi ciji su topovi tukli Kikace
?
???

Al fakat ono .. jel te imalo stid .. ili josh kontash da si/ste bili u pravu ??
Meni se obracas?
Richard Sorge

#90 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Richard Sorge »

Jok bolan, tvoje pitanje postavlajm jer vidim da ga hladno, pardon 'ladno zaobilazi ... a mislim da je dobro ( i dobro koncipirano ) pitanje ... pa me bash interesuje sta ce, eventualno, odgovoriti. ;)
senad-vkl

#91 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by senad-vkl »

http://www.uskportal.ba/index.php?strea ... t&vid=4702

Malo se bolje informisite o Ibrahimu Djedovicu on je jedan castan i posten covjek,za razliku od Harisa Silajdzica,Bakira Izetbegovica i Fahrudina Radoncica.
Desert Wind

#92 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Desert Wind »

senad-vkl wrote:http://www.uskportal.ba/index.php?strea ... t&vid=4702

Malo se bolje informisite o Ibrahimu Djedovicu on je jedan castan i posten covjek,za razliku od Harisa Silajdzica,Bakira Izetbegovica i Fahrudina Radoncica.
Jaruga moj vidi mu lijepa drustva - Ljubisa Savic Mauzer, Milorad Ulemek Legija - sve sama elita srbocetnickih orgija.
Ma sjajno - nema sta :thumbup: - sjajni ljudi za primjer muslimanskom narodu Krajine i Podrinja.

Ne znam imas li kapaciteta da to shvatis, ima nas sto ima jos malo mozga nismo bas svi retardi. A mnogi su shvatili da su i Silajdzici i Izetbegovici i Radoncici i Delimustafici istog i slicnog Abdicevog kova sa mozda malo vise karata i malo ljepse umotanijeg, toliko da bi sto se mene tice i potonji a i gornji mogli biti lijep primjer na banderi pred institucijama narodu za primjer kako se treba ophodit' prema narodnim i drzavnim izdajnicima, ljigavcima, profiterima - ma komplikujem - šupcima.

Josip Broz Tito mrtav vise zasluzuje da bude bosnjacki clan predsjednistva nego svi gore navedeni...

Image

ImageShack.us
Richard Sorge

#93 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Richard Sorge »

senad-vkl wrote:http://www.uskportal.ba/index.php?strea ... t&vid=4702

Dobro to .. nego Ibrahime .. jel te stid s kim si bio i koga si napado 93-95 ?? ili kao sto forumash gore napisa .. jel te bilo stid dok su cetnicki topovi udarali po kikacima sto si ti stajao pored njih ( topova ) ?? Ili josh uvijk kontash da si bio u pravu ??
Been

#94 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Been »

:-) :-) :roll: :roll: glupe li diskusije, pito !
Hemel

#96 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Hemel »

DNZ BiH

Kampanju bazirati na argumentima
de babe ti reci koji su vam argumenti... :lol: :lol:
probuseni $

#97 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by probuseni $ »

Dajte ljudi pustite frajera kraju...On zna da nema sanse da prodje i kandiduje samo da dobije lokalni rajtig kod krajisnika. Cova ima firmu koju treba odrzati da ne potone i ovim lovi ostale politicare ...tajkunska posla...

Vojni doktorat i politika, kao nebo i zemlja ...ko ga izabere, ne gine mu diktatura juznoamerickog tipa "generalisimo Djedovic"
senad-vkl

#98 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by senad-vkl »

Hemel wrote:
DNZ BiH

Kampanju bazirati na argumentima
de babe ti reci koji su vam argumenti... :lol: :lol:
Pa evo ja ću ti nabrojati nekoliko važnih argumenata , koji se ne tiču prošlosti već sadašnjosti.Vama će život proći misleći na prošlost, nažalost , ali moram ti reći da mi u Velikoj Kladuši mislimo na budućnost sad ću ti malo i objasniti neke stvari (bojim se da tvoj mentalni sklop neće shvatiti ali eto bar ću pokušati). U drugom svjetskom ratu Nijemci kad su krenuli na svoj povampireni pohod prvo što su uradili izvrsili su agresiju na Francusku i ubili nekoliko stotina hiljada Francuza,sad se ti pitaš kakve to veze ima s nama, ha ? 1945 je završio drugi svjetski rat, nakon 5 godina 1950 godine Njemačka i Francuska zajedno sa još tri zemlje osnivaju Evropsku uniju,znači ZAJEDNO , rane su ostale ali treba biti jak i za dobrobit naroda okrenuti se budućnosti. A kod nas u Bosni i Hercegovini (mnogi kad govore o Bosni i Hercegovini pričaju samo o Bosni niko ne spominje Hercegovinu) 15 godina nakon rata , mi pričamo o ratu,o izdajnicima o ratnim zločincima znači bavimo se sa onim sa čim bi se trebali baviti pravosudni organi.
E sad ću se vratiti na argumente,Općina Velika Kladuša je jedina općina u kojoj je Demokratska Narodna Zajednica na vlasti, u općini Velika Kladuša trenutno :
- sve jedan student koji studira a živi na području općine Velika Kladuša ima stipendiju u visini od 100 i 200 KM a takvih je 373
- sve jedan učenik osnovne škole ima besplatan prevoz od kuće do škole a takvih je 2000
- sve jedan učenik bez jednog ili oba roditelja i učenici koji su u stanju socijalne potrebe srednjih škola imaju od općine sufinanciranje prevoza u visini od pola karte
- 98 % općine Velika Kladuša ima vodu (prije rata je oko 65 % općine imalo vodu)
- 80 % seoskih puteva je asfaltirano
- općina Velika Kladuša plaća liječenje svim ovisnicima sa područja općine Velika Kladuša
- svi koji se bave poljoprivredom imaju poticaj za poljoprivredu (Općina izdvaja 5 % budžeta za poljoprivredu godišnje)

Mislim da su ovo dovoljno jaki argumenti ako pričamo zašto glasati za DNZ i ima ih još ali zaista bi mi trebalo vremena da ih sve ispišem,pokušao sam nabrojati samo one najvažnije. I to je ono na čemu DNZ i gospodin Ibrahim Đedović zasnivaju svoj Program a ne na prošlošću kojom se očito svi bave osim onih koji bi se trebali baviti a to su istoričari.

Vrijeme je ...
Da popustimo prošlost NE propustimo budućnost.
junkers

#99 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by junkers »

Pa evo ja ću ti nabrojati nekoliko važnih argumenata , koji se ne tiču prošlosti već sadašnjosti.Vama će život proći misleći na prošlost, nažalost , ali moram ti reći da mi u Velikoj Kladuši mislimo na budućnost sad ću ti malo i objasniti neke stvari (bojim se da tvoj mentalni sklop neće shvatiti ali eto bar ću pokušati). U drugom svjetskom ratu Nijemci kad su krenuli na svoj povampireni pohod prvo što su uradili izvrsili su agresiju na Francusku i ubili nekoliko stotina hiljada Francuza,sad se ti pitaš kakve to veze ima s nama, ha ? 1945 je završio drugi svjetski rat, nakon 5 godina 1950 godine Njemačka i Francuska zajedno sa još tri zemlje osnivaju Evropsku uniju,znači ZAJEDNO

zaboravljaš da francuzi nisu pravili eu sa nacistima nego sa neukaljanim ljudima,zato rani se i :run:
senad-vkl

#100 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by senad-vkl »

zaboravljaš da francuzi nisu pravili eu sa nacistima nego sa neukaljanim ljudima,zato rani se i :run:[/quote]

Svi oni koji su "ukaljani" kako si rekao, treba da odgovaraju sve jedna Srbin koji je počinio ratni zločin treba da odgovara tako i Musliman i Hrvat i naravno da se sa takvima ne treba gledati budućnost.Pa isto tako su Francuzi gradili EU naravno da nisu sa nacistima. Dok ti i takvi budu živjeli sa parolom da je sve jedan Srbin zločinac, da je sve jedan Hrvat zločinac da je sve jedan "autonomaš" zločinac nema nama napred. Sa primjerom Njemaca i Francuza sam htio pokazati šta su civilizovani ljudi i kako mogu preći preko nekih stvari.

Vrijeme je ...
Da popustimo prošlost Ne propustimo budućnost.
Post Reply