nema traga za 2,5 miljardi KM

Arc_Angel

#76 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by Arc_Angel »

Pa neka, sta je bolan 2,5 milijardi maraka. to je sica samo nikakva cifra, eto sad ko fol bitno 2,5 milijarde maraka od nekakvih donacija, smijesno stvarno.

pustite se suplje price, pa i da je 5 milijardi ili 10 ilijardi maraka opet je to sve sitno i beznacajno :-) :-) :-) :-) :-)

kad je narod glup, milism ono svugdje u svijetu su ljudi glupi jako, samo sto u nasoj drzavi ima jedno pa najmanje 95% glupih ljudi pa onda nista drugo nije ni bitno :-) :-) :-) :-) :-)

nismo mi navikli da zivimo u demokratiji, kroz histopriju smo non stop bili pod necijom cizmom, i nasi ljudi vole da budu ugnjetavani i da se nekom ulizuju za osnovne zivotne potrepstine, to nam je uslo u gene.

moglo bi se na ovu temu nadugo i nasiroko pricati, ali sve svodi na jednu stvar koja se mozda nekome nece svidjeti.

tranziciska zemlja kao nasa moze funkcionisati kao demokratija samo onda kada ljudi pocnu da gledaju na politicare koje biraju kroz pare, jer ih mi biramo i postavljmo i placamo kroz poreze, e posto smo mi kroz historiju navikli da budemo pod cizmom i da budemo samo sluge i robovi i to nam kroz generacije uslo u gene prblema nema, milsim za politicare :-) :-) :-) :-) :-) :-) oni ce i dalje da kradu a mi cemo i dalje da budemo srteni sto oni kradu i zabusavaju.

kad malo bolje pogledam Bosna i Hercegovina je idealna zemlja za vladanje, a samo zahvaljujuci glupim ljudima koji vole da budu robovi.
Desert Wind

#77 Re: nema traga za 2,5 miljardi KM

Post by Desert Wind »

Armadaa wrote:
Desert Wind wrote:2,5 milijarde ipak nije lako potrosit ma sta pricali, sa tim parama mozes izgradit nekoliko desetaka avazovih tornjeva, ni nekoliko desetaka terenaca, takva suma love ako je ko i pronevjeri se obicno stavlja u banke koje su jace i od drzava tipa svicarskih te nema teorije ni snage da se to dotakne ikad - pa zidovsko aka naci zlato jos uvijek u desetinama tona lezi ispod Švis banke u Cirihu.

summa summarum - nama ne moze pomoci ni Djovani Falkone - a kamo li Sefer Halilovic.

nama najiskrenije moze pomoci brutalni obracun sa kriminalom, mafijom i pripadnicima bivsih tajnih sluzbi koji svesrdno u ratu operisase za neprijatelja i samo tako moze doci do reseta i prociscenja krvi, jer kod nas posebno a i u svijetu je takav trend da su pojedinci jaci i od samih drzava zahvaljujuci bezocnim i neogranicenim profitima - a onome ko je jaci od drzave - ne mozes bas staviti soli na rep tek tako...

sve ostalo je baljezganje.
Seferu je ispod terase aktivirana bomba kad se krenuo obracunavat sa kriminalcima jer to nije islo u korist SDA. Izgubio je zenu i dalje nastavlja da se bori protiv korupcije. :bih: Svaka cast
Seferov stan je gadjan rucnim bacacem, koliko god Sefer bio cijenjen kao komandant - ja moram da kazem da se ozbiljnija istraga nikad nije povela i to je fakat. Nigdje na svijetu nema da smijenis armijskog komandanta i onda mu namjestis atentat. Ono sto sam ja cuo od Sefera sto i z njegove price i njegovih objasnjenja je vrlo povrsno i nekako vise za narodne mase - kao nije odgovarao toj nekoj SDA oligarhiji. Ja mislim da je pozadina njegovog atentata puno dublja, nikad objasnjena i uz rizik da budem popljuvan mislim da se vise radi o nerasciscenim racunima i talovima nego o granatiranju nepodobnog komandanta. Nepodobniji od svih generala vrhu SDA je bio Mehmed Alagic koji nije mogao ni da smisli ocima ni SDA ni Aliju ni mudzahedine i privatnom i narodnom zeljom nosen je isao naprijed u oslobadjanju Krajine.

To sto ti znas je samo sturo obavjestenje bez istrage bez rezultata isto kao i pokusaj smaknuca Cele Bajramovica, Ugljena, Herende, Seve i slicno.

ARBIH na nekom pocetku je bila podrivana zestoko srbocetnickim infiltracijama u komandni sastav pa se nije jednom desilo da su cetalji bilo koju akciju jedinica ARBIH docekali megafonskim dozivanjem u napad. Naravno ovaj narod je toliko tele i bojim se da ce sljedeci izbori biti tacka na I na sve to, na prljave zakulisne radnje komandnog sastava ARBIH, otvorena islamizacija iste u periodu od 93e do 95 i obzirom na to da je veze sa komandom imao i najveci sljam KOS-a tipa Rasima Delica, Fikreta Muslimovica, Fahrudina Radoncica - narod neka i dalje vjeruje ko je i kako je radio i bio 20 najtezih godina mog i mnogih zivota za vrijeme njihovog boravka na vlasti.

Ja ne vidim politicke alternative, ne vidim ljude koji zele vlast radi pomoci narodu, ne vidim ljude koji je odbijaju jer se osjecaju odgovornim za promasene poteze i posramljeni, ne vidim nista od toga - ma koliko pamfletirali o boljitku ovih i onih, svi mi lice na jednu jeftinu bagru - kojoj je jedna oberprostituka moralni uzor.

Samo cu iz ocaja, iz potpunog jebenog ocaja da izadjem na izbore i dam glas stranci koja nikad nije bila na vlasti - pa sta bog da.

Najradije bih dao glas ovim curama i momcima iz pokreta dobro.ba koji u tisini i bez ikakve medijske pompe vise uradise za obican napaceni narod nego ijedna vlast prije sjecajuci se najmizernijih i najjadnijih slucajeva.

Smatram da vlast uvijek treba dati nekom sa humanistickim idejama, ljudima dokazanim altruistima, nekom sa pametnim projektima, kao i onima koji se nikad ne prave pametni i trebaju drzavne institucije kao instrument implementacije pametnih ideja i projekata a ne licnih probitaka..

Kada bi samo jednu jebenu marku mjesecno izdvajao svaki stanovnik BIH godisnje - u BIH ne bi bilo gladi ne bi bilo jada i bijede, a bolesni bi imali mogucnost da se lijece bilo gdje na svijetu...
Post Reply