Zablude vječitog samozvanog favorita

Zelenas

#76 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Zelenas »

Sta sad pricate?

Sad nam je kriva televizija sto je stanje lose.

Imas kablovsku i 130 kanala, pa ne moras gledati tu "SDP" televiziju.

I ja sam citao Mijovica, pa ga vise ne citam.
Pokusavam zaboraviti sve sto sam procitao :D

Kako drustvo moze da se osloni na etiku novinara (u ovom izolovanom slucaju Mijovica), kada ni on sam nije etican.

Kako ce neko povjerovati tom covjeku bilo sta?
Desni ce misliti da je lijevo, lijevi ce misliti da je (za lovu) desno, a ovi u sredini svakako na**bu :D
bruce lee

#77 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by bruce lee »

MANIGO wrote:Vrlo dobar članak. Samo ja bih jos nesto dodao. Mozda i najveci razlog zasto SDP će zabilježiti katastrofalan rezultat je što SDA(pa i dr. stranke ) ima bolje kapacitete za realizaciju izbornog programa i ovaj put i bez SBIH i drugih izdajnika. Branili smo Bosnu u ratu danas je branimo protiv komunista, velikosrpskih izdajnik, i domaćih unlehatora. Šta bi bilo da je SDP branio Bosnu, tada nikad nebi dobili BIH već bi bili dio krnje Jugoslavije. To treba naglasiti jer se zabortavilo. Koja razlika postoji između KPJ-u i SDP! Nikakva, komunista je komunista. Samo promjenio ime, čak se ni boja nije promjenila. Šta su uradili zadnjih godina osim što znaju zamajavati narod svojom arogancijom i velikograđanstvom. Vrijeme je da otvorimo oči i da prepoznamo prave snage koje mogu izvaditi ovu zemlju iz ambisa. :bih:
:-) :-) :-)
ovo samo kod nas ima. likuje tip (koji je za vladajužu stranku) članku koji kaže da je vlast katastrofalna, ali da trenutno najjača opoziciona stranka nije u stanju dobiti izbore.. likuje i kaže da su oni koji su zemlju odvele na dno, "prave snage koje mogu izvaditi ovu zemlju iz ambisa".. likuje i kaže: "sta je sdp uradila zadnjih godina?" :-) :shock: šta je trebala da uradi bez parlamentarne većine? a šta su nasuprot tome uradili oni koji su je imali?

sto se mijovića tiče, razočarao me totalno. ne znam otkud ovo odjednom. bilo kako bilo, ubijedjen sam da sdp dobija u federaciji, samo s kim onda koalirati.. to će biti malo veći problem
Been

#78 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Been »

Vrlo dobar članak. Samo ja bih jos nesto dodao. Mozda i najveci razlog zasto SDP će zabilježiti katastrofalan rezultat je što SDA(pa i dr. stranke ) ima bolje kapacitete za realizaciju izbornog programa i ovaj put i bez SBIH i drugih izdajnika. Branili smo Bosnu u ratu danas je branimo protiv komunista, velikosrpskih izdajnik, i domaćih unlehatora. Šta bi bilo da je SDP branio Bosnu, tada nikad nebi dobili BIH već bi bili dio krnje Jugoslavije. To treba naglasiti jer se zabortavilo. Koja razlika postoji između KPJ-u i SDP! Nikakva, komunista je komunista. Samo promjenio ime, čak se ni boja nije promjenila. Šta su uradili zadnjih godina osim što znaju zamajavati narod svojom arogancijom i velikograđanstvom. Vrijeme je da otvorimo oči i da prepoznamo prave snage koje mogu izvaditi ovu zemlju iz ambisa. :bih:
Zaboravio si staviti i prodane duše, masone, CIA, jevreje, Osamu Bin Ladena, Mosad, nosoroge i komarce !

A sad ozbiljno ! Po ovoj tvojoj logici ispade 80 % Evrope u kojoj vladaju socijalisti , nekakvi komunisti, petokolonaši i šta već. Ja ne mogu vjerovati da ljudi koji gube vlast nemaju dovoljno obraza već udaraju najprizemnijim ad hominem argumentima kao što su : "Vi ste komunisti". I šta s tim ?!

Zašto ne reći, OK, SDP su komunisti, ali da vidimo šta su u SDA, S BIH, SBB, HDZ i ostalim zločinačkim organizacijama ?! Pa ćemo vidjeti kako u gore pobrojanim ima zavidan broj mutikaša koji obijaju pragove u sudovima, osuđivanih za višemilionski kriminalm, nezakonitu privatizaciju, pa čak i za dobivanje kredita od razvojne banke na osnovu faksa. :mrgreen: :run:
klixober

#79 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by klixober »

Mijovic je izgubljen covjek.
seln

#80 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by seln »

nuraH wrote:kad novinari FTV-a (tj. SDP-a) pocnu lupati raznorazne gluposti protiv drugih stranaka (citaj: kriminalnih hobotnica) - onda je to velika istina do koje se dolazi istrazivackim novinarstvom, naravno bez upotrebe bilo kakvih ilegalnih/ne-legitimnig sredstava (kao sto su npr. uhodjenje, prisluskivanje, maltretiranje itd...) - i onda je to sve uredu i ti novinari su naravno heroji, pa kad ih se tuzi to je pobogu fašizam - i takvim novinarima bi po njima trebalo dati imunitet!!!
a s druge strane, kad se nadje neki novinar van tog tabora koji govori protiv SDP-a i FTV-a - onda njega i njemu slicne treba zapalit na lomaci!!!

ko je ovdje licemjer?
Lamse, nurkija, sta mai? :D
Sta je ono, niste uspjeli vratiti Harziju...cccc.
motachjointa

#81 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by motachjointa »

MANIGO wrote:
Chisum wrote:Kako su nas "branili" :-D

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Sve vojnik do vojnika, rodjeni ratnici... vidjao sam ih po linijama... dolazili da nas mole da pristupe jedinici, ali iz nekog razloga nikada ih ne primismo... Ljudi se razocarali, povukli se u sebe... i u sefove narodne banke...u upravne odbore, u ministarstva....

Danas imaju SVE... ostali nemaju nista. (da li je neko gledao sinoc emisiju 60 minuta... pa da covjeku suze krenu sta su ovi minderaski smetljari i sluge Dobrice Cosica napravili od nekadasnjih fabrika i hiljada i hiljada radnih mjesta... samo u onoj emisiji, preletivsi nekadasnja postrojenja i fabrike, vidis gdje je nestalo barem 100 000 radnih mjesta)

Ja ne znam da li IKO, ali zaista IKO ko nije ili dio njihove halke, ili barem skupljac ogrizaka, ili neka podrumaska picka koja vidjela rata nije, moze da sastavlja hvalospjeve ovim smetljarima, dzeparosima i saradnicima velikosrpskog rasparcavanja Bosne...

Smetljari.

Branković je uklonjen koliko ja znam. Čovjek će vjerovatno u zatvor. U svakom žitu ima kukolja, ali ne treba demonizirati kompletnu grupu ljudi koji su istinski patrioti i koji su sve dali za ovu zemlju. Kažete da se SDA nije odbranila BIH. Pa ko je sve oraganizirao, ko? Da nisu možda komunisti? Koliko znam komunistička JNA nas je gađala u ratu zajedno sa SDS č******cima. Bičakći je smjenjen isto. SDA je dokazala da će kazniti svoje neposlušne članove. Još nešto važno treba napomenuti. SDA je imala demokratske izbore za čelo stranke. Kakve je to izbore imao SDP. KOmunističke, zar ne ?!?! :oops:
budalo da nije bilo loše politike od strane SDA i loseg liderstva od strane izetbegovica rata ne bi ni bilo niti bi izginuli ovoliki ljudi. Sta smo dobili politikom i odbranom SDA, STA? Da mi babo nakon 4 godine zemunica, rova i treskavice nema posao? ili da ja ja kao magistar radim za platu od 500 km??? jebe mi se i za sda i za sdp svi zajedno su krivi sto smo qrac od drzave, a vi se i dalje raspravljajte ko je bolji... lagumdzija, silajdzic, tihic, radoncic kuku nam majko :o
Risto Kuglarić

#82 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Risto Kuglarić »

seln wrote:
nuraH wrote:kad novinari FTV-a (tj. SDP-a) pocnu lupati raznorazne gluposti protiv drugih stranaka (citaj: kriminalnih hobotnica) - onda je to velika istina do koje se dolazi istrazivackim novinarstvom, naravno bez upotrebe bilo kakvih ilegalnih/ne-legitimnig sredstava (kao sto su npr. uhodjenje, prisluskivanje, maltretiranje itd...) - i onda je to sve uredu i ti novinari su naravno heroji, pa kad ih se tuzi to je pobogu fašizam - i takvim novinarima bi po njima trebalo dati imunitet!!!
a s druge strane, kad se nadje neki novinar van tog tabora koji govori protiv SDP-a i FTV-a - onda njega i njemu slicne treba zapalit na lomaci!!!

ko je ovdje licemjer?
Lamse, nurkija, sta mai? :D
Sta je ono, niste uspjeli vratiti Harziju...cccc.
offtopic: ha? zar?! link?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#83 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Chmoljo »

Risto Kuglarić wrote:
offtopic: ha? zar?! link?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=2125
Student Exchange

#84 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Student Exchange »

motachjointa wrote:budalo da nije bilo loše politike od strane SDA i loseg liderstva od strane izetbegovica rata ne bi ni bilo niti bi izginuli ovoliki ljudi. Sta smo dobili politikom i odbranom SDA, STA? Da mi babo nakon 4 godine zemunica, rova i treskavice nema posao? ili da ja ja kao magistar radim za platu od 500 km??? jebe mi se i za sda i za sdp svi zajedno su krivi sto smo qrac od drzave, a vi se i dalje raspravljajte ko je bolji... lagumdzija, silajdzic, tihic, radoncic kuku nam majko :o
Slazem se. U totalnom qrcu smo a ima nas jos sa ponasanjem i pricom koja je u vasioni.
nuraH

#85 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by nuraH »

Noddle wrote:

ko je ovdje licemjer?
Trudi se covjek da objasni ljudima neke stvari, ali neki ne mogu ili nece da shvate o cemu se radi. Pa dobro evo jos jednom da pokusam da poredam stvari, mozda neko i shvati.
FTV je televizija koja je usla u obracun sa pozicijom, kako bi nasem dragom narodu otvorila oci i napokon im dokazala koga godinama biraju. U tom slucaju se moze reci da je na strani opozicije, a opozicija nije samo SDP.
Ako novinari FTV-a lazu i ako stvarno nije istina da nas pozicija, tacnije SDA, SBiH, SNSD, HDZ itd., potkradaju sve ove goine koliko su na vlasti, ako nije istina da su zatvorene skoro sve fabrike u nasoj drzavi, ako nije istina da nas truju nacionalizmom samo kako bi oni mogli uzivati u svim blagodatima svojih fotelja, ako nije istina da su sebi povecavali plate, kad su smanjivali invalidnine, penzije i sl., ako nije istina da su gradili kuce, vikendice i kupovali stanove na racun gradjana nase drzave... Ako je sve to cista laz, onda bi u Bosni i Hercegovini trebali imati 100% zaposlenost, niti jednog prosjaka, niti jedan problem u obrazovanju, penzije bi stizale na vrijeme, invalidi ne bi morali izlaziti na ulicu i traziti sva prava, borci bi zivjeli kao kraljevi, sve u svemu trebao bi zivot u Bosni i Hercegovini biti ravan zivotu u raju. Ljudi bi trebali dolaziti u Bosnu i Hercegovinu da zive, a ne bjezati iz nje. Slobodno istrazivacko novinarstvo ne bi trebalo biti zlocin i ne bi se novinari trebali tuziti zbog posla koji obavljaju.
Problem sa gospodinom Mijovicem je u to sto ima podvojenu licnost i mijenja svoju pricu kako mu se cefne. Nije problem sto je govorio protiv ovog ili onog, nego sto nije dosljedan onom sto govori. E to se zove licemjer.
i onda meni kazu da ja pricam gluposti!?
kako te bolan nije stid da kazes da je HDZ u poziciji a SDP u opoziciji???!!!

pogledaj pa jos jednom razmisli:
BIH
Image

FBIH
http://www.parlamentfbih.gov.ba/bos/pre ... ubovi.html

a pored toga, SDP ima clana predsjednistva, premijere kantona, ministre itd... kako neka stranka koja je kao u ''OPOZICIJI'' moze da ima to sve???
i onda jos pricu svodis da se sve svodi na opoziciju i poziciju - ma nidje veze!
svako izvjestavanje se svodi na stranacke tabore - nema tu opozicije i pozicije - nemozes me nikad ubijedit da bi (u slucaju lose vlasti) FTV bila na strani 'opozicije' a da u toj 'nazovimo' opoziciji nije SDP!?
nuraH

#86 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by nuraH »

ja bih samo napomenuo svima ovdje da se prisjete svih onih novinara i novinarskih izvjestavanja pred rat,
njihove propagande i antipropagande - koja je i sama dijelom kriva za pocetak rata!?
jedni su nam heroji a druge bi da razapinjemo - a prava istina je da su svi novinari potkupljivi!!!
niti jednom novinaru ne treba vjerovati bezuslovno - ja mu ne vjerujem novinaru pa sve da mi je babo!!!
Corto Maltese

#87 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Corto Maltese »

Kao što je na forumu i red, većina komentatora se bavi likom i djelom autora teksta a ne samim tekstom. Kome smeta Vlasta Mijović, nek zamisli da je tekst pisao neko drugi, pa bistre glave razmisli o onome što je napisano.
Ja sam u navedenom tekstu pročitao sljedeće- od političke partije u kojoj demokratija ne vlada na stranačkom nivou, teško je očekivati da bude lučonoša demokratije na državnom nivou.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#88 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Chmoljo »

Corto Maltese wrote:Kao što je na forumu i red, većina komentatora se bavi likom i djelom autora teksta a ne samim tekstom. Kome smeta Vlasta Mijović, nek zamisli da je tekst pisao neko drugi, pa bistre glave razmisli o onome što je napisano.
Ja sam u navedenom tekstu pročitao sljedeće- od političke partije u kojoj demokratija ne vlada na stranačkom nivou, teško je očekivati da bude lučonoša demokratije na državnom nivou.
na kojoj si listi da te odmah zaokružim :)
nosara

#89 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by nosara »

nuraH wrote: kako te bolan nije stid da kazes da je HDZ u poziciji a SDP u opoziciji???!!!

a pored toga, SDP ima clana predsjednistva, premijere kantona, ministre itd... kako neka stranka koja je kao u ''OPOZICIJI'' moze da ima to sve???
i onda jos pricu svodis da se sve svodi na opoziciju i poziciju - ma nidje veze!
svako izvjestavanje se svodi na stranacke tabore - nema tu opozicije i pozicije - nemozes me nikad ubijedit da bi (u slucaju lose vlasti) FTV bila na strani 'opozicije' a da u toj 'nazovimo' opoziciji nije SDP!?
:lol:

Bjeri bolan... :lol:

Budasestina se sa sulje disperzira uspjesno na nize nivoe... :lol:
JThomas

#90 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by JThomas »

jel ti znaš uopšte kako se formira vlada kod nas?
Risto Kuglarić

#91 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Risto Kuglarić »

JThomas wrote:jel ti znaš uopšte kako se formira vlada kod nas?
zna al se nada da ti ne znaš, pa ćeš reć uf vidi stvarno :roll:

pravi se čovjek budala u nadi da će naić na budalu koje može regrutovat.
Prpa.ba

#92 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Prpa.ba »

nuraH wrote:a pored toga, SDP ima ... premijere kantona, ministre itd... kako neka stranka koja je kao u ''OPOZICIJI'' moze da ima to sve???

Hajde, trollanje ti se moze oprostiti jer ti je vjerovatno u opisu radnog mjesta, ali vrijedjanje inteligencije ostalih forumasa je vec sramotno. :D
seln

#93 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by seln »

Corto Maltese wrote:Kao što je na forumu i red, većina komentatora se bavi likom i djelom autora teksta a ne samim tekstom. Kome smeta Vlasta Mijović, nek zamisli da je tekst pisao neko drugi, pa bistre glave razmisli o onome što je napisano.
Ma, ti bi i u "Nacertaniju" basao nesto pozitivno, samo da je Garasanin opleo po SDP-u. :-)
Corto Maltese

#94 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by Corto Maltese »

seln wrote:
Ma, ti bi i u "Nacertaniju" basao nesto pozitivno, samo da je Garasanin opleo po SDP-u. :-)
Ne bih da me pogrešno shvatiš, zaista nisam homofoban, ali mi je neprijatno da me ljudi prozivaju zbog toga što me ovako otvoreno pratiš na sve strane. Jebi ga, znaš kakva je čaršija. Ako bi malo smanjio doživljaj pa sa ocjenjivanja mog lika i djela prešao na ocjenjivanje zadate teme moja porodica i ja bi ti bili jako zahvalni.
bogumil-8

#95 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by bogumil-8 »

nuraH wrote:ko je ovdje licemjer?
TI!
Nemožeš istinu, iskrenost, poštenje,...., suprotstavlaji neistini, lopovluku, nepoštenju,...., te ih jednako tretirati ( u ime "viših ciljeva", ujednačenog i uravnoteženog pristupa,....).
Nisu svi isti!
bogumil-8

#96 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by bogumil-8 »

Corto Maltese wrote: Ja sam u navedenom tekstu pročitao sljedeće- od političke partije u kojoj demokratija ne vlada na stranačkom nivou, teško je očekivati da bude lučonoša demokratije na državnom nivou.
Dodaj i on u čuvenu: "Oni koji su nas u rat uveli ne mogu nas ni izvesti iz rata!"
Zato i dan danas "ratujemo" ("mirnim sredstvima", ali ubiše nam dušu, uništiše zdravlje, izbiše nadu i entuzijazam,...).
SDA - HDZ - SDS - neka idu u opoziciju (voljom glasača). Ako se to desi, onda znam da imamo šansu!
seln

#97 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by seln »

Corto Maltese wrote:
seln wrote:
Ne bih da me pogrešno shvatiš, zaista nisam homofoban, ali mi je neprijatno da me ljudi prozivaju zbog toga što me ovako otvoreno pratiš na sve strane. Jebi ga, znaš kakva je čaršija. Ako bi malo smanjio doživljaj pa sa ocjenjivanja mog lika i djela prešao na ocjenjivanje zadate teme moja porodica i ja bi ti bili jako zahvalni.
Ne boj se. Za mene si previse zenskast.
Imas li ti i neku drugu misao, osim tvog jeda na SDP? Eto, opozicija je kriva za stanje u zemlji. Masala, ne moras se bojati, zahvaljujuci takvima kao tebi, opozicija nikad nece doci na vlast.
supervizor

#98 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by supervizor »

JThomas wrote:jel ti znaš uopšte kako se formira vlada kod nas?

Znam-teško se formira!
ri0

#99 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by ri0 »

BANDO, VAŠE JE ODZVONILO!!!!

StupskaBitanga

#100 Re: Zablude vječitog samozvanog favorita

Post by StupskaBitanga »

MANIGO wrote:
Patron of Formello wrote: Cime ti tugo moja branis Bosnu? :-)
Jesi li gledao sinoc 60 minuta da vidis uspjehe vase odbrane i pljacke?
A komunista jeste komunista i uvijek ce biti komunista. 8-)
Ja ne bi nazavao Mijovića crvom jer je čovjek koji ima svoj integritet i njegovo ime znači u svijetu novinarstva. Teško da bi se on prodao za šaku dolara. Tako da ta izjava ne ide uz čovjeka kao što je Vlastimir Mijović.
gdine samo ću Vam postaviti pitanje glede Vlaste
Znate li zašto je on bio na OBN urednik IP pa odjednom otišao? ako mislite zbog Ćalete i pritisaka NE već zato što je zinuuo kao peš
Post Reply